Rat u BiH zbog referenduma?

Locked
tandmand

#1826 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by tandmand »

Prvo postrojavanje članova Patriotskog pokreta Goražde:
Nismo prijetnja nikome, ali rezervne domovine nemamo

Image
desni

#1827 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by desni »

tandmand wrote:Po ko zna koji put su "zajednićari" sa svesrdnom podrškom salonskih snaga sleva i sdesna, optužili za nacionalizam Bošnjake koji su onda krivicu prebacili na dijasporu koja je većinom pobjegla ispod noža, ostavivši svu svoju imovinu. Nevjerovatno kako uvijek pali jedan te isti šablon na istreniranoj žrtvi. Bošnjaka samo treba optužiti za nacionalizam i već je ideološki razoružan, baulja spotičući se o Tita i islam.... Skoro svaka tema je na ovaj način demontirana.
Forum nije reprezentativan uzorak nizašta.Da jeste na popisu bi bilo 30 posto Bosanaca,izbore bi dobijala Naša Stranka itd.Dođu ljudi da istresu svoje frustracije iz raznih razloga :(
    Međutim,kao što je Insomnia već nekad prije napisao,Bošnjacima u slučaju rata ne ostaje puno izbora ako se ne prihvate puške idu ili pod nož ili pred streljački stroj pa u masovnu grobnicu.Vidjeti pod Srebrenica,Tomašica,Bijeli Potok kod Zvornika.Pogledati od 10:25 kako je kapetan Hajro pričao na početku prošlog rata o onima koji su mislili da to nije njihov rat i da se ne treba boriti.
        Ovako su prošli ljudi koji su poslušali one koji su im rekli da se ne treba boriti
          http://www.e-novine.com/region/region-b ... rniku.html
            Kažu da je historija učiteljica života a znamo i da loši učenici ponavljaju gradivo.
            L u c i f e r

#1828 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by L u c i f e r »

Alfons Kauders wrote:
            HomeSweetHome wrote:Hej, bolan, ljudi su ozbiljno povjerovali da mi ovdje imamo neko masovno takmicenje u bibliotekama... Pa jebote zivot, kakva je to propaganda? Mozes li ti zamisliti to ispiranje mozga? Ravno bacanju srpske nejaci lavovima u Pionirskoj! Sjetite se onog decka koji je tek sa 15-16 prvi put vidio Stari most? Toliko smo podlozni tom ispiranju mozga da nam je to zapravo jedina sansa, ispiranje mozga u pozitivnom smjeru s pozitivnim ishodom... Potrebno je samo da postanemo dovoljno glasni, glasniji od onih kojima se pred ocima vrti film onog sunecenja i slicnih budalastina. Moramo bolan negdje poceti ili odosmo svi u tri lijepe...
            A gdje je bila ta zajebancija za sunecenje u bibliotekama? To sam fulo :lol:
            http://forum.klix.ba/referendum-i-u-rs- ... #p12824883
            http://forum.klix.ba/referendum-i-u-rs- ... #p12827830

:kakoste:
            hAZNADAR

#1829 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by hAZNADAR »

KB9 wrote:
            GeeTnT wrote:
            KB9 wrote:ima on dojam odakle ja tipkam, e moja paranoicna i hrabra dijasporo
            Sine, ti si kao dijete dozivio nepravdu, a tu nepravdu ti nije uprilicila dijaspora. Kontas? U prici koju si opisivao situaciju zivota pod granatama osjecas se izgigranim, povrijedjenim i umjesto da optuzijes sistem ti opleo po dijaspori...jos ih nazivas paranoicnim, a ja ne znam niti jednog koji je paranoicno autom zavalio u benzinsku pumpu, banderu ili jednostavno pokosio pjesake kao sto to mogu cesto da procitam na klixu, kao da nas ima 30 miliona, a ne 3.
            Da li si ti svjestan svojim emocija koje prozivljavas ponavljajuci pricu o dijaspori i ratu, znas li sta znaci tolika nakupljena negativna energija? Znas li da ces zbog toga imati srcane tegobe i onda ces doci u situaciju da ti trne lijeva strana..Ko ce te lijeciti? Operisati? Vecina doktora su proveli rat u dijaspori? Jesu li i oni dijasporasi? Kako ces skupiti pare? Hoces li zvati Batka? Koga onda on zove? PA DIJASPORU jebo ga ti...znas da s njima treba biti na oprezu, nikad ne znas kad ce ti zatrebati...

