Ko ih je instalirao?archi_a wrote:Pa izgleda da stvarno i treba da se vratimo slikovnicama, jer nekima očigledno treba razdvajati na slogove.
"đikansku bolumentu instaliranu unutra"- što, da nacrtamo pojedincima, u prevodu znači, unutar države, unutar sistema, unutar vijeća ministara, unutar ostalih državnih ministarstava.
Kako smiješan lik.
Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦
-
jefferson
#1826 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine
-
archi_a
#1827 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine
Ista ona klika koja ne priznaje genocid i slavi tekovine presuđenih ratnih zločinaca. Najavljuju nekakva odvajanja i referendume, protive se upisivanju vojne imovine na državu. Tako je to kad se rat završi bez pobjednika. Zato sve ide sporo, ide sporije ali će se završiti. Budi siguran.
Valjda bi ti to trebao znati, obzirom da sve vidiš, razumiješ i znaš. Osim ako i sam ne podržavaš politiku UZP-a?
Integracije, napredak i NATO su neminovnost Bosne i Hercegovine. Šteta što se secesionisti "u pokušaju" još uvijek trzaju i odugovlače, bilo bi nam svima lakše.
Nemam vremena da ti prezentiram ovo u vidu slikovnice pa probaj ovako da razumiješ.
Valjda bi ti to trebao znati, obzirom da sve vidiš, razumiješ i znaš. Osim ako i sam ne podržavaš politiku UZP-a?
Integracije, napredak i NATO su neminovnost Bosne i Hercegovine. Šteta što se secesionisti "u pokušaju" još uvijek trzaju i odugovlače, bilo bi nam svima lakše.
Nemam vremena da ti prezentiram ovo u vidu slikovnice pa probaj ovako da razumiješ.
- atmel
#1828 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine
archi_a wrote:Da, sistem čine ljudi u većini država. Jednu si stvar zanemario. Bosna i Hercegovina je po mnogo čemu specifična pa tako u našem slučaju pored ljudi, naš sistem čine i neljudi.
Da krenemo od kraja. Ja prvi neću obući patike za prelazak. Prošli rat me nije zaobišao, u prvih dvije godine kao civila a kasnije, zna se...Izdržalo se, nisam tad prešao, sad pogotovo neću.
Jeffersone, nije ovo prva naša prepiska. Nema veze opet ću odgovoriti. Pokušavaš da me uvučeš u neku svoju raspravu u kojoj ćeš eto ti iz daljine mene ubjeđivati da vidiš i znaš šta se ovdje dešava. I nije to problem. Možeš se ti dobro nafilovati informacijama koje se plasiraju, samo te savjetujem da provjeravaš izvore koje čitaš. Probaj malo filtrirati informacije.
Apropo, nametnutih institucija, u ovom slučaju oružanih snaga.. OS BiH će postojati i opstati u bilo kojem obliku, ali ukinute neće biti, mada bi mnogi, odnosi se na one posljednje spomenute u mojoj trećoj rečenici, to iz sveg srca željeli. Zašto je situacija ovakva kakva jeste? Imaš tu grupu neljudi, koji će ujutro poželjeti građanima dobro večer, samo da bi bili kontra. Upinju se iz petnih žila da opstruiraju sve što državu čini, da bi kao eto pokazali da Bosna i Hercegovina nije moguća. Imaš dodika, željku, majkićku, ebenog špirića i comp. koji će sve pokušati da unište što ima državni predznak. Al koga to više zanima. Proći će i to.
Da bi stvari funkcionisale dogovorom, moraš imati sagovornika a secesionisti to nisu i nikada neće biti.
Naše policijske snage su dobro obučene i spremne, ali ni u OS-u nije tako loše kao što se predstavlja.
Policija jeste obučena i spremna ali imaš i u OS-u spremnog inžinjerca, pilota, sanitetliju, deminera, vezistu, izviđača, tenkistu, oficira, komandira (bar 5000 Bošnjaka u uniformi u ovom trenutku)..... Imaš sve ono što nisi imao na početku agresije 92. I vidiš, tu je najveći uspjeh oružanih snaga.
