BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

kloniran

#1826 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

Vizionar 1985 wrote:
kloniran wrote:ako se odlucis jednostavno je, mozes se javiti na pp pa cemo srediti i hotspot
:kiss: :thumbup:

Al stvarno sam ne bi backao.
Sve sto barnem pokvarim. :(
Cak sam nedavno i SD karticu ovim novim telom izbriso.
Ne znam ni kako samo ugasio tel i puf dvije godine rada na idejama mi se obrisa.
Na starom telu normalno gasio i vadio je i nikad se to nije desilo.
Jos mi izbaci neki virus.
Mozda stari tel bio zarazen.
Sad ne znam hocul ikad moc povratit te ideje i txt dokumente.

Hvala ponovo na ponudi.
ako je nisi dirao nakon toga mozes sve vratiti ako je ispravna
hrpa programa ima na netu za povrat izgubljenih datoteka
Sanjarko

#1827 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

kloniran wrote:
Vizionar 1985 wrote:
kloniran wrote:ako se odlucis jednostavno je, mozes se javiti na pp pa cemo srediti i hotspot
:kiss: :thumbup:

Al stvarno sam ne bi backao.
Sve sto barnem pokvarim. :(
Cak sam nedavno i SD karticu ovim novim telom izbriso.
Ne znam ni kako samo ugasio tel i puf dvije godine rada na idejama mi se obrisa.
Na starom telu normalno gasio i vadio je i nikad se to nije desilo.
Jos mi izbaci neki virus.
Mozda stari tel bio zarazen.
Sad ne znam hocul ikad moc povratit te ideje i txt dokumente.

Hvala ponovo na ponudi.
ako je nisi dirao nakon toga mozes sve vratiti ako je ispravna
hrpa programa ima na netu za povrat izgubljenih datoteka
Ma sam je tel poslije dirno.
Backup necega sam napravio.
Pa bas zato nisam siguran hocul moc povratit podatke.
Znam za te programe al mi komp isto skrsen pa nista i da hocu nemogu uraditi.
ing-ecc

#1828 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by ing-ecc »

IkaIJ wrote:Ima li iko od operatera neogranicen net na neki period (osim mtela)? Recimo kod mtela je dobro to sto nakon isteka mb i dalje imas net ali po manjoj brzini, ali necu njih :D
Je li 8 GB "neograničen" net? Ili 12 GB? :?
Sanjarko

#1829 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

ing-ecc wrote:
IkaIJ wrote:Ima li iko od operatera neogranicen net na neki period (osim mtela)? Recimo kod mtela je dobro to sto nakon isteka mb i dalje imas net ali po manjoj brzini, ali necu njih :D
Je li 8 GB "neograničen" net? Ili 12 GB? :?
Ma ogranicen.
Samo mozes forumat na kliksu kad uspore.
Ja imam taj net.
Ima ista ponuda i u eri.
BHt slabiji, jedino ako ugovor potpises na 12-24 mjeseca je bolji.
Barem kak Ja znam.
kloniran

#1830 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

http://www.klix.ba/biznis/telekom-opera ... /160303072

potvrdi direktor Bh Telecoma da su tri operatora udruzeni u kartel i osta ziv :shock:
Sanjarko

#1831 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

kloniran wrote:http://www.klix.ba/biznis/telekom-opera ... /160303072

potvrdi direktor Bh Telecoma da su tri operatora udruzeni u kartel i osta ziv :shock:
Ma budale smanjenje bi dovelo do vece potrosnje.
Njanjavi

#1833 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Njanjavi »

Meni rodica na mtelu, onaj paket od 25 marki mjesecno, i surfajuci fb klikne neke vjesti na njakom portalu, izadje joj velki crveni baner satro upozorenje imate virus u mobitelu, skinite kao neku aplikaciju da se rjesi, i nije padala na pricu par puta, i na kraju klikne i par onih banera prihvati bla bla, dodjose joj tri poruke poslje toga, svaka poruka joj skinula po 2 km.
Nazove mtel, lik joj ladno rece kao ona maltene kriva to kao neki njihov program i antivirus i placa se svaki mjesec po 2 km, doduse poznavajuci lopove, skidalo bi to svaki mjesec po 6 mensecini kao i tad.
Mozel se vratit kesh, jok, sta moze ucinit, samo se odjavit sa te opcije i halali huso materi :D
Klosarluk zesci dedemi :D
Sanjarko

#1834 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Ja ništ ovo ne kontam.
Kolika rata dođe u Super 25 tarifi za Iphone.

Šta ču kad sam spor.
Sve mi se polahko treba objasnit.
Dr Kova

#1835 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Dr Kova »

Vizionar 1985 wrote:
Ja ništ ovo ne kontam.

Šta ču kad sam spor.
1319,00 KM /12 (na godinu dana, ova verzija od 16 GB) = 109,91 KM rata
Sanjarko

#1836 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Buckethead wrote:
Vizionar 1985 wrote: Ja ništ ovo ne kontam.

Šta ču kad sam spor.
1319,00 KM /12 (na godinu dana, ova verzija od 16 GB) = 109,91 KM rata
Hvala na odgovoru.
Ma zbuni me ona neka naknada od 4 i nešt km.
Šta im to dođe.

