Pariz

Post Reply
piupiu

#1826 Re: Pariz

Post by piupiu »

dezurni_ucenik wrote: Gdje sam ja to napisao da podrzavam ove budalestine, maloumnice jedan ???
dezurni_ucenik wrote: Nisi ti dobar sekunde. Prvo sam mislio da si jedan najobicniji iskompleksirani seljacic koji je umislio da je europejac, sad vidim da si sizofrenicar. Idi lijeci se, maloumnice retardirani...

Fakat te treba sutnuti sa ovog foruma.
dezurni_ucenik wrote: Hejter najobicniji. I to onaj iskompleksirani.
dezurni_ucenik wrote: Aj ba cetniku odjebi...
dezurni_ucenik wrote: nije popio tablete, pa trabunja gluposti.

Korisnik isključen zbog kršenja pravila foruma, vrijedjanje

14 dana
piupiu

#1827 Re: Pariz

Post by piupiu »

Rampage wrote:
tututuuuu wrote:
a je li to samo bosnjaci uplacuju poreze u drzavnu kasu?

ja ovdje vidim da iz tebe izbija bijes i ocaj, sto se vidi u zadnjoj recenici gdje spominjes glad. nek Bosnjaci jedu zlatnim kasikama.

da odmah istaknem da nisam "salonac" vec, po vama vjerovatno "ustasa". :oops:

Ti si qrčina, ljudska spodoba i nula, eto šta si, mamlaz jedan salonski.

14 dana
oridjidji

#1828 Re: Pariz

Post by oridjidji »

piupiu wrote:
oridjidji wrote:
enko 1964 wrote:
Osuđujem kao svaki normalan čovjek, zašto bih morao osuditi kao musliman?
Sta narativno osuđivanje bilo kojeg terora u svijetu uopste znaci pogotovo ovo forumsko? Trlja baba dlan da joj prođe dan. Nema nikakvu bitnost, poentu.

Svi slazemo da je ovo zlo koje se nikome ne treba ponoviti, na ovome prestaje i pocinje nase drustveno-politicko bitisanje. Nas ovakve je Aristotel davno nazvao idiotima.
Naravno da je bitno, Djidji. Ako muslimani sami ne otvore medijski prostor za svoj glas, ako ne budu vodili 'anti-propagandu' - ne znam kako bolje da se izrazim, onda će dvije najjače struje ostati ISIL-ova propaganda, koja je jaka i profesionalna, protiv anti-islamske propagande, koja je jednako jaka i profesionalna i ujedno brojno nadmoćna. Ko je u boljoj poziciji od samih muslimana da objasne svijetu zašto je ISIL-ova ideologija anti-islamska, i to strpljivo i isponova svaki put kad neko o tome upita ili ne upita - a trebao bi? Niko. U protivnom će svijet tumačiti novinari iz Atlantica i Bhagdadijev kult umoispranih fanatika - svako iz svoje perspektive.

A, zašto je bitno 'pustiti glas'? Zato što je u ovakvoj atmosferi interpretacija u rukama onoga ko optužuje, a šutnja se interpretira kao pristajanje i podrška, a ne kao zbunjenost, ogorčenost i implicitna i podrazumijevajuća osuda. U ovakvom vremenu ne postoji luksuz intelektualnog otklona od dogadjaja, jer je ljudska priroda takva kakva jeste, a taj luksuz ne postoji najviše zbog toga što je strah jedan od najpotentnijih motivatora ljudskog roda.

