Sirija vol. 2

Locked
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1826 Re: Sirija vol. 2

Post by _BataZiv_0809 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Barem ne nagovara Bošnjake na referendum. Svako dobronamjeran, pa i u RS-u, zna gdje vode takve igre. :( Koliko Turska radi protiv BiH vidi se i po tome što uvozi meso iz dijela BiH koji se zove RS, ulaže u obnovu poplavljenog područja...itd. Baš nam rade o glavi ti mrski Turci. :oops:

Provjeri i sta se u Rusiju izvozi. Hint: voce.

A koliko ti Turska proda robe?
Johnny071

#1827 Re: Sirija vol. 2

Post by Johnny071 »

_BataZiv_0809 wrote:
Ako pročitaš moje postove vidjećeš da žalim zbog života pilota jer su oni samo sredstvo u toj bitki kao u svakom ratu. Sa druge strane Rusija koja aktivno radi protiv BiH naravno da mi je drago da izgube borbeni avion ali ne i pilote. Nadam se da je jasno.
A Turska radi u korist BiH :roll:
Barem ne nagovara Bošnjake na referendum. Svako dobronamjeran, pa i u RS-u, zna gdje vode takve igre. :( Koliko Turska radi protiv BiH vidi se i po tome što uvozi meso iz dijela BiH koji se zove RS, ulaže u obnovu poplavljenog područja...itd. Baš nam rade o glavi ti mrski Turci. :oops:
jes vala pomogli su i sto su upropastili bruku firmi ukljucujuci i bh airlines, pokrali pare i nestali... hahaha pomagali su i kad su se povukli sa balkana i ostavli ljude na klanicu, i to njihove kmetove cjenjene (citaj ovdje begovske porodice), a pomagali su i devedesetih srdacno, jes, sve stoji :D hahahahahaha
Last edited by Johnny071 on 24/11/2015 15:06, edited 1 time in total.
tututuuuu

#1828 Re: Sirija vol. 2

Post by tututuuuu »

mO k3 wrote:
tututuuuu wrote:
mO k3 wrote:]
ma ne mogu ni ja ruse.. kako god Turska je clanica NATO ,ako onda bude napadnuta od strane Rusije ,automatski su sve clanice napadnute bice rata globalnih razmjera
cisto sumnjam da bi recimo Francuzi i ostali isli u rat zbog nekog ko ocito podrzava ISIL. I Putin je nedavno na sumitu G20 rekao da su "ovdje i zemlje koje podrzavaju ISIL". Turska je jedna od njih sigurno.
kako god , postoji ugovor , ako se ugovor ne ispostuje puca NATO pakt...
To definitivno. lako je bilo ici na Srbiju recimo gdje su stvari bile ciste, ova situacija je posve nesto drugo.
General War

#1829 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

General War wrote:
sjedi 1 wrote:Ovo obaranje aviona će x-puta više štetiti turskoj nego li Rusiji
Za početak,Antalija i cijela ta obala može se pozdraviti sa turizmom
A rusi sa bosforom...pa neka se vrte ukrug po kaspijskom jezeru :lol:
Ma ako dođe do toga jasno da su svi na gubitku.
Ma samo me zanima kako ce se svi rusi turisti smjestit na krim...vidio si im plaze krcate :D
bh.tornjak

#1830 Re: Sirija vol. 2

Post by bh.tornjak »

tututuuuu wrote:
bh.tornjak wrote: bas.....danas par sekundi....sutra par minuta....preko sutra ti nadlijece preko kuce....a za koji dan vrslja po kuci kako hoce...
eeee...ima ih koji to ne dozvoljavaju...
Cuj, oni nisu isli duboku u turski prostor, vec je preletio malo izbocenje. avioni koji lete veliki brzinama, operiraju uz granicu, dok bombardrdirju lako se moze dogoditi da malo prelete. zbog par sekundi preleta u sred nicega rusiti avion po meni je trazenje izgovora, a ne potreba.
pa...do sad su Rusi nekoliko puta "upadali" u Turski vazdusni prostor .....
sad ce se valjda odvici te navike....

samo da priupitam....sta bi se desilo da u slicnoj situaciji neciji vojni avion (bilo ciji) malo uleti u Ruski vazdusni prostor...???
Thorgerson

#1831 Re: Sirija vol. 2

Post by Thorgerson »

Pa ww3 se vec odavno vodi.

Istina samo na ogranicenom prostoru jadnih ljudi u Siriji.

I tako ce i ostati. Ok, mozda prosire svoje proxy ratove na jos malo siri teritoriji, ako Sirija bude mala.

