Galaxy S7
Moderator: Benq
-
Mega Man X
#1826 Re: Galaxy S7
Ukucaš =#1234# i vidiš koji je CSC kod i tako znaš koji je region, uz pomoć Googleta.
- arnes_king
#1827 Re: Galaxy S7
zna se zabagovat kada promjenis tako da restart to rijesi.shalla wrote:Jel još neko ima problem sa ekranom u Viberu nakon što promijeni rezoluciju na QWHD? Pojede screen pola slike, slao sam Bucketheadu printscreen, baš glupo al kaže on kod njega ok, to izgleda samo na ovim divljim modelima
- arnes_king
#1828 Re: Galaxy S7
I na osnovu toga ti pises da se svako zajebao ko je uzeo Edge? Ima smislaMega Man X wrote:Po tome što vidim da se svijet žali da ima više problema nego obični S7. Počev od mrtvog piksela, roze linije od vrha do dna na desnoj strani telefona itd.shalla wrote: Po čemu?
Ne bih dao svoj Edge nizašta na svijetu
Mene moj vec punih godinu dana (za par dana) sluza besprijekorno i ovo mi je prvi telefon kojem nemam zamjerke.
- shalla
#1829 Re: Galaxy S7
+1, hvala Bogu.arnes_king wrote:I na osnovu toga ti pises da se svako zajebao ko je uzeo Edge? Ima smislaMega Man X wrote:Po tome što vidim da se svijet žali da ima više problema nego obični S7. Počev od mrtvog piksela, roze linije od vrha do dna na desnoj strani telefona itd.shalla wrote: Po čemu?
Ne bih dao svoj Edge nizašta na svijetu![]()
![]()
Mene moj vec punih godinu dana (za par dana) sluza besprijekorno i ovo mi je prvi telefon kojem nemam zamjerke.
10 mjeseci ga imam, ma ni najmanjeg buga ni ničega, al fkt...
-
Mega Man X
#1830 Re: Galaxy S7
Edge ekran je sam po sebi.. kako da kažem.. gimmick
gimmick
ˈɡɪmɪk/
noun
noun: gimmick; plural noun: gimmicks
a trick or device intended to attract attention, publicity, or trade.
Tj. marketinški trik. Nit vidim neku posebno važnu ulogu za to, osim što je zaobljen ekran. S7 me koštao 800 mari, a Edge kad sam uzimao bio 1100. Ne pada mi na pamet uzimati ga samo zbog zaobljenog ekrana.
gimmick
ˈɡɪmɪk/
noun
Tj. marketinški trik. Nit vidim neku posebno važnu ulogu za to, osim što je zaobljen ekran. S7 me koštao 800 mari, a Edge kad sam uzimao bio 1100. Ne pada mi na pamet uzimati ga samo zbog zaobljenog ekrana.
Last edited by Mega Man X on 08/03/2017 16:20, edited 1 time in total.
- arnes_king
#1831 Re: Galaxy S7
Bgmi ima funkcija koje ja koristim svakodnevno i vjeruj da sad ne znam kako bih se navikao na "obicni" telefon. A dodatno, taman i da nema nikakvih funkcija opet bih uzeo Edge samo zbog izgleda. Da je S7 izasao samo obicni bez Edge izdanja siguran sam da bih i dalje nosao svoj S5.Mega Man X wrote:Edge ekran je sam po sebi.. kako da kažem.. gimmick
gimmick
ˈɡɪmɪk/
noun
Tj. marketinški trik. Nit vidim neku posebno važnu ulogu za to, osim što je zaobljen ekran.
A slazem se da jeste velika razlika u cijeni izmedju obicnog i edge, ali posto sam uzeo preko pretplate a ne za kes nikakvu mi to ulogu nije igralo, ali ima tu i dodatna prednost sto je tel veci i veca baterija.