Ovo je - trenutno - jedan od najčitanijih tekstova na Internetu - da sažmem dugo štivo u jednu rečenicu - on kaže da je ISIL-ova ideologija "vrlo islamska" ("very islamic") jer se poziva na 'izvornu' iliti 'originalnu' islamsku praksu, jer bukvalno slijedi srednjovjekovne interpretacije islama (čitaj - 'pravi islam je ideologija mračnog doba i ideja') i ideju o 'apokalipsi' i nastoji ubrzati njen dolazak, itd.. I sve to objašnjava vrlo uvjerljivo:

http://www.theatlantic.com/magazine/arc ... ts/384980/

Da sam ja dijete od 15-16-17-ak godina - a bome i starija osoba koju nema ko da uputi, koje nije imalo vremena da vidi svijeta, da ga donekle upozna i šta pročita - vjerovala bih bezrezervno ili jednoj ili drugoj strani ovog argumenta. Jer su crno-bijeli i lako svarljivi. Zato treba osudjivati, raskrinkavati, obrazovati i aktivno objašnjavati. Internet je čudo - jednako kao što je i opasna alatka u rukama lakovjernih, neformiranih, slabo informisanih i neupućenih. Danas se ratuje informacijama, digitalno zabilježenim stavovima, forumima, tweetovima, FB statusima i web-stranicama. Zato je bitno govoriti.

Evo,i ovi govore u svoje ime :) :

http://www.salon.com/2015/11/14/our_ter ... socialflow
Vidis protiv Isila se kontinuirano govori sirom islamskog svijeta, od istoga do zapada, nema ko o njima nije govorio, otvarao ljudima oci na tu temu, upozoravao, obznanjivao tu ideologiju, govorio o tome sta ce zaceti losa zapadnjacka politika, cija ce ideologija u doba najveceg haosa na bliskom istoku profitirati, imamo internet najvecu biblioteku danasnjice i sve se to moze procitati, vidjeti, ne mora Jorgen Todenhofer ni neko drugi posjecivati njihov halifat da bi se to vidjelo, niti onaj Viceov novinar iz Britanije. Njima propaganda straha ucvrscuje poziciju. Međutim za ove zapadne močnike, savremeni muslimanski učenjaci, filozofi, mislioci, ljudi od struke na istoku, a bome ni na Zapadu nisu relevantni poznavatelji prilika fenomena islamskog terorizma, niti su pojedinci kojima oni ustupaju medijski prostor kako bi objasnili šta to generiše nezadovoljstvo širom islamskog svijeta i vraca se kao bumerang ne samo Zapadu, vec i Istoku jer bi onda ko kule od karata sve medijske obmane padale o prljavoj politici Zapada. Sami Isil o kojem govorimo rak rana je i jednima i drugima i ne zna se ko vise te sociopate hrani i odrzava u zivotu, a optuzuju se od Amerike, Izraela, najacih europskih sila, do njihovih poslusnika u regionu Jordana, Turske, Saudijske Arabije i nekih drugih. Cak i ovi napadi Rusije, vise je pomogao razaranju Isilu srodne Dzabhatul Nusre i nekih drugih sirijskih pobunjenickih frakcija, nego samog Isila. I da to se predstavilo vecim zlom, u zapadnjackim medijima, od svega onoga sto Sirija trpi ovih 4 godine rata. Isto tako ovaj napad nije nista gori od onoga sto recimo kontinuirano trpe stanovnici Bliskog Istoka od Isila, pogotovo Sirijci i Iracani. Kad je u Ankari napravljen teroristicki napad 10.10. ove godine, nije bilo ovakve osude. Vjerovatno radi toga sto je to interna stvar muslimana, ono ubijajte se ko vas jebe, cak sta vise Erdogana neki mediji optuzise za taj cin, kao gradi sebi bolji rezultat na izborima. Necu govoriti sta se o tome pisalo ovdje na forumu. Gdje su obojene fasade u bojama turske zastave sirom svijeta, pa cak i kod njenih NATO saveznika? Mi pricamo o zapadnim medijima koji su trasirali arapsko proljece i hranili sav ovaj haos. Kod njih se glas nekog razumnog insana muslimana nije mogao cuti, ovdje ne govorim o tiranima, vec o onima koji su znali sve neprilike i prilike tih drustava i znali kakav ce to haos proizvesti. Ali ti mediji i danas vrte svoju matricu, sluzeci istim centrima moci i vrte, dok svi drugi tonu i dalje u haos, a oni zive u blagostanju.

