Dan (i) nakon referenduma u RS

Post Reply
spreca

#1826 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by spreca »

ze kalanga wrote:
spreca wrote:
ze kalanga wrote:Vrijeđate sopstvenu inteligenciju tom floskulom srpska dijaspora.

Samim time potvrđujete da ne želite suživot u BiH.Samoobmanjivanje.
pa jel niste?
Naravno da nismo.
Tako da je svaka vrsta polarizovanja na taj način apsolutno neumjesna.
I vodi ka nečemu što se zove BiH bošnjačka država. To nije i neće biti u ovom sastavu nikada.

Sledeće pitanje koje će se postaviti pred Srbe i Bošnjake je pitanje NATO pakta. I nadam se da će tu preovladati jedini moguć razuman epilog. Vojna neutralnost BiH.
Sta ima u Osmacima?Snagovu,Seheru,Likama ?.....Koje sad gazda Doline Mira...jel jos uvijek Milenko?.....jebo politiku.........ali ulazak u NATO nema alternativu pa kome se to svidjelo kome ne ......bice referendum...jel moze referendum? :mrgreen:
ze kalanga

#1827 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by ze kalanga »

ali ulazak u NATO nema alternativu pa kome se to svidjelo kome ne ......bice referendum...jel moze referendum? :mrgreen:
Rekao bih da iz vašeg ugla BiH ne bi trebala imat alternativu. Sve drugo apsolutno ima alternativu, a kada govorimo o članstvima.
Ulazak u NATO se neće desiti iz prostog razloga što je jedan od konstitutivnih naroda i njegovi politički predstavnici protiv.

mm

Baš kao što ti rekoh, želja.
Acid25

#1828 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Acid25 »

2018. god. Negdje u RS-u :thumbup:
Image
bh.tornjak

#1829 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by bh.tornjak »

ja sam za referendum o Trepci.....????

dj Mile...sta se usutio....dok majcica suze roni (puna ih Juzna i Zapadna morava) za Trepcom....on se zajebaje...????
spreca

#1830 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by spreca »

ze kalanga wrote:
ali ulazak u NATO nema alternativu pa kome se to svidjelo kome ne ......bice referendum...jel moze referendum? :mrgreen:
Rekao bih da iz vašeg ugla BiH ne bi trebala imat alternativu. Sve drugo apsolutno ima alternativu, a kada govorimo o članstvima.
Ulazak u NATO se neće desiti iz prostog razloga što je jedan od konstitutivnih naroda i njegovi politički predstavnici protiv.

mm

Mozes ti zeljeti sta hoces ...ali neko ce drugi ispunjavati zelje.....kad budete trazili ispunjenje vasih zelja neznam kako ce biti raspolozen......znas ono..slabo ste slusali :mrgreen:
spreca

#1831 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by spreca »

bh.tornjak wrote:ja sam za referendum o Trepci.....????

dj Mile...sta se usutio....dok majcica suze roni (puna ih Juzna i Zapadna morava) za Trepcom....on se zajebaje...????
to se zove srpski inat :oops: ...nedamo kosovo a ono ode....nedamo Trepcu i ona ce otici nedamo...ma dobro da ih vise ne zalostim :lol:
Acid25

#1832 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Acid25 »

Laktaši 2020. god. :thumbup:
Image
Danguba

#1833 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Danguba »

radostan dan wrote:Ode Bosić zvani Miki Maus...time ce se pobjeda SNSD-a u buducem periodu ustvari pretvoriti u njegov (snsd) djelimicni poraz...
Tesko da ce SDS imati boljeg predsjednika od Bosica...gledajuci iz ugla vlasti u RS-u.

Te kao sto rekoh prije desetak petnaest stranica, a cini mi se Danguba se slozi sa mnom, nema spektakla, nema referenduma, nema terit.prekrajanja...ali izmedju tih krajnosti - ima svega....
Da vidimo sta nose dvijeTisucesedamnaesta i osamnaesta...
bas tako...on je vise radio za snsd... :D
ze kalanga

#1834 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by ze kalanga »

spreca wrote: Mozes ti zeljeti sta hoces ...ali neko ce drugi ispunjavati zelje.....kad budete trazili ispunjenje vasih zelja neznam kako ce biti raspolozen......znas ono..slabo ste slusali :mrgreen:
Pa dokle ste stigli sa ispunjavanjem sopstvenih? Ok popis prođe. To je valjda bila prva. Ispunio se psihološki san. Što je na terenu stanje mnogo poraznije, koga briga... Ja ne smatram da ste nešto srećniji zbog toga?!