Svjetske ratove kakve smo imali zaboravite. To se nece desiti. Niti moze, dok god imas kompanije, banke, i na kr aju ljude koji su bogatiji od drzava, drzave se tu nista ne pitaju.

Pa sta mislite? Da ce kapitalisti tek tako dati da se rusi sto su radili krvavo proteklih 50 godina? Hoce al malo sutra.
studiorum_tuzlaensis

#1832 Re: Sirija vol. 2

Post by studiorum_tuzlaensis »

tututuuuu wrote:
pa mislim da ipak je. ja ne vidim da bi europske zemlje stale na stranu nekog ko podrzava ISIL nakon ovog po Europi.
Pa evropske strane su na strani ISIL-a, a ne protiv... To se vidi iz priloženog :)
Drvosjeca iz Dejcica

#1833 Re: Sirija vol. 2

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

_BataZiv_0809 wrote:

Provjeri i sta se u Rusiju izvozi. Hint: voce.

A koliko ti Turska proda robe?
A šta ti misliš kakva je priroda ekonomske i političke saradnje? Nije to vrtić pa da dobiješ nešto na lijepe oči heeeej, tu samo interes obostrani vlada nemoj biti toliko djetinjast. Turska ne nagovara nikoga na ovo ili ono za razliku Rusije koja kaže da eto Srbi imaju pravo na taj referendum kao demokratsko pravo na opredjeljenje...nemoj se praviti naivan kao francuska sobarica, znaš ti tačno šta ja govorim. To što ti imaš predrasude prama Turcima je drugi par cipela.
Kikibombona

#1834 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

MMM1977 wrote:Dakle, nisam mogao vjerovati da na ovom forumu može postojati neko ko bi se u eventualnom sukobu Turske i Rusije priklonio Rusiji... Na stranu Sirija i kompletan Bliski Istok ali ako dođe do otvorenog sukoba između ove dvije zemlje onda je to definitivno WW3. A valjda ne treba pojašnjavati ko je na Balkanu uz Rusiju a ko uz Tursku i Nato.

Turska je ovaj potez dogovorila sa Natoom, nema šanse da su tek tako srušili avion. Sad se čeka potez Rusije, ako pogriješe to će im biti zadnje.
Cirkus.

Da bude zadnje za drzavu koja ima najvise atomskih bombi na svijetu? :lol:

Kakvi su ovo djeciji, navijacki komentari?

Ako bi zakuhali Rusi i Turci, zapad bi Turcima slao oruzje i podrsku preko CNNa i BBCa. Nema sanse da bi rizikovali nuklearni rat. To bi za zapad, za Izrael i ostale bilo fenomenalno... da se Turci i Rusi poklofaju, iscrpe jedni druge.

Ako je zapad Tursku nagovorio na ovo, onda su prave budaletine. Zasto Britanci i drugi nisu oborili ruski avion? Pa nisu budale. Turci ocigledno jesu.

Rusi ce ovo naplatiti sigurno... al u rukavicama... vjerovatno ce sada satrati Turkmene.
choxnox

#1835 Re: Sirija vol. 2

Post by choxnox »

MMM1977 wrote:Dakle, nisam mogao vjerovati da na ovom forumu može postojati neko ko bi se u eventualnom sukobu Turske i Rusije priklonio Rusiji...
Da stvar bude gora, ako izuzmemo prisutne đikane koji su ionako za Rusiju, medju simpatizerima Rusije bi bio i odredjeni broj Bosnjaka... Nevjerovatno, ali istinito...
tututuuuu

#1836 Re: Sirija vol. 2

Post by tututuuuu »

bh.tornjak wrote:
tututuuuu wrote:
bh.tornjak wrote: bas.....danas par sekundi....sutra par minuta....preko sutra ti nadlijece preko kuce....a za koji dan vrslja po kuci kako hoce...
eeee...ima ih koji to ne dozvoljavaju...
Cuj, oni nisu isli duboku u turski prostor, vec je preletio malo izbocenje. avioni koji lete veliki brzinama, operiraju uz granicu, dok bombardrdirju lako se moze dogoditi da malo prelete. zbog par sekundi preleta u sred nicega rusiti avion po meni je trazenje izgovora, a ne potreba.
pa...do sad su Rusi nekoliko puta "upadali" u Turski vazdusni prostor .....
sad ce se valjda odvici te navike....

samo da priupitam....sta bi se desilo da u slicnoj situaciji neciji vojni avion (bilo ciji) malo uleti u Ruski vazdusni prostor...???
to da... al da pricekao da vidim da li je upao, posto Rusi tvrde da uopce nije upao i njihov prostor.
BHCluster

#1837 Re: Sirija vol. 2

Post by BHCluster »

tututuuuu wrote:
BHCluster wrote:
tututuuuu wrote:
vidi ih. pa dze's ti ba? dobise li one izbjeglice teveje? :D

Dajba ja tebi pisao kad nemozes da shvatis poentu. :lol: Haj kmechi jos malo.

