Nisam mislio na tebe nego nako na obicnog gradjanina Amerike average Joe kamiondzije ili Joe koji radi u Wall Streetu, koliko cesto im se desi u zivotu da im treba utoka, da je upotrijebi na drugu osobu.jeza u ledja wrote:Ne treba meni, samo kaem sta su razlozi.Point. wrote: Radi lova ok, ali radi zastite to ne. Koliko puta u zivotu ti fakat treba zastita na tom nivou da si spreman upucati nekog.
Mislim ko zna, mozda u nekoj ekstremnoj prilici bi mi i zatrebalo, ali sbb kbb. Ne vidim isplativost nosenja istog kao zastitu. MEDJUTIM, sve ovisi gdje si, gdje zivis, kakvo ti je okruzenje.
AMERIKA
- Point.
#1826 Re: AMERIKA
- jeza u ledja
#1827 Re: AMERIKA
Kuci pa se "krevelji".Fudo387 wrote:Ja ti govorim da sutis?
Krevelji se koliko hoces, ja znam da je to lajanje na zvijezde.
Ne postoji nikakva sansa da dodje do zabrane posjedovanja naoruzanja. Sto se mene tice mogu i tenkove poceti raji prodavati, jebe me se.
- jeza u ledja
#1828 Re: AMERIKA
Utoka im ne treba.Point. wrote:Nisam mislio na tebe nego nako na obicnog gradjanina Amerike average Joe kamiondzije ili Joe koji radi u Wall Streetu, koliko cesto im se desi u zivotu da im treba utoka, da je upotrijebi na drugu osobu.jeza u ledja wrote:Ne treba meni, samo kaem sta su razlozi.Point. wrote: Radi lova ok, ali radi zastite to ne. Koliko puta u zivotu ti fakat treba zastita na tom nivou da si spreman upucati nekog.
Mislim ko zna, mozda u nekoj ekstremnoj prilici bi mi i zatrebalo, ali sbb kbb. Ne vidim isplativost nosenja istog kao zastitu. MEDJUTIM, sve ovisi gdje si, gdje zivis, kakvo ti je okruzenje.
A pistolj ili tako nesto....pa sta ja znam. Vjerovatno nekima tipa kamiondzijama mozda nekad i zatreba. To ti je ono, mozda ti zatreba jednom u zivotu, ali ako ti to znaci zivot ili smrt onda jebiga.
-
Fudo387
#1829 Re: AMERIKA
Malo prije lik na cnnu sto je upuco onog ludaka, nakav deduka.
Jebo te, lik bi pobio pola grada da ga frajer nije umlatio.
Ustvari, ranio ga pa ga skupa sa jos nekim blentom pickupom ganjali po ulicama, dok se manijak nije zapuco u saobracajni znak.
Inace lik je izgleda bio fasciniran tim masovnim ubistvima, imao rekord k’o biblija za nasilje, nesto je usro dok je bio u airforce, al’ eto, greska u sistemu i nisu ga stavili na drzavnu listu opasnih po zivot pa je mogao kupiti oruzje.
Ustvari, ranio ga pa ga skupa sa jos nekim blentom pickupom ganjali po ulicama, dok se manijak nije zapuco u saobracajni znak.
Inace lik je izgleda bio fasciniran tim masovnim ubistvima, imao rekord k’o biblija za nasilje, nesto je usro dok je bio u airforce, al’ eto, greska u sistemu i nisu ga stavili na drzavnu listu opasnih po zivot pa je mogao kupiti oruzje.
-
moonca
#1830 Re: AMERIKA
Fudo387 wrote:Malo prije lik na cnnu sto je upuco onog ludaka, nakav deduka.
https://www.facebook.com/ajplusenglish/ ... 418907631/
Last edited by moonca on 07/11/2017 13:00, edited 1 time in total.
- karanana
#1831 Re: AMERIKA
karina deduka.
lik vec zavrsio poso i sjeo u auto i tad se fol deduka ukljucio u ganjanje i rokanje. lik je bio gotov vako ili nako. divlji zapad. kauboji nose oruzje ko u 19. vijeku. sad dzed neki heroj, a sta da se tom deduki heroju sutra nesto prevrne u glavi i on rokne 10-20 ljudi? lici da bi moglo.

ma jebat ih. haha, gledam onog sto je sa dedukom iso. jebote zivot, to je vecina u najjacoj zemlji svijeta.
lik vec zavrsio poso i sjeo u auto i tad se fol deduka ukljucio u ganjanje i rokanje. lik je bio gotov vako ili nako. divlji zapad. kauboji nose oruzje ko u 19. vijeku. sad dzed neki heroj, a sta da se tom deduki heroju sutra nesto prevrne u glavi i on rokne 10-20 ljudi? lici da bi moglo.

