Blokada puteva

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
spreca

#1826 Re: Blokada puteva

Post by spreca »

lajkujMe wrote:
Maraschino wrote:Image

Blokira li sta HVO ili su samo ove nadigli da blokiraju Sa,Tz, Ze...?

Ovo je Covicev i Scepin potpis da destabilizuju vlast i mozda izazovu haos.
Informisi se prvo pa ondaj lupaj gluposti.

HVO blokirao Ljubuski, Capljinu, Zepce pokusali su i GP Bijacu ali sprijeceni u tome.
ABIH blokirala Tuzlu, Zenicu, Sarajevo i Bradinu
jaka mjesta ljubuski i capljina ...i jesu dugo blokirali
ultima_palabra

#1827 Re: Blokada puteva

Post by ultima_palabra »

dječak sa šibicama wrote:i da odu na Poljine, opet bi bilo "ma sve su to Fahrini placenici".

Uhljeb army i Sesta dijasporska divizija uvijek imaju komentar, njima se ne svidja protest, bilo kakav, jer oni zive u iluziji kako je "Bosna i Norveska u 5 deka".

Ne vole proteste, pobune, iskazivanje nezadovoljstva jer im to kvari idilicnu sliku nezavisne i suverene kakvu su u svojim glavama stvorili.

Ja licno ne volim kad me blokada puta zaustavi negdje na cesti, ali opet razumije i te ljude, i cekam dan (a nikad ga necu docekati, realno) kad ce i kod nas kao u Rumuniji pasti glave. Problem je sto bi kod nas to vise licilo na 5. oktobar u Srbiji, sjasi kurta da uzjase murta. Kad bi se i desilo.

Ali podrazavam proteste, neka neko u ovoj mentalnoj vukojebini iskaze nezadovoljstvo. Puno mi vise smeta pretvaranje pojedinaca kako je sve super i sve je za pet. To mi vrijedja inteligenciju.
Ja koliko sam vidio, legalni i legitimni predstavnici dijaspore su podrzali proteste :mrgreen:
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#1828 Re: Blokada puteva

Post by Nurudin »

Enticer wrote:Ono kad svoja prava trazis oduzimajuci drugima njihova osnovna prava.
Isto kao kad meni i mojoj ekipi nije sve potaman odemo pred neku zgradu da protestujemo i blokiramo ulaz u zgradu, a unutra 100 ljudi, minimum.
A onda sasvim logicno ovi iz zgrade braneci svoja prava na slobodu kretanja odluce se na proboj i nastane opsti sukob svim raspozovim sredstvima.

Upravo su ovi tzv.borci plakali za time da ih neko napadne da ispadnu zrtve i da jos vise na sebe privuku pozornost.
I da Avaz sve poslika i snimi na licu mjesta , a ako bi se štogod zapalilo usput , koja zgrada , auto...ne bi bilo zgoreg
dječak sa šibicama

#1829 Re: Blokada puteva

Post by dječak sa šibicama »

smetaju protesti pred skupstinom, pred vladom, ne valja blokada puteva, pa najbolje satori i kampiranje po parkovima oko OHR-a dok ih prolaznici ignorisu, i dok prosvjednicima ne dosadi ili se ne zalede

steta pa nije toplije vrijeme, da kriticari mogu u ljetne baste sjesti i rondati protiv prosvjednika

Ili ono kad damica iz neke nevladine organizacije, citaj nehljeb placenicki, po tviteru pise kako je zaboga zaglavila u Zenici i ne moze svojim "mukotrpno" zaradjenim Renaultom nazad do Sarajeva.
vatrogasac

#1830 Re: Blokada puteva

Post by vatrogasac »

Nurudin wrote: bilo je i predsjedništvo zapaljeno i zgrade vlada, pa šta su postigli s tim? Isto je također bilo maslo Radončića, znači 100 %
u svakoj čaršiji je proteste organizovao sbb, kroz svoje članove .
Ljudi demonstriraju u Njemačkoj, u Francuskoj.....uređene države, ali vrše pritisak na Vlade. Mi moramo sjediti i ne činiti ništa plašeći se da možda iza nekih protesta slučajno ne stoji Radončić ili Dodik.

