BMW Blog BiH
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- semirsar
- Bullet Tooth Tony
#1827 Re: BMW Blog BiH
semirsar wrote:https://www.olx.ba/artikal/34507371/bmw ... w8NAQYRjxA
Btw.. Ko vozi dizelske 4 ili 6 cilindricne motore neka nazove Tomic I nek se raspitat o opozivu vezanom za EGR... Zamjena je djaba...
Four cylinder cars built between December 2014 and August 2016 are affected, while six-cylinder cars produced between July 2012 and June 2015 are also part of the recall.
Uglavnom raspitajte se.. Da vam se ne zapali benga
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#1828 Re: BMW Blog BiH
ima li dijela na vozilu da nije zalijepio ///M
emovo ga u full
emovo ga u full
- Bullet Tooth Tony
#1829 Re: BMW Blog BiH
I nisu imali dio pa sam dobio X1-a na sedmicu ... Ako ima ko kakvo pitanje bujrum jer se neko raspitivao o X1 nedavno, koliko se sjecam ... btw ima 130 konja i HUD ... sta ce ti HUD sa 130 konjaBullet Tooth Tony wrote:
![]()
Btw.. Ko vozi dizelske 4 ili 6 cilindricne motore neka nazove Tomic I nek se raspitat o opozivu vezanom za EGR... Zamjena je djaba...
Four cylinder cars built between December 2014 and August 2016 are affected, while six-cylinder cars produced between July 2012 and June 2015 are also part of the recall.
Uglavnom raspitajte se.. Da vam se ne zapali benga

-
Me_again
#1830 Re: BMW Blog BiH
Ne kontam, kakve veze ima HUD sa brojem konjaBullet Tooth Tony wrote:I nisu imali dio pa sam dobio X1-a na sedmicu ... Ako ima ko kakvo pitanje bujrum jer se neko raspitivao o X1 nedavno, koliko se sjecam ... btw ima 130 konja i HUD ... sta ce ti HUD sa 130 konjaBullet Tooth Tony wrote:
![]()
Uglavnom raspitajte se.. Da vam se ne zapali benga![]()
![]()
![]()
Zabrinuo sam se gdje grijesim
- Bullet Tooth Tony
#1831 Re: BMW Blog BiH
Nisi fulio nista.. Nema nikakve veze... Meni je nepotreban u automobili koji ima slab motor jer me ne zanima.. Koristio sam ga u M5 I tu mi je trebao, mislim nije trebao ali ga je bilo lijepo gledati... sa obrtajima, brzinom I stepenom.. Kad prasis nekom planinskom cestom pravo dobra stvar...Me_again wrote:
Ne kontam, kakve veze ima HUD sa brojem konja![]()
Ali su recimo sjedista u ovom X1 neudobna.. meni... Fulili su u konfiguraciji jer su na ustrb recimo sjedista bolji stavili taj HUD, i onu dodat u opciju za iDrive sa vremenskom prognozom I notifikacijama...
Ali definitvno, trenutno nema boljeg infotainmenta na trzistu od iDrive... Cak ni mercedesov nije ovoliko lagan za koristenje..
-
Me_again
#1832 Re: BMW Blog BiH
Ma zahebajem te, smijesno mi bilo kao sto mi je smijesno da je 130 KS malo u tako malom autuBullet Tooth Tony wrote:Nisi fulio nista.. Nema nikakve veze... Meni je nepotreban u automobili koji ima slab motor jer me ne zanima.. Koristio sam ga u M5 I tu mi je trebao, mislim nije trebao ali ga je bilo lijepo gledati... sa obrtajima, brzinom I stepenom.. Kad prasis nekom planinskom cestom pravo dobra stvar...Me_again wrote:
Ne kontam, kakve veze ima HUD sa brojem konja![]()
Ali su recimo sjedista u ovom X1 neudobna.. meni... Fulili su u konfiguraciji jer su na ustrb recimo sjedista bolji stavili taj HUD, i onu dodat u opciju za iDrive sa vremenskom prognozom I notifikacijama...
Ali definitvno, trenutno nema boljeg infotainmenta na trzistu od iDrive... Cak ni mercedesov nije ovoliko lagan za koristenje..
Ne zamjeri, ja sam "stara skola" koja se u mladosti navozala auta 23 do 30 KS pa se naucilo da se svaki "konj" iskoristi.