Muslimani se ne mogu pravdati svaki put kada neko u ime njih napravi sranje, prevelika je to zajednica ljudi da bi svi snosili jednaku odgovornost za ono sto se u ime te zajednice neko napravi. Danas se epitetom muslimana kite i oni koji trebaju i koji ne trebaju, cak i oni koji ubijaju muslimane poput Isila ili Al Kaide. Svi oni koji im ne drze mlin ih i osudjuju i sta to znaci u eri medija kada se po defaultu dijele vijesti iz centara svijetske moci, pa se u svakoj kuci vidi ono sto se desilo u isti dan Charlie Hebdou, ali se ne vidi i ono sto je napravio Boko Haram u Nigeriji ubivsi u jednom danu 2000 ljudi, vec to gledas na nekom sajtu poput Liveleaka jer jedna pobijena redakcija vise vrijedi nego citavih 2000 ljudi.

Pa najace je to very islamic u ovakvim clancima, to mi je jednako onome kad neko otme ajet iz njegovog konteksta i ohalali nesto sto je Islam striktno zabranio, zaobilazi argumente koji mi se ne svidjaju, a prihvaca nesto sto nije argument nicemu i na kraju radi i postupa najcesce prema svome nahodjenju koje je suprostavljeno onome sto je Islam.

Sreca nasa je paa nismo djeca, pa malo dumamo i svojom glavom. Internet je cudo, ali veliko leglo povrsnih ljudi kod njih ovakvo sto i moze piti vode.

Fino od ovih zadnjih koji opet daju objektivniji pristup ovoj temi. Svaka cast njima.
oridjidji

#1829 Re: Pariz

Post by oridjidji »

Bosanski_kralj wrote:Problem u islamskom/arapskom svijetu je velika nepismenost među narodom. Takve ih je lako zavesti i na svakve gluposti nagovoriti.
:thumbup:
piupiu

#1830 Re: Pariz

Post by piupiu »

BlackPool wrote:
uglavnomja wrote:
dok su bosni ubijana djeca na dnevnoj bazi, ove sve nabrojane zemlje je bolio racq :zzzz:

a francuzi su bili ti, spasavali, pomagali, radili ono sto su im un rezolucije dozvoljavale.
Ti si garant iz Sarajeva, dijete koje je jelo lunch pakete i sakom i kapom ili si nekakav babin sin dok si Francuze zapamtio u ratu po dobrom. Nabijem te na qrac ako su ti Francuzi valjali u ratu keru jedan.
BlackPool wrote:Ne budi govnar sa dva ili vise lica ...

14 dana
piupiu

#1831 Re: Pariz

Post by piupiu »

Zviz wrote:
Kao prvo: za razliku od tebe, ja imam potrvdu da spadam u 1% ljudi sa visokim IQ ;-)

Kao drugo: ako nisi za da se arapi hapse i progone onda si za ovo. Treceg nema. Nema tu suzivota. Arapi i Islam imaju asocijacuju Fasista i Hitlera. Iz dana u dan ovo misljenje je sve prezentnije na kontinentu (u Europi). Prati malo izbore i vidi koje stranke pobjedjuju. U Grckoj stranka sa Hitlerskim pozdravom dobila preko 550.000 glasova! Samo jedan primjer. Sta mislis da nacionalisti u Austriji pletu goblene? Ti isti kad bi u Austriji dosli na vlast i kad bi dali onim brdjanima da rade sta hoce, oni bi od Arapa pravili ono za sta sluzi jelenova koza. Mozda ovo zvuci woow i danas ne realno, ali nisam ja nikada rekao da pisem sta je danas, ponekad kazem sta je bilo, ali ja sam covjek vizionaran. Biti ces svjedok exodusu Arapa isto sto je dvoj djed ili pra djed bio svjedok exodusu Zidova. Upamti sta ti kazem.
Ne znam kako bi se čovjek postavio prema litaniji tvojih postova sa sličnim sadržajem. Sigurna sam da na ovom forumu ima još gomila ljudi sa potvrdom o visokom IQ-u i da njihovi postovi pokazuju i visok stepen inteligencije, ali i viši nivo empatije nego što je ovaj koji probija kroz postove ovakvog sadržaja.

