Jedete li svinjetinu?
- dječak sa šibicama
#1826 Re: Jedete li svinjetinu?
vi vec na piklovanom biberu a ja jos kontam sta je to NY strip
-
Bodkin
#1827 Re: Jedete li svinjetinu?
Nije. Nije cak ni kupovna sva. Najvece smece je u kobasicama pa sve ostalojeza u ledja wrote:Mislim da je sva suhotina kancerogena, nazalost.dječak sa šibicama wrote:dobro, bosnjo, McDonalds fuj industrijska GMO hrana nikad u moju kucu, ode najede se cevapa kod Nazima, Nazim pacove hvata i melje.
slanina nije zdrava ne valja to, ode napuca se susene govedine kod Skrse, ovaj ga susio na plinu, kancerogene celije iskacu iz mesa dok ga jedes
-
KIseljak12
#1828 Re: Jedete li svinjetinu?
Svjetska zdravstvena organizacija o kancerogenosti mesnih preradjevina:
http://www.bbc.com/news/health-34615621

http://www.bbc.com/news/health-34615621

- arzuhal
#1829 Re: Jedete li svinjetinu?
Da li jedem svinjetinu? Dobro pitanje...Konačno je proradila svijest u ovog inače utučenog i u pojam ubivenog naroda, počelo se sa suštinskim pitanjima i raspravama...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1830 Re: Jedete li svinjetinu?
Da vidiš sranja u Ruandi....arzuhal wrote:Da li jedem svinjetinu? Dobro pitanje...Konačno je proradila svijest u ovog inače utučenog i u pojam ubivenog naroda, počelo se sa suštinskim pitanjima i raspravama...
- jeza u ledja
#1831 Re: Jedete li svinjetinu?
Ja kako sam shvatio - bilo sta sto je dimljeno - je kancerogeno. Dimljeni sir, dimljeno meso, dimljene paprike, bilo sta.Bodkin wrote:Nije. Nije cak ni kupovna sva. Najvece smece je u kobasicama pa sve ostalojeza u ledja wrote:Mislim da je sva suhotina kancerogena, nazalost.dječak sa šibicama wrote:dobro, bosnjo, McDonalds fuj industrijska GMO hrana nikad u moju kucu, ode najede se cevapa kod Nazima, Nazim pacove hvata i melje.
slanina nije zdrava ne valja to, ode napuca se susene govedine kod Skrse, ovaj ga susio na plinu, kancerogene celije iskacu iz mesa dok ga jedes
A sto se tice mesa, dodatno tu jos ima da je crveno meso kancerogeno, da su kobasice i ovo sa nitratima kancerogeono, itd, ali koliko shvatih to je vise predmet debate od ovog dimljenog.
Jedem sve to da se razumijemo, samo kaem.
-
moonca
#1832 Re: Jedete li svinjetinu?
Mislim da je Mcd najgori i trepavise melju, pa hrenovke. Kobasice moraju imati komade mesaBodkin wrote:Nije. Nije cak ni kupovna sva. Najvece smece je u kobasicama pa sve ostalojeza u ledja wrote:Mislim da je sva suhotina kancerogena, nazalost.dječak sa šibicama wrote:dobro, bosnjo, McDonalds fuj industrijska GMO hrana nikad u moju kucu, ode najede se cevapa kod Nazima, Nazim pacove hvata i melje.
- O'zone
- Globalni moderator
#1833 Re: Jedete li svinjetinu?
Mora se od nečega i umrijeti...pa kad već ne može od sexa daj suhovine 
- petunija
#1834 Re: Jedete li svinjetinu?
Tomahawk11 wrote:Da vidiš sranja u Ruandi....arzuhal wrote:Da li jedem svinjetinu? Dobro pitanje...Konačno je proradila svijest u ovog inače utučenog i u pojam ubivenog naroda, počelo se sa suštinskim pitanjima i raspravama...
- jeza u ledja
#1835 Re: Jedete li svinjetinu?
