Kako nastadosmo? Iz nicega, bog, vanzemaljci, ili...?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
joint union

#1826 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

Post by joint union »

stari_rastafari wrote:
KB9 wrote:mozda se u startu ne slazemo u definiciji sta je dokaz, neki od nas gledaju to cisto po nauci (kako jedino i treba)
U kontextu informacija koja sam podijelio ovdje, mislim da se mozemo obratiti kriminalistici ili pravu za savijet. Sta je to po njihovoj definiciji dokaz? U smislu mojih nekoliko postova, cvrsto vjerujem da je govor jednog od predsjednika SAD-a nepobitan dokaz. Prema mojoj procjeni taj predsjednik, u svom obracanju prije svega narodu pa medijima, je jedini relevantant i dobro pozicioniran za otvorene izjave o postojecoj zavjeri. Sve tacke na koje nam je skrenuo paznju su na ovaj ili onaj nacin upraznjavane ili se upraznjavaju. Sve i jednu mozemo prepoznati povrsnom analizom danasnjice, odnosno perioda od smrti JFK pa do dan danas (dok ista kontinuirano traje dugo prije njega). Bice da se nisi potrudio poslusati govor ili vjerovatnije uopste se informisati po ovom pitanju...

Zacudio bi se koliko je sama nauka upletena u sve, koliko je sama korumpirana. Zbog raznih prevaranata i manipulatora koji stite svoje (placene) interese iz ovog ili onog razloga. Tesla se sa time sretao. Prvo Edison. Pa Morgan. Dok su ga u medjuvremenu mediji ismijavali. Ako su nas vanzemaljci posjetili onda je to sigurno bilo u obliku Nikole Tesle (i Bowie Davida) :) Umjesto da imamo besplatnu energiju mi placamo struju - zar to nije zavjera?! Za mene je svojevrsna potvrda zavjere i sama Balfurska deklaracija, kako je do nje doslo i sva desavanja poslije nje. Direktne posljedice iste mozemo vidjeti i danas, poslije skoro 100 godina. Svi veliki svjetski dogadjaji su uvezani i daju se povezati historijskim faktama a narocito tragovima novca.

@sizifinho
Bez da ulazimo u dubinu problematike vakcinacija, hemoterapije (probam se nekada ukljuciti na temu tamo)... ti sam, kao medicinar, ces sigurno priznati da je i medicini i farmaciji primarni cilj profit. Sad ti to mozes nijekati naravno ali ces na kraju studija vjerovatno od toga da zivis. I vjerovatno neces zaradjivati od zdravih ljudi. Svakako ces se sloziti sa konstatacijom da ljekari pocnu gubiti kredibilitet onog trenutka kada prihvate bilo kakav oblik mita? Koliko ljekara prima "bilo kakav oblik mita"? Zar to ne srozava medicinski poziv? Moje ubjedjenje je da je medicina najcasniji moguci poziv. Ljudima koji su sposobni time da se bave skidam kapu. I cvrsto vjerujem da moraju biti dobro placeni. Ali iskreno volio bih i da su moralno nad mitom - nemam povjerenja u ove sto primaju "bilo kakav oblik mita". Sjeti se vica o doktoru i pecenju.
Naizad, zar je tebi zanimljivija rasprava sa istomisljenicima?! Zar nisu vece sanse da naucis nesto novo upravo od neistomisljenika?

Covjek prije svega treba prepoznati da uopste postoji neki problem. I to je pocetak rjesenja istog. Priznati sebi da postoji problem pa se educirati o njemu. Sasvim je normalno i uredu ne znati nesto. Ono sto nije uredu je ne zeljeti znati uopste. Naravno, tesko je razmisljati izvan kalupa. Ali ako covjek nije u stanju priznati sebi da u svijetu postoji problem onda taj problem postaje nerjesiv.