Jedna je stvar biti politički svjestan i s razumijevanjem predstaviti mogućnost desničarskog jačanja i odmazda po Evropi. Potpuno je druga implicitno podržavati iste. Niko od nas ne može sa sigurnošću tvrditi da je 'pročitao' šta je pisac zapravo želio reći, no vodjena tvojim predjašnjim postovima na temi o izbjeglicama, još uvijek nisam sigurna da li su ovakvi tvoji postovi na granici vjerovanja u poželjnost takvog razvoja situacije, ili samo vrlo neemotivna i racionalna analiza.

Posebno me zbunjuju rečenice tipa "Nema tu suživota. Arapi i Islam imaju asocijaciju na Fasista i Hitlera.", za koje u ovom trenutku vjerujem da su malo nespretno izrečene zbog dugogodišnjeg svakodnevnog korištenja stranog jezika i da zapravo znače da je djavo odnio šalu jer običan evropski narod ima vrlo negativan stav prema Arapima i islamu.

U svakom slučaju, bilo bi lijepo da u tvom budućem doprinosu temi razjasnimo o čemu se radi. Lično se nadam da se radi samo o različitim pristupima tematici, a ne i o propovijedanju vrlo upitnih ideologija za koje na ovom forumu nema mjesta.
Challenger__

#1832 Re: Pariz

Post by Challenger__ »

- Francuski novinar u razgovoru sa predsjednikom Sirije:

In statements to the journalists following the meeting with a French delegation, including a number of parliamentarians, intellectuals, and media men, headed by member of the French National Assembly Thierry Mariani, President al-Assad said, in response to a question about his reaction on what happened in Paris on Friday “First of all, we offer our condolences to the French families that lost dear members yesterday, and we are the closest people to this situation to understand what happened yesterday in France, because we have been suffering from this kind of terrorism for the last five years in Syria.

“And what happened in France yesterday cannot be separated from what happened in Beirut two days ago, because this is terrorism. That’s why you shouldn’t look at terrorism as separate arenas, like looking at Syria’s arena, Yemen, Libya, France. Actually, it’s one arena all around the world.”

Asked about where the Syrian intelligence services have any indication or information that either the people who committed this act came from Syria or were in contact with any group in Syria, the President said “No, we don’t have any information about what happened, but it’s not about the names, and who went and who didn’t. We warned about what’s going to happen in Europe three years ago, and we said don’t mess with the fault line in Syria. It’s going to be like an earthquake that will reverberate around the world, and unfortunately the European officials didn’t pay attention to what we said. They thought that we are threatening, and they didn’t learn from what happened at the beginning of this year, from Charlie Hebdo.”

He added “Just giving statements that you are against terrorism means nothing. You have to go and fight terrorism, you have to pursue the correct and right policies, that’s what they have to do.”

In his response to a question whether Syria is ready to fight with France against terrorism if they ask and help the French intelligence services, President Assad said

“They don’t have to ask; they only have to be serious. This is where we are ready to fight terrorism with them.”
“We are ready to fight terrorism with whoever wants to really fight terrorism, and the French government is not serious yet,”
he added.

In a message he was asked to send to the French President Francois Hollande, President al-Assad said “Work for the sake and the interest of your people. And the question that any Frenchman would ask today: did the French policy during the last five years do any good to the French people? Actually, no. So, the first thing I’ll ask is to work for the interest of the French people, and if he wants to do that, he has to change his policy.”

