Mržnja... Ideologija... Zadojenost...aratet wrote:Sta ih pokrece?ABH017 wrote:Griješiš. Da li namjerno ili iz neznanja, nisam siguran.animals wrote:Nije mi jasno kako neko moze opravdavati ove fanatike,
koje u ime Islama ubijaju neduzne ljude..
i nemojmo se lagati, njihov pokretac jeste islam..
i sve drugo je laz..
ako neko ubije u ime Boga, i katolicke vjere , onda je katolicki terorista,
i ako ga podrzavaju katolicki svecenici, onda je to sramota za katolike i crkvu..
e tako je i ovo sramota za islam..
Ovo nije sramota za Islam, jer Islam propisuje ponašanje suprotno ovome. Velika većina islamske uleme i lokalnih muslimanskih zajednica se ograđuje od ovih zločina. Kako onda da to bude sramota za Islam i muslimane?
Ako ja počinim zločin u tvoje ime, npr. hipotetički, ubijem tvog komšiju, koji je uzurpirao vaš zajednički ulaz i pravio ti probleme zbog toga, i kažem da sam ja taj zločin počinio u tvoje ime, jel se ti trebaš sramiti mog čina?
P.S.
Ako već ne znaš, raspitaj se, pročitaj nešto.
Po čemu je Islam pokretač terorizma (da, napisao si tako)? To što ti ne razumiješ Islam i ne želis da ga razumiješ, kao ni ove teroriste i šta ih u stvari pokreće, je tvoj lični problem.
Ovim postom si samo pokazao nivo svog (ne)znanja.
Proberi ili izmiksaj.
Ti misliš da ih pokreće Islam?! Haj mi objasni kako molim te. Ali nemoj pričati šuplju okolo, već konkretno, kako ih Islam pokreće. Kako im Islam daje ideju da se raznose po tržnim centrima?