-
Mega Man X
#1832 Re: Galaxy S7
Veća baterija ili ne, nakon stalnog punjenja, updejta za Marshmallow, pa čak i sad Nougat, baterija ne fercera kao na prvi dan kupovine. To čak i ptice na grani znaju.
- arnes_king
#1833 Re: Galaxy S7
Pa kakve to sad veze ima sa tvojim kudjenjem Edge modela, i kako to ide u prilog obicnom s7? Ako ide baterija na losije na edge modelu ide i na obicnom tako da na kraju dana ja opet imam vecu bateriju.Mega Man X wrote:Veća baterija ili ne, nakon stalnog punjenja, updejta za Marshmallow, pa čak i sad Nougat, baterija ne fercera kao na prvi dan kupovine. To čak i ptice na grani znaju.
-
Mega Man X
#1834 Re: Galaxy S7
Samo kažem iz iskustva i kod prijašnjih telefona i trenutno kako je sad.
može ona imat 4000 mAh, kasnije postane isto ništa. "Imam ja veću bateriju, to jest moj je veći".
ironija
arnes_king wrote: Ako ide baterija na losije na edge modelu ide i na obicnom tako da na kraju dana ja opet imam vecu bateriju.
Last edited by Mega Man X on 08/03/2017 16:28, edited 1 time in total.
- shalla
#1835 Re: Galaxy S7
Ja sve pozive obavljam preko Edge panela, sad na Nougatu mogu staviti 10 favorite brojeva, ne pamtim kad sam ušao u klasični dialer...
I sad na Nougatu ima "device maintenance" panel, beton betona
Nažalost ima bugova ali ima i na svakom mobitelu tako da ne možeš generalizovati...
I sad na Nougatu ima "device maintenance" panel, beton betona
Nažalost ima bugova ali ima i na svakom mobitelu tako da ne možeš generalizovati...
-
Mega Man X
#1836 Re: Galaxy S7
Samo što ja ne uzimam u Telekomu ili gdje već pa mi ne dolaze sa bagovima. 
- arnes_king
#1837 Re: Galaxy S7
U pravu si, cini se da imas 12 godina po tvom nacinu pisanja i argumentovanja. Vidi se da samo pokusavas sam sebi opravdati to sto imas obicni model a volio bi Edge pa pokusavas na taj nacin.Mega Man X wrote:Samo kažem iz iskustva i kod prijašnjih telefona i trenutno kako je sad.
arnes_king wrote: Ako ide baterija na losije na edge modelu ide i na obicnom tako da na kraju dana ja opet imam vecu bateriju.može ona imat 4000 mAh, kasnije postane isto ništa. "Imam ja veću bateriju, to jest moj je veći".
ironija
Ja sam par postova ranije naveo vise argumenata koji su za Edge, i nisam jedini koji tako misli, a ti pises kao dijete neke besmislene i nepovezane stvari tako da nemam vremena za to. Manet
-
Mega Man X
#1838 Re: Galaxy S7
Pravo sam se bio zaletio za Edge verzijom, kad sam je vidio uživo lagano se okreno 180 stepeni i skontam da je porez na budale te uzmem sebi jeftiniji obični S7. Davat još 300 maraka na gimmick je porez na budale.
Uostalom, boli mene kara šta ko o nekome misli. Ako se nekome ne sviđa shitposting, nek se objesi lagano. A ja ću dalje punom snagom nastavit sa postovima.
Uostalom, boli mene kara šta ko o nekome misli. Ako se nekome ne sviđa shitposting, nek se objesi lagano. A ja ću dalje punom snagom nastavit sa postovima.
-
exampLe.
#1839 Re: Galaxy S7
Je li Edge ista fluidniji sa Nougatom?
Mene je Android samo nervirao sto nije fluidan kao iOS, ako se ista promijenilo po tom pitanju sa novim updateom eto me u Android bandu.
Mene je Android samo nervirao sto nije fluidan kao iOS, ako se ista promijenilo po tom pitanju sa novim updateom eto me u Android bandu.