Nego, polako ti stisni Alt F4 pa iskoristi vrijeme na friskom zraku, udahni duboko...nije forum za tebe, to je za malo jace srce i m00da.. Kontas.
            nisi adekvatno odgojen, nemamo o cemu mi pricat
            Rece padobranac koji minira temu vrlo primitivnom prozivkom i mrznjom.

Ocito rodjo iz Dojca nije platio jos jednu turu - a mogao je.
            Ili nije dao za kladare. :D
            KB9

#1830 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by KB9 »

uz klasican primjer nekulture i prozivanja na nekom vidu jadne licne osnove to jos nalazis za shodno da pises kako ja miniram temu dok ti i slicni iz dijaspore prizivate na rat u bosni, odlicna logika i retorika, pa mene bi bar malo bilo stid na da sam na tvom mjestu :)
            HomeSweetHome

#1831 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by HomeSweetHome »

Ne znam, nisam najpametnija na svijetu, samo kazem svoje misljenje. U mnogo stvari se slazem s tobom, @arzuhal, i jasan mi je tvoja poenta i potpuno si u pravu.
            Ja samo kontam, kad smo vec na prekretnici, kad smo vec na ivici sto je ne iskoristiti za potpuni zaokret. Nemamo sta izgubiti, osim golih zivota, a to bi vrijedilo probati spasiti. Ma nemam pojma, samo znam da me je strah da ce neko doci da me ubije iz nekih nebuloznih razloga, ili da cu ja biti primorana da ubijem nekoga da on ne bi ubio mene. A ne zelim to ni nasoj djeci za 20 godina.
            dezurni_ucenik

#1832 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by dezurni_ucenik »

]
            tandmand wrote:Po ko zna koji put su "zajednićari" sa svesrdnom podrškom salonskih snaga sleva i sdesna, optužili za nacionalizam Bošnjake koji su onda krivicu prebacili na dijasporu koja je većinom pobjegla ispod noža, ostavivši svu svoju imovinu. Nevjerovatno kako uvijek pali jedan te isti šablon na istreniranoj žrtvi. Bošnjaka samo treba optužiti za nacionalizam i već je ideološki razoružan, baulja spotičući se o Tita i islam.... Skoro svaka tema je na ovaj način demontirana.

:thumbup: E to je to. Odlicno receno. U pocetku se krene sa pricom da su svi krivi, e onda ide zaokret na bosnjacki nacionalizam kao jedinu prijetnju. Dodas i arape na sve to i dobijes paranoju o stvaranju islamske drzave.
            GeeTnT

#1833 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by GeeTnT »

KB9 wrote:uz klasican primjer nekulture i prozivanja na nekom vidu jadne licne osnove to jos nalazis za shodno da pises kako ja miniram temu dok ti i slicni iz dijaspore prizivate na rat u bosni, odlicna logika i retorika, pa mene bi bar malo bilo stid na da sam na tvom mjestu :)
            Pogledaj veceras vijesti...svejedno koje i na kojom kanalu i biljezi koliko puta ce se spomenuti rat pa onda dodji i provjeri da li se rat vise spominje od strane nasih ili dijasporaca.
            KB9

#1834 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by KB9 »

GeeTnT wrote:
            KB9 wrote:uz klasican primjer nekulture i prozivanja na nekom vidu jadne licne osnove to jos nalazis za shodno da pises kako ja miniram temu dok ti i slicni iz dijaspore prizivate na rat u bosni, odlicna logika i retorika, pa mene bi bar malo bilo stid na da sam na tvom mjestu :)
            Pogledaj veceras vijesti...svejedno koje i na kojom kanalu i biljezi koliko puta ce se spomenuti rat pa onda dodji i provjeri da li se rat vise spominje od strane nasih ili dijasporaca.
            pricamo o forumu (ova tema je na forumu, vjerovo il ne), ne vadi mi se tu dzaba i ne spinuj

ako ne znas il nisi sposoban citat uz razumjevanje onda i ne citiraj druge
            hAZNADAR