Jeffersone, evo reći ću. Oružane snage, njihov razvoj i napredovanje me isključivo interesuje kroz napredovanje Bošnjaka unutar te strukture. Bilo bi dobro da je drugačije, ali 20-tak godina nakon rata i stalne najave nekakvog otcjepljenja me je ubijedilo da gledam ovako kako gledam.
Činjenice: Bošnjaci su u najmanje 20 vojnih kasarni. 92. niti jedna. Bošnjaci kontrolišu bar 15 vojnih magacina i minimalno 100.000 dugih cijevi. Bošnjaci imaju pod kontrolom bar 100 haubica. Bošnjaci imaju pod kontrolom neutvrđen broj minobacača svih kalibara, pam-ova, pat-ova, vojnih vozila. Bošnjaci imaju pod kontrolom bar 100 oklopnjaka. Bošnjaci imaju pod kontrolom bar 10-tak centara veze. etc I to je druže moj garant da se Bosna nikada neće raspasti. Nije me briga da li ćeš se složiti ili nećeš.
Poruka svima onima koji razmišljaju drugačije, odnosno razmišljaju kao laktašenko. Imajte na umu da svakog dana na teritoriji države Bosne i Hercegovine, u svakom trenutku, 24 sata dnevno, u startu imate 20.000 do 25.000 Bošnjaka pod oružjem, što kroz policajce, što kroz oružane snage, što kroz DKPT, što kroz obavještajne agencije, što kroz graničare. To je dovoljno za zaustavljanje prvog udara i kupovinu vremena za organizovanje i mobilizaciju. TOGA NISI IMAO 92.
Ne može više ukopavanje artiljerijskih položaja oko gradova proći neopaženo i pod objašnjenjem da se održavaju neke vojne vježbe. Ako do tih "vojnih vježbi" dođe u NJIMA ĆE NEIZOSTAVLJENO MORATI UČESTVOVATI I BOŠNJACI !
Eto i to je, druže Jafferson, garant opstojnosti Bosne i Hercegovine.
A laktašenkova policija, nek vježba sa policijom i vojskom sa one strane Drine. Važno je da policija i vojska sa one strane Drine nije mogla preći da vježba u Bosni i Hercegovini. Možda je i mogla ali bi izgubili dosta vremena na našoj pasoškoj kontroli.![]()
![]()
Lijep pozdrav
-
jefferson
#1829 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine
Ono grohotom se nasmijem. Jbt, 20 godina korupcije i nepotizma i opet drugi krivi.archi_a wrote:Ista ona klika koja ne priznaje genocid i slavi tekovine presuđenih ratnih zločinaca. Najavljuju nekakva odvajanja i referendume, protive se upisivanju vojne imovine na državu. Tako je to kad se rat završi bez pobjednika. Zato sve ide sporo, ide sporije ali će se završiti. Budi siguran.
Hajde nastavi sa slikovnicama.
-
krater
- zunazu
#1831 Oružane snage Bosne i Hercegovine
Last edited by zunazu on 21/09/2016 03:48, edited 1 time in total.
- tututuuuu
#1832 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine
Ja ne znam stvarno o cemu se ovdje vise prica. Pa RS je etnicki cista i da se krenu otcjepljivati Bosnjaci bi tu sami tesko sta mogli. Znaci morali bi ici u napadacki rat u biti a za takvo sto treba velika i ogranizirana vojska, a ova je za qurac. Niti bi Srbija tek tako to gledala, a da bar koju pusku ne gurne onako ispod ruke.
Jedino ko ovdje osigurava da ne dodje do takvog scenarija je MZ utjelovljena u PiC-u i niko vise. Ne trci Bakir bezveze u OHR kad god nesto ukaki.
Eno jos jedan pripadnik OS BiH ubijen u Vitezu sad... Nedavno one u kladionici ubio vehabija (a i ovog je Bosnjak, moguce i vehabija kako citam). Bosnjaci pobise vise pripadnika OS BiH nego "ustase i djikani" skupa sad u miru. Zar to nije paradoks.
