Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Moderator: anex
- sunceKOtepsija
#1826 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
http://www.klix.ba/biznis/problem-s-izv ... /150907080
bice glasanje pa kom opanci a kom ono drugo
bice glasanje pa kom opanci a kom ono drugo
- vejza00
#1827 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
kad su ispitivali janu, ljudi su rekli da nemamo pojma sta pijemo u toj flasi i da je od svih voda imala najgore rezultatestrucnjak_kofol wrote:ja iskreno nevjerujem ovim nasim da je ta voda bakterijoloski ispravna,s obzirom da znamo kako kod nas to ide i kako se dobivaju dozvole i certifikati, zato radije EU voda
- vejza00
#1828 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
http://www.klix.ba/lifestyle/hranaipice ... /150907088
meni ovo lici kao da se dukat uplasio ovog bojkota hrvatskog mlijeka, pa se sad poceli na ovaj nacin reklamirat
meni ovo lici kao da se dukat uplasio ovog bojkota hrvatskog mlijeka, pa se sad poceli na ovaj nacin reklamirat
- strong69
#1829 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Tesko se moze reci da je BiH bilo sta zatvorila. Hrvatska izvozi robe u vrijednosti od 1 MILIJARDU KM godisnje u BiH! BiH u Hrvatsku izvozi oko 500 miliona KM godisnje. Zato, dajte malo obratite paznju sta pisete.Mis mekinjas wrote:Marketing je postao nauka.![]()
Ja se nadam da ce nesto zivnuti u BiH nakon ove pompe. Ali da ce drzavu duboko izvuci iz krize tesko. Vrlo je to nezavidan polozaj. Zatvoris drzavu za ulaz. Pojesce Bosna na kraju govno s ovim.
Nema zatvaranja, niti je to moguce. Moguce je uvesti prelevmane i carine kao zastitne mjere a blokirati uvoz je prakticno nemoguce. Iz svega ovoga, pojesce vece govno Hrvatska.
- strong69
#1830 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Svakako da se plase. Dio poizvoda proizvodi se u BiH. To su mlijeko, jogurt i pavlaka. Ostali proizvodi se uvoze iz Srbije (Somboled) i Hrvatske (Dukat). Radi se o puteru, vocnom jogurtu, grckom jogurtu, sirevima, mlijeku u boci... Inmer Gradacac nema bas prepoznatljiv brand pa se trude... Sto je i logicno.vejza00 wrote:http://www.klix.ba/lifestyle/hranaipice ... /150907088
-
probook
#1831 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Nisam toliko lud da kupujem flasiranu vode pored vode iz kamena HercegovineDosadno mii wrote:Smorili ste vi sto je kupujete.probook wrote:
Smorili ste sa Janom. Nase mlijeko, voda, svježe meso - uglavnom svi kupuju domace. Imate masu drugih proizvoda koji se kupuju uvozni jer su bolji. Ali jok vi na svakoj stranici jana jana jana 'ebala vas vise jana.
- Dosadno mii
#1832 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Pusti ga nek pije iz EU. Pa nama uvoze najgoru robu, on bi iz EU da pije.vejza00 wrote:kad su ispitivali janu, ljudi su rekli da nemamo pojma sta pijemo u toj flasi i da je od svih voda imala najgore rezultatestrucnjak_kofol wrote:ja iskreno nevjerujem ovim nasim da je ta voda bakterijoloski ispravna,s obzirom da znamo kako kod nas to ide i kako se dobivaju dozvole i certifikati, zato radije EU voda
-
HomeArt
#1833 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Konacno kupio domace mlijeko nakon duuuugo vremena, ne radi bojkota nego Bingo snizio cijenu na 1.10KM.
-
strucnjak_kofol
#1834 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
kad sam ga zadnji put kupio da probam smrdilo je na stalu,.prave ga za njih oni iz Dubice, Imlek kako li, da nebude zabune,isto damfa i ono K plus, te robne marke nicije ne valjajuHomeArt wrote:Konacno kupio domace mlijeko nakon duuuugo vremena, ne radi bojkota nego Bingo snizio cijenu na 1.10KM.
