Bitcoin & crypto svijet

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Niemand

#1826 Re: Bitcoins

Post by Niemand »

Tomahawk11 wrote:
Inovacije, da.
Kao i sve, mislim da će i ovo biti zloupotrijebljeno.
Atomska energija, cijepanje atoma, to nije istraživano u svrhu tako opasnog oružja, međutim....
Ja kao ekonomist vidim neizbježan slijed događaja. Koliko je pravedno ili ne...nema globalne pravde.
Ne znam, jedino pozitivno sto vidim tu je da bi definitivno doslo do promjene citavog postojeceg ekonomskog sistema baziranog na potrosnji i konzumiranju, ako je kolicina novca ogranicena.
Niemand

#1827 Re: Bitcoins

Post by Niemand »

Kako ovo napisa, skonta da bi to onda dovelo do sloma industrije i ogromni gubici poslova. Al to bi mozda dovelo do planske proizvodnje. A to bi opet oduzelo danasnji komfor covjek da se bavi supljom za novac. :oops:
phillie

#1828 Re: Bitcoins

Post by phillie »

Izum replikatora tek ce osloboditi ovo drustvo :D
victom

#1829 Re: Bitcoins

Post by victom »

narode ujedini se
Last edited by victom on 01/03/2021 04:29, edited 2 times in total.
Niemand

#1830 Re: Bitcoins

Post by Niemand »

Crni humor kriptovalute:

kako povecati plate stanovnistvu? Smanji stanovnistvo. 8)
phillie

#1831 Re: Bitcoins

Post by phillie »

Nesektashi o sektashima :D :

Malo sale nije naodmet
Kyuss

#1832 Re: Bitcoins

Post by Kyuss »

Rasprodao sve altove na bittrexu danas, jednostavno nemam nos u sta da ubacim lovu do kraja dana, pa cu preskocit tezgarenje.
Vidim da je Bosch pokupov'o nepoznatu kolicinu IOTA-e, pa se nadam da bi moglo krenut uzbrdo, imam je nesto sitno.
Ne znam jesam li spominjao RAIBLOCKS, taj se danas skoro poduplao, a imam ga masala. Rai ne diram bar jos koji mjesec, zanimljiva je prica oko njega, i ako tvorci ne muljaju previse, mogao bi fino skociti. Transakcije su mu besplatne i brze. Zivi bili...
emmir1

#1833 Re: Bitcoins

Post by emmir1 »

Prema njegovim rečima, bitkoin je već u rastu od preko 500 procenata otkako ga je analitičar preporučio u julu, a očekuje da će porasti za još 500 procenata od sada.

"Krajnja vrednost bitkoina je oko 300.000 do 400.000 dolara po mom mišljenju, a ovo će mu omogućiti da bude najvrednija valuta na svetu", ističe Moas.

On takođe ističe da će postojati preko 300 miliona ljudi na svetu koji će pokušati da se dočepaju nekoliko miliona bitkoina, koliko ih trenutno postoji u opticaju. Ovaj nesklad u dostupnim količinama i potražnji će dovesti do velikog povećanja cene za bitkoin u skorijoj budućnosti
Industrialyzer

#1835 Re: Bitcoins

Post by Industrialyzer »

Ukoliko se depozit na IQ option uplati preko kartice, u pravilima pise da se moze povuci samo iznos depozita?!?!?!

Ne razumijem ovaj dio, sta se desava sa profitom? Kako njega prebaciti na racun?
Duality_78
Horoskop: lav

#1836 Re: Bitcoins

Post by Duality_78 »

Pored litebit.eu ima li jos neka stranica za direktnu kupovinu altoins?? Dakle, ne exchange platforma (npr. bittrex, binance) gdje je osnovna moneta Bitcoin vec EUR? :)
ljiljan02

#1837 Re: Bitcoins

Post by ljiljan02 »

Duality_78 wrote:Pored litebit.eu ima li jos neka stranica za direktnu kupovinu altoins?? Dakle, ne exchange platforma (npr. bittrex, binance) gdje je osnovna moneta Bitcoin vec EUR? :)
probaj exmo preko mog reff linka https://exmo.me/?ref=58282

evo koje su sve opcije za EUR depozit Image a evo opcije za USD depozit Image

e sad ako se regg i budes htio odraditi depozit vidi prvo na chatu sta je u funkciji posto vidim da se par ljudi konstantno zali da im nesto nije ok sa uplatama-isplatama, kod mene sve ok (ja doduse i ne koristim EUR i USD za deposit i withdraw, samo BTC i Doge)
phillie

