Smartwatch (pametni satovi)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
tokio25

#1826 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by tokio25 »

dan 2 zavisno sta ti je sve ukljuceno
tak je bar meni na 6 classic tako da ne vjerujem da je nesto drasticno razlicito sa tim ultra
sarajevosa

#1827 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by sarajevosa »

tramvajtrojka wrote: 13/01/2026 12:41 Image

ima li ko amazfit bip6 valja li ista treba mi za poklona pa da se ne obrukam :lol: :lol: :mrgreen:

Za ono što meni treba je odličan, veliki oled ekran, nije loš ni softver, preciznost ne bih znao ali meni nije bilo toliko bitno, uglavnom prati. Rade notifikacije i možeš da odgovoriš na poruku. Jedino mu je vibracija glasnija pa i drugi čuju kad vibrira (koristi valjda neku stari tehnologiju). Može slajd lijevo, desno, gore, dole ( Apple Watch to nema :D) , plus ima dvije dodatne fizičke tipke. Ima neki svoj AI i zna da razumije kad ga nešto pitaš.

Ima preporuku od cneta kao najbolji povoljni sat

https://www.cnet.com/tech/mobile/best-smartwatch/
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#1828 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by corolla02 »

pardon ovo ide ovdje, 9ka

Image

Image

eto jos uvijek fercera, bas kao i prvi dan :mrgreen:
nikeze

#1829 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by nikeze »

adsubzero wrote: 26/12/2025 09:55
hamo1977 wrote: 26/12/2025 07:52
adsubzero wrote: 25/12/2025 23:27 Dva pitanja :D
Je li ko zainteresovan za polovan Galaxy Watch 6 Classic? I da li neko ima Huawei watch GT 5 da podijeli iskustva?
Imam GT5 već više od pola godine.
Ma odličan sat. Prvo, ide uz odijelo a ide i za trčanje. Plivao sam sa njim u rijeci, jezeru, sve ok.
Bateriju puniš dva puta mjesečno, ugašen mi je always on. Precizan GPS, dobiješ dosta detaljne informacije o vježbama.
Imao sam Samsung prije njega i jedino mi malo nedostaje što Samsung kada sam prepozna neku vježbu on je zabilježi u aplikaciji. Ono, poslije 10 min šetnje on ti izbaci notifikaciju i pita hoćeš da baš pokreneš vježbu da je zabilježi sa GPS podacima i svim. Ali ako ga ignorišeš on ipak sam zabilježi da si šetao 20 min, tolika udaljenost, toliko koraka itd.. Ovaj sam prepozna vježbu također, ali ako mu ja ne potvrdim da želim da je baš pokrenem i ignorišem ga, on ništa ne zabilježi u aplikaciji. Već imaš samo ukupne korake za taj dan i pretpostavljenu udaljenost, jer ne pokreće GPS.
Ostalo sve ima, odlična aplikacija, bezbroj onih skinova za sat, ogroman broj besplatnih također. Odgovaraš na poruke ako želiš, odličan zvuk ako pričaš preko sata itd..
Ja sam prezadovoljan, uzeo sam onaj sa smeđim kožnim kaišem, on mi se učinio najljepši.
Hvala za info. Kakva je situacija sa BP monitoringom, EKG? To je glavni razlog sto stari hoce da promijeni. Do sad je radilo na Galaxy uz modovanu aplikaciju, ali nakon update-a vise nije podrzano bez Samsung telefona (i spoof lokacije). Znamo da to nije bas precizno mjerenje ali da barem imaju neke indikacije, detekcija aritmije i to.
Krajem januara ili početkom februara 2026. programer Dante63 će objaviti svoju aplikaciju Gemini man wellness companion koja radi na Samsung watch satovima i neće imati ograničenja za krvni pritisak i EKG.
adsubzero