Ne vjerujem ja da ću za svog života doživjeti ovu državu kao uređenu ako ostane ovako.
Kikibombona

#1831 Re: Blokada puteva

Post by Kikibombona »

SDA-FMUP uzvraca udarac!

https://www.klix.ba/vijesti/bih/fmup-ev ... /180301027

Predvidivi su...

Nema nezadovoljnih u BiH, sve placenici, narkomani, kriminalci, ko god izadje na proteste!
bogoljub

#1832 Re: Blokada puteva

Post by bogoljub »

HVO HINJSKI KAO I UVIJEK!
Hajmo zajedno blokirati, Armijaši blokirali Sarajevo, Tuzlu i Zenicu, HVO prošetali malo i povukli se. Znaju da nema koristi blokirati obićan svijet koji veze nema sa njihovim pravima. Armijaši shvatili ozbiljno i stvorili haos običnom narodu!...
ultima_palabra

#1833 Re: Blokada puteva

Post by ultima_palabra »

bogoljub wrote:HVO HINJSKI KAO I UVIJEK!
Hajmo zajedno blokirati, Armijaši blokirali Sarajevo, Tuzlu i Zenicu, HVO prošetali malo i povukli se. Znaju da nema koristi blokirati obićan svijet koji veze nema sa njihovim pravima. Armijaši shvatili ozbiljno i stvorili haos običnom narodu!...
Dobro je da im nisu dosli s ledja ili pustili linije cetnicima :mrgreen:
dječak sa šibicama

#1834 Re: Blokada puteva

Bas me zanima pise li u LeFigarou da su zeljeznicari Francuske placenici ono kad svaki drugi mjesec obustave saobracaj na prugama.

A i ovi nesretnici ce se razici kad im Zvizdic obeca nesto... ko oni penzioneri, sve njih ionako vode korumpirani ljudi, kod nas je sindikat najkorumpiranija mraka, oni rade za vladajuce ne za radnike, penzionere ili neke druge ugrozene kategorije.

Najjaci je bio onaj tuzlak sa februarskih protesta, izganjao austrijske papire i porucio "zbogom zohari".
PM72

#1835 Re: Blokada puteva

Post by PM72 »

Bošnji samo ne diraj auto i mobitel.Ako mu to uskratiš - pobjesniće.Mogu ovi protestovati i napraviti još tri kampa ko Živogošće - nema hajra niti koga iz vlasti boli ćuna.Ali ako izađeš na cestu -sve će ti obećati u zamjenu da se skloniš da prođe...
dječak sa šibicama

#1836 Re: Blokada puteva

PM72 wrote:Bošnji samo ne diraj auto i mobitel.Ako mu to uskratiš - pobjesniće.Mogu ovi protestovati i napraviti još tri kampa ko Živogošće - nema hajra niti koga iz vlasti boli ćuna.Ali ako izađeš na cestu -sve će ti obećati u zamjenu da se skloniš da prođe...
Ko kad se ratni junak Topa zalijetao svojim hummerom na ljude kod kina Radnik.
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#1837 Re: Blokada puteva

Post by Nurudin »

100 % protesti organizovano od sbb-a ! imam raje na fb, aktivni članovi te stranke slikaju se sa tih blokada...87 godište
đes ti ratovo majke ti
Nurudin

#1838 Re: Blokada puteva

Post by Nurudin »

dječak sa šibicama wrote:Bas me zanima pise li u LeFigarou da su zeljeznicari Francuske placenici ono kad svaki drugi mjesec obustave saobracaj na prugama.

A i ovi nesretnici ce se razici kad im Zvizdic obeca nesto... ko oni penzioneri, sve njih ionako vode korumpirani ljudi, kod nas je sindikat najkorumpiranija mraka, oni rade za vladajuce ne za radnike, penzionere ili neke druge ugrozene kategorije.