Jedino ko ovdje osigurava da ne dodje do takvog scenarija je MZ utjelovljena u PiC-u i niko vise. Ne trci Bakir bezveze u OHR kad god nesto ukaki.
Eno jos jedan pripadnik OS BiH ubijen u Vitezu sad... Nedavno one u kladionici ubio vehabija (a i ovog je Bosnjak, moguce i vehabija kako citam). Bosnjaci pobise vise pripadnika OS BiH nego "ustase i djikani" skupa sad u miru. Zar to nije paradoks.
- Jolpaz
#1833 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine
Placaju po broju postova ili mjesecno 01. kad ima para?tututuuuu wrote:Ja ne znam stvarno o cemu se ovdje vise prica. Pa RS je etnicki cista i da se krenu otcjepljivati Bosnjaci bi tu sami tesko sta mogli. Znaci morali bi ici u napadacki rat u biti a za takvo sto treba velika i ogranizirana vojska, a ova je za qurac. Niti bi Srbija tek tako to gledala, a da bar koju pusku ne gurne onako ispod ruke.
Tuzno, jadno i pateticno
-
Frankyee
#1834 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine
Problem ovih oruzanih snaga je komandna struktura od vrha do dna je tu nemoguce bez glasa is RS, a svi znamo da clan predsjednistva iz RS nije spreman. Znaci u startu nije moguce legalno pokrenuti nesto protiv bilo cega sto je protivno Srbiji. Na zalost vise nema Bogica Bogicevica koji je za Bosnu uradio mnogo vise od nekih poznatih politicara Bosnjaka, ali druga tema.
Bez legalne i cvrste komandne strukture nista dalje ne moze da opstane. Hrvati bi mozda ponovo odigrali svoju igru kada je najteze.
Znaci dvije trecine novca sve ovo vrijeme odlazi da hranis element vojske koji ne moze da bude pouzdan kada bi bilo najpotrebnije u vrijeme opasnosti od genocida. Sada ne postoji sistem TO ili sluzenja vojske pa da u svakoj ulici mozes da skupis vod vojnika samo ako imas po sanduk pusaka i municije.
Situacija je u nekim stvarima teza nego 92 a nismo mnogo ni pametniji.
Bez legalne i cvrste komandne strukture nista dalje ne moze da opstane. Hrvati bi mozda ponovo odigrali svoju igru kada je najteze.
Znaci dvije trecine novca sve ovo vrijeme odlazi da hranis element vojske koji ne moze da bude pouzdan kada bi bilo najpotrebnije u vrijeme opasnosti od genocida. Sada ne postoji sistem TO ili sluzenja vojske pa da u svakoj ulici mozes da skupis vod vojnika samo ako imas po sanduk pusaka i municije.
Situacija je u nekim stvarima teza nego 92 a nismo mnogo ni pametniji.
-
asker
#1835 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine
Bitan je legitimitet oruzanih snaga. Drzavno tijelo, institucija, registrovano, zakonski ozvaniceno, medjunarodno prihvaceno, prepoznato kroz mnogobrojne misije pod patronatom NATO-a.
U slucaju eventualnih nemira neka napusta ko hoce. Sve se da nadoknaditi u rekordnom vremenu.
U slucaju eventualnih nemira neka napusta ko hoce. Sve se da nadoknaditi u rekordnom vremenu.
- dingosp0
#1841 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine
necu komentarsati OSBIH ali samo bi zelio da ostavim komentar sto se tice opremljenosti i spremnosti policije u BIH..