Asked about the condition for the Syrian government and the French government to work together, or for the Syrian intelligence services to work with the French intelligence services, President Assad said “You cannot talk about intelligence cooperation without political cooperation. You cannot talk about intelligence cooperation in order to fight terrorism while at the same time your policies, the policies of the same government, are going in the direction of supporting terrorism. That’s what I meant by being serious.”
Zanimljivo, vrlo, vrlo zanimljivo.
tzipiripi

#1833 Re: Pariz

Post by tzipiripi »

Moenx wrote:Evo jedno pitanje za sve one koji ne zale i be smatraju zrtve u Parizu kao zrtve covjecanstva
Zasto kada u Siriji djeluje ruska avijacija to je kao OK a da recimo NATO djeluje to bi citav svijet gorio
Dakle govorimo o principima
Kako je moguce da je sve OK kada jedan ruski (polu ili ne)diktator govori jezikom sile to je dopusteno a ada zapad bilo sta uradi onda je to kao nista ne valja
Mislim znam ja sve grijehe zapada -- ali zar zapad -- sve tamo negdje zapadno od Beca postao neka vrste svjetske kucke na koju se svi raznorazni revolucionari buntovnici srednja ali i niza klasa kao i bogati lideri istresaju i ucutkuju je
Da li je to posteno ja mislim da nije
Kad je ono Zapad počeo bombardovati po Siriji a kad "poludiktator"? I kad je ono Francuska počela s napadima na Libiju i nastavila sa IS? Kaže Hollande da je ovo što se desilo u Parizu objava rata .. Mislim ono :-) Rokaš tamo godinama i kad to dođe u tvju avliju kuku lele. Što kaže Assad to je sve jedna te ista arena, Sirija, Beirut, Pariz...
Ovo je samo prebacivanje borbi na tlo Europe, i ovo bi mogao biti tek početak.
insomnia78

#1834 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Zaboravio si napisati uvazeni Dr Assad ili (ako si iz onog drugog mezheba) hazreti Assad
tzipiripi

#1835 Re: Pariz

Post by tzipiripi »

:-)
HAVANA

#1836 Re: Pariz

Post by HAVANA »

insomnia78 wrote:Parizani veceras salju poruku teroristima
Image
Image
Image
Image
:lol:

Pa ja,sta ces drugo,nabijem vas na racq. :thumbup:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1837 Re: Pariz

Post by japin_mutapi »

imal kakvih govora o kopnenom napadu frsncuske i nato-a na isil
insomnia78

#1838 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Dotle, identifikovani francuski napadac je Ismaël Omar Mostëfai (29)
HAVANA

#1839 Re: Pariz

Post by HAVANA »

insomnia78 wrote:
Maverick78 wrote:Tuga zaista... :( Jos koliko samo ima ljudi u kriticnom stanju...

Kad se pojavi jedan ludjak koji sam sve uradi na svoju ruku mogu da razumijem da tu nista nisu mogle uraditi obavjestanje sluzbe... ali ovo je bilo jako dobro organizovano... kako se moglo desiti da nigdje nista ne procuri u pm? Toliko oruzje, eksploziv...

Evropa ce se sve vise mjenjati. Gledam danas tu kod zeljeznicke stanice, posebna ograda, masa policije i iz voza izvode sve koje su prethodno uhvatili u vozu, izbjeglice, odvajaju i vracaju nazad za Dansku. Ove koje uhvate na brodovima koji dolaze iz Njemacke, vracaju nazad za Njemacku.
Izgleda da je sve organizivano vani, najvjerovatnije u Belgiji i da su u Fr samo presli obaviti "pos'o"

