Ti kažeš da je religiju izmislio muškarac. Ja ti ne branim da to misliš. Šta više, podržavam tvoje pravo da tako misliš.Connaisseur Karlin wrote: Ne smeta mi da neko bira svoj put,ali mi smeta konstano negiranje da je hidzab religjski propis koji su ljudi napravili,a kojim su obavezali zene da ramisljaju o jednom odjevnom predmetu kao svetom predmetu,ako predmetu bez kojeg se ne moze dozvijeti spiritulano zadovljstvo. Hidzabom se na neki nacin usmjerava nacin vjerovanja zena ,a to je jako pogresno. Zato danas imamo probleme i sukobe cak i mejdu zenama vjernicama koje imaju razlicito misljenje o hidzabu,
naravno da su ljudi prije toliko stoljeca imali drugacije potrebe uslovjene drustvenim desavanjima,kao i druagicje poglede na zivot,pa tako i drugaciji pogled na vlastitu religiju. Religije su tad imaju drugaciju ulogu,a danas je poptuno drugacija situacija. Zamisli da dobijes priliku da imas razgovorm sa osobom koja je zivjela prije toliko stoljeca. To bi bil jedna jako sokantana i interesantna konverzacija.
Međutim, kao što vidiš, ne misle svi tako. Jel trebamo da im ukinemo pravo na mišljenje?