Mogu pricati za kanton SA jer sam tu radio, gdje poceti a ne zaplakati odmah na samom pocetku..
sto se tice opreme mupa ks, tu imas jednu jedinicu koja je u zadnje vrijeme pod rukovodstvom Fatmira Hajdarevica dobila nesto malo ozbilnije opreme, tu su puske, panciri, sljemovi, prsluci, uniforme, par vozila, i razorazne hemije za proteste, i puske za tu hemiju... par snajpera dobrih itd..solidna oprema za jednu skromnu jedincu od tih tekih 130+ ljudi koliko vec ima, i mozda za jos 50+ rezerve koju mogu opremiti ako zatreba za nedaj Boze rata...
Ima i nova jedinica za podrsku MUpa KS, koja je 90% svoje opreme dobila od razoraznih donacija, iz amerike i turske... oprema iz amerike je dobra, iz turske je uglavnom doslo smece, koje je na kraju baceno u neki magacin i nikad se i ne koristi osim stitova koje nose po utakmicama sa nadpisom POLIS, koji ne da izgleda smijesno vec jadno i tuzno... jer se isti mogu zamjeniti da se odvrnu par sarafa i stavi pravi nadpis.. ovako ispade totalno neozbiljno i jadno kao da smo kolonija turske...
sto se tice stanica MUPa KS, mislim da ima 2 stanice koje su nove ostalo je sve u fazi raspada, kad udjes moras dovu uputiti Allahu dragom da se ne obrusi stanica dok si tu, mislim malo jaci zemljotres i svaka bi se urusila...
Opreme u stanicama skoro nemas nikako, osim 30-40 stitova u svakoj stanici, i od 4-5 dugi cijevi koje su vecinom tehnicki neispravne.. uniforme koje su kupljene prije 2 godine americke 5.11 moze se reci jedino valja kosulja i pantole... jakne su turski uvoz, zimske i ljetne... zimske duge jakne do koljena, jedina policija ja mislim u evropi koja jos to koristi.. svaka drzava kupuje za policiju kratke jakne zimske do opasaca, samo MUP KS kupuje jakne u obliku kabanice do poda, koda si na izletu na alpama a ne policajac koji mora imati pristup komplet opremi na opasacu, koji u tom slucaju nije dostupan jer jakne pokrije komplet opremu.. osim pistolja.. ljetna jakna je na fazon malo deblje kese u kojoj mozes biti samo ako je vani 5 do 13 stepeni, sve iznas isto da si obukao kesu na sebe i sav se preznojis..
znaci sto se tice MUPa KS od opreme sve je klasicna banana, vozila i necu da spominjem jer to svi vide i na ulici sta se vozi.. od svih stanica u gradu najgora vozila su u starom gradu, centru i novom sarajevu.. a sve 3 opstine trebaju imati najbolja vozila, jer je centar grada i turisti to gledaju .. od tehnicke neispravnosti istih, propala kvacila, sprzenih turbina, peksinluka u istom (zaasto je kriva policija), cak u centru ima vozilo koje ispusta auspuh unutar vozila pa nakon nekoliko sati u istom smrdis koda si radio na benzinskoj pumpi, cak vozila koja dodju u te stanice sluze kao privatna vozila za sefove, da se vozaju po vikendicama i planinama umjesto da se da policiji...
uopste nema nikakve kreativnosti niti koda interesuje ista u MUPu KS, uniforme su nabavljale zene po kancelarijama i one su lafo znale sta treba policiji... mislim da policajca i policiju obcenito cini sami izgled prije svega, to je prvi kontakt koji imas.. kad vidis policiju... a kod nas kad vidis policajca u spomenutim zimskim jaknama, pa brate da je covjek i arnold svarcneger izgledao bi kao debil klasicni u toj uniformi... sve drzave oko nas napreduju u tim pogledima, obraca se paznja na izgled uniforme, vozila, opreme... jok u MUPu KS najbitnije je zakaciti nalog za parkirano vozilo, i sefovima srediti kakav rucak dzabaluka....