#1835 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by hAZNADAR »

Edin H. wrote:
            cinjenica je da vecina dijaspore ima veoma radikalizirane stavove.
            Netacno. I u licnom zivotu a i ovdje na forumu dijaspora vecinom nema radikalizirane stavove. Naravno da ne mozes dokazati radikalizam vecine dijaspore niti navesti ijedan primjer osim stereotipa o glasnim ratnohuskacima i patriJotama. Ljudi mrze dijasporu iz nase tipicne tradicionalne mahalske zavisti jer misle da im je puno bolje.
            Pa patriotizam, ljubav prema domovini,.. tumace kao radikalizam od istih, dok isti arsin ne vrijedi naravno za ostale.

Dokaz tome je sto se u raspravama u opcim pitanjima koja se uopce ne ticu boravka - poteze cesto u nedostatku argumenata dijasporski status. Sto mu dodje kao neko nepisano pravilo da je to nesto u rangu ratnih zlocina i sto valjda diskredituje. A i sami ti sto spominju socijale i ribanje WC-a samo mogu dokazati da posmatraju iz svog ugla i da su taman na tom nivou.

Ima naravno dijasporaca koji pozivaju na ostru reakciju, gard, vojnu intervenciju,.. - ali su u manjini. Barem ovdje sto se moze lako dokazati. Slazem se da dijaspora nema moralno pravo prizivati rat u kojem nece ucestvovati ili oko izbora gdje nece uzivati plodove rada te vlasti. Ali sva ostala opca pitanja poput identiteta, politickih svjetonazora, ... su univerzalnog karaktera i mjesto boravka to ne mijenja.

A mogao bi za promjenu da naucis nesto od dijaspore. Jer su za par decenija stekli mozda neka iskustva i znanja u razvijenim zemljama. Mozda su vidjeli o Svaba, Engleza, Sveda, Amera,.. kako se odnosi prema drzavi i naciji. Pa buduci da nije sjajno u BiH sto svakako nije zasluga dijaspore, mozda bi za promjenu mogao nauciti iz prve ruke kako se razvijena drustva kojima BiH tezi - odnose prema mnogim stvarima.

A do daljnjega, tehnicki gledano - dok ovdje ne postoji zabrana ulaska psima i dijaspori, dok ne moramo nositi trake na reveru kao niza klasa, dok generalno nemamo nizi status,.. svi sto mrze dijasporu i prozivaju, svi pacenici sto dizu palceve jedni drugima na krkanske prozivke,.. mogu samo da .. da ne kazem sta.
            Lijep i ugodan dan. :)
            GeeTnT

#1836 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by GeeTnT »

KB9 wrote:
            GeeTnT wrote:
            pricamo o forumu (ova tema je na forumu, vjerovo il ne), ne vadi mi se tu dzaba i ne spinuj

ako ne znas il nisi sposoban citat uz razumjevanje onda i ne citiraj druge
            aha..znaci pricamo/pisemo o forumu, a ne o mogucem ratu unutar BiH zbog referenduma u kojem se ti na svaki ozbiljni post ubacis kao pravi padobranac prozivajuci dijasporu. Shvatio sam...ti si jednostavno ljubomoran i hAZNADAR je u pravu...
            KB9

#1837 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by KB9 »

cuj onog dijasporaski patriotizam? cek, da li je ovo skrivena kamera? :lol:

jesi svjestan kolko je taj pojam ono primjer paradoksa iz udzbenika :-)

jesam, ljubomoran sam na dijasporu, citav svijet je ljubomoran na vas i zavidi vam, daj ba dozovte se malo, doduse i ne morate, samo ako nije problem da prestanete prizivat rat u ovoj nasoj drzavi jer je vi sigurno necete branit kad bi do istog doslo :thumbup:
            hAZNADAR

#1838 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by hAZNADAR »

Sta zna o kulturi osoba koja je ovdje uletila sa prozivkom dijaspore a recenica pocela sa ooooo dijasporo :D

Nekoliko stranica prije - i vidi nas sad gdje smo.