No, mogao bi se izvuci zakljucak da bi bilo dobro posavjetovati brdske trkace (mislim na ove koji stvarno voze brdske trke a ne ove sto se malo izivljavaju) da postave sebi HUD kao obaveznu opremu
- Bullet Tooth Tony
#1833 Re: BMW Blog BiH
Ma nema frke... Moj stari je imao abartha, ficu, starog I isao na te relije po jugi, jednom se I takmicio, ja mislim na sutjesci.. Nisam siguran.. Hocu da kazem I on je Stara skola I po njemu je sve to gluposti.. Ja kad mu kazem da planiram da nabavim auto od 300+ KS njemu se digne kosa na glaviMe_again wrote:
Ma zahebajem te, smijesno mi bilo kao sto mi je smijesno da je 130 KS malo u tako malom autu![]()
Ne zamjeri, ja sam "stara skola" koja se u mladosti navozala auta 23 do 30 KS pa se naucilo da se svaki "konj" iskoristi.
No, mogao bi se izvuci zakljucak da bi bilo dobro posavjetovati brdske trkace (mislim na ove koji stvarno voze brdske trke a ne ove sto se malo izivljavaju) da postave sebi HUD kao obaveznu opremu
Mada je automatik, ZF je fakat na vrhu zadatka sto se tice izmjene.. U oba moda, man ili D...
Last edited by Bullet Tooth Tony on 21/07/2019 09:55, edited 1 time in total.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1834 Re: BMW Blog BiH
jbte u ex yu bila 3 abartha,a svi su kao imali abarthe ,joj supljare

- Bullet Tooth Tony
#1835 Re: BMW Blog BiH
bitanga_sa_otesa wrote:jbte u ex yu bila 3 abartha,a svi su kao imali abarthe ,joj supljare![]()
- bitanga_sa_otesa
#1836 Re: BMW Blog BiH
ne sekiram se, nako kazem,da ti mozda nisi sin od djanija sverka?Bullet Tooth Tony wrote:nemoj se samo sekirat.. Suplja nego sta
- Bakir1
#1837 Re: BMW Blog BiH
To je bio moj dedo al ga nisam zapamtiobitanga_sa_otesa wrote:ne sekiram se, nako kazem,da ti mozda nisi sin od djanija sverka?Bullet Tooth Tony wrote:nemoj se samo sekirat.. Suplja nego sta
- Bullet Tooth Tony
#1838 Re: BMW Blog BiH
Ma lupas glavom od zid.. Ne govoris nako..kontam sekira se.. Znam ja sta se u jugi zvao abarth I nacionalna klasa.. Nisam panglu.. Gotovo sam siguran da ni ovaj od starog nije bio pravi mada na slikama koje sam gledao prije 10tak godina tako izgleda .. Kao pravi.. I tu negdje konja.. Sta mu je radio nemam pojma, jel solex kakv stavlja, sta se brusilo nemam pojma.. ne znam..bitanga_sa_otesa wrote:ne sekiram se, nako kazem,da ti mozda nisi sin od djanija sverka?Bullet Tooth Tony wrote:nemoj se samo sekirat.. Suplja nego sta
Koliko je sverko imao abartha? .. Citao sam nekad da se on takmicio u nekoj formuli?
- bitanga_sa_otesa
#1839 Re: BMW Blog BiH
daj sliku tog pa da vidimo jel abarth ili nije
sverko je dovezao prvog abartha 1000 tcr u yugu,a vozio je kasnije formulu march,mislim da je 81 bio sampion yuge s njom.
sverko je dovezao prvog abartha 1000 tcr u yugu,a vozio je kasnije formulu march,mislim da je 81 bio sampion yuge s njom.
- Bullet Tooth Tony
#1840 Re: BMW Blog BiH
Ako nadjem postavim 
-
Seawolf
#1841 Re: BMW Blog BiH
BMW X1 (ako je F48) nema ZF automatski mjenjač, nego Aisin 8-stepeni Wandler automatik, ili Getrag 7-stepeni DCT.Bullet Tooth Tony wrote: ... Ja mu pricam kako ovaj X1 ima 136 konja on mi govori, ih pa super![]()
Mada je automatik, ZF je fakat na vrhu zadatka sto se tice izmjene.. U oba moda, man ili D...
- Bullet Tooth Tony
#1842 Re: BMW Blog BiH
Upravi si ... Aisin 8 ... jel on U 3cilindrasima ?Seawolf wrote:BMW X1 (ako je F48) nema ZF automatski mjenjač, nego Aisin 8-stepeni Wandler automatik, ili Getrag 7-stepeni DCT.Bullet Tooth Tony wrote: ... Ja mu pricam kako ovaj X1 ima 136 konja on mi govori, ih pa super![]()
Dabar je kako god ... mada imam osjecaj da je brzi u Manuelnom modu ... moze li bit to ?
Zamjerke do sad su sjedista i to sto ne osjetim apsolutno nikakvu konekciju sa cestom , preko volana, u comfort modu ... izrazenije je nego u 3ici, 4ci itd ...