- Rimad
#1835 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Moraće oni mijenjati ime u Šorvan.vejza00 wrote:http://www.klix.ba/lifestyle/hranaipice ... /150907088
- spreca
#1836 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
ne vrijede Sorvana....mozda MadzarijaRimad wrote:Moraće oni mijenjati ime u Šorvan.vejza00 wrote:http://www.klix.ba/lifestyle/hranaipice ... /150907088
-
pare dare samo pare
#1837 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ja ne znam koji je to Dukat kajmak, nisam ga u zivotu vidio? Znam za jogurt, mlijeko, pavlaku....strong69 wrote:Taj kajmak ne pravi se u BiH. Uvoze ga. U BiH se prave oni jogurti, mlijeko i neke pavlake. Sireve, kajmak, vrhnjza kuhanje i voćni jogurti uvoze se iz Hrvatske i Srbije.nikimostar wrote:Krenulo je znaci,vices sad promocija mlijecnih proizvoda,kupi jedan drugi gratis. A sta fali dukatu,pravi se kod nas,samo im vlasnici francuzi. Onda treba i megle izbjegavatistarii wrote:jucer u bingu na dukatovom kajmaku zaljepljene naljepnice proizvedeno u bih, i ima ga koliko hoces a megleov i milkosov kajmak rasprodan
- strong69
#1838 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ma zove se President.
- Amazonka27
#1839 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
ma President je najpoznatiji brand Lactalisa i nema nikakve veze sa Dukatom. Brand nastao prije 100 godina u Francuskoj...strong69 wrote:Ma zove se President.
Tako je i Dukat samo jedan od brandova Lactalisa, a lactalis nije hrvatski...
-
almir90
#1840 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Inmer proizvodi mlijeko koje Bingo pakuje i prodaje pod svoje ime. To je opet više naše, jer firma je tu u Gradačcu, radna snaga naša, obaveze plaćaju tu, samo profit izvlače van države.
- Amazonka27
#1841 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Nemoj me pogresno shvatiti molim te, ali ja nikako ovo ne kontam. To su privatne firme u vlasništvu nekoga...nije to BH Telecom koji hrani državu kao svog vlasnika. Hilmo Selimović je privatizovao i pivnicu i Klas i Merkur i ko zna sta sve ne...pa gdje je taj profit? Njegove pare i radi sa njima sta hoće...njemu nije bilo stalo do tih firmi i povukao se kada mu je bio ćejf.almir90 wrote:... samo profit izvlače van države.
ili, Imamo Ditu koja se dize iz pepela, neko je kupio i zajebao ih...sta sad da dođe neka firma iz npr Hrvatske i kaže, zadržite i ime, plati ćemo vam sve dugove i zaposliti još 100 ljudi i povećati plate. Hoćete li bojkotovati Ditu?
-
almir90
#1842 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Pa jesam li ja nešto ružno napisao? Mislim da si me pogrešno shvatila, bit mog posta uopšte nije bila pljuvačina po toj kompaniji, već suprotno.Amazonka27 wrote: Nemoj me pogresno shvatiti molim te, ali ja nikako ovo ne kontam. To su privatne firme u vlasništvu nekoga...nije to BH Telecom koji hrani državu kao svog vlasnika. Hilmo Selimović je privatizovao i pivnicu i Klas i Merkur i ko zna sta sve ne...pa gdje je taj profit? Njegove pare i radi sa njima sta hoće...njemu nije bilo stalo do tih firmi i povukao se kada mu je bio ćejf.
ili, Imamo Ditu koja se dize iz pepela, neko je kupio i zajebao ih...sta sad da dođe neka firma iz npr Hrvatske i kaže, zadržite i ime, plati ćemo vam sve dugove i zaposliti još 100 ljudi i povećati plate. Hoćete li bojkotovati Ditu?