Image
evo ti jedna...

Image kao simbolika, pa ti kontaj :D
Sve bi nesto al ti ne ide. :lol:
Image
General War

#1838 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

Lincoln-Burrows wrote:
mO k3 wrote:
ma ne mogu ni ja ruse.. kako god Turska je clanica NATO ,ako onda bude napadnuta od strane Rusije ,automatski su sve clanice napadnute bice rata globalnih razmjera
Mislim da NATO ne može sakupiti ni polovinu članica za sukob protiv Rusije u ovom slučaju,
džaba konvencije o međusobnom pomaganju, sad se pomalo vidi besmisao ovih organizacija.
Neka rusi krenu, pa cemo vidjeti je li ili nije besmisao...vec vidim Putina za sahovskom tablom :D
Johnny071

#1839 Re: Sirija vol. 2

Post by Johnny071 »

Kikibombona wrote:
MMM1977 wrote:Dakle, nisam mogao vjerovati da na ovom forumu može postojati neko ko bi se u eventualnom sukobu Turske i Rusije priklonio Rusiji... Na stranu Sirija i kompletan Bliski Istok ali ako dođe do otvorenog sukoba između ove dvije zemlje onda je to definitivno WW3. A valjda ne treba pojašnjavati ko je na Balkanu uz Rusiju a ko uz Tursku i Nato.

Turska je ovaj potez dogovorila sa Natoom, nema šanse da su tek tako srušili avion. Sad se čeka potez Rusije, ako pogriješe to će im biti zadnje.
Cirkus.

Da bude zadnje za drzavu koja ima najvise atomskih bombi na svijetu? :lol:

Kakvi su ovo djeciji, navijacki komentari?

Ako bi zakuhali Rusi i Turci, zapad bi Turcima slao oruzje i podrsku preko CNNa i BBCa. Nema sanse da bi rizikovali nuklearni rat. To bi za zapad, za Izrael i ostale bilo fenomenalno... da se Turci i Rusi poklofaju, iscrpe jedni druge.

Ako je zapad Tursku nagovorio na ovo, onda su prave budaletine. Zasto Britanci i drugi nisu oborili ruski avion? Pa nisu budale. Turci ocigledno jesu.

Rusi ce ovo naplatiti sigurno... al u rukavicama... vjerovatno ce sada satrati Turkmene.
ne kontaju ljudi to, glupi previse i nadojeni nacionalistickim kucnim pricama, stvar odgoja i kulture jebiga.
Drvosjeca iz Dejcica

#1840 Re: Sirija vol. 2

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

6r8747 wrote:
pa šta si ti mislio da će uvozit hallal KENGUROVINU iz federacije koju tušate po mesnicama :lol: :lol: :lol:
Uvozi se i iz F.BiH pa i iz BD, mesari ovih dana dobro zarađuju. RS sam pomenuo u kontekstu da Turci rade toliko protiv BiH da ne gledaju s kim će ostvariti saradnju.
6r8747 wrote: erdogan je ustvari hitler a takav turskoj i treba, ima i erdogan krvi kraljević marka isto ko i najveći mu uvlakač bakir :lol: :lol: :lol:
Erdogan je u stvari Milošević ili Karadžić. :mrgreen:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 24/11/2015 15:12, edited 1 time in total.
Maystor

#1841 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Kikibombona wrote:
General War wrote:
Ako je OVO saradnja sa Rusijom, mozda neki ne zele na kurvanjskom mentalitetu.
Sav komsiluk nije (Basarova)Sirija...ne znam s kime su nesto zakuhali, s kurdima se rokaju decenijama kao i Irak koji ih je potusio a i Iran...tako da nebih bas nesto pricao o nekome kroz prizmu kurdskog problema...btw nisu ni Amerima dali da se koristi njihova tertorija kad se napadao Sadam, sto bi Putinovo kurcenje tolerisali nekoliko puta.
Ako mislis da je dobro imati Rusiju za neprijatelja, onda bravo ti. Rusija se moze popisati na Tursku koliko su blizu. A znamo da Turci imaju ozbiljnog neprijatelja u samoj drzavi i susjedstvu koji broji 30 miliona ljudi.