Na kraju, uopste mi nije jasan vas doprinos temi. Nekih 20-30 stranica teme se svodi na vase natezanje s Dozerom bez da ste bilo gdje dali konkretnu repliku ili obrazlozili vase stavove. Optuzujete Dozera da tjera ljude a u sustini to radite vi. Dajte malo kulture dijaloga. Ako vam smeta tema i sta se na njoj pise onda je zaobidjete. Sacuvate zivce i sebi i drugima.

@joint union :thumbup:

Malo na temu, mene recimo zanimaju te vojne podzemne baze koje su svuda po Americi. Volio bih znati pozadinu toga. Kao i FEMA kampova. Ocito da oboje imaju svoje namjene. Sve mi to zvuci strasno jer znam sigurno da nisu neka cista posla.
Stari rasta gendale :thumbup:
Sto ti je rec' iskustvo :)
Imas na ovom linku nekih stvari:

http://matrixworldhr.com/2012/02/01/kon ... izgradeni/
Last edited by joint union on 22/03/2016 21:31, edited 1 time in total.
asker

#1827 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

Post by asker »

stari_rastafari wrote: Na kraju, uopste mi nije jasan vas doprinos temi. Nekih 20-30 stranica teme se svodi na vase natezanje s Dozerom bez da ste bilo gdje dali konkretnu repliku ili obrazlozili vase stavove. Optuzujete Dozera da tjera ljude a u sustini to radite vi. Dajte malo kulture dijaloga. Ako vam smeta tema i sta se na njoj pise onda je zaobidjete. Sacuvate zivce i sebi i drugima.
Konkretnih replika je bilo stotine, ili ne pratis ili si ignorant.
Za tebe, na ovoj temi, bih rekao ono Susicevo "ti si momak zalutao ovdje".

Sta ti govoris konkretno?
Da je bankarski sistem zlo, da je svijet u rukama nekoliko porodica mocnika? Pa dobro jutro Kolumbo.
Da farmaceutski kartel drzi monopol, naprave virus pa prodaju cjepiva? Dobro jutro Kolumbo.

Da se ratovi pocinju i zaustavljaju zbog novca, nafte i ostalih resursa? Dobro jutro Kolumbo.

Itd, itd, itd..................sad procitaj naslov teme i probaj je se drzati.
stari_rastafari

#1828 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

Post by stari_rastafari »

asker wrote:
stari_rastafari wrote: Na kraju, uopste mi nije jasan vas doprinos temi. Nekih 20-30 stranica teme se svodi na vase natezanje s Dozerom bez da ste bilo gdje dali konkretnu repliku ili obrazlozili vase stavove. Optuzujete Dozera da tjera ljude a u sustini to radite vi. Dajte malo kulture dijaloga. Ako vam smeta tema i sta se na njoj pise onda je zaobidjete. Sacuvate zivce i sebi i drugima.

Da je bankarski sistem zlo, da je svijet u rukama nekoliko porodica mocnika? Pa dobro jutro Kolumbo.
Da farmaceutski kartel drzi monopol, naprave virus pa prodaju cjepiva? Dobro jutro Kolumbo.

Da se ratovi pocinju i zaustavljaju zbog novca, nafte i ostalih resursa? Dobro jutro Kolumbo.

U zadnjih 30 stranica nisam bas vidio nekih konkretnih stvari. "Zalutah" ovdje posto neke diskusije na temi imaju dosta dodirnih tacaka sa svime sto je Kolumbo otkrio, jer sasvim slucajno nekoliko porodica crpeci bogastva kroz bankarske sisteme kontrolisu populaciju kroz novac, ratove, farmaceutske i ine kartele. Uz malu digresiju, i mene zanima kako smo nastali itd ali takodjer mislim da necemo doci do odgovora dok smo zarobljeni. Sve je povezano. Da si procitao moje dosadasnje postove bilo bi ti jasno na sta sam tacno ciljao :)
asker

#1829 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

Post by asker »

stari_rastafari wrote:
asker wrote:

