LGBT parada

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
MarlboroGold

#1826 Re: LGBT parada

Post by MarlboroGold »

Bloo je peder :D

:run:
Cookie85

#1827 Re: LGBT parada

Post by Cookie85 »

MarlboroGold wrote:Bloo je peder :D

Ako nije , uskoro ce da bude :D :run:
Bloo
Globalna šefica

#1828 Re: LGBT parada

Post by Bloo »

Zovi me Manjifiko :mrgreen:
MarlboroGold

#1829 Re: LGBT parada

Post by MarlboroGold »

Bloo wrote:

Zovi me Manjifiko :mrgreen:
:thumbup: :lol:
Koji je to car :D
hAZNADAR

#1830 Re: LGBT parada

Post by hAZNADAR »

salik79 wrote:
Jack Be Nimble wrote:

U poredjenju sa homo, muslimani ko bubreg u loju barem na ovom forumu. Na drugim forumima borim se za islamska i homo prava :thumbup:
Nije bilo rijec o forumu nego o komentarima na klixu. A i kada je rijec o forumu, ne vidim neku "prednost" muslimana u poredjenju sa homo.

Ima li homica na forumu, pa da uporedimo njihova "prava" s "pravima" muslimana na forumu?
Ja sam dozivio na zapadu kada sam radio slabije placene poslove poput lagera, trake u fabrici, pakovanja,... da taj sloj drustva, white trash ne gotivi ni homo ni muslimane. Mene znali docekati kao novog radnika i muslimana takoreci na noz, socijalna izolacija, namjerno fokusiranje na sve sto radis nebili nasli gresku, arogancija,.... i upravo homoseksualci pokazali prema meni otvorenost, srdacnost,... valjda zato sto znaju kako je kada si drugaciji.

Medjutim glupo je ovdje praviti poveznice te vrste - tema je o paradi. A o paradi se nije reklo nista vec par stranica.
Nadzorna_ploca

#1831 Re: LGBT parada

Post by Nadzorna_ploca »

Sta se sve prodaje pod krinkom 'prava'..
Bloo
Globalna šefica

#1832 Re: LGBT parada

Post by Bloo »

Pa dosta ljudi koristi izraz gay parada.
To je parada ponosa koja je i istovremeno i politički aktivizam.

Ali, kako diskutovati o nečem o čemu većina ljudi ne želi da barem pročita osnovne činjenice.
hAZNADAR

#1833 Re: LGBT parada

Post by hAZNADAR »

Nebitno kako definisati paradu,... bitno je da se desi i jos bitnije da se desi bez previse drame.

Kod nas je ova parada bitna samo iz razloga da se sve siledzije sto bi verbalno ili fizicki napadali drugacije od sebe - spuste na zemlju.

Nebi se kod nas promovirao ni LGTB ni bilo sto sto ide uz to,... sva je poenta samo u tome da se agresivna rulja vaspita da okrene glavu umejsto da baci kamen.
Bloo
Globalna šefica

#1834 Re: LGBT parada

Post by Bloo »

LGTB ni bilo sto sto ide uz to,
A šta ide uz to?
tuzlak1212

#1835 Re: LGBT parada

Post by tuzlak1212 »

Tito bi to sve na goli otok... :bih:
broj dva

#1836 Re: LGBT parada

Post by broj dva »

Bloo wrote:
LGTB ni bilo sto sto ide uz to,
A šta ide uz to?
Kožne pantale ?
cyprus

#1837 Re: LGBT parada

Post by cyprus »

salik79 wrote:A zasto vama, "borcima za ljudska prava i slobode", ne smetaju ti isti komentari i komentatori kada je tema/naslov koji se na bilo kakav nacin dotice Islama, bosanskih muslimana, ili bilo cega sto ima i primjesu islamskog u sebi.