Sjecas se price prosli put,spomenuh ja Molenbeek i Schaarbeek...Opet tamo trkeljaju i hapse.Vecih budala ne vidjeh na jednom mjestu,u svakom pogledu,svi nesto vrte,prodaju,auta,gudra,gard ko cige iz svrakinog poslije filma u zmajevom gnijezdu,izgubljeni u vremenu i prostoru a zivot proveli u samokreiranom getu u zemlji u kojoj im je sve pruzeno.Od svega toga izabrali socijalu ili dop,usput dilaju auta il gudru a udavise pricama o islamu i moralu...Haj do prije deset godina ni po jada,izbjegavas ih i cao.Kako dodjose ovi novi vjeroucitelji,predavanja,regrutovanja...mogu mislit na sta sad lici.I nase djece su uzeli dosta,pisao sam o sinu od prijatelja,divno dijete bio,stasa u momka,zaposli se,pojam mirnog i stalozenog decka,nikad ni jedan problem,roditelji normala...Sad,to veze s mozgom nema,samo cekam da sta procitam,il da ode negdje ginuti...Roditelji lude,ne mogu mu nista,skreno s pameti... :-)
walter kurtz

#1840 Re: Pariz

Post by walter kurtz »

Image
Elijah J. Magnier ‏@EjmAlrai
"From Paris with love" #USA sent this bomb on #ISIS today: v
insomnia78

#1841 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

:thumbup: tuga brate, tuga
salik79

#1842 Re: Pariz

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:Zaboravio si napisati uvazeni Dr Assad ili (ako si iz onog drugog mezheba) hazreti Assad
Koji drugi mezheb? :mrgreen:

Nego, sta ako to kaze Roland Dumas?
In an interview with the French TV station LCP, former French minister for Foreign Affairs Roland Dumas said:

‘’ I’m going to tell you something. I was in England two years before the violence in Syria on other business. I met with top British officials, who confessed to me that they were preparing something in Syria.

This was in Britain not in America. Britain was organizing an invasion of rebels into Syria. They even asked me, although I was no longer minister for foreign affairs, if I would like to participate.

Naturally, I refused, I said I’m French, that doesn’t interest me.’’

Dumas went on give the audience a quick lesson on the real reason for the war that has now claimed the lives of tens of thousands of people.

‘’This operation goes way back. It was prepared, preconceived and planned… in the region it is important to know that this Syrian regime has a very anti-Israeli stance.

Consequently, everything that moves in the region- and I have this from the former Israeli prime minister who told me ‘we’ll try to get on with our neighbours but those who don’t agree with us will be destroyed.

It’s a type of politics, a view of history, why not after all. But one should know about it.’’
walter kurtz

#1843 Re: Pariz

Post by walter kurtz »

ISIS captured the Raqqa passport office 2 years ago, complete with an unknown quantity of authentic blank Syrian passports.
insomnia78

#1844 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

salik79 wrote:
insomnia78 wrote:Zaboravio si napisati uvazeni Dr Assad ili (ako si iz onog drugog mezheba) hazreti Assad
Koji drugi mezheb? :mrgreen:
:D
insomnia78

#1845 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

HAVANA wrote: Sjecas se price prosli put,spomenuh ja Molenbeek i Schaarbeek...Opet tamo trkeljaju i hapse.Vecih budala ne vidjeh na jednom mjestu,u svakom pogledu,svi nesto vrte,prodaju,auta,gudra,gard ko cige iz svrakinog poslije filma u zmajevom gnijezdu,izgubljeni u vremenu i prostoru a zivot proveli u samokreiranom getu u zemlji u kojoj im je sve pruzeno.Od svega toga izabrali socijalu ili dop,usput dilaju auta il gudru a udavise pricama o islamu i moralu...Haj do prije deset godina ni po jada,izbjegavas ih i cao.Kako dodjose ovi novi vjeroucitelji,predavanja,regrutovanja...mogu mislit na sta sad lici.I nase djece su uzeli dosta,pisao sam o sinu od prijatelja,divno dijete bio,stasa u momka,zaposli se,pojam mirnog i stalozenog decka,nikad ni jedan problem,roditelji normala...Sad,to veze s mozgom nema,samo cekam da sta procitam,il da ode negdje ginuti...Roditelji lude,ne mogu mu nista,skreno s pameti... :-)
Pa i padose zbog auta, tako sto su im uspjeli povezati auta sa Belgijom (cini mi se u jednom nasli kartu za parking)
Nego, dje si to poranio, cuko te probudio? :lol:
salik79