ma jebat ih. haha, gledam onog sto je sa dedukom iso. jebote zivot, to je vecina u najjacoj zemlji svijeta.
- AleksoMKD
#1833 Re: AMERIKA
Ja sam bio u Kaliforniji, normalna (za Ameriku) familija, opusteni ljudi, otac veteran iz Vijetnama, patriote i pomalo naoruzanijeza u ledja wrote:Imas toga svugdje. Ja znam ljude sa takvim arsenalima. Jednostavno ljudi dokoni ne znaju u sta pare da trose.Tito_i_Partija wrote:AleksoMKD wrote:Moja host family je imala 14 pusaka i 38 pistolja (ukljucujuci jednu iz gradjanskog rata koja se puni odnapred i onu kaubojsku iz filmova te britansku iz prvog svetskog rata i dve papovke a ostale su bile lovacke i sacmarke) i par hiljada metaka za sve.![]()
Gdje li su to tebe stacionirali? Nisu valjda u Alabami ili Kentakiju?
Ko sto neko skuplja slicice, drugi skupljaju oruzje.![]()
Onda idu jednom sedmicno/mjesecno na gun range i pucaju. Neko ide na kuglanje, neko na pucacinu.![]()
Moj drug koji je bio u Teksasu mi pokazao slike kako pucaju iz topa. Doduse iz gradjanskog rata jer se puni odnapred pa ubaci djule ali ljudi imaju top u garazi
Inace ovaj lik ima 100-ak tenkova. http://www.dailymail.co.uk/news/article ... built.html
Privatno poseduje 100 tenkova
-
moonca
#1834 Re: AMERIKA
Moguce nikada , zavisi gdje zivis--ali se osjecas sigurnije sa njim bilo gdje da zivis.Point. wrote:Radi lova ok, ali radi zastite to ne. Koliko puta u zivotu ti fakat treba zastita na tom nivou da si spreman upucati nekog.jeza u ledja wrote:Pa radi zastite ili lova. Imas zakone koji regulisu dobijanje dozvole za oruzje u raznim drzavama Zapada.Point. wrote:Kazes ja sam da se nosi oruzje, kontrolisano. Ali sto ce ti uopste oruzje? Zasto je potrebno u slobodnoj i demokratskoj drzavi anno 2017 uopste da se nosi oruzje? Kontrolisano ili ne.
Samo sto je to u Americi hajper liberalno, a nOrod naucen da im je to bitno u zivotu.
Vecinom ih 'republikanci' posjeduju.
- AleksoMKD
#1835 Re: AMERIKA
Ono jebiga, da ja zivim u Americi sigurno bi posedovao pistolj i pusku. Sa milionim komada oruzja u drzavi mislim da je bolje imati nesto sto ti ne treba nego trebati nesto sto nemas.
-
Fudo387
#1836 Re: AMERIKA
Eto, jednostavno, zlu ne trebalo.AleksoMKD wrote:Ono jebiga, da ja zivim u Americi sigurno bi posedovao pistolj i pusku. Sa milionim komada oruzja u drzavi mislim da je bolje imati nesto sto ti ne treba nego trebati nesto sto nemas.
Kolegi s posla frajer provalio u kucu, gluha doba. Tu je zena, dvoje djece, on operisan od bilo kakvog nasilja, regularan, poso-kuca-porodica, fino naselje...u strahu ispuco citav sanzer u njega, preplasio ukucane, al’ su prezivjeli. Pitanje je kako bi se proveli da nije nista imao.
- AleksoMKD
#1837 Re: AMERIKA
Home invasion, desava se. Zbog toga buh i ja imao oruzje da zivim u Americi.Fudo387 wrote:Eto, jednostavno, zlu ne trebalo.AleksoMKD wrote:Ono jebiga, da ja zivim u Americi sigurno bi posedovao pistolj i pusku. Sa milionim komada oruzja u drzavi mislim da je bolje imati nesto sto ti ne treba nego trebati nesto sto nemas.
Kolegi s posla frajer provalio u kucu, gluha doba. Tu je zena, dvoje djece, on operisan od bilo kakvog nasilja, regularan, poso-kuca-porodica, fino naselje...u strahu ispuco citav sanzer u njega, preplasio ukucane, al’ su prezivjeli. Pitanje je kako bi se proveli da nije nista imao.
Inace sto je spomenuo kolega @jeza u ledja, gun show ili gun fair je cesta pojava u USA, skoro pa deo folklora i tu se oruzje i municija prodaje ko paradajz na pijaci.