-
Seawolf
#1843 Re: BMW Blog BiH
Bio je Aisin 8-stepeni u svim modelima, do kraja 2017-e.Bullet Tooth Tony wrote:Upravi si ... Aisin 8 ... jel on U 3cilindrasima ?Seawolf wrote:BMW X1 (ako je F48) nema ZF automatski mjenjač, nego Aisin 8-stepeni Wandler automatik, ili Getrag 7-stepeni DCT.Bullet Tooth Tony wrote: ... Ja mu pricam kako ovaj X1 ima 136 konja on mi govori, ih pa super![]()
Dabar je kako god ... mada imam osjecaj da je brzi u Manuelnom modu ... moze li bit to ?
Nakon toga je, u modelima sa motorima čiji najveći obrtni moment ne prelazi 300 Nm, zamijenjen jeftinijim Getrag-ovim 7-stepenim DCT mjenjačem.
Po mojem skromnom mišljenju, 8-stepeni Aisin je i dalje najbolji automatski mjenjač za automobile sa poprečno ugrađenim motorom.
-
Me_again
#1844 Re: BMW Blog BiH
Malo se priča rasula, jest Abarth nije Abarth, jest ZF nije ZF, meni stari pričo (isto ko da nije) itd itd....
Nebitno, zaključak je da je 130 KS malo, koliko ja vidim.
Moj konačan zakljulčak je da je BiH stari i pouzdani rasadnik vrhunskih vozača koji imaju jednu zajedničku manu - ne mogu auto vozati ako nema barem 200 do 300 KS
Hajmo se malo ušima poklopiti i pogledati se u oči,l bolje nego lagati i sebe i ostale......
Glede dizajna ovoga BMW-a, večega sranja nisam odavno vidio, barem da su "design sjekiricu" promijenili ....
Moj konačan zakljulčak je da je BiH stari i pouzdani rasadnik vrhunskih vozača koji imaju jednu zajedničku manu - ne mogu auto vozati ako nema barem 200 do 300 KS
Hajmo se malo ušima poklopiti i pogledati se u oči,l bolje nego lagati i sebe i ostale......
Glede dizajna ovoga BMW-a, večega sranja nisam odavno vidio, barem da su "design sjekiricu" promijenili ....
- Bullet Tooth Tony
#1845 Re: BMW Blog BiH
Par recenica si napisao a nista rekao nisi ... Da se pogledamo u oci i da kazemo sta ? Sta hoces da ti kazem dok se gledamo u oci ?Me_again wrote:Malo se priča rasula, jest Abarth nije Abarth, jest ZF nije ZF, meni stari pričo (isto ko da nije) itd itd....
Moj konačan zakljulčak je da je BiH stari i pouzdani rasadnik vrhunskih vozača koji imaju jednu zajedničku manu - ne mogu auto vozati ako nema barem 200 do 300 KS![]()
![]()
![]()
U X1 , ovom modelu , 1.6 benzinac , sto evo vozim par dana , sa 130 konja je malo
nekome je mozda i previse
Last edited by Bullet Tooth Tony on 21/07/2019 21:01, edited 1 time in total.
- Bullet Tooth Tony
#1847 Re: BMW Blog BiH
Throttle wrote:Reci mu Ćao šećeru
- amar1994
#1848 Re: BMW Blog BiH
Za koga je namijenjen taj auto uopste,zene/dame na visokoj nozi,ljude bez ukusa ili ?
Pokusava da bude SUV a nije,u isto vrijeme hoce da bude sportCki orjentisan auto a nije,3 rijeci ga mogu opisati:sranje u bojama kao sto je i cx3
Pokusava da bude SUV a nije,u isto vrijeme hoce da bude sportCki orjentisan auto a nije,3 rijeci ga mogu opisati:sranje u bojama kao sto je i cx3
- Bullet Tooth Tony
#1849 Re: BMW Blog BiH
Pa zenama i pocetnicima bi se ,ja mislim, jako svidio ... praktican je .. ima fino prostora u gepeku ...ima sve djidje za parkiranje ... jednostavan je za voziti , preglednost mu je velika (malo izdignut kao i svaki suv) , Mjenjac je super ...amar1994 wrote:Za koga je namijenjen taj auto uopste,zene/dame na visokoj nozi,ljude bez ukusa ili ?
-
Seawolf
#1850 Re: BMW Blog BiH
Valjda je 1.5 motor (B38), ako se radi o izvedbi sDrive18i.Bullet Tooth Tony wrote:...
U X1 , ovom modelu , 1.6 benzinac , sto evo vozim par dana , sa 130 konja je malo![]()
nekome je mozda i previse