U zadnjih 30 stranica nisam bas vidio nekih konkretnih stvari. "Zalutah" ovdje posto neke diskusije na temi imaju dosta dodirnih tacaka sa svime sto je Kolumbo otkrio, jer sasvim slucajno nekoliko porodica crpeci bogastva kroz bankarske sisteme kontrolisu populaciju kroz novac, ratove, farmaceutske i ine kartele. Uz malu digresiju, i mene zanima kako smo nastali itd ali takodjer mislim da necemo doci do odgovora dok smo zarobljeni. Sve je povezano. Da si procitao moje dosadasnje postove bilo bi ti jasno na sta sam tacno ciljao :)
Procitao sve, i nema zamjerke na tvoje postove. Potpuno se slazem s tobom. Sto ne znaci da je to nigdje veze s temom i tezama koje se ovdje provlace.

Ako "udrobimo" Rothschild-e sa gradnjom piramida, JFK-a sa krugovima u zitu, Semira Osmanagica sa farmaceutskim kartelima, UFO-e sa Kissingerom ili Bill Gatesom onda tema ode u helac i postaje strasno neozbiljna.

Misljenja sam da "kako nastadosmo" je po samim naucnim saznanjima dovoljno misteriozno, romanticno i zanimljivo da nema mjesta ubacivati neke nadrealne tvrdnje.
joint union

#1830 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

Post by joint union »

asker wrote:
Procitao sve, i nema zamjerke na tvoje postove. Potpuno se slazem s tobom. Sto ne znaci da je to nigdje veze s temom i tezama koje se ovdje provlace.

Ako "udrobimo" Rothschild-e sa gradnjom piramida, JFK-a sa krugovima u zitu, Semira Osmanagica sa farmaceutskim kartelima, UFO-e sa Kissingerom ili Bill Gatesom onda tema ode u helac i postaje strasno neozbiljna.

Misljenja sam da "kako nastadosmo" je po samim naucnim saznanjima dovoljno misteriozno, romanticno i zanimljivo da nema mjesta ubacivati neke nadrealne tvrdnje.
Ako neces nadrealne tvrdnje, onda moras nesto izbaciti iz naslova :D (ili sve?)
asker

#1831 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

Post by asker »

joint union wrote:
asker wrote:

Ako neces nadrealne tvrdnje, onda moras nesto izbaciti iz naslova :D (ili sve?)
Ne trazi dlaku u jajetu :D
walter kurtz

#1832 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

Post by walter kurtz »

Zadnji put kad sam pusio marokanca vidio sam tri gune :zoka:
stari_rastafari

#1833 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

@asker
Ako neko nije procitao sta sam pisao onda moze sebi da "udrobi". Stvari treba posloziti :P Nikakve nadrealne tvrdnje. Evo, npr., ljudi kazu da je prostitucija najstariji zanat, a ja kazem da je lihvarstvo stariji ;) Lihvarstvo je postojalo dok su se piramide gradile. Doduse, i qrve takodjer. :P Pa ti skontaj. Lihvari su cudo. ;) Mozda su qrve plod lihvarstva?
Last edited by stari_rastafari on 22/03/2016 22:13, edited 1 time in total.
Dozer

#1834 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

Post by Dozer »

Dzaba se trudis, moj Rasta...
Oni to negiraju, ali iz svakog njihovog slova izvire mladalacka drcnost i "pamet". Ja im stranicama dajem bezbrojne primjere svega sto i sam govoris, ali naprosto jos uvijek nisu u mentalnoj fazi u kojoj bi mogli shvatiti obim manipulacije svijetom od strane zestoke manjine. I to tako treba prihvatiti i razumjeti, naprosto jer je to i razumljivo u njihovim godinama.

Jednostavno nisu u stanju shvatiti, a trenutno to ni ne zele, da svijet uopste ne funkcionise onako kako oni trenutno misle da funkcionise. Kod njih, s obzirom da su trenutno u fazi visokog obrazovanja, sve se svodi na naucne dokaze. Za njih licno svjedocenje ne predstavlja dokaz bilo cega ukoliko nije naucno elaborirano, dokazano i potvrdjeno.