Piklovani biber? Nisam. Zvuci zanimljivo.moonca wrote:
Dali si probao NY sa zelenim piklovanim biberom, kao i da li si probao -kobe-beff.![]()
Sirovu bi, samo ako pise da nema hormona- ono grass fed, sa tostom deliiiiishes.
A kobe beef, u stvari wagyu beef jesam, i to u Japanu.
Inace oni hoce sve sirovo da jedu, pa imas kupit i jela od sirove piletine
-
hadzun
#1836 Re: Jedete li svinjetinu?
evo danima gledam...najaktivnija tema. sjajno!petunija wrote:Tomahawk11 wrote:Da vidiš sranja u Ruandi....arzuhal wrote:Da li jedem svinjetinu? Dobro pitanje...Konačno je proradila svijest u ovog inače utučenog i u pojam ubivenog naroda, počelo se sa suštinskim pitanjima i raspravama...
- arzuhal
#1837 Re: Jedete li svinjetinu?
O'zone wrote:Mora se od nečega i umrijeti...pa kad već ne može od sexa daj suhovine
- HAVANA
#1838 Re: Jedete li svinjetinu?
Ja cuftete danas jeo,hocu li pozivit duze?Valjda je muuu,nije rok,nije beee...
-
Bodkin
#1839 Re: Jedete li svinjetinu?
To sam i mislio. Kobasice i hrenovke. Puno gore od McD. I ne mislim nego znammoonca wrote:Mislim da je Mcd najgori i trepavise melju, pa hrenovke. Kobasice moraju imati komade mesaBodkin wrote:
Nije. Nije cak ni kupovna sva. Najvece smece je u kobasicama pa sve ostalo
- animals
#1840 Re: Jedete li svinjetinu?
Pa bas fina tema...hadzun wrote:
evo danima gledam...najaktivnija tema. sjajno!
za razbrigu...
nema teski rijeci, niko se ne svadja..
najteze rijeci koje su pale su svinja i smece...
idealna tema za zajebavati se...
-
moonca
#1841 Re: Jedete li svinjetinu?
To neces znato dok ne testiras meso.HAVANA wrote:Ja cuftete danas jeo,hocu li pozivit duze?Valjda je muuu,nije rok,nije beee...
Prije nekoliko godina je bilo testiranje u NY restoranima, ribe koja se sluzi. Da li odgovara naziv onome sto serviraju. 70 % NIJE ONO STO PISE DA JE.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1842 Re: Jedete li svinjetinu?
Ćafire u dzeHenem ces ti meniHAVANA wrote:Ja cuftete danas jeo,hocu li pozivit duze?Valjda je muuu,nije rok,nije beee...
- animals
#1843 Re: Jedete li svinjetinu?
Draga moja, da ti znas, da 99% onog sto mi danas zivimo je laz..moonca wrote:To neces znato dok ne testiras meso.HAVANA wrote:Ja cuftete danas jeo,hocu li pozivit duze?Valjda je muuu,nije rok,nije beee...
Prije nekoliko godina je bilo testiranje u NY restoranima, ribe koja se sluzi. Da li odgovara naziv onome sto serviraju. 70 % NIJE ONO STO PISE DA JE.
jer svi danasnji proizvodi su samo 30% onoga za sta se izdaju..
-
moonca
#1844 Re: Jedete li svinjetinu?
Sta mozemo, dragi moj, samo neka ne boli.animals wrote:Draga moja, da ti znas, da 99% onog sto mi danas zivimo je laz..moonca wrote:To neces znato dok ne testiras meso.HAVANA wrote:Ja cuftete danas jeo,hocu li pozivit duze?Valjda je muuu,nije rok,nije beee...
jer svi danasnji proizvodi su samo 30% onoga za sta se izdaju..
Ipak mislim da mi ubacujemo /konzumiramo vise hrane dnevno nego li nam je potrebno. manje hrane -manje problema. Smanjujem porcije
- animals
#1845 Re: Jedete li svinjetinu?