Mogu pricati za kanton SA jer sam tu radio, gdje poceti a ne zaplakati odmah na samom pocetku..
sto se tice opreme mupa ks, tu imas jednu jedinicu koja je u zadnje vrijeme pod rukovodstvom Fatmira Hajdarevica dobila nesto malo ozbilnije opreme, tu su puske, panciri, sljemovi, prsluci, uniforme, par vozila, i razorazne hemije za proteste, i puske za tu hemiju... par snajpera dobrih itd..solidna oprema za jednu skromnu jedincu od tih tekih 130+ ljudi koliko vec ima, i mozda za jos 50+ rezerve koju mogu opremiti ako zatreba za nedaj Boze rata...
Ima i nova jedinica za podrsku MUpa KS, koja je 90% svoje opreme dobila od razoraznih donacija, iz amerike i turske... oprema iz amerike je dobra, iz turske je uglavnom doslo smece, koje je na kraju baceno u neki magacin i nikad se i ne koristi osim stitova koje nose po utakmicama sa nadpisom POLIS, koji ne da izgleda smijesno vec jadno i tuzno... jer se isti mogu zamjeniti da se odvrnu par sarafa i stavi pravi nadpis.. ovako ispade totalno neozbiljno i jadno kao da smo kolonija turske...
sto se tice stanica MUPa KS, mislim da ima 2 stanice koje su nove ostalo je sve u fazi raspada, kad udjes moras dovu uputiti Allahu dragom da se ne obrusi stanica dok si tu, mislim malo jaci zemljotres i svaka bi se urusila...
Opreme u stanicama skoro nemas nikako, osim 30-40 stitova u svakoj stanici, i od 4-5 dugi cijevi koje su vecinom tehnicki neispravne.. uniforme koje su kupljene prije 2 godine americke 5.11 moze se reci jedino valja kosulja i pantole... jakne su turski uvoz, zimske i ljetne... zimske duge jakne do koljena, jedina policija ja mislim u evropi koja jos to koristi.. svaka drzava kupuje za policiju kratke jakne zimske do opasaca, samo MUP KS kupuje jakne u obliku kabanice do poda, koda si na izletu na alpama a ne policajac koji mora imati pristup komplet opremi na opasacu, koji u tom slucaju nije dostupan jer jakne pokrije komplet opremu.. osim pistolja.. ljetna jakna je na fazon malo deblje kese u kojoj mozes biti samo ako je vani 5 do 13 stepeni, sve iznas isto da si obukao kesu na sebe i sav se preznojis..
znaci sto se tice MUPa KS od opreme sve je klasicna banana, vozila i necu da spominjem jer to svi vide i na ulici sta se vozi.. od svih stanica u gradu najgora vozila su u starom gradu, centru i novom sarajevu.. a sve 3 opstine trebaju imati najbolja vozila, jer je centar grada i turisti to gledaju .. od tehnicke neispravnosti istih, propala kvacila, sprzenih turbina, peksinluka u istom (zaasto je kriva policija), cak u centru ima vozilo koje ispusta auspuh unutar vozila pa nakon nekoliko sati u istom smrdis koda si radio na benzinskoj pumpi, cak vozila koja dodju u te stanice sluze kao privatna vozila za sefove, da se vozaju po vikendicama i planinama umjesto da se da policiji...
uopste nema nikakve kreativnosti niti koda interesuje ista u MUPu KS, uniforme su nabavljale zene po kancelarijama i one su lafo znale sta treba policiji... mislim da policajca i policiju obcenito cini sami izgled prije svega, to je prvi kontakt koji imas.. kad vidis policiju... a kod nas kad vidis policajca u spomenutim zimskim jaknama, pa brate da je covjek i arnold svarcneger izgledao bi kao debil klasicni u toj uniformi... sve drzave oko nas napreduju u tim pogledima, obraca se paznja na izgled uniforme, vozila, opreme... jok u MUPu KS najbitnije je zakaciti nalog za parkirano vozilo, i sefovima srediti kakav rucak dzabaluka....