Jbjg aspi i manjak sna me hvata nekad pravo.
friskyoreo

#1837 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by friskyoreo »

Meni nije jasno kako su oni u eronetu sredili da to tako prodaju "javno"... Jer znam da je BHT svercao Iphone, i to kao iznajmljuje ih, a ne prodaje, i nije uopste pisalo da je iphone, nego nesto tipa "popularni mobitel"...
getriba

#1838 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by getriba »

friskyoreo wrote:Meni nije jasno kako su oni u eronetu sredili da to tako prodaju "javno"... Jer znam da je BHT svercao Iphone, i to kao iznajmljuje ih, a ne prodaje, i nije uopste pisalo da je iphone, nego nesto tipa "popularni mobitel"...
Isto kako je i BH Telecom sredio da ih prodaje javno
friskyoreo

#1839 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by friskyoreo »

getriba wrote:
friskyoreo wrote:Meni nije jasno kako su oni u eronetu sredili da to tako prodaju "javno"... Jer znam da je BHT svercao Iphone, i to kao iznajmljuje ih, a ne prodaje, i nije uopste pisalo da je iphone, nego nesto tipa "popularni mobitel"...
Isto kako je i BH Telecom sredio da ih prodaje javno
Aha, onda nisam u toku definitivno... :D
kloniran

#1840 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

Evo da se i ja javim nakon par mjeseci na iziju.

Zakljucak se odnosi samo na Sarajevo.

Net u gradu odlican, međutim u objektima po naseljima oko Sarajeva padinskim dijelovima grada net je jako los i 3G veoma nestabilan, veoma cesto ga nema nikako. Veliki dijelovi oko Ilidze nisu nikako pokriveni 3G signalom, tj. pise da je 3G mreza međutim net ide edge brzinom ili ga nema nikako dok se ne presalta na edge.

Ovo je samo moje iskustvo i misljenje, ne mora znaciti da je svima tako.
krakatoa

#1841 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by krakatoa »

matrix2 wrote:zašta li ti treba 3G
budi iskren
Samo neka instalira kao i ti onu aplikaciju 2G to 3G konvertor i imaće 3G od 2G mreže :lol: :lol: :lol:
escobar__

#1842 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by escobar__ »

m:tel KRŠna 3G mreža. Više je nemaš nego što imaš.
Haris.ba

#1843 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Haris.ba »

Kakva je eronet 3g mreža u Sarajevu i centralnoj Bosni (SBK Kanton)?

Razmišljao sam da uzmem tu tarifu od 25 KM + PDV. (29,50KM)

Tarifa Super 25 uključuje 150 minuta, 150 SMS/MMS i neograničeni mobilni internet 2GB
Pozivi prema svim mobilnim mrežama u BiH 0,18 KM/min
Pozivi prema svim fiksnim mrežama u BiH 0,17 KM/min
Obračunska jedinica je 60+10 sekundi.

Ima li neko da mi preporuči bolju opciju?
The Realist

#1844 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by The Realist »

Haris.ba wrote:Kakva je eronet 3g mreža u Sarajevu i centralnoj Bosni (SBK Kanton)?

Tarifa Super 25 uključuje 150 minuta, 150 SMS/MMS i neograničeni mobilni internet 2GB

Ja koristim ovu tarifu i zadovoljan sam. Što se pokrivenosti tiče, Sarajevo je dobro i mislim Federacija općenito, ali dok sam putovao kroz RS znalo se tokom vožnje desiti da se izgubim signal i prebaci na neki drugi operater, pa se ručno moralo tražiti.
doff

#1845 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by doff »

Kupi njihovu prepaid karticu ili haloo i testiraj par dana. Na taj način ćeš doći do najboljeg podatka jer ćeš testiranje vršit tamo gdje se krećeš
channel10

#1846 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by channel10 »

Haris.ba wrote:Kakva je eronet 3g mreža u Sarajevu i centralnoj Bosni (SBK Kanton)?

Cini mi se da ti je bolja ponuda kod mtela. Pogledaj njihove mix tarife.

Isto za pocetak uzeti njihovu prepaid karticu i isprobati nekoliko dana. Mislim da je i dalje ponuda kod mtela za prenos broja -10 posto na izabranu pretplatu.
The Realist

#1847 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by The Realist »

Eh da, za prenos broja Eronet daje na popust neki od telefona. Mislim da je sada Huawei Y6 25KM na tarifu Super 25.
getriba

#1848 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by getriba »

Sad vidjeh na ERONET temi da od 1.4 uvode promjene na tarifama (na bolje :) )
Radar71 wrote:Na Super 25 200min razgovora i 1000 poruka. Internet ostaje isti...
Cupko_

#1849 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cupko_ »

getriba wrote:

Radar71 wrote:Na Super 25 200min razgovora i 1000 poruka. Internet ostaje isti...

Da, na 25 200 min, 1000 poruka i 2gb neta, al na 35 300 min, 1000 poruka i 4 gb.
Na paketu 25 uz prijenos broja imas Y6, Galaxy Grand Prime i Pop 3 5.5" uz vrlo male cijene. Grand Prime je 39, a ova dva su jedan 19 a jedan 29km, ne znam sad tacno. I uz to jos 50% vise minuta prvih 6 mjeseci (300.) Uzeo sam skoro ovaj Grand Prime za 39 km i za tu klasu telefona, pozitivno sam iznenadjen :)
Adi-g

#1850 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Adi-g »

Cupko_ wrote:
getriba wrote:

Da, na 25 200 min, 1000 poruka i 2gb neta, al na 35 300 min, 1000 poruka i 4 gb.
Na paketu 25 uz prijenos broja imas Y6, Galaxy Grand Prime i Pop 3 5.5" uz vrlo male cijene. Grand Prime je 39, a ova dva su jedan 19 a jedan 29km, ne znam sad tacno. I uz to jos 50% vise minuta prvih 6 mjeseci (300.) Uzeo sam skoro ovaj Grand Prime za 39 km i za tu klasu telefona, pozitivno sam iznenadjen :)
Da li a jos ta akcija za prenos?
Post Reply