Ne znam ni da su Babo, ni Assad Junior, bili placenici CIE. Sadam jeste. Strica zlotvora mu je prognao babo iz Sirije, jer je bio tol'ko zlocast, da ni stari diktator Assad nije mog'o izic na kraj s njim.Vizionar 1985 wrote:Zlato i Sadam i Asad su iz istog legla, preveslali su vas.zlata wrote:Pa i Sadama, i iranskog Saha, su ti bili nametnuli Zapadnjaci. I Homejni je odjednom sletio, direktno iz Pariza, pravo u "revolucionarni" Teheran. Pa ta Saudijska vladajuca kasta, nebi nikad toliko dugo opstala, a ni taj Vehabizam, da nemaju otvorenu podrsku Zapada, uz blagoslov Izraelaca? Eno sta rade Saudijci po Jemenu, a za sve kriv Assad, (cijeg babu, a ni njega, nisu, drzali pod svojom sapom).
Arapi u BiH, dobro ili lose?
-
zlata
#1826 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
- Gojeni H
#1827 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Okano mojeVizionar 1985 wrote:Gojeni H wrote: Nije problem sto to kazes, slobodna smo zemlja, vec je problem sto to kazes bez ikakvog znanja...![]()
Ma komplikovano pravo.
Ono mi mislimo da je ovdje nest komplikovano, al dole.![]()
Ne mogu ih Ja mislim ni ove Agencije razne, Instituti, itd. pohvatat sve o njima.
Nema se od njihA nista prepisivati ni nauciti. To sto govore jezikom na kojem je objavljen Kur'an ne znaci apsolutno nista.
Izgubljeni u prostoru i vremenu, nesnalazljivi, neprilagodljivi, agresivni, netolerantni, ne postuju sebe pa ne mogu ni druge ... a ni njih drugi ne postuju.
Istovremeno, nekim od ovih Miki Maus drzava kapu treba skinuti - ljudi 2000 godina zivjeli na jedan te isti nacin i odjednom im se nudi moderno doba ... to su ogromni udari koje nisam siguran da bi podnijeli mnogo jaci i sposobniji.
Elem, do sada su dolazili kao turisti i kao takve ih treba docekivati sa sirokim osmijehom i zlatnim zubom.
Arapska kultura? - Sta je to?
-
mali_balon
#1828 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
I uzimat im lovu na sve moguce nacine.....Gojeni H wrote:Okano mojeVizionar 1985 wrote:Gojeni H wrote: Nije problem sto to kazes, slobodna smo zemlja, vec je problem sto to kazes bez ikakvog znanja...![]()
Ma komplikovano pravo.
Ono mi mislimo da je ovdje nest komplikovano, al dole.![]()
Ne mogu ih Ja mislim ni ove Agencije razne, Instituti, itd. pohvatat sve o njima.![]()
Nema se od njihA nista prepisivati ni nauciti. To sto govore jezikom na kojem je objavljen Kur'an ne znaci apsolutno nista.
Izgubljeni u prostoru i vremenu, nesnalazljivi, neprilagodljivi, agresivni, netolerantni, ne postuju sebe pa ne mogu ni druge ... a ni njih drugi ne postuju.
Istovremeno, nekim od ovih Miki Maus drzava kapu treba skinuti - ljudi 2000 godina zivjeli na jedan te isti nacin i odjednom im se nudi moderno doba ... to su ogromni udari koje nisam siguran da bi podnijeli mnogo jaci i sposobniji.
Elem, do sada su dolazili kao turisti i kao takve ih treba docekivati sa sirokim osmijehom i zlatnim zubom.
- muha_sa
#1829 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
kad smo bili mali---to je davno bilo
sjecam se da smo nekom ko je mutan i lopina
govorili--koji si ti Arap
- Gojeni H
#1830 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Kad ti iskezi zube, tek se tad pripremi da mogao biti heban. A, je l' poceo sa "vallahi" odmah se dizi sa stolice ... laze k'o pasmuha_sa wrote:kad smo bili mali---to je davno bilosjecam se da smo nekom ko je mutan i lopina
govorili--koji si ti Arap
Ma, drugi svijet, drugi pogledi na zivot, ... nije da nemaju ljudi koji bi drugacije, ali zive u totalitarnim rezimima, i onda se i ovi drugi uklapaju.
Ali, dragi kolega, to ne znaci da mi ne mozemo hajrovati od njihove zelje da kvase none po nasim potocima.