Dzaba ces im davati zivotne primjere tipa npr. saobracajke, u kojoj se debil zabio u njih, 100% je kriv, ali je polozaj vozila na kraju takav da izgleda da nije kriv debil, nego on. Tada ce smatrati da je njegovo licno svjedocenje ispravno, cak i pored naucnih dokaza koje murija primijeni na uvidjaju. Ali - samo tada. U bilo kojem drugom slucaju, bilo cega gdje licno nije prisustvovao, za njega/njih su to lazi, petljavine, teorije zavjere i sl., a samo zato sto se na bilo koji nacin nisu sreli s necim takvim ili slicnim.

Na prethodnim stranicama ima more stvari koje sam im postavljao, cak i naucno potkrijepljenih, ali sve redom su ih ili ignorisali, ili se ismijavali ili odmah pokusavali skrenuti na nesto drugo (sto si odlicno primijetio). Cesto su cak postavljali i linkove na kojekakve izvore koji potvrdjuju njihove teze i "dokaze", a istovremeno se ismijavali kontra informacijama s tih istih ili slicnih izvora, itd. itd.
Za njih nesto, sto kaze neki covjek koji je na vrlo visokoj hijerarhijskoj poziciji moci u svijetu - ne znaci nista. Nije ponudio naucne dokaze. Naravno, ne ocekuj da ti kazu i koji i kakvi bi to naucni dokazi trebali biti.

Ako se slucajno desi da samo pretpostavis da se ti naucni dokazi kriju, opet si optuzen za teoriju zavjere, gubljenje veze s realnoscu, bla,bla.
Mah... Gubljenje vremena. To su tipovi ljudi koji od drveta ne vide sumu, i dzaba sva prica.
Last edited by Dozer on 23/03/2016 11:21, edited 1 time in total.
walter kurtz

#1835 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

Post by walter kurtz »

stari_rastafari wrote:@asker
Ako neko nije procitao sta sam pisao onda moze sebi da "udrobi". Stvari treba posloziti :P Nikakve nadrealne tvrdnje. Evo, npr., ljudi kazu da je prostitucija najstariji zanat, a ja kazem da je lihvarstvo stariji ;) Lihvarstvo je postojalo dok su se piramide gradile. Doduse, i qrve takodjer. :P Pa ti skontaj. Lihvari su cudo. ;) Mozda su qrve plod lihvarstva?
Dileri su bili prvi :zoka:
joint union

#1836 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

Post by joint union »

Ovo mi bi zanimljivo:

“Uobičajeno je ako odlučimo roniti bez pomagala, da nam je sve mutno pod morem, naše se oči čak niti ne pokuđavaju adaptirati novom denzitetu okoliša. To jednostavno nije normalan refleks za naše oči. S druge strane djeca Mokena imaju takve mogućnosti, njihove zjenice se smanjuju kada gledaju pod vodom te im se mjenjaju oblici očnih leća. Njima je to prirodan refleks. Zbog toga pod morem vide sasvim jasno.”

http://matrixworldhr.com/2016/03/09/dje ... ao-dupini/
stari_rastafari

#1837 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

walter kurtz wrote:Dileri su bili prvi :zoka:
Vutra je tad pozeljna bila ;) Koristila se u svim sferama zivota. To su je samo ovi u poslednjih 100-200 godina zabranili. ;)
asker

#1838 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

Post by asker »

stari_rastafari wrote:@asker
Nisi ti "udrobio", tvoja prica je konzistentna u onome o cemu pises. A sad, ako si ti procitao predhodne stranice vidjet ces sta se ovdje sve "udrobilo".
U svakom slucaju zivjeo najstariji zanat na svijetu!!!
stari_rastafari

#1839 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

asker wrote:U svakom slucaju zivjeo najstariji zanat na svijetu!!!
Dakle, zivjelo lihvarstvo?
asker

#1840 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

Post by asker »

stari_rastafari wrote:
Mislio sam na prostituciju, a lihvarstvo mi se gadi.
zavezata-vreca

#1841 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

Post by zavezata-vreca »