Najjaci je bio onaj tuzlak sa februarskih protesta, izganjao austrijske papire i porucio "zbogom zohari".
Ja gluplje usporedbe nisam čuo dugo...željezničari samim svojim činom štrajka blokiraju željeznicu , dakle pasivno a ne aktivno.
JThomas

#1839 Re: Blokada puteva

Post by JThomas »

dječak sa šibicama wrote:Bas me zanima pise li u LeFigarou da su zeljeznicari Francuske placenici ono kad svaki drugi mjesec obustave saobracaj na prugama.

oni imaju najjaču tradiciju revolucija, nemira i protesta na cijelom zapadu, a mi imamo veži konja gdje ti aga kaže :mrgreen: tako da je skepticizam ipak opravdan...
O'zone
Globalni moderator

#1840 Re: Blokada puteva

Post by O'zone »

channel10 wrote: Kad ti nekoga nazivaš smećem, onda moraš prihvatiti da i tebe neko naziva smećem. Čim si prijavio post znaci da još uvijek to nisi shvatio i to puno govori o tebi. Nadam se da ćeš u budućnosti paziti sta pričaš, da se ne bi doveo opet do ovakve situacije.
Banned user for reason “Kršenje pravila foruma - vrijeđanje”
» channel10
7 dana
dobar osjecaj

#1841 Re: Blokada puteva

Post by dobar osjecaj »

JThomas wrote:

oni imaju najjaču tradiciju revolucija, nemira i protesta na cijelom zapadu, a mi imamo veži konja gdje ti aga kaže :mrgreen: tako da je skepticizam ipak opravdan...
Nema skepse, evo Nurudin 100% zna i on bi pod punom krivičnom odgovornošću potpisao izjavu da su to SBB placenici. Zna covjek, kaze da su mu raja.
invincible1921

#1842 Re: Blokada puteva

Post by invincible1921 »

dječak sa šibicama wrote:
PM72 wrote:Bošnji samo ne diraj auto i mobitel.Ako mu to uskratiš - pobjesniće.Mogu ovi protestovati i napraviti još tri kampa ko Živogošće - nema hajra niti koga iz vlasti boli ćuna.Ali ako izađeš na cestu -sve će ti obećati u zamjenu da se skloniš da prođe...
Ko kad se ratni junak Topa zalijetao svojim hummerom na ljude kod kina Radnik.
I da pitas ove iste borce kojis e bune oko tope rekli bi heroj, borac daj ga na registar....
insomnia78

#1843 Re: Blokada puteva

Post by insomnia78 »

Image
General War

#1844 Re: Blokada puteva

Post by General War »

koga zanima zakon o udruzenjima i fondacijama

https://advokat-prnjavorac.com/zakoni/Z ... ma-BiH.pdf
Član 13.
(1) Udruženje koje je upisano u Registar može provoditi programe i projekte od javnog
interesa.
(2) Programima ili projektima od javnog interesa koje donose institucije Bosne i
https://advokat-prnjavorac.com
Hercegovine smatraju se zaokružene i tematski jasno određene aktivnosti čije provođenje
dugoročno ili u ograničenom roku djelovanja daje prepoznatljivu dodatnu društvenu
vrijednost kojom se podiže kvalitet života pojedinaca, odnosno unapređuje razvoj društvene
zajednice.
(3) Institucije Bosne i Hercegovine na osnovu provedenog javnog poziva, odnosno
konkursa, zaključuju ugovore s udruženjima o provođenju programa ili projekata od
javnog interesa.
(4) Aktivnostima od javnog interesa udruženja smatraju se posebno aktivnosti udruženja
koje doprinose promociji: ljudskih prava, prava lica s invaliditetom, zaštite djece s
teškoćama u razvoju, prava nacionalnih manjina, jednakosti i ravnopravnosti u borbi
protiv diskriminacije, zaštite od nasilja, aktivnosti djece i mladih, borbe protiv različitih
oblika ovisnosti, razvijanje volonterizma, humanitarnih aktivnosti, socijalne zaštite, zaštite
okoliša, zaštite prirode, zaštite zdravlja ljudi, umjetnosti, obrazovanja, kulture i svih drugih
aktivnosti koje se po svojoj prirodi mogu smatrati djelovanjem od javnog interesa.
(5) Udruženje koje je dobilo sredstva za provođenje programa ili projekata od javnog
interesa podnosi izvještaj davaocu tih sredstava i informira javnost putem svoje internetske
stranice.
(6) Udruženje koje je dobilo sredstva za provođenje programa ili projekata od javnog
interesa u provođenju programa ili projekta može ostvariti poreske, carinske i druge
olakšice, u skladu s posebnim propisima.
(7) Vijeće ministara Bosne i Hercegovine će, na prijedlog Ministarstva, donijeti
podzakonski akt kojim će se urediti kriteriji za izradu i provođenje programa i projekata od
javnog interesa koje mogu provoditi udruženja.
elcaliente