#1838 Re: Bitcoins

Post by phillie »

Cini mi se da je za depozit eura potrebna verifikacija racuna. Zbog velike navale novih clanova (u zadnjih mjesec dana cini mi se oko 20 hiljada), verifikacija se ceka malo duze, cini mi se oko dvije sedmice, ako bude sve u redu. Zbog istog razloga (uvecan broj korisnika) ljudi se zale da im depoziti kasne. I sam koristim ovu stranicu i hvala Bogu jos nisam imao nikakvih problema, osim ponekad pogresnih odluka, ali to nije do njih :D .
SHTEVELEC

#1839 Re: Bitcoins

Post by SHTEVELEC »

Industrialyzer wrote:Ukoliko se depozit na IQ option uplati preko kartice, u pravilima pise da se moze povuci samo iznos depozita?!?!?!

Ne razumijem ovaj dio, sta se desava sa profitom? Kako njega prebaciti na racun?
Skrill, netmoney ili money transfer, mislim da je to to...
Industrialyzer

#1840 Re: Bitcoins

Post by Industrialyzer »

SHTEVELEC wrote:
Industrialyzer wrote:Ukoliko se depozit na IQ option uplati preko kartice, u pravilima pise da se moze povuci samo iznos depozita?!?!?!

Profit koji sam napravio depozitom sa kreditne kartice mogu povuci na neki od tih walleta (imam Neteller)? A depozit povucem na karticu i to je to?
drndalo

#1841 Re: Bitcoins

Post by drndalo »

Iqoptions je uveo neke promjene na walletu. Kupovna i prodajna vise nisu iste, nego su ih promijenili kao banci, kupovni prodajni kurs! OBRATITE PAZNJU
Industrialyzer

#1842 Re: Bitcoins

Post by Industrialyzer »

Nisu, meni je trebalo 48h da od kupovne BCH dodjem na prodajnu, ali sad idemo TO THE MOON :mrgreen:
ljiljan02

#1843 Re: Bitcoins

Post by ljiljan02 »

phillie wrote:Cini mi se da je za depozit eura potrebna verifikacija racuna. Zbog velike navale novih clanova (u zadnjih mjesec dana cini mi se oko 20 hiljada), verifikacija se ceka malo duze, cini mi se oko dvije sedmice, ako bude sve u redu. Zbog istog razloga (uvecan broj korisnika) ljudi se zale da im depoziti kasne. I sam koristim ovu stranicu i hvala Bogu jos nisam imao nikakvih problema, osim ponekad pogresnih odluka, ali to nije do njih :D .
pa da, ni ja nisam imao problema a nisam se nikada ni verifikovao :D jer ne povlacim Eure ili $...heh mozda si se nekada regao preko mene :D
bosanska senzacija

#1844 Re: Bitcoins

Post by bosanska senzacija »

Kako stvari stoje gdje god se stave pare uzet ce se neki profit. Ovo trenutno se ekonomski naziva teorija vece budale. Jedino mrtvi ripple ovih dana stagnira.

Ko je u mogucnosti nek stavi na augur i powrledger ,a i qntum ide visoko sigurno.
almir90

#1845 Re: Bitcoins

Post by almir90 »

Odlučih i ja da se registrujem na IQOptions, uložio sam oko 55$ i kupio Ripple i za 15$ sam kupio IOTA. Planiram to ostaviti nek staji duže vrijeme, samo ću povremeno još kupovati. Nisu nikakve pare o kojima mi život ovisi, pa ako i propadnu, ništa strašno.