Ja mislim da je svemir pun planeta kao sto je zemlja. Mi smo pokusna planeta i kaznionica planeta. Sve odmetnike sa ostalih planeta salju na zemlju .. Naravno ima i na tim planetama gresaka pa ponekad posalju i nevine ljude. To su dobri ljudi na nasoj planeti. Mada vecina ih je olos zadnji i kad od tog olosa nakrcas zemlju sa 7 milijardi jedinki dobijes stanje koje imamo . ljudi sa drugih planeta nas takodjer prate i vrse ispitivanja nsd nama, kako se ljudi ponasaju u raznim situacijama .

Kljucno pitanje je ko je stvorio ostale planete i ljude na njima. To zapravo samo oni znaju. Radi se o sljedecem . obzirom da mi znamo da su nas ovdje doveli ti ljudi sa drugih svemirskih planeta nas cilj je da tezimo da dodjemo do tih ljudi. Stoga nasa vrsi ispitivanje svemira. Kada dodjemo do njih oni nam mogu reci ko je njih instalirao na njihove planete. Dalji cilj je doci do tih bica koji ce nam opet reci odakle su oni ... Nadam se da shvatate o cemu govorim . dakle svaka civilizacija zna samo za jedan korak unazad odnosno ko ih je tu postavio.

Sta dalje? Nista. Posto smo mi odmetnici, fakticki olos, tesko je ocekivati da dodjemo do nasih sendera.

Jedna bitna stvar. Mi smo kraj lanca ... To ipak ne znaci da taj lanac necemo produziti .. Projekat nase da posaljemo uzorke nase vrste u svemir je vapaj za jos jednom karikom u vjecnom i beskonacnom lancu.
asker

#1842 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

Post by asker »

joint union wrote:Ovo mi bi zanimljivo:

“Uobičajeno je ako odlučimo roniti bez pomagala, da nam je sve mutno pod morem, naše se oči čak niti ne pokuđavaju adaptirati novom denzitetu okoliša. To jednostavno nije normalan refleks za naše oči. S druge strane djeca Mokena imaju takve mogućnosti, njihove zjenice se smanjuju kada gledaju pod vodom te im se mjenjaju oblici očnih leća. Njima je to prirodan refleks. Zbog toga pod morem vide sasvim jasno.”

Naravno da je zanimljivo, ovakvih primjera u drugim sferama ljudskih sposobnosti imas jako puno. Ja kad sebi hocu da popravim raspolozenje ukucam "people are awesome" pa se nagledam sta je sve covjek sposoban uraditi. Ne ja, covjek.

Vezano za temu, Neil Degrasse Tyson ima jedno predavanje (mozda i vise), gdje govori o naucnom dostignucu, uopste doprinosu ljudskom rodu, Islama u periodu od 800 do 1100 godine. Poslije toga nista. I on sada zali, i kaze mogu samo zamisliti gdje bi dostignuca covjecanstva bila, da se taj trend nije prekinuo. Tih 300 godina Islama svrstava u zlatna vremena ljudskog roda.

Razmisljajuci o tome, nemogu a da ne budem tuzan sto sad, u 2016 nemamo umove poput Nikole Tesle, Ajnstajna, Newton-a, Arthura Clarka, Carl Sagana, Hawkinga, Neila i ostalih.

Zamislite to, u jednu prostoriju sastaviti ovu grupu ljudi. Ni nebo nebi bilo granica.
stari_rastafari

#1843 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

asker wrote:
stari_rastafari wrote:
Mislio sam na prostituciju, a lihvarstvo mi se gadi.
Drago mi je cuti. Mada je i prostitucija ogavna.