#1846 Re: Pariz

Post by salik79 »

HAVANA wrote:
insomnia78 wrote:
Maverick78 wrote:Tuga zaista... :( Jos koliko samo ima ljudi u kriticnom stanju...

Kad se pojavi jedan ludjak koji sam sve uradi na svoju ruku mogu da razumijem da tu nista nisu mogle uraditi obavjestanje sluzbe... ali ovo je bilo jako dobro organizovano... kako se moglo desiti da nigdje nista ne procuri u pm? Toliko oruzje, eksploziv...

Evropa ce se sve vise mjenjati. Gledam danas tu kod zeljeznicke stanice, posebna ograda, masa policije i iz voza izvode sve koje su prethodno uhvatili u vozu, izbjeglice, odvajaju i vracaju nazad za Dansku. Ove koje uhvate na brodovima koji dolaze iz Njemacke, vracaju nazad za Njemacku.
Izgleda da je sve organizivano vani, najvjerovatnije u Belgiji i da su u Fr samo presli obaviti "pos'o"

Sjecas se price prosli put,spomenuh ja Molenbeek i Schaarbeek...Opet tamo trkeljaju i hapse.Vecih budala ne vidjeh na jednom mjestu,u svakom pogledu,svi nesto vrte,prodaju,auta,gudra,gard ko cige iz svrakinog poslije filma u zmajevom gnijezdu,izgubljeni u vremenu i prostoru a zivot proveli u samokreiranom getu u zemlji u kojoj im je sve pruzeno.Od svega toga izabrali socijalu ili dop,usput dilaju auta il gudru a udavise pricama o islamu i moralu...Haj do prije deset godina ni po jada,izbjegavas ih i cao.Kako dodjose ovi novi vjeroucitelji,predavanja,regrutovanja...mogu mislit na sta sad lici.I nase djece su uzeli dosta,pisao sam o sinu od prijatelja,divno dijete bio,stasa u momka,zaposli se,pojam mirnog i stalozenog decka,nikad ni jedan problem,roditelji normala...Sad,to veze s mozgom nema,samo cekam da sta procitam,il da ode negdje ginuti...Roditelji lude,ne mogu mu nista,skreno s pameti... :-)
O ovome je govorio uvazeni prof.dr. Resid Hafizovic prije skoro 10 godina, u clanku "Oni dolaze po nasu djecu". Kao i taj sin tvojih prijatelja, slicnu sudbinu je dozivio i babo Jusufa Barcica. Dedo - pravi, iskreni, nepatvoreni, dobri - musliman sa "francuzicom", poslao sina u Medinu na studij, s nadom da ce biti bolji i Bogobojazniji vjernik i od njega...Veli dedo:"Sta da ti kazem sine, kada mu ni rodjeni babo nije dovoljno dobar musliman.". Ovo pisem jer su neki zli jezici pokusali i na ovoj temi diskreditirati Reisa Kavazovica, spominjuci njegovo prisustvo (kao Muftije) na Barcicevoj dzenazi. Reis - i ako je bio prisutan - to je bilo iz pijeteta prema njegovom babi, a ne iz postovanja prema liku i djelu umrlog.
nosara

#1847 Re: Pariz

Post by nosara »

Challenger__ wrote:- Francuski novinar u razgovoru sa predsjednikom Sirije:

In statements to the journalists following the meeting with a French delegation, including a number of parliamentarians, intellectuals, and media men, headed by member of the French National Assembly Thierry Mariani, President al-Assad said, in response to a question about his reaction on what happened in Paris on Friday “First of all, we offer our condolences to the French families that lost dear members yesterday, and we are the closest people to this situation to understand what happened yesterday in France, because we have been suffering from this kind of terrorism for the last five years in Syria.