Kad sam ja prvi put vidio nesto ovakvo nisam mogao verovati.
-
Fudo387
#1838 Re: AMERIKA
Jel to jedina stvar koju si prvi put ovdje vidio a da nisi mogao vjerovati? 
-
nesloga
#1839 Re: AMERIKA
Sve zavisi od dijela u kojem zivis, i od zakona u tom mjestu, to jest drzavi. Dok sam zivio u Australiji nikad nisam ni pomisljao na oruzje, ali sam po dolasku na Floridu po savjetu jarana nabavio mali G19. Zakljucavao sam pistoljce u stanu u poseban pretinac i nisam ga nosio previse, ali bez obzira na brigu desilo mi se da mi je puca mi je dva puta ukradena, taj malo glok zajedno sa kolima, jednom na parkingu plaze u North Beachu u sred bijela dana, a drugi put mali kimber-mikro dok su kola bila parkirana downtown na ulici u noci. Kubanci to utuse jeftino sljedecoj musteriji u paketu.
Kad sam bio u Kaliforniji pucu nisam nikad ni nabavljao jer je suburb u kojem smo zivjeli sterilan sto ste tice bilo kakvog belaja. Sad u Spaniji mislim da bi mi mogla opet zatrebati ako bude kakve tarapane. 
- AleksoMKD
#1840 Re: AMERIKA
Ni priblizno jedina.Fudo387 wrote:Jel to jedina stvar koju si prvi put ovdje vidio a da nisi mogao vjerovati?
Free refill u restoranima brze hrane.
Porcije, jebene porcije za slonove ili nilske konje u bilo kom restoranu (obicnom) od cca 4-5000 kalorija po osobi po obroku.
All you can eat restoran, nikad pre ni posle u zivotu nisam jeo toliko shrimps.
Vezano za dve tocke iznad, gojaznost, jebote u mojoj skoli je bilo ucenika oba pola koju su ladno imali po 200-300 kilograma i niko se nije osvrtao na njih, mislim imali smo i mi po nekog debeljucu u Skopju ali u odnosu na gojaznost amerikanaca.................
Bar/Saloon u gradu (ok ovo je bilo u Oregonu) sa konjima vezanim ispred ulaza na pojilu i ljudi obuceni kao kauboji kako jasu kroz grad.
Koliko ljudi ima privatne avione, znao sam sa TV-a da imaju, ali da komsija i skolski drug moga host-father-a ide na shoping u Nevadu avionom pa nas poveze.................(pa se napije sa host-om i spavamo u hotelu pa izgubim skolski dan jer mora da se otrezni da bi nas vratio).
Promiskuitetnost devojaka (na moje privatno iznenadjenje), neuporediva sa nasim devojkama onda.
Jos puno toga ali sve u svemu sam super prosao, jedan od boljih dozivljaja u mom zivotu.
-
Fudo387
#1841 Re: AMERIKA
Za letacku dozvolu, oni manji avioni single engine, treba ti nekih 10000, ne znam sad tacno koliko sati letenja, avioncic se moze uzeti za 40000, i eto ga.
Savko malo se neki kreten zapuca u kukuruze, ne kontam toliku zelju da se samoumlate.
Hrana, restorani, koke...tja, skoro pa savrsen sistem zderanja, lokanja, i kao sto velis, prcenja.
Nije ovo toliko ni lose.
Savko malo se neki kreten zapuca u kukuruze, ne kontam toliku zelju da se samoumlate.
Hrana, restorani, koke...tja, skoro pa savrsen sistem zderanja, lokanja, i kao sto velis, prcenja.
Nije ovo toliko ni lose.
- Tito_i_Partija
#1842 Re: AMERIKA
USA ti je cisti hedonizam, moj Fudara. Jedi, pij, karaj, i pucaj iz oruzja koliko god hoces.
I ko onda kaze da su prosla vremena divljeg zapada?
- AleksoMKD
#1843 Re: AMERIKA
E, vrlo kul je bilo kada su host-ovi nazvali telefonskog provajdera i cenkali se da spusti cenu za telefoniranje ali samo za Makedoniju i dobili bolju cenu samo da ne odu kod drugog.
- Tito_i_Partija
#1844 Re: AMERIKA
Pusti ba to, de nam reci koliko si promiskuitetnih amerikanki povalio.AleksoMKD wrote:E, vrlo kul je bilo kada su host-ovi nazvali telefonskog provajdera i cenkali se da spusti cenu za telefoniranje ali samo za Makedoniju i dobili bolju cenu samo da ne odu kod drugog.