-
Hendrix
#1831 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Gojeni H...ja mislim da smo mi u biti vrlo slicni njima, koncept ponasanja je skoro pa isti a mislim da bi bili 100 puta gori po ponasanju da otkrijemo slicna bogatstva kao sto su oni.
Svi hoce u drzavnu sluzbu i da leze, a nemamo ni 0.0001% para kao Arapi kojima je to nacionalni sport, uvali ga na salter ili kakvu sluzbu i drndaj po mobitelu citav dan. Generalno nebriga za druge osim za sebe i svoju familiju, odsustvo kulture i reda...sve to i mi imamo. Sve super fini uljudni ali ce te zajebat cim ledja okrenes, rodjeni rasisti kao i mi samo eto nemamo drugih rasa pa mrzimo jedni druge, sto da ne.
Mi se jedino znamo ponasati i zivjeti normalno u diktaturi, kao i oni, isti klinac ba.
Svi hoce u drzavnu sluzbu i da leze, a nemamo ni 0.0001% para kao Arapi kojima je to nacionalni sport, uvali ga na salter ili kakvu sluzbu i drndaj po mobitelu citav dan. Generalno nebriga za druge osim za sebe i svoju familiju, odsustvo kulture i reda...sve to i mi imamo. Sve super fini uljudni ali ce te zajebat cim ledja okrenes, rodjeni rasisti kao i mi samo eto nemamo drugih rasa pa mrzimo jedni druge, sto da ne.
Mi se jedino znamo ponasati i zivjeti normalno u diktaturi, kao i oni, isti klinac ba.
-
aratet
#1832 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Da li vlada Serijat u UAE, KSA, Katar?Gojeni H wrote:Vlada i u Teksasu strogi serijatski zakon ... ubijes li covjeka, ides na elektricnu stolicu.aratet wrote:
Da, vladaju strogi serijatski zakoni, negdje u vecoj, negdje u manjoj mjeri!
Supalj si ... izrekao si laz i sad se vadis.
Da ili Ne?
Ovo za Teksas cemo preskociti.
- Gojeni H
#1833 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Sve se slazem, pogotovo ovaj dio "kako bismo se mi ponasali da imamo toliku naftu i pare?", ali ipak smo civilizacijski barem stepenicu iznad.Hendrix wrote:Gojeni H...ja mislim da smo mi u biti vrlo slicni njima, koncept ponasanja je skoro pa isti a mislim da bi bili 100 puta gori po ponasanju da otkrijemo slicna bogatstva kao sto su oni.
Mozda je subjektivno, ali ...
- Gojeni H
#1834 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
@aratet
Postajes naporan. Vec sve receno, objasnjeno ...
Spale su ti gace, bolan ... pomiri se s tim.
-
aratet
#1835 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Naravno, u Kataru, KSA i UAE strogi serijatski zakoni.Gojeni H wrote:@aratet
odgovor: U Omanu Ibadi Islam.
Ja ti kazem, da se u toj tvojoj UAE zatvara zbog poljupca u javnosti.
-
Bodkin
#1836 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Al u teksasu ne skrate curu za glavu ako izadje bez pratnje muske u grad. I u teksasu ce najebati silovatelj, a ne silovana. Itd itdGojeni H wrote:Vlada i u Teksasu strogi serijatski zakon ... ubijes li covjeka, ides na elektricnu stolicu.aratet wrote:
-
Pilaw_Pavlaka
#1837 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Zato i texasu udje balavac sa pistoljem u skolu i poubija 30 svojih vrsnjaka i ucetelja.Bodkin wrote:Al u teksasu ne skrate curu za glavu ako izadje bez pratnje muske u grad. I u teksasu ce najebati silovatelj, a ne silovana. Itd itdGojeni H wrote:Vlada i u Teksasu strogi serijatski zakon ... ubijes li covjeka, ides na elektricnu stolicu.aratet wrote:
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1838 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
vjerojatno si i sam svjestan da ne možeš porediti bilbord na autobuskoj stanici u teksasu sa svetištem u nazaretuVizionar 1985 wrote:Pa imas toga i u drugim religijama i narodima ono Jesus is the only way, Jesus save, Salvation is of Jews itd. kurci palci. Da ne zalazim u ono Putin, itd.Black swan wrote:sve je dobro dok ne pocnu kao u izraelu...
bilbord wars
http://www.telegraph.co.uk/content/dam/ ... 62EI5U.jpg
Narod ko i vi, marva.
Jedu, Piju, Seru, Prde, Ginu, Krvare, itd. ko i vi svi drugi ljudi.