Nadam se nekoj zaradi, s kojom bih mogao početi kupovinu i dionica od firmi. :D

Na godinu milioner :lol: :lol: :lol: :lol:
BajramBarecula

#1846 Re: Bitcoins

Post by BajramBarecula »

Verge takodjer ne bi bilo lose uzeti u razmatranje
Piko18

#1847 Re: Bitcoins

Post by Piko18 »

victom wrote:jel neko od vas možda inicijator KMCoina ?
ja znam jednog :D ali ne pomice se po formu haha
SHTEVELEC

#1848 Re: Bitcoins

Post by SHTEVELEC »

Industrialyzer wrote:
SHTEVELEC wrote:

Profit koji sam napravio depozitom sa kreditne kartice mogu povuci na neki od tih walleta (imam Neteller)? A depozit povucem na karticu i to je to?
Kako je skontah iz uputa to je to, na karticu mozes povuci samo ono sto si uplatio, ostalo na neki drugi nacin. Bdv, kako funkcionise Neteller, jel' kompikovano s njega prebaciti pare u banku u BH?
phillie

#1849 Re: Bitcoins

Post by phillie »

ljiljan02 wrote:
phillie wrote:Cini mi se da je za depozit eura potrebna verifikacija racuna. Zbog velike navale novih clanova (u zadnjih mjesec dana cini mi se oko 20 hiljada), verifikacija se ceka malo duze, cini mi se oko dvije sedmice, ako bude sve u redu. Zbog istog razloga (uvecan broj korisnika) ljudi se zale da im depoziti kasne. I sam koristim ovu stranicu i hvala Bogu jos nisam imao nikakvih problema, osim ponekad pogresnih odluka, ali to nije do njih :D .
pa da, ni ja nisam imao problema a nisam se nikada ni verifikovao :D jer ne povlacim Eure ili $...heh mozda si se nekada regao preko mene :D
Nema veze sto ne povlacis pare, jer mislim i za depozite u USD/EUR treba imati verifikovan racun (doduse nisam siguran). sto se tice referala, vidi na linku "Referal programm" u vrhu padajuci meni ispod tvog nicka.

PS. zaboravih napomenuti, iako se na slici vidi opcija uplate direktno sa Visa/Mastercard kartica, to ne vazi za nas :D
almir90

#1850 Re: Bitcoins

Post by almir90 »

Niemand wrote:Kako ovo napisa, skonta da bi to onda dovelo do sloma industrije i ogromni gubici poslova. Al to bi mozda dovelo do planske proizvodnje. A to bi opet oduzelo danasnji komfor covjek da se bavi supljom za novac. :oops:
Svijet se mijenja, nova industrijska revolucija je došla, nove tehnologije itd. Na jednoj strani se gubi, ali na drugoj dobija. Jednostavan je spas za sve da se što više ulaže u edukaciju, to je jedini spas za sve, pogotovo za nerazvijene ekonomije.

Stvar je kako riješiti probleme lošeg obrazovnog sistema, i kako omogućiti da se to digne na jedan veći nivo; pogotovo je to problem u zemljama sa visokom stopom korupcije, i ljudi koji nemaju želje da ulažu u unapređenje vlastitog znanja. Prije svega treba omogućiti onima koji nemaju priliku (novac) da se obrazuju.

Ne sviđa se ni meni u mnogočemu današnji sistem, ali sam prisiljen da se adaptiram i tražim način da opstanem i nešto steknem. Svi mi imamo obaveze u životu i osobe koje računaju na nas.

Planska ekonomija je dobra (zato što se ograničeno proizvodi, i garatuje se proizvođaču plasman njegovog proizvoda; i ne samo plasman na tržište, već i njegova prodaja), ali tu mora biti ogromna kontrola vlade. Problem je takve ekonomije što su proizvodi dosta skuplji, i prije toga moraš omogućiti da tvoji građani mogu platiti tu cijenu. Dobro je kada ti skup proizvod napraviš i prodaš ga vani, nekoj bogatoj državi; ali zamisli da ti moraš plaćati nešto 5 KM, umjesto 1 KM (bubam samo). Da li bi to u trenutnoj situaciji mogla sebi priuštiti, da plaćaš nešto dva-tri-pet puta skuplje sve što ti je sada potrebno? Ne, ako prije toga nije riješeno tvoje financijsko stanje, pa da imaš veća primanja prije poskupljenja proizvoda. Ali kako to prvobitno riješiti?
Last edited by almir90 on 19/12/2017 20:22, edited 1 time in total.
Post Reply