- jeza u ledja
#1845 Re: AMERIKA
E vidis to u vezi nosenja oruzja meni ipak nije jasno. Ja ne znam da sam bio u situaciji da kazem "e da mi je sad pistolj". Da me neko napadne nedaj boze na ulici, sad da ja vadim pistolj i branim se....na sta bi to licilo kad vjerovatno i ovaj sto napada ima pistolj?nesloga wrote:Sve zavisi od dijela u kojem zivis, i od zakona u tom mjestu, to jest drzavi. Dok sam zivio u Australiji nikad nisam ni pomisljao na oruzje, ali sam po dolasku na Floridu po savjetu jarana nabavio mali G19. Zakljucavao sam pistoljce u stanu u poseban pretinac i nisam ga nosio previse, ali bez obzira na brigu desilo mi se da mi je puca mi je dva puta ukradena, taj malo glok zajedno sa kolima, jednom na parkingu plaze u North Beachu u sred bijela dana, a drugi put mali kimber-mikro dok su kola bila parkirana downtown na ulici u noci. Kubanci to utuse jeftino sljedecoj musteriji u paketu.Kad sam bio u Kaliforniji pucu nisam nikad ni nabavljao jer je suburb u kojem smo zivjeli sterilan sto ste tice bilo kakvog belaja. Sad u Spaniji mislim da bi mi mogla opet zatrebati ako bude kakve tarapane.
Mozda, moozda, da se vrzmam cesto u nekim opasnim naseljima, pa da tad nosam pistolj po potrebi, u protivnom drzao bi ga u kuci, kad bi ga imao.
Ali eto ko misli da mu je potrebno bujrum, samo sa mnogo vecim restrikcijama sta se moze kupiti, ko moze kupiti i gdje ga mozes posjedovati. A ove poluatomatske ili sta gore to zabraniti.
Shvatam i pricu oko toga "ako svako ima, mene bi bilo strah biti bez njega", ali to je samo uzrocno-posljedicni krug koji sam sebe opravdava i kojim se uspjesno NRA i ostali sluze vec decenijama. A u stvarnosti oruzja sve vise.
Zato postoji i taj problem, da se bilo kakva promjena u vezi vecih restrikcija moze jedino desiti postepeno, tokom perioda od dugo dugo godina, jer ovako cijelo vrijeme postoji ta postapalica, tj. prijetnja "uzece vam liberali oruzje, zato kupujte zalihe, jer ce ga onda imati svi osim vas". To je pravo mocan argument ovih sto se zalazu za sto manje regulacija i zalosna je cinjenica da se nakon svakog ovog masovnog ubistva ili izbora nekog anti-gun nastrojenog politicara - broj kupljenog oruzja samo povecava.
Savrsen politicki marketing gun lobbija razvijan godinama.
- insomnia78
#1846 Re: AMERIKA
Sta vise coeku trebaTito_i_Partija wrote:USA ti je cisti hedonizam, moj Fudara. Jedi, pij, karaj, i pucaj iz oruzja koliko god hoces.![]()
-
Fudo387
#1847 Re: AMERIKA
Chicago kako je uveo restrikcije na oruzje, postao je murder capital of the world. Zabrana ne pomaze.
-
Fudo387
#1848 Re: AMERIKA
Motor.insomnia78 wrote:Sta vise coeku trebaTito_i_Partija wrote:USA ti je cisti hedonizam, moj Fudara. Jedi, pij, karaj, i pucaj iz oruzja koliko god hoces.![]()
Umjesto konja.
- jeza u ledja
#1849 Re: AMERIKA
Jos jedna notorna glupost gun lobbija. Samo 10 milja od South Side Chicago je granica Indiane gdje se oruzje moze kupiti ko keks.Fudo387 wrote:Chicago kako je uveo restrikcije na oruzje, postao je murder capital of the world. Zabrana ne pomaze.

To ko da kazes grad uvodi zabranu ispustanja otrovnog otpada u svoju rijeku, a uzvodno u sljedecem gradu fabrika otrova.
-
Fudo387
#1850 Re: AMERIKA
Gun permit iz Indiane ne vazi u Illinoisu.jeza u ledja wrote:Jos jedna notorna glupost gun lobbija. Samo 10 milja od South Side Chicago je granica Indiane gdje se oruzje moze kupiti ko keks.Fudo387 wrote:Chicago kako je uveo restrikcije na oruzje, postao je murder capital of the world. Zabrana ne pomaze.
To ko da kazes grad uvodi zabranu ispustanja otrovnog otpada u svoju rijeku, a uzvodno u sljedecem gradu fabrika otrova.
Strucnjak.