- Gojeni H
#1839 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Hajde ti ne pravi se budala kad znas o cemu govorim.Bodkin wrote:Al u teksasu ne skrate curu za glavu ako izadje bez pratnje muske u grad. I u teksasu ce najebati silovatelj, a ne silovana. Itd itdGojeni H wrote:
Vlada i u Teksasu strogi serijatski zakon ... ubijes li covjeka, ides na elektricnu stolicu.
Kaze frajer "vladaju strogi serijatski zakoni iz 6. vijeka" pa stade nabrajat' zemlje koje nije ni izguglao kako treba.
Jer da jest', odmah bi vidio da to nije istina.
Ja, koji sam stalni gost u tom dijelu svijeta, moram uradit' ovo:

-
Bodkin
#1840 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Cinjenica je da su zakoni zaostali totalno i cinjenica je da ih treba ismijavati. To sto ih ti pojedinacno nadjes u razvijenim zenljama ne znaci punoGojeni H wrote:Hajde ti ne pravi se budala kad znas o cemu govorim.Bodkin wrote:Al u teksasu ne skrate curu za glavu ako izadje bez pratnje muske u grad. I u teksasu ce najebati silovatelj, a ne silovana. Itd itdGojeni H wrote:
Vlada i u Teksasu strogi serijatski zakon ... ubijes li covjeka, ides na elektricnu stolicu.
Kaze frajer "vladaju strogi serijatski zakoni iz 6. vijeka" pa stade nabrajat' zemlje koje nije ni izguglao kako treba.
Ali slazem se sa tobom da imtreba pare uzimati. Ono sto ne treba je naguziti im se i pustiti da rade sta hoce za saku dolara. A upravo to radimo.
Ali ima nesto i dobro. Neki je arap otvorio totalno kul kafic u sarajevu
- Gojeni H
#1841 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Padas u istu zamku. To su njihove zemlje, njihovi zakoni. Njima su izgleda dobri, jer se samo u Bahreinu ljudi bune (i to s pravom).Bodkin wrote:
Cinjenica je da su zakoni zaostali totalno i cinjenica je da ih treba ismijavati. To sto ih ti pojedinacno nadjes u razvijenim zenljama ne znaci puno![]()
Ali slazem se sa tobom da imtreba pare uzimati. Ono sto ne treba je naguziti im se i pustiti da rade sta hoce za saku dolara. A upravo to radimo.
Ja im kulture ne hvalio, ali me uopste ne zabrinjava kako oni zive.
Rusi su mi fatalisti i fanatici, supermazohisti, ali bih volio vidjeti Ruse da potrose koju marku kod nas.
Japanci su rasisti, Indijci smrde, Nijemci prde za stolom za kojim jedu, Amerikanci su sasvim okej da izgine par stotina ljudi u nekom dijelu svijeta da bi oni imali naftu jeftiniju od Evropljana ... pohakontas gdje to ide?
-
aratet
#1842 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Koncentracioni logori u nacistickoj Njemackoj su bili OK jer su to njihova pravila.
Pol Pot je bio kul tip, jer je zavodio Kampucijska pravila u Kampuciji.
Pol Pot je bio kul tip, jer je zavodio Kampucijska pravila u Kampuciji.
-
Pilaw_Pavlaka
#1843 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Da li je iko postavio ovaj projekat:
Doduse gradit ce ga Turci...
Doduse gradit ce ga Turci...
-
Bodkin
#1844 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Ali nam je ok da se poseremo po ostalima. Cim se posereremo po arapima i njihovim zakonima, odmah dodje neko (ne mislim na tebe) da nas uvjerava kako to nije ok i kako oni nisu tako losi.Gojeni H wrote:Padas u istu zamku. To su njihove zemlje, njihovi zakoni. Njima su izgleda dobri, jer se samo u Bahreinu ljudi bune (i to s pravom).Bodkin wrote:
Cinjenica je da su zakoni zaostali totalno i cinjenica je da ih treba ismijavati. To sto ih ti pojedinacno nadjes u razvijenim zenljama ne znaci puno![]()
Ja im kulture ne hvalio, ali me uopste ne zabrinjava kako oni zive.
Rusi su mi fatalisti i fanatici, supermazohisti, ali bih volio vidjeti Ruse da potrose koju marku kod nas.
Japanci su rasisti, Indijci smrde, Nijemci prde za stolom za kojim jedu, Amerikanci su sasvim okej da izgine par stotina ljudi u nekom dijelu svijeta da bi oni imali naftu jeftiniju od Evropljana ... pohakontas gdje to ide?