“And what happened in France yesterday cannot be separated from what happened in Beirut two days ago, because this is terrorism. That’s why you shouldn’t look at terrorism as separate arenas, like looking at Syria’s arena, Yemen, Libya, France. Actually, it’s one arena all around the world.”

Asked about where the Syrian intelligence services have any indication or information that either the people who committed this act came from Syria or were in contact with any group in Syria, the President said “No, we don’t have any information about what happened, but it’s not about the names, and who went and who didn’t. We warned about what’s going to happen in Europe three years ago, and we said don’t mess with the fault line in Syria. It’s going to be like an earthquake that will reverberate around the world, and unfortunately the European officials didn’t pay attention to what we said. They thought that we are threatening, and they didn’t learn from what happened at the beginning of this year, from Charlie Hebdo.”

He added “Just giving statements that you are against terrorism means nothing. You have to go and fight terrorism, you have to pursue the correct and right policies, that’s what they have to do.”

In his response to a question whether Syria is ready to fight with France against terrorism if they ask and help the French intelligence services, President Assad said

“They don’t have to ask; they only have to be serious. This is where we are ready to fight terrorism with them.”
“We are ready to fight terrorism with whoever wants to really fight terrorism, and the French government is not serious yet,”
he added.

In a message he was asked to send to the French President Francois Hollande, President al-Assad said “Work for the sake and the interest of your people. And the question that any Frenchman would ask today: did the French policy during the last five years do any good to the French people? Actually, no. So, the first thing I’ll ask is to work for the interest of the French people, and if he wants to do that, he has to change his policy.”

Asked about the condition for the Syrian government and the French government to work together, or for the Syrian intelligence services to work with the French intelligence services, President Assad said “You cannot talk about intelligence cooperation without political cooperation. You cannot talk about intelligence cooperation in order to fight terrorism while at the same time your policies, the policies of the same government, are going in the direction of supporting terrorism. That’s what I meant by being serious.”
Zanimljivo, vrlo, vrlo zanimljivo.
Malo ih je pokusao osvijestiti... Vidjet cemo da li ce shvatit... Svaka cast, Basar...! :thumbup:
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#1848 Re: Pariz

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

http://www.paulcraigroberts.org/2015/11 ... g-roberts/

Ne znam da li je neko vec postavio ovo, ali evo sta ovaj ciko kaze o ovome napadu.
KB9

#1849 Re: Pariz

Post by KB9 »

previse je tih teorija i nema smisla da se o tome pise, mene samo zanima jedno, sto neko ove bradonje sto otvaraju stranice, tvitere itd ne pohapsi kod nas po kratkom postupku, pa to se sve moze uradit u roku od 24 sata maksimalno, tacno ovako kad vidim da takve osobe postoje kod nas u drzavi mozda ne bi bilo lose da i kod nas dodje koja od ovih sila svijeta da to malo pobije pa da pocnemo zivit kako treba bez tih zatupljenih mamlaza
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1850 Re: Pariz

Post by japin_mutapi »

KB9 wrote:previse je tih teorija i nema smisla da se o tome pise, mene samo zanima jedno, sto neko ove bradonje sto otvaraju stranice, tvitere itd ne pohapsi kod nas po kratkom postupku, pa to se sve moze uradit u roku od 24 sata maksimalno, tacno ovako kad vidim da takve osobe postoje kod nas u drzavi mozda ne bi bilo lose da i kod nas dodje koja od ovih sila svijeta da to malo pobije pa da pocnemo zivit kako treba bez tih zatupljenih mamlaza
ne čekaj udri prvi
Post Reply