Sta zna o kulturi i stidu osoba koja generalizuje ljude na osnovu mjesta boravka i siri mrznju. Sta zna o kulturi osoba koja ne moze argumentovati svoje negativne stavove o drugacijima.

Evo crno na bijelo - izracunaj koliko je ovdje dijasporaca koji pozivaju na rat. Imenom i citatima.
            Pocni od mene kojemu su pojedini preporucivali vazeljin i naguz zato sto sam protiv rata. Odvoji vrijeme i citaj stranice unazad, studiraj i izracunaj statistiku.

Do daljnjega - razguli. Bila je svakako bolja rasprava dok nisi uletio.
            Hafis

#1839 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Hafis »

Malo je off teme, ali moram samo da izjavim da već jedno dulje vrijeme deljem dvije dijasporke (s tim da ne znaju jedna za drugu).
            Pa velim ako je lakše ovim domaćim...barem sam ih osvetio na neki način :)

E sad nastavimo s temom.
            KB9

#1840 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by KB9 »

hoce i one doc ratovat za bosnu ako bude rata il ga samo ovako prizivaju svako malo? :mrgreen:
            hAZNADAR

#1841 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by hAZNADAR »

tututuuuu wrote:
            seln wrote:
            tututuuuu wrote:
            tu su kampanju imali Bosnjaci... a i sam sam o tome pricao... da im se izricito govorilo da se ne izjasne Bosancima i Hercegovcima. I sta sad oni hoce? Meni niko nista nije trebao reci... Problem je samo kad jedan svoj stav namece onom drugom... Nema nikakvog razloga sto H/B/S ne bi mogli funkcionirati i drzava. Problem je kad jedan od ovih one druge pocne vrijedjati, odredjivati ima sta su oni po nekakvom vlastitom vidjenu itd... To je izvor problema... Nije BiH jedina multinacionalna, odnosno multinarodna drzava.
            Kao sto kazes, Bosna bi mogla savrseno funkcionirati kao multinacionalna/multinarodna drzava....
            kad ne bi nacija/narod bili alfa i omega svih politickih odluka.
            Eto, zar neprikosnoveni vodja tvog naroda (Bakir nema ni priblizno toliku podrsku medju Bosnjacima) ne izdaje fetve ko je Hrvat, a ko nije?
            Ja licno nisam pristalica neke uniformnosti, gdje svi moramo biti Bosanci, i to iz jednog konkretnog razloga: volim sarenilo, volim nase male razlike, to je ono sto cini posebnost Bosne.
            Dakle, nije problem ni Srbin ni Hrvat (a bogami ni Bosnjak) toliko dugo dok taj S/H/B ne zahtjeva specijalni tretman, posebna prava, ekskluzivnu teritoriju i td.

A ti znas da sam ja ljubitelj Covica? A Covic i HDZ sto ima takvu podrsku kad Hrvata je samo iz razloga sto smo kao narod najmalobrojniji i sto nas se preglasava (ala Komsic), sto se ne mjesta predidjena za Hrvate postavljaju Bosnjaci, koji se prigodno za tu potrebu izjasne Hrvatima itd... Covic kao politicar to samo koristi... Tako da komotno mozes tu monolitnost hrvatske politicke opcije zahvaliti Bosnjacima i bosnjackoj politici. Pa i dio zblizavanja s Dodikom.

Slazem se da ne treba specijalan tretman, oko toga se mozemo sloziti. Ali to znaci kako ni povlasten status tako ni neravnopravan status... Ali opet je problem prakse, sto ce jedan reci da je povlasten a drugi da nije ni ravnopravan...
            Malo hronologije nije naodmet.
            Od pocetka pluralizma vecina BiH Hrvata glasa za HDZ. Mnogo prije Komsica. To je postalo dio tradicije. Na izborima u Sirokom napr je skroz normalno da babe dodju i pitaju:" Di se ovdi glassa za AAdeezee".