No zasto potenciram lihvarstvo bas na ovoj temi? Zbog cinjenice da je lihvarstvo usko povezano sa nasim pitanjima ovdje. Mislim da upravo lihvarstvo koci covjecanstvo i da bi bez lihvarstva znali daleko vise. Zasto to govorim? Zbog cinjenice da je jedino prica o lihvarima konzistentna kroz cijelu historiju covjecanstva. Od doba piramida pa ovamo... Barem meni, koliko-toliko, poznatu historiju. Sloziti cete se da je tesko smjestiti 4000 godina historije ovdje na forum. Ali onome ko iole poznaje historiju bice jasno o cemu govorim. Ti ljudi prenose znanje s koljena na koljeno. Ako su oni jedino konzistentni kroz svu tu historiju, zamislite koliko znanja cuvaju? Neko ko istrazuje ce uglavnom doci do Sumera i Annunaki ali je tu manjak znanja, nedostaje mnogo tableta za koje kazu da su kroz historiju bili pokradeni i sada unistavani od strane isis-a. Znajuci lihvarsku sposobnost manipulisanja do kakvog zakljucka se moze doci?

Zbog svega toga bi bilo pozeljno usmjeriti energiju ka smisljanju nekim pravednijim sistemima za ljude.
asker

#1844 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

Post by asker »

stari_rastafari wrote: No zasto potenciram lihvarstvo bas na ovoj temi? Zbog cinjenice da je lihvarstvo usko povezano sa nasim pitanjima ovdje. Mislim da upravo lihvarstvo koci covjecanstvo i da bi bez lihvarstva znali daleko vise. Zasto to govorim? Zbog cinjenice da je jedino prica o lihvarima konzistentna kroz cijelu historiju covjecanstva. Od doba piramida pa ovamo... Barem meni, koliko-toliko, poznatu historiju. Sloziti cete se da je tesko smjestiti 4000 godina historije ovdje na forum. Ali onome ko iole poznaje historiju bice jasno o cemu govorim. Ti ljudi prenose znanje s koljena na koljeno. Ako su oni jedino konzistentni kroz svu tu historiju, zamislite koliko znanja cuvaju? Neko ko istrazuje ce uglavnom doci do Sumera i Annunaki ali je tu manjak znanja, nedostaje mnogo tableta za koje kazu da su kroz historiju bili pokradeni i sada unistavani od strane isis-a. Znajuci lihvarsku sposobnost manipulisanja do kakvog zakljucka se moze doci?

Zbog svega toga bi bilo pozeljno usmjeriti energiju ka smisljanju nekim pravednijim sistemima za ljude.
Lihvarstvu su neka drustva u bliskoj proslosti stala u kraj. Naravno da nisu dobro zavrsila. Postoji nacin, trazi temeljite reforme drustva i covjeka prije svega. Pokrij se koliko si dug sto bi nas narod reko.

Al teski off topic, kako nastadosmo moj stari_rastafari?
zavezata-vreca

#1845 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

Post by zavezata-vreca »

Mi kao odmetnici sa svemirskih planeta smo sjloni i lihvarstvu i prostituciji. Nazalost to nikad necemoviskorijeniti
stari_rastafari

#1846 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

Necemo znati dok ne rijesimo probleme koji nas danas guse. Dok ne skinemo okove. To je sva poenta, vrtimo se u krug, umjesto da upremo prstom na pravi problem i rijesimo ga. Ocekujem ako se ikada problem rijesi da ce se osloboditi more znanja. Izmedju ostalog i to o nasem postanku. Zbog toga nije off topic. Dok ne rijesimo glavni problem vrtiti cemo se u krug.

Sad, mogu i ja napisati nesto kao zavezata-vreca, al nisam siguran koja bi bila svrha. :)
Sanjarko

#1847 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

Post by Sanjarko »

Ma to ti je kao kada sam Ja doktorima i drugima rekao da vidim vlastita krvna zrnca.
Niko Mi ne vjeruje a sekunda pretraživanja neta.

https://en.wikipedia.org/wiki/Blue_fiel ... phenomenon
Sanjarko

#1848 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

Post by Sanjarko »

Dozer wrote:Dzaba se trudis, moj Rasta...
Oni to negiraju, ali iz svakog njihovog slova izvire mladalacka drcnost i "pamet". Ja im stranicama dajem bezbrojne primjere svega sto i sam govoris, ali naprosto jos uvijek nisu u mentalnoj fazi u kojoj bi mogli shvatiti obim manipulacije svijetom od strane zestoke manjine. I to tako treba prihvatiti i razumjeti, naprosto jer je to i razumljivo u njihovim godinama.