- Kombat
#1842 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine
dingosp0 wrote:necu komentarsati OSBIH ali samo bi zelio da ostavim komentar sto se tice opremljenosti i spremnosti policije u BIH..
treba vas / ih (policiju) razoruzati jer vatreno oruzje u posjedu takvih nesposobnih djuturuma je samo prijetnja neduznim gradjanima i slucajnim prolaznicima a nikako prijetnja kriminalcima. Opremiti vas / ih bambusovim motkama, po Indijskom principu, da se mozete obraniti eventualno od napada kera lutalice. Pristojne uniforme bi trebale zaista biti nabavljene, ali sumnjam da bi ista promijenilo u generalnom izgledu te bande debelih, zadriglih i prljavih (neopranih) krmaka. Vozni park - samo bicikli, marke ROG. BMX za interventnu a desetobrzinci za specijalnu. Sistem veze i komunikacije - WhatsApp.
I to vam je previse, bando...
- Alfons Kauders
#1843 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine
Kombat wrote:dingosp0 wrote:necu komentarsati OSBIH ali samo bi zelio da ostavim komentar sto se tice opremljenosti i spremnosti policije u BIH..
treba vas / ih (policiju) razoruzati jer vatreno oruzje u posjedu takvih nesposobnih djuturuma je samo prijetnja neduznim gradjanima i slucajnim prolaznicima a nikako prijetnja kriminalcima. Opremiti vas / ih bambusovim motkama, po Indijskom principu, da se mozete obraniti eventualno od napada kera lutalice. Pristojne uniforme bi trebale zaista biti nabavljene, ali sumnjam da bi ista promijenilo u generalnom izgledu te bande debelih, zadriglih i prljavih (neopranih) krmaka. Vozni park - samo bicikli, marke ROG. BMX za interventnu a desetobrzinci za specijalnu. Sistem veze i komunikacije - WhatsApp.
I to vam je previse, bando...
Pusti ba covjeka, nije on kriv sto su mu kolege takve kakve su - vidis da ni njemu nije svejedno. A da je smijesno, smijesno je
Dingospo - kamo srece da je problem samo u opremi. Zacas bi se to rijesilo.
Stare duge cijevi? Ministar MUP-a nazove Ministarstvo Odbrane i zatrazi nekoliko novih puca (M16A1, jesu stare, al vakumirane, netaknute, sutaju ih nogama po kasarnama - ne znaju sta ce s njima)
Oprema? Ok to iz Turske ne valja, ok to kontam, ali ne kontam zasto ne mogu promijeniti te jebene znakove? Nemaju sarafciger ili im treba firmopisac da napise Policija na stitovima? Takodjer ne kontam kako je oprema iz Turske bas toliko losa da se baci u magazin, jer kad vidim lokalne MUP-ovce kraj stanice sa ofucanim Srpkinjama koje smo imali u ratu, bude mi muka, jer s daljine izgledaju kao policija na Kosovu 1980. Zasto MUP KS to "smece" nije ponudio drugim agencijama, jer sam siguran da bi dobro doslo manjim kantonima?
Vozila? E oprosti, ali ovdje nema opravdanja. Svi znamo kako se policija ponasa u saobracaju i kako se ophodi prema svojim vozilima, i sorry, poreski obveznici nisu duzni policiju kupovati nove Golfove kako bi ih svojim nemarom unistili u roku od 2 godine. Pola drzave vozi jebene Golfove stare 30 godina, a u Policiji su davno satrali petice (koje sad izgledaju i zvuce kao da imaju 30 godina), a sad su vidim presli na sestice. Mene je tvoj kolega udario peticom u pjesackoj zoni u Sarajevu, i pobjego s mjesta. U Tuzli mi je inspektor u crnoj sestici izletio pred auto, lola izlazio iz garaze MUP-a na glavnu cestu sa 30km/h. I jos se nesto bunio i psovao kad sam se zanijeo na cesti i poceo svirati. Prestao se buniti i ponasati kao deriste cim sam izasao iz auta i poslo i njeg i kolege koje su bile ispred MUP-a u tri picke materine. Naravno, nisu reagovali, a sad mi je zao sto mu nisam opalio samar, da zapamti kome je psovao i koga je pokusao udariti autom.