- Amazonka27
#1843 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Nisam rekla da si ruzno rekao
samo mi fkt nije jasno. Stalno citam o tome a meni nikako kocke da se sloze u glavi. Nije kritika, nego bi zaista voljela da ovo skontam. Nije ni direktno tebi pitanje, nego pitanje - kako?
- sunceKOtepsija
#1844 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
sinoc na CNN Quest means Business, interesantan video prilog o cijeni mlijeka i problemima koje imaju evropski mljekari s plasmanom, psebno nakon sto je rusija zabranila uvoz mlijeka iz evropske unije
nemogu nac video, mozda je neko gledao?
nasao sam samo ovaj tekst
http://money.cnn.com/2015/09/07/news/ec ... s-protest/
nemogu nac video, mozda je neko gledao?
nasao sam samo ovaj tekst
http://money.cnn.com/2015/09/07/news/ec ... s-protest/
Europe is drowning in milk.
Russia has banned imports, Chinese demand is weakening and limits on production have been removed. The result: a huge glut of milk.
-
almir90
#1845 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Kao i u svakom biznisu, pođe raditi jedan i dobro mu, vidi drugi i tako pođe isto ali obori cijenu, smanji i ovaj prvi ali i dalje se drže. Zatim, dođe treći, pa četvrti, i na kraju ih ima toliko da rade za čaba sve dok đuture svi ne propadnu i zatvore firme, gdje rijetki samo opstanu.
- Thorgerson
#1846 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ljudi vodite se tim gdje je proizveden proizvod. Ne zamarajte se sa tim ko je vlasnik kapitala.
Pa vani na zapadu, bog alah vise ne moze skontat ko je vlasnik cega.
Sta sutra kad se neko dionicko drustvo rasproda, sta cete, gledat ko ima vecinsko vlasnistvo, pa odlucivati o kupovini
Dajte ba.
Meni je bitno da ga nas gradjanin pakuje, proizvodi i zaradjuje sebi hljeb od toga. A ko je vlasnik te masine, proizvodnog pogona, iskreno me ne zanima. Naravno da bi idealno bilo da smo i vlasnici i radnici i sve. Ali toga malo gdje u svijetu ima.
Jer onda ste kontradiktorni, htjeli bi investicije, nove firme...pa ko ce ih otvarat nego strani kapital.
Pa vani na zapadu, bog alah vise ne moze skontat ko je vlasnik cega.
Dajte ba.
Meni je bitno da ga nas gradjanin pakuje, proizvodi i zaradjuje sebi hljeb od toga. A ko je vlasnik te masine, proizvodnog pogona, iskreno me ne zanima. Naravno da bi idealno bilo da smo i vlasnici i radnici i sve. Ali toga malo gdje u svijetu ima.
Jer onda ste kontradiktorni, htjeli bi investicije, nove firme...pa ko ce ih otvarat nego strani kapital.
-
probook
#1847 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Thorgerson wrote:Ljudi vodite se tim gdje je proizveden proizvod. Ne zamarajte se sa tim ko je vlasnik kapitala.
Pa vani na zapadu, bog alah vise ne moze skontat ko je vlasnik cega.Sta sutra kad se neko dionicko drustvo rasproda, sta cete, gledat ko ima vecinsko vlasnistvo, pa odlucivati o kupovini
![]()
Dajte ba.
-
HomeArt
#1848 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Jogurt im se na zalost osjeti na karton ali srecom nasao sam Pucan jogurt za 1KM, odlican.almir90 wrote:Inmer proizvodi mlijeko koje Bingo pakuje i prodaje pod svoje ime. To je opet više naše, jer firma je tu u Gradačcu, radna snaga naša, obaveze plaćaju tu, samo profit izvlače van države.
-
kox
#1849 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Blokada izvoza mlijeka zdravo:
http://www.klix.ba/vijesti/bih/ministar ... /150909051
http://www.klix.ba/vijesti/bih/ministar ... /150909051
- sinuhe
#1850 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
I sta su mislili sa tom zalbom?