#1830 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by adsubzero »

nikeze wrote: 18/01/2026 20:20
adsubzero wrote: 26/12/2025 09:55
hamo1977 wrote: 26/12/2025 07:52
Imam GT5 već više od pola godine.
Ma odličan sat. Prvo, ide uz odijelo a ide i za trčanje. Plivao sam sa njim u rijeci, jezeru, sve ok.
Bateriju puniš dva puta mjesečno, ugašen mi je always on. Precizan GPS, dobiješ dosta detaljne informacije o vježbama.
Imao sam Samsung prije njega i jedino mi malo nedostaje što Samsung kada sam prepozna neku vježbu on je zabilježi u aplikaciji. Ono, poslije 10 min šetnje on ti izbaci notifikaciju i pita hoćeš da baš pokreneš vježbu da je zabilježi sa GPS podacima i svim. Ali ako ga ignorišeš on ipak sam zabilježi da si šetao 20 min, tolika udaljenost, toliko koraka itd.. Ovaj sam prepozna vježbu također, ali ako mu ja ne potvrdim da želim da je baš pokrenem i ignorišem ga, on ništa ne zabilježi u aplikaciji. Već imaš samo ukupne korake za taj dan i pretpostavljenu udaljenost, jer ne pokreće GPS.
Ostalo sve ima, odlična aplikacija, bezbroj onih skinova za sat, ogroman broj besplatnih također. Odgovaraš na poruke ako želiš, odličan zvuk ako pričaš preko sata itd..
Ja sam prezadovoljan, uzeo sam onaj sa smeđim kožnim kaišem, on mi se učinio najljepši.
Hvala za info. Kakva je situacija sa BP monitoringom, EKG? To je glavni razlog sto stari hoce da promijeni. Do sad je radilo na Galaxy uz modovanu aplikaciju, ali nakon update-a vise nije podrzano bez Samsung telefona (i spoof lokacije). Znamo da to nije bas precizno mjerenje ali da barem imaju neke indikacije, detekcija aritmije i to.
Krajem januara ili početkom februara 2026. programer Dante63 će objaviti svoju aplikaciju Gemini man wellness companion koja radi na Samsung watch satovima i neće imati ograničenja za krvni pritisak i EKG.
E pa super, nisam to upratio :thumbup:
bob_1921

#1831 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by bob_1921 »

za korisnike apple watcha :D pitanje ko koristi ima :) jel se grebe lako ova 11-ka ili ultru bolje uzeti radi toga plus baterije / mislim jasno mi je da je ultra bolja pro model jbga :D al mi je velika nesto plus nije da trcimnpo ulici planine plivanje itd .. citam recenzije oko baterije navodno nije toliko ni 11-ka losa moze dva dana normalno koristenje :D sto mi je ok al ne znam jel lagana sa grebanjem a cisto sumnjam da cu stavljati neku zastiti realno :D
BaDa

#1832 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by BaDa »

Drustvo planiram.uzeti novi smartwatch! Trenutni samsung watch 5 pro oslabio... razmisljam da uzmem garmin venu 4 pa da pitam jel neko ima i kako je zadovoljan? Ili venu 3 vidim i on je dobar! Jel se isplati uzeti venu 4 ili je trojka savsim dovoljna?
mbenz

#1833 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by mbenz »

Raja, ja uzeo Huawei watch GT5 pro, nadam se da se nisam zeznuo, posto mi je prvi sat a koristim iphone. kakvo je vase misljenje o njemu. pozz
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1834 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by konektovan »

mbenz wrote: 12/03/2026 07:54 Raja, ja uzeo Huawei watch GT5 pro, nadam se da se nisam zeznuo, posto mi je prvi sat a koristim iphone. kakvo je vase misljenje o njemu. pozz
Nema fule sto se tice huaweia kao sata, od baterije pa do ukupne kvalitete, ali ne znam kako ide povezivanje sa iphonom, hoce li to sve fercerati kako treba. Kolega kupio samsung ultru sat i ima 17 pro iphone, nista ne moze...
mbenz