Turska je zakuhala sa Egiptom. Imaju katastrofalne, neprijateljske odnose.

Sa Iranom imaju izrazito lose odnose.

Irak ih je nedavno optuzio za agresiju. Sa Sirijom i Libanom imaju grozne odnose. A potpuno je jasno da ce Sirija ili veci dio Sirije biti izgubljen za Tursku. Dobit ce sirijski Kurdistan kao novost.

Sa Izraelom imaju lose odnose, stalno prozivaju jedni druge.

I na kraju, imao je par neodmjerenih izjava prema zapadu motivisanih radikalnim islamizmom.

Lik je odlijepio. Mislim na Erdogana i njegove islamiste.
e moj Kiki, jesi našao partnera za diskusiju :D

što bi Čeli rekao - elementary school level
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1842 Re: Sirija vol. 2

Post by _BataZiv_0809 »

A šta ti misliš kakva je priroda ekonomske i političke saradnje? Nije to vrtić pa da dobiješ nešto na lijepe oči heeeej, tu samo interes obostrani vlada nemoj biti toliko djetinjast. Turska ne nagovara nikoga na ovo ili ono za razliku Rusije koja kaže da eto Srbi imaju pravo na taj referendum kao demokratsko pravo na opredjeljenje...nemoj se praviti naivan kao francuska sobarica, znaš ti tačno šta ja govorim. To što ti imaš predrasude prama Turcima je drugi par cipela.
Pa ti pricas ko da je vrtic. Stvari nisu tako crno/bijele ni u Crvenkapici.

I sad imam i predrasude prema Turcima :shock: Ne smijes ni kritiku uputit, odmah si mrzitelj. Evo tursko odijelo na meni, moze li to sta pomoc? Koliko tekstilne i tehnicke robe nam utuse, mi bi morali sve stoke sto imamo poklat da pokrijemo polovinu tog uvoza, izvozom mesa.

I Rusija nagovara na referendum? Ono Vladimir Putin rekao da referendumsite ?
Stari

#1843 Re: Sirija vol. 2

Post by Stari »

tututuuuu wrote:
mO k3 wrote:]
cisto sumnjam da bi recimo Francuzi i ostali isli u rat zbog nekog ko ocito podrzava ISIL. I Putin je nedavno na sumitu G20 rekao da su "ovdje i zemlje koje podrzavaju ISIL". Turska je jedna od njih sigurno.
Pa eto ...mislim ono....danas u 17 sati ce sjesti NATO-vci na sastanak .... i moze se desiti svasta

1: recimo francuska kaze ...e lEpo ste nas usosili vi Turci - sad mi svi treba da se marisemo s rusima ...zato sto se vama digla chuna da im obarate avion --- skroz bez potrebe. ....E pa necemo mi ...imamo vaznijeg posla.

2: Belgijanci mogu reci ...pa jeste li vi uopste normalni ...kod nas je glavna komanda NATO-a ....mi uveli vanredno stanje zbog onih muslimanskih incestoida...autobusi ne voze ...vrtici ne rade...kupleraji trpe uzasne gubitke ... i sad trebamo jos i sa Rusijom zaratovati ...e znas da hocemo al na hashimu.

I tako fino ...ili ce se rasformirati NATO ...ili ce Turska biti izbacena iz njega ... jer ako se nista od toga ne desi ...onda Rusi napadom na Turke napadaju i na Belgijance ...a oni su vec nadrkani zbog svega sto se dogadja sa ovim arapskim supljoglavcima teroristima...ne bi rusima to nikako valjalo (naravno)

Ima naravno jos kombinacija
Last edited by Stari on 24/11/2015 15:14, edited 1 time in total.
LBVIEW

#1844 Re: Sirija vol. 2

Post by LBVIEW »

_BataZiv_0809 wrote:
LBVIEW wrote:

De Bato nemoj zahebavati,to k'o sto JNA nakon promjene oznaka nije bila pod kontrolom Slobe.
A otkad je okupacija Krima u dure,nesto se ne sjecam koji paragraf Medunarodnog prava to dozvoljava.
Rekoh vec, nije dobra analogija, u smislu da smo mi bili u fazi disolucije.

