Stari rasta gendalestari_rastafari wrote:U kontextu informacija koja sam podijelio ovdje, mislim da se mozemo obratiti kriminalistici ili pravu za savijet. Sta je to po njihovoj definiciji dokaz? U smislu mojih nekoliko postova, cvrsto vjerujem da je govor jednog od predsjednika SAD-a nepobitan dokaz. Prema mojoj procjeni taj predsjednik, u svom obracanju prije svega narodu pa medijima, je jedini relevantant i dobro pozicioniran za otvorene izjave o postojecoj zavjeri. Sve tacke na koje nam je skrenuo paznju su na ovaj ili onaj nacin upraznjavane ili se upraznjavaju. Sve i jednu mozemo prepoznati povrsnom analizom danasnjice, odnosno perioda od smrti JFK pa do dan danas (dok ista kontinuirano traje dugo prije njega). Bice da se nisi potrudio poslusati govor ili vjerovatnije uopste se informisati po ovom pitanju...KB9 wrote:mozda se u startu ne slazemo u definiciji sta je dokaz, neki od nas gledaju to cisto po nauci (kako jedino i treba)
Zacudio bi se koliko je sama nauka upletena u sve, koliko je sama korumpirana. Zbog raznih prevaranata i manipulatora koji stite svoje (placene) interese iz ovog ili onog razloga. Tesla se sa time sretao. Prvo Edison. Pa Morgan. Dok su ga u medjuvremenu mediji ismijavali. Ako su nas vanzemaljci posjetili onda je to sigurno bilo u obliku Nikole Tesle (i Bowie Davida)Umjesto da imamo besplatnu energiju mi placamo struju - zar to nije zavjera?! Za mene je svojevrsna potvrda zavjere i sama Balfurska deklaracija, kako je do nje doslo i sva desavanja poslije nje. Direktne posljedice iste mozemo vidjeti i danas, poslije skoro 100 godina. Svi veliki svjetski dogadjaji su uvezani i daju se povezati historijskim faktama a narocito tragovima novca.
@sizifinho
Bez da ulazimo u dubinu problematike vakcinacija, hemoterapije (probam se nekada ukljuciti na temu tamo)... ti sam, kao medicinar, ces sigurno priznati da je i medicini i farmaciji primarni cilj profit. Sad ti to mozes nijekati naravno ali ces na kraju studija vjerovatno od toga da zivis. I vjerovatno neces zaradjivati od zdravih ljudi. Svakako ces se sloziti sa konstatacijom da ljekari pocnu gubiti kredibilitet onog trenutka kada prihvate bilo kakav oblik mita? Koliko ljekara prima "bilo kakav oblik mita"? Zar to ne srozava medicinski poziv? Moje ubjedjenje je da je medicina najcasniji moguci poziv. Ljudima koji su sposobni time da se bave skidam kapu. I cvrsto vjerujem da moraju biti dobro placeni. Ali iskreno volio bih i da su moralno nad mitom - nemam povjerenja u ove sto primaju "bilo kakav oblik mita". Sjeti se vica o doktoru i pecenju.
Naizad, zar je tebi zanimljivija rasprava sa istomisljenicima?! Zar nisu vece sanse da naucis nesto novo upravo od neistomisljenika?
Covjek prije svega treba prepoznati da uopste postoji neki problem. I to je pocetak rjesenja istog. Priznati sebi da postoji problem pa se educirati o njemu. Sasvim je normalno i uredu ne znati nesto. Ono sto nije uredu je ne zeljeti znati uopste. Naravno, tesko je razmisljati izvan kalupa. Ali ako covjek nije u stanju priznati sebi da u svijetu postoji problem onda taj problem postaje nerjesiv.
Na kraju, uopste mi nije jasan vas doprinos temi. Nekih 20-30 stranica teme se svodi na vase natezanje s Dozerom bez da ste bilo gdje dali konkretnu repliku ili obrazlozili vase stavove. Optuzujete Dozera da tjera ljude a u sustini to radite vi. Dajte malo kulture dijaloga. Ako vam smeta tema i sta se na njoj pise onda je zaobidjete. Sacuvate zivce i sebi i drugima.
@joint union![]()
Malo na temu, mene recimo zanimaju te vojne podzemne baze koje su svuda po Americi. Volio bih znati pozadinu toga. Kao i FEMA kampova. Ocito da oboje imaju svoje namjene. Sve mi to zvuci strasno jer znam sigurno da nisu neka cista posla.
Sto ti je rec' iskustvo
Imas na ovom linku nekih stvari:
http://matrixworldhr.com/2012/02/01/kon ... izgradeni/