Stanice - jebiga to je takodjer do MUP-a. Fino brate neka odvoje novac i renoviraju svoje prostorije. Nije da se nema para, kada se pogleda koliko bacaju na gluposti... I opet ne vidim kakve veze stanice imaju sa radom policije? Znaci u slucaju zemljotresa ili neke slicne katastrofe, policija ne bi radila? Krasno. Kako je Policija radila u ratu? Jesu tad bile bolje prostorije, jer ja se sjecam nekih gorih.
Uniforme - opet, to je do MUP-a. To su vasi sefovi i ministri napravili, pa se obratite njima. Jer vidis, ako u vlastitim redovima ne mozete uvesti red, odjebati sumnjive tendere, dici frku kada se bacaju pare na nekvalitetnu ili neupotrebljivu opremu, onda mi nije jasno kako policija moze uvoditi red u ostatku drustva? E pa nemre druze, kurca graha. Ja po gradu gledam policajce (i to obicne policajce) kako se vozaju u privatnim autima koje bi svojim platima priustili za 3 do 4 godine rada, i to bez da potrose marku u tom periodu. I onda se kuka kako nema para i kako su plate za kurac?
Koliko ja vidim, para ima - samo su pogresno rasporedjene.
- madner
#1844 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine
M16 nije za balkanskog krkana.
Ima onaj potez kada se bacas na kundak-koljeno i pravis roling. Sa domacom puskom to nije problem, sa ovom plasticnom nakon prvog poteza nema kundaka.
Zato je Zastava i morala praviti sve deblje od Rusa, treba biti svjesan ljudskog potencijala.
Ima onaj potez kada se bacas na kundak-koljeno i pravis roling. Sa domacom puskom to nije problem, sa ovom plasticnom nakon prvog poteza nema kundaka.
Zato je Zastava i morala praviti sve deblje od Rusa, treba biti svjesan ljudskog potencijala.
-
Cohers
#1845 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine
archi_a wrote:
Oruzane snage Bosne i Hercegovine zasluzuju svoj topic. Citam po raznim forumima huskacke, omalovazavajuce komentare secesionista i napacenih likova kako iz nase zemlje, tako i iz komsiluka. Predlazu da se vojska u BiH ukine, komentirajuci kako bi se svakako raspala u slucaju oruzanog napada sa lijeve ili desne strane nase zemlje. Mozda i bi, ali bi makar pola te vojske stalo u odbranu ove ponosne i prelijepe zemlje. Ja hocu da vjerujem da ne bi doslo do podjele, jer mislim da vrijeme koje ovi momci provode zajedno stvara povjerenje medju njima i osjecaje prema Bosni i Hercegovini. Ako ipak grijesim, i tih 4-5 hiljada bilo bi dovoljno za pocetak odbrane. I tih par hiljada je puno vise nego 92 god. Vrlo brzo bi Bosna iznjedrila 100.000 patriota pod oruzjem, spremnih i ludjih nego 92 .
Ne znaju ili ne kontaju to hijene. Misle da u BiH nema spremne vojske. Doduse, dosta je i do nas. Ovdje posebno mislim na PR sluzbu OSBiH koja je po mom misljenju troma i nedovoljno aktivna u prezentaciji onoga sto OSBiH jesu, onoga sto cine i onoga sto moraju biti. Ovaj topic je zelja da se svima onima koje interesuju OSBiH u slici prikaze da ima Oruzanih snaga BiH. Ovo je svojevrsni amaterski PR.
Nametnute od strane USA-administracije, kvislinško-kriminalnim bh-vlastima Oruzane snage BiH služe kao pokriće za pljačku imovine JNA i šverc sa oružjem i opremom.
Zasnovane na etničkom (civilizacijskom) i religijskom, a ne profesionalnom, kriteriju, samom tom činjenicom predodređene su za međusobni obračun.