Mi ostali smo bar probali razlicite opcije u BiH - Bosnjaci SDA i SDP, i Harisa, i onu Alijansu,. Srbi SDS i SNSD,.. sta su ikada drugo Hrvati u BiH glasali osim za HDZ? Pa da HDZ postavi magarca za kandidata - ljudi bi glasali za magarca.

A HDZ je na prvom pojavljivanju u BiH, u Ljubuskom prije rata na po ulice na razglas izjavio da je za vracanje povijesnih teritorija Hrvatskoj.

Nisu Bosnjaci cvjecke naravno - ali smijesno je za antidrzavno ponasanje optuzivati Bosnjake. Ko biva bili veliki patrioti BiH dok brezobrazni Bosnjaci nisu to ogadili. :D Tu glupost radije cujem u originalnom srpskom izdanju nego kao los plagijat. Hrnologija ipak govori nesto drugo.
            Last edited by hAZNADAR on 04/09/2016 17:31, edited 1 time in total.
            hAZNADAR

#1842 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by hAZNADAR »

HomeSweetHome wrote:Hej, bolan, ljudi su ozbiljno povjerovali da mi ovdje imamo neko masovno takmicenje u sunecenju u bibliotekama... Pa jebote zivot, kakva je to propaganda? Mozes li ti zamisliti to ispiranje mozga? Ravno bacanju srpske nejaci lavovima u Pionirskoj! Sjetite se onog decka koji je tek sa 15-16 prvi put vidio Stari most? Toliko smo podlozni tom ispiranju mozga da nam je to zapravo jedina sansa, ispiranje mozga u pozitivnom smjeru s pozitivnim ishodom... Potrebno je samo da postanemo dovoljno glasni, glasniji od onih kojima se pred ocima vrti film onog sunecenja i slicnih budalastina. Moramo bolan negdje poceti ili odosmo svi u tri lijepe...
            Bojim se da glasnoca ne pomaze. Ljudi vjeruju u ono sto hoce i zele da vjeruju.
            Jer imaju neki svoj interes pa vjerivanje u lazi ili izuzetke to opravdava.
            Tu nema morala i logike.

Danas u doba interneta svako moze u rekordno vrijeme saznati bilo sta, nauciti bilo sta. Mozda je u vrijeme bacanja lavovima bila medijska blokada i sture informacije,.. ali danas vise ne. To se vidi i u opcem tumacenju necije kulture, necije historije, izgleda grada i aktuelnosti, opcih standarda. Sve stoji crno na bijelo i tu je lako izdvojiti izuzetke i patke a vidjeti glavnicu.

Ne mozes danas svaliti krivicu za propagandu na medije jer ima dostupnih i drugih medija.
            Ne mozes svaliti krivicu ni na politicare jer su populisti i prolagodjavaju se javnom mijenju.

Ima nesto u nama sto nas nagoni da se svrstamo u jedna tabor. Ima nesto u nama sto nas nagoni da izaberemo stranu. Jer vidimo da ne mozemo sami promijeniti svijet.

Konkretno u slucaju Bosnjaka - talibanizacija Sarajeva, takmicenje u sunacenju, genetski otpad, tamni vilajet,... - u to vjeruju oni koji imaju potrebu da vjeruju. Jer to olaksava i secesiju, olaksava i suocavanje sa zlocinima, opravdava brutalnost, diskriminaciju,...
            tututuuuu

#1843 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by tututuuuu »

koje antidrzavno ponasanje? Sto nece ljudi da ih predstavlja jedan lazljivi jalijas kojeg je neko drugi izabrao, kao Komsic? Sto mi ti i sl. tebi non stop nesto imputirate... I u Bosnjaka je prije bila samo SDA, SDAAAAAA kao i kod Hrvata HDZ, ali kod Hrvata se dalje slabo razvio pluralizam zbog malobrojnosti. Ne znam sta ti tu ne shvacas i sta nije jasno... a glavni razlog sto nije jer neki misle da je "bosnjacki nacionalizam" pravi i ispravan put za BiH, kao sto ti napisa... Bosnjaci biraju stranke upravo po nacionalizmu, pa tako je i SDP dosao na vlast, ti koji kazes da je pravi put za BiH "bosnjacki nacionalizam" i ti bi meni da nesto spocitavas...

