Novi rat

Locked
bach

#1826 Re: Novi rat

Post by bach »

Neko je pitao kako to počinje rat.

Ovako.

https://www.facebook.com/ermin.alic.7/v ... =2&theater

i ovako

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150713136

Probudiš se i ujutro saznaš da ti jeu mahali gorilo i bila marisana.
sumirprimus

#1827 Re: Novi rat

Post by sumirprimus »

bach wrote:Neko je pitao kako to počinje rat.

Ovako.

https://www.facebook.com/ermin.alic.7/v ... =2&theater

i ovako

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150713136

Probudiš se i ujutro saznaš da ti jeu mahali gorilo i bila marisana.
i ondaK na tu vijest kaje ja bi se odma ispalio...a jezevi vec na putevima.
kosava

#1828 Re: Novi rat

Post by kosava »

Sto bi mi isli u rat? Jos 10 godina i manji entitet ce da bude nastanjen starcima.
sumirprimus

#1829 Re: Novi rat

Post by sumirprimus »

kosava wrote:Sto bi mi isli u rat? Jos 10 godina i manji entitet ce da bude nastanjen starcima.
a ko u vecem Će cvjetat petunije i potoci medovače liti niz nase svjeze asfaltirane puteve,koji nece propadat kroz rupe,nit ce im oZdo iznilazit kanalizacija,kisnjevaČa i ostali slobodno plutajuci objekti.
ocu rec,vam sve mladci?
bach

#1830 Re: Novi rat

Post by bach »

kosava wrote:Sto bi mi isli u rat? Jos 10 godina i manji entitet ce da bude nastanjen starcima.
Ne kontaš ti kako to ide.

Ne ideš TI u rat. Rat tebi dodje na vrata.

Probudiš se i vidiš da je neprijateljska vojkska zauzela tvoj grad, hodaju naoružani ljudi ulicama, neke čudne uniforme, neke druge zastave.

Dolaze vojnici ljudima na vrata, razvaljuju vrata nogama, ljude izvlače iz kuća, vode ih u nepoznatom pravcu i ti čekaš svoj red kada će da te odvedu.
sinuhe

#1831 Re: Novi rat

Post by sinuhe »

bach wrote:

Probudiš se i vidiš da je neprijateljska vojkska zauzela tvoj grad, hodaju naoružani ljudi ulicama, neke čudne uniforme, neke druge zastave.
Nije bilo ovako zadnji put mada jeste popularno misljenje iz ovog ili onog razloga.
Last edited by sinuhe on 14/07/2015 10:37, edited 1 time in total.
Murat Sabanovic

#1832 Re: Novi rat

Post by Murat Sabanovic »

i sta nakon rata ??? kada pobijete,protjerate jedni druge....englezi(ameri) i zele rat u BiH, dok rusi cuvaju sumsku, a saudi iza coska cekaju da "povehabisu"sto veci broj bosnja....sve je to sukob velikih,a narod ce travu da pase kao i obicno....bosnje mogu samo sumsku ukinuti jakom ekonomijom i natalitetom..
kosava

#1833 Re: Novi rat

Post by kosava »

bach wrote:
Ne kontaš ti kako to ide.

Dolaze vojnici ljudima na vrata, razvaljuju vrata nogama, ljude izvlače iz kuća, vode ih u nepoznatom pravcu i ti čekaš svoj red kada će da te odvedu.
Jelt? E neka si mi rekao. :roll:
kosava

#1834 Re: Novi rat

Post by kosava »

sumirprimus wrote:
a ko u vecem Će cvjetat petunije i potoci medovače liti niz nase svjeze asfaltirane puteve,koji nece propadat kroz rupe,nit ce im oZdo iznilazit kanalizacija,kisnjevaČa i ostali slobodno plutajuci objekti.
ocu rec,vam sve mladci?
Pa to ce tako biti i sa ratom i bez rata.
bach

#1835 Re: Novi rat

Post by bach »

sinuhe wrote:
bach wrote:

Nije bilo ovako zadnji put mada jeste popularno misljenje iz ovog ili onog razloga.
Ovako je bilo na Grbavici, na Ilidži, U Vogošću, U hadžićima, svugdje gdje je SDS tiho, preko noći, preuzeo vlast.