Potom, na yu-prostoru, ni jedna vojska nije izvršila određenu joj misiju, naprotiv - sve su od strane kvislinga zloupotrijebljene i okrenute protiv ostatka države (populacija, teritorija). Da se to ne bi dogodilo i sa OS BiH-e, izvjesna garancija je ulazak OS BiH-e u sastav NATO-a. Međutim, kvislinško-kriminalnim bh-vlastima to ne odgovara.
Prethodnim slijedom, u BiH je još na snazi: "Prodaj kravicu, kupi puščicu!" (s dozvolom, naravno); te i: "Kupi kozicu, ne čekaj mmf-ovu tranšicu!"
- Alfons Kauders
#1846 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine
Mislis odsustva istog?madner wrote:M16 nije za balkanskog krkana.
Ima onaj potez kada se bacas na kundak-koljeno i pravis roling. Sa domacom puskom to nije problem, sa ovom plasticnom nakon prvog poteza nema kundaka.![]()
- Alfons Kauders
#1847 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine
Kojom dozvolom?Cohers wrote: Prethodnim slijedom, u BiH je još na snazi: "Prodaj kravicu, kupi puščicu!" (s dozvolom, naravno); te i: "Kupi kozicu, ne čekaj mmf-ovu tranšicu!"
Onom koju ce mi izdati MUP u pauzama izmedju izdavanja oruzanih listova dilerima, ili "prekucavanja" ukradenih auta reketasima?
Lokalni MUP je trenutno de iure paravojna formacija na teritoriju Republike BiH. De facto nije ni to, vec je plemensko-stranacka organizacija osnovana s ciljem izvrsenja teskih krivicnih djela, uz politicku podrsku domacih izdajnika (SDA).
Uostalom, sve i da nije tako, nisam siguran da bi legalno mogao izvaditi dozvolu za M70AB2.
- madner
#1848 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine
Pa mozda nisu za M16, ali PM 72 za svakog ispod od 170-180 bi se moglo lako izvesti. Ovi preko M-84.Alfons Kauders wrote:Mislis odsustva istog?madner wrote:M16 nije za balkanskog krkana.
Ima onaj potez kada se bacas na kundak-koljeno i pravis roling. Sa domacom puskom to nije problem, sa ovom plasticnom nakon prvog poteza nema kundaka.![]()
I tako bude plus sto su krkani.
-
Cohers
#1849 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine
Alfons Kauders wrote:Kojom dozvolom?Cohers wrote: Prethodnim slijedom, u BiH je još na snazi: "Prodaj kravicu, kupi puščicu!" (s dozvolom, naravno); te i: "Kupi kozicu, ne čekaj mmf-ovu tranšicu!"
Onom koju ce mi izdati MUP u pauzama izmedju izdavanja oruzanih listova dilerima, ili "prekucavanja" ukradenih auta reketasima?Zapravo odakle tom nekakvom MUP-u pravo da izdaje bilo kakve dozvole? Oni svoje zakonske ovlasti crpe iz Ustava BiH i zakona - a Ustav vise ne vazi, pa samim tim ni zakoni.
Kad ne mogu saslusati Dodika i privesti Sefica, i mene vala mogu za hashima potegnut.
![]()
Lokalni MUP je trenutno de iure paravojna formacija na teritoriju Republike BiH. De facto nije ni to, vec je plemensko-stranacka organizacija osnovana s ciljem izvrsenja teskih krivicnih djela, uz politicku podrsku domacih izdajnika (SDA).
Uostalom, sve i da nije tako, nisam siguran da bi legalno mogao izvaditi dozvolu za M70AB2.
- Alfons Kauders
#1850 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine
Jarane pola ih ima vecu stomacinu od mene, a ja cijeli zivot radim kancelarijski posao - ne terenski...madner wrote:Pa mozda nisu za M16, ali PM 72 za svakog ispod od 170-180 bi se moglo lako izvesti. Ovi preko M-84.Alfons Kauders wrote:Mislis odsustva istog?madner wrote:M16 nije za balkanskog krkana.
I tako bude plus sto su krkani.
Ako nekim cudom te bucmaste fula metak, pogodice ih kasnije - jer ce uci u orbitu oko slaufa...