Mislim, ako su vec ti komentari reprezentativni, bio bi red od strane vas "boraca za ljudska prava" da otvorite jednu takvu temu i jednako se zgrazavate i negodujete, kao sto to cinite na ovoj temi. Budite dosljedni sebi :thumbup:
Ja vala svaki put kad vidim da je neko napisao da su muslimani životinje i da ih treba sve pobiti ko zečeve (ili bilo šta slično), nastojim reagovat na adekvatan način... Ali moram priznat da u web prostoru u kojem se krećem, takvi komentari nisu ni izbliza česti i brutalni kao ovi što se odnose na pripadnike LGBT zajednice...
kakavdanakneiskustvu

#1838 Re: LGBT parada

Post by kakavdanakneiskustvu »

mayab wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:pojedincima vise u zivotu smetaju homoseksualci i lezbejke nego pripadnici pokreta,vojski protiv kojih su do juce ratovali,koji su im familiju pobili,cudno u najmanju ruku
Kompleksi su čudo :arrow:
izgleda
Bodkin

#1839 Re: LGBT parada

Post by Bodkin »

cyprus wrote:
salik79 wrote:A zasto vama, "borcima za ljudska prava i slobode", ne smetaju ti isti komentari i komentatori kada je tema/naslov koji se na bilo kakav nacin dotice Islama, bosanskih muslimana, ili bilo cega sto ima i primjesu islamskog u sebi.

Mislim, ako su vec ti komentari reprezentativni, bio bi red od strane vas "boraca za ljudska prava" da otvorite jednu takvu temu i jednako se zgrazavate i negodujete, kao sto to cinite na ovoj temi. Budite dosljedni sebi :thumbup:
Ja vala svaki put kad vidim da je neko napisao da su muslimani životinje i da ih treba sve pobiti ko zečeve (ili bilo šta slično), nastojim reagovat na adekvatan način... Ali moram priznat da u web prostoru u kojem se krećem, takvi komentari nisu ni izbliza česti i brutalni kao ovi što se odnose na pripadnike LGBT zajednice...
Plus sto boraca za prava muslimana (samo ne znam koja prava nemaju tu kod nas) ima koliko hoces. Cak i kroz institucije. Za LGB nema. T ne podrzavam svakako
kakavdanakneiskustvu

#1840 Re: LGBT parada

pozivi na ubijanje bilo koga zbog necega sto ne dotice ni jednu drugu osobu,zbog njegove odjece,izgledada,sexualne orihentacije,vjere,nacije su bolesni,ko god to radio,apsolutno ko god to radio,i meni ide na klinac pretjerano forsiranje neih stvari oko lgbt pokreta,i to prilicno,ali koliko znam te osobe ne prijete nikome,zua razliku od npr. onih ravnogoraskih bradonja koji bi sutra klali
kakavdanakneiskustvu

#1841 Re: LGBT parada

salik79 wrote:
Jack Be Nimble wrote:
salik79 wrote:
Nije bilo rijec o forumu nego o komentarima na klixu. A i kada je rijec o forumu, ne vidim neku "prednost" muslimana u poredjenju sa homo.

Ima li homica na forumu, pa da uporedimo njihova "prava" s "pravima" muslimana na forumu?
Pa niko ne proziva da muslimani se drze svoje vjere u cetiri zida a pogotovo da 30 dana u godinu ne namecu svoju vjeru jer odrzavaju iftarske parade.
Jah, bas iftari imaju veze s "nametanjem vjere", a jos manje sa razvratnim paradiranjima u svrhu sticanja nekakvih prava. Poredjenje nigdje veze...

nekome je razvratno,nekome pozeljno,sve je stvar ukusa
Bloo
Globalna šefica

#1842 Re: LGBT parada

Post by Bloo »

cyprus wrote:

Mada, ako pratiš, a mislim da pratiš, šarmantnih komentara nije da nema, a dotiču se uglavnom onog najgoreg što postoji u ljudskom - jedan komentar o tome da su Turci silovali Srpkinje od strane dobroraspoloženog bota and all hell breaks loose... pa ide red svinja i majki i tako ukrug...
MarlboroGold

#1843 Re: LGBT parada

Post by MarlboroGold »

Nekome je i ezan 5x dnevno nametanje... pa ne vidim da neko poziva na neke neprimjerene radnje.
cyprus

#1844 Re: LGBT parada

Post by cyprus »

Bloo wrote:
cyprus wrote:

Mada, ako pratiš, a mislim da pratiš, šarmantnih komentara nije da nema, a dotiču se uglavnom onog najgoreg što postoji u ljudskom - jedan komentar o tome da su Turci silovali Srpkinje od strane dobroraspoloženog bota and all hell breaks loose... pa ide red svinja i majki i tako ukrug...
Opet kažem, na mjestima koje ja obilazim na forumu, tako bolesnih komentara prema muslimanima nema mnogo... Kad se neki i pojavi, začas bude zatrpan milionom reakcija i odgovora...