Medjutim, krenuo se razvijati s Devedesetkom pa i HSS - om medjutim projekti Komsic, HSP, Lijanovici i sl. su to sve stopirali...

A ova Bosanka i Hercegovka, koja kaze da nije bitno sta si ni ko si, a opet drugima ima potrebu da kaze sta su i ko su i s kojom se neki ovdje slazu ocito da pojma o pojmu nema i u kontradikciji je sama sa sobom ali eto, samo nek je veselo...
            Last edited by tututuuuu on 04/09/2016 17:31, edited 1 time in total.
            hAZNADAR

#1844 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by hAZNADAR »

tututuuuu wrote:koje antidrzavno ponasanje? Sto nece ljudi da ih predstavlja jedan lazljivi jalijas kojeg je neko drugi izabrao, kao Komsic? Sto mi ti i sl. tebi non stop nesto imputirate... I u Bosnjaka je prije bila samo SDA, SDAAAAAA kao i kod Hrvata HDZ, ali kod Hrvata se dalje slabo razvio pluralizam zbog malobrojnosti. Ne znam sta ti tu ne shvacas i sta nije jasno... a glavni razlog sto nije jer neki misle da je "bosnjacki nacionalizam" pravi i ispravan put za BiH, kao sto ti napisa... Bosnjaci biraju stranke upravo po nacionalizmu, pa tako je i SDP dosao na vlast, ti koji kazes da je pravi put za BiH "bosnjacki nacionalizam" i ti bi meni da nesto spocitavas...

A krenuo se razvijati s Devedesetkom pa i HSS - om medjutim projekti Komsic, HSP, Lijanovici i sl. su to sve stopirali...

A ova Bosanka i Hercegovka, koja kaze da nije bitno sta si ni ko si, a opet drugima ima potrebu da kaze sta su i ko su i s kojom se neki ovdje slazu ocito da pojma o pojmu nema i u kontradikciji je sama sa sobom ali eto, samo nek je veselo...
            Sto galamis, sta ti je? A covjeka mahnita :roll:
            tututuuuu

#1845 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by tututuuuu »

mislim da ti se pricinjava... najbolje me optuziti za antidrzavano djelovanje i nazvati ustasom... :D to je krajnji domet diskusije u tvom pluralistickom drustvu ili baciti neki infantilni komentar.
            HomeSweetHome

#1846 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by HomeSweetHome »

Pa da, to i govorim @haznadar, zar je moguce da u danasnjem vaktu neko povjeruje u takvu jednu nebulozu? Moguce je, jer ni ne trazi drugu stranu medalje, da sazna, da se informise, uzima zdravo za gotovo sve, a to zovemo ispranim mozgom.
            Alfons Kauders

#1847 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Alfons Kauders »

L u c i f e r wrote:
            Alfons Kauders wrote:
            HomeSweetHome wrote:Hej, bolan, ljudi su ozbiljno povjerovali da mi ovdje imamo neko masovno takmicenje u bibliotekama... Pa jebote zivot, kakva je to propaganda? Mozes li ti zamisliti to ispiranje mozga? Ravno bacanju srpske nejaci lavovima u Pionirskoj! Sjetite se onog decka koji je tek sa 15-16 prvi put vidio Stari most? Toliko smo podlozni tom ispiranju mozga da nam je to zapravo jedina sansa, ispiranje mozga u pozitivnom smjeru s pozitivnim ishodom... Potrebno je samo da postanemo dovoljno glasni, glasniji od onih kojima se pred ocima vrti film onog sunecenja i slicnih budalastina. Moramo bolan negdje poceti ili odosmo svi u tri lijepe...

bem te poremecena, kad ne upado iz stolice :blento:
            tututuuuu

#1848 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by tututuuuu »

Alfons Kauders wrote:
            tututuuuu wrote:
            ja nisam odvjetnik RS-a, da s tim odmah zavrsimo... vec ovdje raspravljam o toboznjoj "ispravnosti puta za BiH preko bosnjackog nacionalizma".