-
Mega Man X
#1840 Re: Galaxy S7
Definitivno.
Android je fluidan također, samo ovisi je li u pitanju Kinez il aktuelni kvalitetni brend.
Android je fluidan također, samo ovisi je li u pitanju Kinez il aktuelni kvalitetni brend.
-
exampLe.
#1841 Re: Galaxy S7
Imao sam Note 5/S6 Edge i nije bio bas fluidan.Mega Man X wrote:Definitivno.
-
Mega Man X
#1842 Re: Galaxy S7
Neće ništa škodit ako i formatiraš. Čim počne nešta usporavat, yebenisat sa bugovima samo mu opališ format i telefon opet prodiše. 
Još imaš Samsungov oficijelni Smart Switch program za Windows. Spojiš telefon preko USBa i uz pomoć programa napraviš backup sveg mogućeg i ostane na računaru. Ako se odlučiš flešovati i ako krene flešovanje po zlu, Smart Switch ti može nabavit oficijelni firmware i instalirat ga na telefon ako slučajno ga brickuješ i tako to.
Alati su ponuđeni, samo ono koliko si spreman čuvat ga itd.
Još imaš Samsungov oficijelni Smart Switch program za Windows. Spojiš telefon preko USBa i uz pomoć programa napraviš backup sveg mogućeg i ostane na računaru. Ako se odlučiš flešovati i ako krene flešovanje po zlu, Smart Switch ti može nabavit oficijelni firmware i instalirat ga na telefon ako slučajno ga brickuješ i tako to.
Alati su ponuđeni, samo ono koliko si spreman čuvat ga itd.
-
exampLe.
#1843 Re: Galaxy S7
Jedini je peh sto kupujem Edge iz telekoma pa nema jos Nougata. 
- Baltazar_khan
#1844 Re: Galaxy S7
skinuo sam danas ovaj novi nougat za s7micu. uradim antutu benchmark i manje je za oko 6000 bodova. zbog čega? znam da zvučim kompleksaški al eto 
-
RLewis
#1845 Re: Galaxy S7
Tko je to urgirao da mi puste update lol. Jutros osvanuo sa skinutim fileom, danas upgradeMega Man X wrote:Ukucaš =#1234# i vidiš koji je CSC kod i tako znaš koji je region, uz pomoć Googleta.
- Dr Kova
#1846 Re: Galaxy S7
benchmark je totalno nebitan i ništa ne predstavlja. na 7.0 je mnogo brži nego na 6.0.1 u realnom korištenju, sve se otvara instantno, nema lag-a milisekunde. Samo je to bitno, kako se mob ponaša u svakodnevnom korištenju, testovi su za dječurliju, ono da vidi čiji je veći.Baltazar_khan wrote:skinuo sam danas ovaj novi nougat za s7micu. uradim antutu benchmark i manje je za oko 6000 bodova. zbog čega? znam da zvučim kompleksaški al eto
Uživaj u Nougatu
-
exampLe.
#1847 Re: Galaxy S7
Ima li iko info kada ce Nougat na BH Telecom uredjaje? 
- MOSALJOZE
- avaks
#1849 Re: Galaxy S7
Vraćaj MM, jebo sve ako ti antutu ne valjaBaltazar_khan wrote:skinuo sam danas ovaj novi nougat za s7micu. uradim antutu benchmark i manje je za oko 6000 bodova. zbog čega? znam da zvučim kompleksaški al eto
- arnes_king
#1850 Re: Galaxy S7
Sudeci po ranijim azuriranjima kojih nije bilo mjesecima iako svaki mjesec dolazi sigurnosna zakrpa, misim da ces ga dobiti do kraja godine.exampLe. wrote:Ima li iko info kada ce Nougat na BH Telecom uredjaje?
Upravo zbog toga sam ja flashovao BTU verziju koja je nebrandirana te sada vise ne ovisim o BHT.