Za razliku od toga, kada se za LGBT populaciju nešto ovako napiše, obično se lajkovi slijevaju ko kiša...

PS @Bodkin, ne podržavam ni ja T... Nisam neki veliki fan ni ovih parada, niti recimo pristalica legalizacije GL brakova... Ali to nema veze sa ovim... Ovo je stvar ljudskosti i osude onog najmračnijeg što leži u ljudima...
Bloo
Globalna šefica

#1845 Re: LGBT parada

Post by Bloo »

@cyprus

Ako ti nije mrsko da odgovoris, zasto nisi pristalica legalizacije brakova pripadnika te grupacije?
triconja

#1846 Re: LGBT parada

Post by triconja »

Nisam ni ja pristalica nesta brakova, ha varo ha ne varo, ha zena te varala ha ne varala, ha imali djecu ha nemali isti proces ako dodje do razvoda :mrgreen:
cyprus

#1847 Re: LGBT parada

Post by cyprus »

Bloo wrote:@cyprus

Ako ti nije mrsko da odgovoris, zasto nisi pristalica legalizacije brakova pripadnika te grupacije?
Pa nisam ja baš tako liberalan koliko bi se dalo zaključiti na osnovu činjenice da veoma prezirem desnicu i konzervativne kleronacionalističke krugove :-D

Po nekim pitanjima sam zapravo tradicionalista... Recimo, mislim da nije dobro mijenjati postojeću definiciju braka, koja podrazumijeva da se radi o zajednici jednog muškarca i jedne žene... Ako bismo to pitanje otvorili, onda se bojim da bismo čitavu društvenu organizaciju izvrnuli naopačke... Ako kažemo da brak može biti i između dva muškarca ili dvije žene, zašto onda ne pokrenuti i disusiju da li onda može biti i između pet muškaraca i četiri žene... Da li može biti između članova bliske rodbine? Da li onda u brak moraju biti uključena isključivo ljudska bića? Moraju li biti uključeni samo živi organizmi? Može li se bračna zajednica zasnovati sa samim sobom?

To je dakle teren u koji ja najradije ne bih zalazio... Ali da se razumijemo - nisam ni oštri protivnik, pogotovo ne neko ko bi posegnuo za nasiljem u ovom kontekstu... Ako većina članova društva u nekom vaktu zaključi da bi gay brakovi bili sasvim OK stvar - ne planiram se bunit, niti protestovat...
Bloo
Globalna šefica

#1848 Re: LGBT parada

Post by Bloo »

cyprus wrote:
Bloo wrote:@cyprus

Pa nisam ja baš tako liberalan koliko bi se dalo zaključiti na osnovu činjenice da veoma prezirem desnicu i konzervativne kleronacionalističke krugove :-D

Po nekim pitanjima sam zapravo tradicionalista... Recimo, mislim da nije dobro mijenjati postojeću definiciju braka, koja podrazumijeva da se radi o zajednici jednog muškarca i jedne žene... Ako bismo to pitanje otvorili, onda se bojim da bismo čitavu društvenu organizaciju izvrnuli naopačke... Ako kažemo da brak može biti i između dva muškarca ili dvije žene, zašto onda ne pokrenuti i disusiju da li onda može biti i između pet muškaraca i četiri žene... Da li može biti između članova bliske rodbine? Da li onda u brak moraju biti uključena isključivo ljudska bića? Moraju li biti uključeni samo živi organizmi? Može li se bračna zajednica zasnovati sa samim sobom?

To je dakle teren u koji ja najradije ne bih zalazio... Ali da se razumijemo - nisam ni oštri protivnik, pogotovo ne neko ko bi posegnuo za nasiljem u ovom kontekstu... Ako većina članova društva u nekom vaktu zaključi da bi gay brakovi bili sasvim OK stvar - ne planiram se bunit, niti protestovat...
Hvala. :)
Hakiz

#1849 Re: LGBT parada

Post by Hakiz »

Ovo šta si napisao je isto kao da si rekao da ti smeta što se neko buni protiv rasizma, a ne buni se protiv prava na slušanje glasne muzike.

Ne možeš porediti izbor sa biološkom određenosti.
mO k3

#1850 Re: LGBT parada

Post by mO k3 »

jos smo mi daleko od civilizovanog svijeta ...
Post Reply