kako ne namecu? Eno bas nedavno teta iz vrtica u Sarajevu objavila tekst sto im je dosla inspektorica i trazila da se skinu slike sa zida (jer valjda nije u skladu s islamom) itd... samo sto se to naravno ne tretira isto kao ono tamo...
            Je, i onda procitas ostatak teme i vidis da tu bas i nije sve bilo kako se cinilo na prvi pogled. Uostalom, ja sam sekularista i doticna bi od mene na licu mjesta dobila jebavanje matere, jer mi ni ona ni ti necete nametati svoj svjetonazor. Da ne bude zabune, na taj incident nije reagovao HDZ ili HNS, vec Bosnjaci Sarajeva (oni isti koji furaju nacionalizam). Drugim rijecima, primjer ti bas i ne pije vode - jer da su nacionalizam i vjera toliko bitni, o ovom slucaju se ne bi ni pricalo - jer ne bi bio sporan ljudima koji su joj jebali mater.

I ne znam zasto je sad odjednom bosnjacki nacionalizam postao neki bauk? Mozda ne bi bilo lose da malo pogledamo proteklih deset godina, pa da vidimo zasto je to tako - i da ujedno provjerimo sta hrvatske stranke rade po tom pitanju, kako se bore protiv bosnjackog nacionalizma kao prijetnje za hrvatski korpus u BiH. Koliko ja vidim, najjace hrvatske stranke su vec 25 godina u koaliciji sa nacionalistickim strankama u Bosnjaka, i svaki put kada Bosnjaci izaberu neku alternativnu opciju, HDZ i ekipa stanu u odbranu vjernih saveznika, ne birajuci cijenu i sredstva...

Koje su to onda politicke opcije kod Bosnjaka nacionalisticke? Jer ako nisu SDA, SBB i SBiH s kojim je HDZ godinama u vlasti, ostaju nam DF, SDP, GS, NS itd...
            SDP je sigurno klasicna bosnjacka nacionalisticka stranka. Tolika da su SDA optuzivali za izdaju a "plan i program" je "ustase i cetnici". To i je razlog sto je SDP RH pa cak i jedan Jospivic prekinuo kontakt s SDP - om BiH.

Za ovo ostalo... Ja ne znam vise o cemu ti pricas niti je to bitno. Ne zelim da sirim pricu u beskraj. Je li toliko tesko se drzati jedne konkretne stvari o kojoj se prica? Ja pricam, odnosno dotakao sam se, forumasa koji je napisao da je pravi i ispravan put za BiH "bosnjacki nacionalizam". Moje je pravo da se s takvom gluposcu ne slozim pa da se i borim protiv takvog stava i politike. Ako ko misli da ce drugima pa i neistomisljenicima biti dobro u drzavi necije tudjeg, pa bilo to i bosnjackog nacionalizma, treba otici psihijatru...
            Last edited by tututuuuu on 04/09/2016 17:51, edited 1 time in total.
            L u c i f e r

#1849 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by L u c i f e r »

Alfons Kauders wrote:
            L u c i f e r wrote:
            Alfons Kauders wrote:

bem te poremecena, kad ne upado iz stolice :blento:
            :evil: :plete:
            155_mm

#1850 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by 155_mm »

tandmand wrote:
            Prvo postrojavanje članova Patriotskog pokreta Goražde:
            Nismo prijetnja nikome, ali rezervne domovine nemamo

Image
            mislim da je ovo ideja koja bi mogla okupiti sve one koji se ne uspiju domaci nekog izbjeglickog kampa od sveCke do granice sa sirijom.

jedino mezbunjuje ova slika. sudeci po forumskim diskusijama ocekivalo se grupa napaljenih pubertetlija sa adresama u stokholmu i minhenu. a ne skupinu sazrijelih ljudi koji vjerovatno imaju svoje porodice. a izgleda i sa velikim ratnim iskustvom.

moram reci da su me neki forumasi razocarali svojim visegodisnjim guslanjem.
            Locked