Btw, u rijetko kojim od tih zemalja imas sve to u ZAKONU. Jedino su rusi uveli nesto oko zabrane honoseksualizma
-
Pilaw_Pavlaka
#1845 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Kakve veze imaju arapski zakoni sa milijardskim investicijama u BiH. Recimo kakve ima veze nesto u Qataru sa njihovom televizijom u Zagrebu, Sarajevu ili Beogradu. Ja upalim ponekad Al Jazeeru balkans posto su najbolje MILFS upravo u tim emisijama. 
- Sanjarko
#1846 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Ma ne mislim Ja na ciju.zlata wrote:Ne znam ni da su Babo, ni Assad Junior, bili placenici CIE. Sadam jeste. Strica zlotvora mu je prognao babo iz Sirije, jer je bio tol'ko zlocast, da ni stari diktator Assad nije mog'o izic na kraj s njim.Vizionar 1985 wrote: Zlato i Sadam i Asad su iz istog legla, preveslali su vas.
https://en.wikipedia.org/wiki/Ba'ath_Party
Evo zlato.
Pozdrav.
- Sanjarko
#1847 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Ma nisam ni napisao da treba sta od njih prepisivat i ucit, ipak smo mi ovdje drugi narod nismo Arapi.Gojeni H wrote:
Okano moje![]()
Al kazem tesko da sve o njima mogu pohvatat i ove agencije razne, instituti itd.
Za ovo bas ostalo se ne slazem, da su toliko nesnalazljivi itd. ne bi ih bilo skoro pola milijarde, a to bas nije do naroda toliko koliko do vlasti, znas ono kakva vlast takav narod, pa i obrnuto.
Uglavnom nek ih ko turista, dok god kapa lova od toga neka ih.
Jbg ko da mi kokuzi, fukara mozemo birat.
Ni Dojclandu nisu mrski a da nama budu, mislim sto se love tice.
- Sanjarko
#1848 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
I toga nema po crkvama itd.Black swan wrote:vjerojatno si i sam svjestan da ne možeš porediti bilbord na autobuskoj stanici u teksasu sa svetištem u nazaretuVizionar 1985 wrote:
Pa imas toga i u drugim religijama i narodima ono Jesus is the only way, Jesus save, Salvation is of Jews itd. kurci palci. Da ne zalazim u ono Putin, itd.
Narod ko i vi, marva.
Jedu, Piju, Seru, Prde, Ginu, Krvare, itd. ko i vi svi drugi ljudi.
Cuj teksas, pun net toga itd. jbt.
Ima i po svetistima, ono u medzugorju nema nista o Isusu, Mariji itd., u Rimu nema kipova Isusa, Marije i ovoga slicnoga, od Krstova itd. Eno iznad Mostara ogroman Krst, u Riju Kip Isusa itd.
Sta ce na Hramu, Svetistu pisat, manifest komunista, marksista, staljinista, kapital marksov itd.
- Sanjarko
#1849 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Ma svugdje zakoni drugaciji pa i Serijat.Gojeni H wrote: Hajde ti ne pravi se budala kad znas o cemu govorim.
https://33.media.tumblr.com/1b411b0da63 ... o1_400.gif
Ja kad sam jednoj Merikanci govorio o tome i da je ovdje u Bosni to samo ceremonijalne prirode ono za brak, i slicno, rekla bullcrap tak nest.
-
sarlo
#1850 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Da se vratimo na temu.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/edita-d ... /161229016
Bilo je 1,5 miliona nocenja stranaca u 2016. Trebalo je biti naplaceno 3 miliona KM boravisne takse.
Naplacen je 1 milion.
Gdje su 2 miliona?
Kod @harisa.ba?
Kod @drvosjece?
Kod @crejzi_dajamonda?
Uglavnom ovi koji se zalazu za kriminal i opste bezvlasce su 2 miliona drzavnog novca stavili u dzep.
A to je kaznjivo. Ili ce ambasadori proglasiti opstu aboliciju?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/edita-d ... /161229016
Bilo je 1,5 miliona nocenja stranaca u 2016. Trebalo je biti naplaceno 3 miliona KM boravisne takse.
Naplacen je 1 milion.
Gdje su 2 miliona?
Kod @harisa.ba?
Kod @drvosjece?
Kod @crejzi_dajamonda?
Uglavnom ovi koji se zalazu za kriminal i opste bezvlasce su 2 miliona drzavnog novca stavili u dzep.
A to je kaznjivo. Ili ce ambasadori proglasiti opstu aboliciju?