Davno sam citao neki naucni casopis, gdje se navodi da nam Kinezi prodaju toliko hrane,moonca wrote:
Sta mozemo, dragi moj, samo neka ne boli.![]()
Ipak mislim da mi ubacujemo /konzumiramo vise hrane dnevno nego li nam je potrebno. manje hrane -manje problema. Smanjujem porcijei vidim nema razlike.
koja je toliko zagadjena pesticidima, jer oni prskaju hranu, 5 puta vecom dozom, nego mi Evropljani,
i posljedice su da vecina ljudi umire od karcegioni bolesti..
i bio hrana je najveca laz, sto nam prodaju..
to je samo hrana koja se malo manje prska pesticidima od one normalne
danas je sve profit...kako da su svi paradajzi ili krastavci istog oblika ili velicine..
klempo je najmanji problem danasnjice..
- uglavnomja
#1846 Re: Jedete li svinjetinu?
animals wrote: Davno sam citao neki naucni casopis, gdje se navodi da nam Kinezi prodaju toliko hrane,
koja je toliko zagadjena pesticidima, jer oni prskaju hranu, 5 puta vecom dozom, nego mi Evropljani,
to je samo hrana koja se malo manje prska pesticidima od one normalne![]()
danas je sve profit...kako da su svi paradajzi ili krastavci istog oblika ili velicine..

iste duzine i tezine, umotani u debelu plastiku
ako se ne pojedu prvi dan kad se otvore - mogu se baciti, postanu ljigava voda
ukus
cca pola metra sa pola kile komad
-
moonca
#1847 Re: Jedete li svinjetinu?
A sta da kupujemo, jedemo. Dosta hrane se i uvozi iz zemalja gdje nema nikakve kontrole u istim, pogotovo ne ni uvoznici, jedemo bezbrizno.animals wrote:Davno sam citao neki naucni casopis, gdje se navodi da nam Kinezi prodaju toliko hrane,moonca wrote:
Ipak mislim da mi ubacujemo /konzumiramo vise hrane dnevno nego li nam je potrebno. manje hrane -manje problema. Smanjujem porcijei vidim nema razlike.
Licno,kupujem organsko sto nije skupo. Meso- paslo travu kaze--
-
moonca
#1848 Re: Jedete li svinjetinu?
Kod mene se kupuje ovaj zadnji- meni je ukusan i nije da se tako ponasa. Zbilja.uglavnomja wrote:
iste duzine i tezine, umotani u debelu plastiku
ako se ne pojedu prvi dan kad se otvore - mogu se baciti, postanu ljigava voda
ukus![]()
cca pola metra sa pola kile komad
- Warashii
#1849 Re: Jedete li svinjetinu?
A neki dan citam jedna od najopasnijih namirnica losos iz uzgojamoonca wrote:A sta da kupujemo, jedemo. Dosta hrane se i uvozi iz zemalja gdje nema nikakve kontrole u istim, pogotovo ne ni uvoznici, jedemo bezbrizno.animals wrote:Davno sam citao neki naucni casopis, gdje se navodi da nam Kinezi prodaju toliko hrane,moonca wrote:
Licno,kupujem organsko sto nije skupo. Meso- paslo travu kaze--od ribe jedem losos tovljeni-- za sada funkcionisem ok - cini mi se.
Mislim da je samo stvar u mjeri, treba se cuvati ali je apsolutno nemoguce izbjeci nezdrave stvari.
-
moonca
#1850 Re: Jedete li svinjetinu?
Raznih studija .To su vjerovatno neki 'svinjeci lobisti' nametnuli
Ima i ova lista- ne jesti
Ima i ova lista- ne jesti
Swordfish.
Shark.
Tilefish.
King mackerel.
White (albacore) tuna.
Warm water fish like orange roughy.
Shellfish like clams, lobsters, oysters, shrimp and scallops.