NATO pakt i sam pristup njemu je pitanje oko koga ne postoji konsenzus i neće postojati nikada. Vojna neutralnost apsolutno neće biti štetna za BiH.
bh.tornjak

#1835 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by bh.tornjak »

Acid25 wrote:Laktaši 2020. god. :thumbup:
Image
to je Trebinje kolega....u Trebinju je kosmodrom....
breuer

#1836 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by breuer »

Milorad Dodik pije krv sarajevskoj minderčadi. Koliko im više krvi otima toliko su isti više anemični i nepomični. Dakle, Dodik je pravi Vampir za sarajevku minder paščad i toliko im je komplekse nabio da će ga početi smatrati za nekakvo polubožanstvo ili zombija koji im stalno prijeti i nemoguće ga je smaknuti. Komplekse komplekse...
spreca

#1837 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by spreca »

ze kalanga wrote:
Pa dokle ste stigli sa ispunjavanjem sopstvenih? Ok popis prođe. To je valjda bila prva. Ispunio se psihološki san. Što je na terenu stanje mnogo poraznije, koga briga... Ja ne smatram da ste nešto srećniji zbog toga?!

NATO pakt i sam pristup njemu je pitanje oko koga ne postoji konsenzus i neće postojati nikada. Vojna neutralnost apsolutno neće biti štetna za BiH.
mi nemamo zelja ...kod nas sve realije....mi neprijetimo aqnketama od par miliona ojra......mi samo kazemo danas objavi to ito...kakve ankete i bakraci ba .....nije bio konsezus ni oko dodorenduma/ankete....sta bi jestel uskladili zakon o praznicima sa odlukom US BiH(kako ovo gordo zvuci )USTAVNI SUD BOSNE I HERCEGOVINE :D
Acid25

#1838 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Acid25 »

2024. god. Republika Srpska uspješno izvršila kolonizaciju Europe. :thumbup:
Image
breuer

#1839 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by breuer »

vi kažete, al niko vas ne sluša
radostan dan

#1840 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by radostan dan »

Eto vas ko djeca, i jedni i drugi...
ze kalanga

#1841 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by ze kalanga »

spreca wrote: mi nemamo zelja ...kod nas sve realije....mi neprijetimo aqnketama od par miliona ojra......mi samo kazemo danas objavi to ito...kakve ankete i bakraci ba .....nije bio konsezus ni oko dodorenduma/ankete....sta bi jestel uskladili zakon o praznicima sa odlukom US BiH(kako ovo gordo zvuci )USTAVNI SUD BOSNE I HERCEGOVINE :D
Nije da nemate. I to je legitimno pravo Bošnjaka i Srba. Ovdje ne govorimo o nerealnim željama. Ovdje govorimo o razumnim potezima, ukoliko je nekome stalo do BiH.
Svaka vrsta zanemarivanja jednog od tri naroda na nivou BiH je apsolutni put u propast.
spreca

#1842 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by spreca »

radostan dan wrote:Eto vas ko djeca, i jedni i drugi...
ma komsija mi je to baAko mislis na mene)...moramo razgovarati komsijski se dogovarati
spreca

#1843 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by spreca »

ze kalanga wrote:
spreca wrote: mi nemamo zelja ...kod nas sve realije....mi neprijetimo aqnketama od par miliona ojra......mi samo kazemo danas objavi to ito...kakve ankete i bakraci ba .....nije bio konsezus ni oko dodorenduma/ankete....sta bi jestel uskladili zakon o praznicima sa odlukom US BiH(kako ovo gordo zvuci )USTAVNI SUD BOSNE I HERCEGOVINE :D
Nije da nemate. I to je legitimno pravo Bošnjaka i Srba. Ovdje ne govorimo o nerealnim željama. Ovdje govorimo o razumnim potezima, ukoliko je nekome stalo do BiH.
Svaka vrsta zanemarivanja jednog od tri naroda na nivou BiH je apsolutni put u propast.
nadam se da ovo vazi i za Miletovu dzamahiriju
L u c i f e r