#1835 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by mbenz »

konektovan wrote: 12/03/2026 15:03
mbenz wrote: 12/03/2026 07:54 Raja, ja uzeo Huawei watch GT5 pro, nadam se da se nisam zeznuo, posto mi je prvi sat a koristim iphone. kakvo je vase misljenje o njemu. pozz
Nema fule sto se tice huaweia kao sata, od baterije pa do ukupne kvalitete, ali ne znam kako ide povezivanje sa iphonom, hoce li to sve fercerati kako treba. Kolega kupio samsung ultru sat i ima 17 pro iphone, nista ne moze...

Samsung i iphone se ne mogu upariti ja mislim. Sad za sad sam zadovoljan, sto se tice aplikacije helt super je. sto se tice iphone-a, ima "bug" na njegovom pracenju kretanja koji on pamti sam od sebe, tj doda i zapis sa sata, pa ispadne po njemu bubam 15km da sam presao a ustvati bude 7.5 km. I jos nekih sitnica, npr ne mogu odgovatari na poruke sa sata, sto moze kad je android u pitanju, ali hajde, i dedo mi je odgovarao preko sata pa moram i ja :lol: :lol: :lol:
djuzepee

#1836 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by djuzepee »

Raja, zna li neko što ne mogu kupiti watch face sa Huawei stora? Svidio mi se jedan watch face za GT5, ali ne prolazi uplata, pokušao sam više puta. U pitanju je visa Raiff.banka..
FoolControl

#1837 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by FoolControl »

Pozdrav Raja,

Ako je neko zainteresovan za kupovinu Samsung Galaxy Watch8 (model: SM-L330, 44mm, Graphite) nov, neotpakovan - sa garancijom (BH Telecom) za 520KM neka mi se javi u inbox za dogovor.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#1838 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by sime_cipol »

Gdje nadje ovo 20 :D
Qler

#1839 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by Qler »

To 20 je ovo za dogovor :)
adsubzero

#1840 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by adsubzero »

Nije niko kupio po prvoj cijeni pa zato :D
problemnatravunu

#1841 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by problemnatravunu »

Kontam kupiti Amazfit active 2 premium , neka iskustva i mišljenja ??
kemoBHP

#1842 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by kemoBHP »

Moze li pomoc, ako je neko vec narucivao. Odlucih se pocastiti, sa suunto stranice. Na istoj pri checkotu stoji "The total amount you pay includes all applicable customs duties & taxes. We guarantee no additional charges on delivery."

Da li ovo zaista ukalkulisu sve moguce dadzbine? Da ne bude nekih dodatnih naplata? Da li je neko narucivao? Hvala puno unaprijed!
semirsar

#1843 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by semirsar »

kemoBHP wrote: 02/05/2026 18:08 Moze li pomoc, ako je neko vec narucivao. Odlucih se pocastiti, sa suunto stranice. Na istoj pri checkotu stoji "The total amount you pay includes all applicable customs duties & taxes. We guarantee no additional charges on delivery."

Da li ovo zaista ukalkulisu sve moguce dadzbine? Da ne bude nekih dodatnih naplata? Da li je neko narucivao? Hvala puno unaprijed!
Ako ti niko ne odgovori ovdje, mozda ti odgovore oni licno

CHAT WITH US

We are available for your questions via live chat 24 hours a day from Monday to Friday. Support is available continuously from 9 AM CET to 9 AM CET the next day.