#1845 Re: Blokada puteva

Post by elcaliente »

@kikibombona

Hebiga sada treba biti akadamik pa da nepalis vatru na travi ilI da istu ugasis kada krenes. A dva doktorata da smece ne ostavljas iza sebe.
Last edited by elcaliente on 01/03/2018 14:20, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#1846 Re: Blokada puteva

Post by It_is_a_Leclerc »

I gdje su ti silni građani koji su podržali ovo nasilje, a koje su sinoć ovdje najavljivali oni koji ga podržavaju? Gdje su kolone koje idu da brane "svoje borce" od policije? Još jedan u nizu puzajućih državnih udara Fahrudina Fahre Radončića se pokazao kao totalni neuspjeh. Niti je šta izgorilo, niti se ko pomlatio s policijom...

Hvala pripadnicima FUP-a koji su uz minimalnu silu oslobodili zatočene građane i omogućili djeci, starim i bolesnima da dođu do svojih mjesta. :thumbup: Nadam se da će osigurati prohodnost i posljednje vitalne saobraćajnice u FBiH. Hvala i ogromnoj većini čestitih i poštenih veterana, invalida rata, koji su se ogradili od ovog kidnapovanja ljudi.

Savršeno sam nezainteresovan za ispunjenje ovih zahtjeva koji su istaknuti. Boračka udruženja su uvijek bila ešalon SDA kojeg su slali da se medijski ili na ulicama obračunava s njihovim neprijateljima. Sada, kad su i sebe i nas doveli do ovog položaja, neka se za svoja, uglavnom nezaslužena prava,bore daleko od života nas, običnih građana.
JThomas

#1847 Re: Blokada puteva

Post by JThomas »

nažalost, nažalost...mi zaista nemamo tradiciju i kulturu socijalnog bunta. a borci i "borci" su dosad, cijeli poslijeratni period bili neformalna institucija vlasti i održavanja statusa quo, a ne bunta. i jeste sumnjivo u najmanju ruku...
Nurudin

#1848 Re: Blokada puteva

Post by Nurudin »

O ovome ja govorim , OVAJ MENTALITET druže

insomnia78

#1849 Re: Blokada puteva

Post by insomnia78 »

elcaliente wrote:@kikibombona

Hebiga sada treba biti akadamik pa da nepalis vatru na travi ilI da istu ugasis kada krenes. A dva doktorata da smece ne ostavljas iza sebe.
To je jos i dobro. Da vidis kakav Pariz ostane nakon protesta. Ili npr kad protestvuju zemljoradnici pa istresu hrpu đjubriva
Image
Tito_i_Partija

#1850 Re: Blokada puteva

Post by Tito_i_Partija »

insomnia78 wrote:
elcaliente wrote:@kikibombona

To je jos i dobro. Da vidis kakav Pariz ostane nakon protesta. Ili npr kad protestvuju zemljoradnici pa istresu hrpu đjubriva
Image
:lol:

Genijalno. Bori se oruzjem kojim raspolazes, pa makar to bilo djubrivo. :D
Locked