#1844 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by L u c i f e r »

iskreno
meni ova tema ono baš pravo nekako...
dokurčila

inače se ne volim naduravat
već nako argumentovano prozborit koju
uz kahvu

jebat ih
eno ima tužilaštvo, političari, vojska, obavještajna zajednica
plaćeni su nek misle i nek se bore, dok me ne pozovu da se javim u jedinicu

a nemam ni nešta plaho želje ubjeđivat bilo koga u bilo šta
biće vako biće nako, niko od nas nejma pojma šta će biti, imamo želje i nade
sve će nam se samo kasti

alahimanet do novih referenduma, sankcija, apšenja ili ne daj bože ratova
radostan dan

#1845 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by radostan dan »

Mislim, volim i ja zajebanciju, za to sam prvi, ali daj da pricamo o lovi i ozbiljnim stvarima, pa.cemo se poslije drkati...
Sta imamo na tapetu poslije bakirove apelacije?
Imamo odluku ustavnog suda...
Imamo mobilizaciju glasackog tijela.u er esu
Imamo referendum
Imamo ojacan do bola snsd u srpskoj
Imamo pad sda u federaciji
Imamo poziv za saslusanje milorada zbog referenduma
Imamo pad Bosica i rastur Saveza za promjene
Imamo vjerovatnu promjenu.politike pomenutog saveza na drzavnom nivou
Imamo -tuk na utuk- vjerovatna apelacija kontra proslave prvog marta.
Imamo (najbolnije, jer ce se raditi i o ogromnoj lovi) - pad svih zakona i odluka u federaciji donesenih od 2014 ili i ranije, obzirom da je dom naroda fbih neustavan...

Besmisleno, s moje tacke.gledista...za obje strane.
Akcija-reakcija, tuk na utuk, klin-ploca, tjeranje inata...nisu politike koje.stabilizuju BiH.

(nek dezurne patriJote, dusebriznici, profi navijaci i talambasi preskoce.ovaj post)
Sanjarko

#1846 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Sanjarko »

Acid25 wrote:Laktaši 2020. god. :thumbup:
Image
U kojoj igri.
155_mm

#1847 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by 155_mm »

ze kalanga wrote:

mm

kako da su protiv a izglasali zakon o obavezi ulaska BiH u NATO. vjerovatno 90% tvojih sunarodnjaka i nezna za tu zakonsku obavezu. a najbolje je sto 99,99% BiH ne zna sta je nikola spiric u svojstvu presjednika presjednistva potpisao tih godina u sjedistu NATO-a. bit ce interesantno kad se to sazna.

ali kao sto rekoh prvo sacekati da se rijesi CG. a i za koji mjec ce NATO vjezba na potezu tuzla-bjeljina. nesto ucestali sa tim NATO vjezbama, gori su od franca ferdinanda sa onim svojim manevrima i vjezbama.

eee gavrilo de si bre?!

:lol: :lol:
Sanjarko

#1848 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Sanjarko »

155_mm wrote: kako da su protiv a izglasali zakon o obavezi ulaska BiH u NATO. vjerovatno 90% tvojih sunarodnjaka i nezna za tu zakonsku obavezu. a najbolje je sto 99,99% BiH ne zna sta je nikola spiric u svojstvu presjednika presjednistva potpisao tih godina u sjedistu NATO-a. bit ce interesantno kad se to sazna.

ali kao sto rekoh prvo sacekati da se rijesi CG. a i za koji mjec ce NATO vjezba na potezu tuzla-bjeljina. nesto ucestali sa tim NATO vjezbama, gori su od franca ferdinanda sa onim svojim manevrima i vjezbama.

eee gavrilo de si bre?!

Pokazuju misice.
Ko zna, mozda se nadze neki Gavro.
arzuhal

#1849 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by arzuhal »

Acid25 wrote:2018. god. Negdje u RS-u :thumbup:
Image
Misliš da će SDA prevladat u RS-u dotad?
ze kalanga

#1850 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by ze kalanga »

155_mm wrote:

eee gavrilo de si bre?!

Mislim ako se trebamo baviti temama upisali smo želju i valjda ćemo je ostvariti, jbg onda. Budite pragmatični.

Što se tiče vojnih vježbi, nemojmo mješati babe i žabe. Jedno su vojne vježbe, jedno status članice.

Što se tiče CG-a, ukoliko odrade mimo volje naroda, to će biti dokaz modernog kapitalističkog fašizma, ali sačekajmo prvo izbore u toj državi.

A nek vježbaju, naročito volim kad se pozivaju na antiterorizam, bilo bi to super, da sami nisu proizveli teroriste. :izet:
Post Reply