You can also contact us via Facebook and Instagram.

https://www.suunto.com/Support/customer-support/

P.S. Malo me zaintrigirala ponuda pa se malo zarovih,
https://www.suunto.com/Support/Suunto-W ... -delivery/
na linku ispod ima spisak zemalja u koje salju, najbliza Hr,
https://www.suunto.com/Support/Suunto-Webshop/
ali eto, provjeri sa njima. :mrgreen:
VladaFBiH

#1844 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by VladaFBiH »

sarajevosa wrote: 17/01/2026 19:23
tramvajtrojka wrote: 13/01/2026 12:41 Image

ima li ko amazfit bip6 valja li ista treba mi za poklona pa da se ne obrukam :lol: :lol: :mrgreen:

Za ono što meni treba je odličan, veliki oled ekran, nije loš ni softver, preciznost ne bih znao ali meni nije bilo toliko bitno, uglavnom prati. Rade notifikacije i možeš da odgovoriš na poruku. Jedino mu je vibracija glasnija pa i drugi čuju kad vibrira (koristi valjda neku stari tehnologiju). Može slajd lijevo, desno, gore, dole ( Apple Watch to nema :D) , plus ima dvije dodatne fizičke tipke. Ima neki svoj AI i zna da razumije kad ga nešto pitaš.

Ima preporuku od cneta kao najbolji povoljni sat

https://www.cnet.com/tech/mobile/best-smartwatch/
potpis, za svoj cjenovni rang odličan sat - čak ga koristim više od daleko skupljeg "Balance"
sime_cipol

#1845 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by sime_cipol »

Ima li neko Amazfit T-Rex 3, valja li to i vrijedi li 550 KM?
hp_user

#1846 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by hp_user »

Prelijep, ne bode me u zglob kao Apple Watch Ultra 2

Image
semirsar

#1847 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by semirsar »

sime_cipol wrote: 14/05/2026 13:21 Ima li neko Amazfit T-Rex 3, valja li to i vrijedi li 550 KM?
Stalno mu jbm mtr svako malo me cera... "diz' dupe, haj'mo setat'... " :evil: :twisted:
Inace, dobar je, ma odlican za ove pare :thumbup:

Image

baterija mu bas dugo traje, lako se povezao na moj S24 FE
Ima bruku opcija za stimati sta god ti treba, tako da... da vrijedi para :thumbup:
a vidim ide im cijena i do 699KM :run:

P.S. Ne znam, ako koga zanima, vrlo dobro se vidi na njega pri jakom suncu, moze se jacina svjetla staviti na auto a moze i rucno izabrati sto ti odgovara. Povezao sam ga sa wi fi i odmah je povukao najnoviji update :thumbup:
sime_cipol

#1848 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by sime_cipol »

semirsar wrote: 15/05/2026 22:25
sime_cipol wrote: 14/05/2026 13:21 Ima li neko Amazfit T-Rex 3, valja li to i vrijedi li 550 KM?
Stalno mu jbm mtr svako malo me cera... "diz' dupe, haj'mo setat'... " :evil: :twisted:

Image

Ima bruku opcija za stimati sta god ti treba, tako da... da vrijedi para :thumbup:

P.S. Ne znam, ako koga zanima, vrlo dobro se vidi na njega pri jakom suncu, moze se jacina svjetla staviti na auto a moze i rucno izabrati sto ti odgovara. Povezao sam ga sa wi fi i odmah je povukao najnoviji update :thumbup:
Hvala puno :thumbup:
semirsar

#1849 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by semirsar »

sime_cipol wrote: 15/05/2026 22:36
Spoiler
Show
semirsar wrote: 15/05/2026 22:25

Image

Hvala puno :thumbup:
Nema na cemu, nemoj se cuditi ovoj cijeni, ja sam manijak kad se kupuje ono sto me zanima, danima ako ne i mjesecima cekam pravu akciju i tad pazarim, tako uFatih na eKupi po ovoj cijeni, jbg, taki sam. :mrgreen:

Ako uzmes, da te dobro i dugo sluzi :thumbup:
semirsar

#1850 Re: Smartwatch (pametni satovi)

Post by semirsar »

hp_user wrote: 15/05/2026 13:36 Prelijep, ne bode me u zglob kao Apple Watch Ultra 2
Spoiler
Show
Image
Cestitam, a baterija, ako ti nije mrsko javi nam koliko traje :thumbup:
Post Reply