Okupacija Krima nije udure, ali nije bas da je to prvi presedan po tom pitanju. Inace Krim je Ukrajini pripojio Nikita Hruscov, to je odvajkada dio Rusije. Cisto radi istorijskog bekgraunda spominjem, po medjunarodnom pravo nema puno uticaja.
U fazi disolucije upravo zbog onog "Srbija nije u ratu".Inace,pravno potpuno cista situacija sa prisustvom vojske druge drzave na teritoriji susjedne.
E,sad,sto je napravljen presedan pa se sve to od strane "MZ" mirno posmatralo uz uobicajene "mrtvo slovo na papiru"-rezolucije je druga stvar.
sjedi 1

#1845 Re: Sirija vol. 2

Post by sjedi 1 »

General War wrote:
sjedi 1 wrote:Ovo obaranje aviona će x-puta više štetiti turskoj nego li Rusiji
Za početak,Antalija i cijela ta obala može se pozdraviti sa turizmom
A rusi sa bosforom...pa neka se vrte ukrug po kaspijskom jezeru :lol:
To su već ekstremne mjere(do toga ako dođe ode sve u p.m.) ,ja govorimovo za početak,stalna tenzija,povremeni incidenti,Rusi će sad slacati Kurde,naoružavati ih...
General War

#1846 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

tututuuuu wrote: To definitivno. lako je bilo ici na Srbiju recimo gdje su stvari bile ciste, ova situacija je posve nesto drugo.
...toliko ciste, da jedna Grcka nije ucestvovala u napadu na Srbiju...i nikom nista.
karanana

#1847 Re: Sirija vol. 2

Post by karanana »

eh sad....da ne pocnemo o tome ko ima cije krvi u sebi....ipak je erdoganov dedo 500 godina tulumarijo i hodao po svijetu a marko svijeta nije vidio.
Em2r

#1848 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

choxnox wrote:
MMM1977 wrote:Dakle, nisam mogao vjerovati da na ovom forumu može postojati neko ko bi se u eventualnom sukobu Turske i Rusije priklonio Rusiji...
Da stvar bude gora, ako izuzmemo prisutne đikane koji su ionako za Rusiju, medju simpatizerima Rusije bi bio i odredjeni broj Bosnjaka... Nevjerovatno, ali istinito...
I njihova krv je zbog toga halal ?
General War

#1849 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

Maystor wrote:
Kikibombona wrote:
General War wrote:
Ako je OVO saradnja sa Rusijom, mozda neki ne zele na kurvanjskom mentalitetu.
Sav komsiluk nije (Basarova)Sirija...ne znam s kime su nesto zakuhali, s kurdima se rokaju decenijama kao i Irak koji ih je potusio a i Iran...tako da nebih bas nesto pricao o nekome kroz prizmu kurdskog problema...btw nisu ni Amerima dali da se koristi njihova tertorija kad se napadao Sadam, sto bi Putinovo kurcenje tolerisali nekoliko puta.
Ako mislis da je dobro imati Rusiju za neprijatelja, onda bravo ti. Rusija se moze popisati na Tursku koliko su blizu. A znamo da Turci imaju ozbiljnog neprijatelja u samoj drzavi i susjedstvu koji broji 30 miliona ljudi.

Turska je zakuhala sa Egiptom. Imaju katastrofalne, neprijateljske odnose.

Sa Iranom imaju izrazito lose odnose.

Irak ih je nedavno optuzio za agresiju. Sa Sirijom i Libanom imaju grozne odnose. A potpuno je jasno da ce Sirija ili veci dio Sirije biti izgubljen za Tursku. Dobit ce sirijski Kurdistan kao novost.

Sa Izraelom imaju lose odnose, stalno prozivaju jedni druge.

I na kraju, imao je par neodmjerenih izjava prema zapadu motivisanih radikalnim islamizmom.

Lik je odlijepio. Mislim na Erdogana i njegove islamiste.
e moj Kiki, jesi našao partnera za diskusiju :D

što bi Čeli rekao - elementary school level
...eto vi ste leveli (ne kiki) :lol: upravo o tome i pricamo
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1850 Re: Sirija vol. 2

Post by _BataZiv_0809 »

LBVIEW wrote:
U fazi disolucije upravo zbog onog "Srbija nije u ratu".Inace,pravno potpuno cista situacija sa prisustvom vojske druge drzave na teritoriji susjedne.
E,sad,sto je napravljen presedan pa se sve to od strane "MZ" mirno posmatralo uz uobicajene "mrtvo slovo na papiru"-rezolucije je druga stvar.
Ne, nego je Banditerova komisija tako kvalifikovala stanje u kojem se nalazimo. Drzava se raspala prije rata, pobogu to nam je glavni argument da proglasimo agresiju :roll:

U Ukrajini se desilo nesto skroz drugo. Da je Rusija pomogla, to sam sasma siguran da jeste. Da je slala regularnu vojsku-nema dokaza.
Locked