Nekad je bilo davno da jedan kralj drugom kralju objavi rat. Nema toga više. Samo čuješ, "Eto ih idu, bjež..."
sinuhe

#1836 Re: Novi rat

Post by sinuhe »

bach wrote:
sinuhe wrote:
bach wrote:

Ovako je bilo na Grbavici, na Ilidži, U Vogošću, U hadžićima, svugdje gdje je SDS tiho, preko noći, preuzeo vlast.

Nekad je bilo davno da jedan kralj drugom kralju objavi rat. Nema toga više. Samo čuješ, "Eto ih idu, bjež..."
Pa sigurno su odnosi bili zategnuti vec neko vrijeme. Drugo je to sto ljudi nisu obracali dovoljno paznje.
kosava

#1837 Re: Novi rat

Post by kosava »

sinuhe wrote:
bach wrote:

Mojne sinuhe, on meni ko da sam se rodio 2000 pa neznam kako to ide.

Samo ja se sjecam da je to bilo malo drugacije, prvo gorilo po Hrvatskoj pa se kuhalo po Bosni pa onda puklo po granicnim mjestima, itd.
Sad ako se neko "probudio" okupiran taj je spavao malo duze od jedne noci, brat bratu jedno 8-12 mjeseci ko medo.
eduscho

#1838 Re: Novi rat

Post by eduscho »

Ljudi nama Bosnjacima nikako ne pase rat, shvatite da smo sami, rascjepkani i nejaki. A da ne govorim ko nas vodi - onaki mlatimudan Alija je Aleksandar Makedonski prema ovim magarcima danas!!! Naravno ako neko krene da nas cisti i sabija u geto kao '92 zakonom akcije i reakcije bicemo prinudjeni da se branimo, pa idemo do kraja sta bog da, tu nema zbora!
Ali da mi idemo u nekakve ofenzive i izlazimo na Drine to je cista fantazija, sto rece ovaj potonji nasa jedina sansa je mir, natalitet i ekonomski prosperitet. Pa to su i agresori skontali krajem osamdesetih, da mi bujamo i napredujemo a da oni stagniraju politicki, ekonomski, natalitetno, kulturno itd. Samo su cekali mig iz vana i da se sa SSSRom rasplete situacija pa da udare! Zalosno je samo sto mi gubimo i na tom planu, nema novorodjenih, omladina (pogotovo mozak) odlazi masovno a ekonomski nas guse kroz zajednicke institucije BiH blokirajuci zakone itd. Ono sto je u ratu bila granata i streljacki vod danas je za Bosnjake emigracija, korumpirana vlast i unistavanje ekonomije. A skontajte malo kme to najvise pase?
kosava

#1839 Re: Novi rat

Post by kosava »

E neka si nam reako jos i primjerom pokazao. :roll:

'92 nisi ima veze od Zenice do Tuzle da nije bila na puskometu a danas od Izacica do Tuzle uvezana teritorija, Gorazde povezano, Sarajevo bez sanse za okruzenje, da smo mi vako stajali '92 danas bi jos uvijek bila Republika Bosna i Hercegovina.

Rezultati popisa govore. Nema potrebe ratovati.
moke_31

#1840 Re: Novi rat

Post by moke_31 »

Murat Sabanovic wrote:i sta nakon rata ??? kada pobijete,protjerate jedni druge....englezi(ameri) i zele rat u BiH, dok rusi cuvaju sumsku, a saudi iza coska cekaju da "povehabisu"sto veci broj bosnja....sve je to sukob velikih,a narod ce travu da pase kao i obicno....bosnje mogu samo sumsku ukinuti jakom ekonomijom i natalitetom..
Istina, natalitet je jedina aktivna probošnjačkap politika trenutno koju Bošnjaci, nažalost, samo pasivno provode i ne kontrolišu je, i koja se odvija sama od sebe, božije davanje.