Jednostavno nisu u stanju shvatiti, a trenutno to ni ne zele, da svijet uopste ne funkcionise onako kako oni trenutno misle da funkcionise. Kod njih, s obzirom da su trenutno u fazi visokog obrazovanja, sve se svodi na naucne dokaze. Za njih licno svjedocenje ne predstavkja dokaz bilo cega ukoliko nije naucno elaborirano, dokazano i potvrdjeno.

Dzaba ces im davati zivotne primjere tipa npr. saobracajke, u kojoj se debil zabio u njih, 100% je kriv, ali je polozaj vozila na kraju takav da izgleda da nije kriv debil, nego on. Tada ce smatrati da je njegovo licno svjedocenje ispravno, cak i pored naucnih dokaza koje murija primijeni na uvidjaju. Ali - samo tada. U bilo kojem drugom slucaju, bilo cega gdje licno nije prisustvovao, za njega/njih su to lazi, petljavine, teorije zavjere i sl., a samo zato sto nisu licno prisustvivali ili se na bilo koji nacin sreli s necim takvim ili slicnim.

Na prethodnim stranicama ima more stvari koje sam im postavljao, cak i naucno potkrijepljenih, ali sve redom su ih ili ignorisal, ili se ismijavali ili odmah pokusavali skrenuti na nesto drugo (sto si odlicno primijetio). Cesto su cak postavljali i linkove na kojekakve izvore koji potvrdjuju njihove teze i "dokaze", a istovremeno se ismijavali kontra informacijama s tih istih ili slicnih izvora. Itd.itd.
Za njih nesto sto kaze neki covjek koji je na vrlo visokoj hijerarhijskoj poziciji moci u svijetu - ne znaci nista. Nije ponudio naucne dokaze. Naravno, ne ocekuj da ti kazu i koji i kakvi bi to naucni dokazi trebali biti.

Ako se slucajno desi da samo predpostavis da se ti naucni dokazi kriju, opet si optuzen za teoriju zavjere, gubkjenje veze s realnoscu, bla,bla.
Mah... Gubljenje vremena. To su tipovi ljudi koji od drveta ne vide sumu, i dzaba sva prica.
Stalna meta serija im je dobra pouka šta se sve radit može
i šta sve se radi.
Sanjarko

#1849 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

Post by Sanjarko »

stari_rastafari wrote:
Na kraju, uopste mi nije jasan vas doprinos temi. Nekih 20-30 stranica teme se svodi na vase natezanje s Dozerom bez da ste bilo gdje dali konkretnu repliku ili obrazlozili vase stavove. Optuzujete Dozera da tjera ljude a u sustini to radite vi. Dajte malo kulture dijaloga. Ako vam smeta tema i sta se na njoj pise onda je zaobidjete. Sacuvate zivce i sebi i drugima.
Ma na ono moje pitanje o Žutom Suncu što se Ja i Milioni drugih Ljudi sječamo Žutog Sunca
niko konkretno nije dao odgovor.
Nego Me napali Ja da sam Lud, Budala itd.
Jos kad sam ih prozvao da su Pseudo Psihijatri i da su ko Karađić da zagovaraju jednoumlje
popi ban bez razloga za vrijeđanje.
A mene i Dozera vrijeđali.

Ni zvanična nauka nema odgovor što se Mi sječamo Žutog Sunca
a oni eto imaju.
Eto Oni su Bolji od Zvanične Nauke.
Sanjarko

#1850 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:

Ma to ti je kao kada sam Ja doktorima i drugima rekao da vidim vlastita krvna zrnca.
Niko Mi ne vjeruje a sekunda pretraživanja neta.

https://en.wikipedia.org/wiki/Blue_fiel ... phenomenon
Bump
Post Reply