A da bi što brže dobio ovu bitku natalitetom moraš imati dobru ekonomiju, koja je uništena, a tu je i kriminal i korupcija na koje EU blagonaklono gleda i na pada im na pamamet da nam istinski pomogne. Osim toga uzimaju naš odliv mozgova.

Srbi su u bivšoj jugi zanemarili ovaj problem velikog nataliteta Bošnjaka i malo veću demografsku migraciju sprskog stnaovništva i onda im se desiše popisi '81 i '91.

Sada pokušavaju raznim metodama da uspore disparitet između nataliteta Bošnjaka i Srba, odnosno uspore proces postajanja BiH većinske Bošnjačke, tj. sve preko 60%. Istočni dio RS i istočnu Hercegovinu su očistili od Bošnjaka ali kakva fajda od toga kad Srba ima vrlo malo i ubrzo ih neće biti haman nikako, samo prazan prostor. Bez naroda nema ni države.

Ovaj scenario je za njih najveća opasnost i zbog toga ovolike represije nad povratnicima, urušavanje državnih institucija, jačanje RS na svaki mogući način, kao i priča o referendumu jer dobro znaju da im je referendum jedina sigurna opcija da pomenuti prostori ostanu srpski sa veoma malim brojem srpskog stanovništva koji se očekuje u bliskoj budućnosti. Obimniji povrataka bi za njih značio da moraju u rat ponovo, a u ovakvim okolnostima im se ne ratuje (nisu mogli '92 da unište Bošnjake a kako bi tek sad).

Povratak izbjeglih u ove dijelove RS je za njih glogov kolac i djelimično i zbog toga koče razvoj BiH i ekonomiju jer bi jaka ekonomija, posebno FBiH, sigurno osigurala bolji povratak.
BHCluster

#1841 Re: Novi rat

Post by BHCluster »

PM72

#1842 Re: Novi rat

Post by PM72 »

anti_antifa wrote:Rata ce biti 100% i ako ga ja dozivim, svakome ko pobjegne, bar u svojoj mahali cu licno kucu zapaliti!!!
Je li po onom receptu iz 1992,opljačkaš komšijsku kuću pa je zapališ?
sumirprimus

#1843 Re: Novi rat

Post by sumirprimus »

PM72 wrote:
anti_antifa wrote:Rata ce biti 100% i ako ga ja dozivim, svakome ko pobjegne, bar u svojoj mahali cu licno kucu zapaliti!!!
ha ne mora palit,kako su se zvali oni zapljenjeni stanovi?zapecaceni?
PM72

#1844 Re: Novi rat

Post by PM72 »

Rimad wrote:
AkHolic wrote:Rat Bo[njaka protiv Republike Srpske povlaci i uklju;ivanje Srbije u rat,to je ono sto jest sigurno.Uklju;ivanje drugih je posve neizvjesno.Pri takovom odnosu snaga svima je jasno da Bosnjaci ne mogu zauzeti teritorij Republike Srpske no mogli bi privremeno izgubit Gorazde i Tuzlu.
Zažvakana tema hiljadu puta.

Bila je Srbija i 92-e, kada smo imali samo lovačko oružije. Nišićki specijalci, napad na Predsjedništvo itd, a mi pod embargom.

Ko god bi prešao Drinu, vratio bi se u mrtvačkom kovčegu.

Ko je od njih spreman da pogine u BiH za Republiku srpsku - to su kukavice, koje su samo nenaoružan narod znali ubijati, a JNA i ostale srpske formacije gdje god su se srele sa organizovanim formacijama (od Slovenije, Hrvatske do Bosne) gubili su.

Ne možeš porediti moral ljudi koji se bore za svoju državu sa moralom agresorskih i zločinačkih kukavica.

Ako misliš da se neko ovdje boji Srbije, vidio si u Srebrenici šta smo uradili sa njihovim premijerom. Samo našom dobrom voljom je izvukao živu glavu.

Evo ti šta misli glavni srpski ideolog: http://www.jutarnji.hr/dobrica-cosic-po ... -/1186297/

Niste u stanju komad Srbije očuvati, a mislite da ćete moći nešto u Bosni.

Rata će biti - samo je pitanje kada - ako ne budem ratovao ja, ratovaće moje dijete. Zato jedva čekam da rat izbije, da riješimo pitanje genocidnog eniteteta, da ne ostavljam u amanet djetetu da ratuje.

Eto, je li ti jasno i ne seri više o Srbiji - nema od nje ništa.
Čuj jedva čeka da rat izbije. :-) :-) :-) budala i krivih drva nikad neće nestati.
Naslovnica

#1845 Re: Novi rat

Post by Naslovnica »

PM72,
Potpis.
PM72

#1846 Re: Novi rat

Post by PM72 »

sumirprimus wrote:
PM72 wrote:
ha ne mora palit,kako su se zvali oni zapljenjeni stanovi?zapecaceni?
a prije toga temeljito ispražnjeni.To nisu radile izbjeglice koje su došle sa cekerom preko Miljacke ili piste.To su radili komplekasši i fukara željna tuđeg ćilima jer je živjelo na ponjavi i dronjama,željno tuđe televizije u koloru jer je imao stari crno bijeli EI Niš,radovao se komšijskom frižideru jer vlastiti nije radio...željan komšijske kožne ili Mont jakne,leviski i NIKE tena.Bio mu je ljubomoran čitav život pa je sa akreditacijom TOBiH stekao slavu i smjelost da kopa po tuđem,da prisvaja i uzima.
Naslovnica

#1847 Re: Novi rat

Post by Naslovnica »

:thumbup:
neki

#1848 Re: Novi rat

Post by neki »

PM72 wrote: Čuj jedva čeka da rat izbije. :-) :-) :-) budala i krivih drva nikad neće nestati.
Najgore sto medju takvim idiotima zivimo..
Sanjarko

#1849 Re: Novi rat

Post by Sanjarko »

eduscho wrote:Ljudi nama Bosnjacima nikako ne pase rat, shvatite da smo sami, rascjepkani i nejaki. A da ne govorim ko nas vodi - onaki mlatimudan Alija je Aleksandar Makedonski prema ovim magarcima danas!!! Naravno ako neko krene da nas cisti i sabija u geto kao '92 zakonom akcije i reakcije bicemo prinudjeni da se branimo, pa idemo do kraja sta bog da, tu nema zbora!
Ali da mi idemo u nekakve ofenzive i izlazimo na Drine to je cista fantazija, sto rece ovaj potonji nasa jedina sansa je mir, natalitet i ekonomski prosperitet. Pa to su i agresori skontali krajem osamdesetih, da mi bujamo i napredujemo a da oni stagniraju politicki, ekonomski, natalitetno, kulturno itd. Samo su cekali mig iz vana i da se sa SSSRom rasplete situacija pa da udare! Zalosno je samo sto mi gubimo i na tom planu, nema novorodjenih, omladina (pogotovo mozak) odlazi masovno a ekonomski nas guse kroz zajednicke institucije BiH blokirajuci zakone itd. Ono sto je u ratu bila granata i streljacki vod danas je za Bosnjake emigracija, korumpirana vlast i unistavanje ekonomije. A skontajte malo kme to najvise pase?
Braniti ce Vas i Ujediniti posteni,hrabri Ljudi.
Nema te pojma koliko zajebanih,sposobnih itd. ima koji jedva cekaju da narod povedu.
Hrabrih kao William Wallace.
Naslovnica

#1850 Re: Novi rat

Post by Naslovnica »

Bolje bi nam bilo da se narod počne opismenjavati.
Locked