Kiša pojačava....
Moderator: anex

Jebo te zhivot, jesi li ti normalna????Googlerica wrote:eh pa sad,eh eto,sad treba umrijeti jer nema vise kucuTesla10 wrote:Čovjeku se sva kuća srušila, sve mu je uništeno praktično od materijalnih dobara. Čovjek plače, kuka, jednostavno želi da nestane sa ovoga svijeta
![]()
![]()
.
Ma joj,koja drzava,cilj ove drzave je da ti uzme lovu a nju briga da li ces ti pravit kucu na potencijalnom klizistu ili neVjecitiStudent wrote:Posao države je da kaže gdje se smije, a gdje se ne smije graditi.Herr Flick wrote:Zaebano je pravit kuce na padinama,ja ne znam da li ti ljudi kad prave kuce na tim mjestima ispitivaju strukturu zemlje i da li postoji opasnost od klizista prije nego li udare temelje_mufljuz_ wrote:pa ovo ko ima kucu u padini nije siguran vise ni sekunde![]()
Kad država ne uradi svoj dio posla, onda se ovakve stvari dešavaju.
U Sarajevu smo do sada imali tri talasa naknadne legalizacije bespravno izgrađenih kuća.
Nadam se da si se pogrešno izrazila jer u suprotnom nisi sva svoja.Googlerica wrote:eh pa sad,eh eto,sad treba umrijeti jer nema vise kucuTesla10 wrote:Čovjeku se sva kuća srušila, sve mu je uništeno praktično od materijalnih dobara. Čovjek plače, kuka, jednostavno želi da nestane sa ovoga svijeta
![]()
![]()
.
Tacno bi ti sad pozelio da ti se isto desi...Boze sacuvaj koji kretenlukGooglerica wrote:eh pa sad,eh eto,sad treba umrijeti jer nema vise kucuTesla10 wrote:Čovjeku se sva kuća srušila, sve mu je uništeno praktično od materijalnih dobara. Čovjek plače, kuka, jednostavno želi da nestane sa ovoga svijeta
![]()
![]()
.
Nemoj ni gledati, prijateljski savjet.Not My Idea wrote:Ne smijem ni pogledat taj snimak
Mutivoda,jesan iz Zenice...kad vidim druge gradove,kod nas je dobro,samo da ne ide dalje
Tek sada covjek vidi iz daleka,da je trebalo kuce graditi sto dalje od rijeke i na sto stabilnijem tlu..snaga_znanja wrote:Trenutno stanje u Zenici...
Kiša pojačava....
ŠKKGooglerica wrote:eh pa sad,eh eto,sad treba umrijeti jer nema vise kucuTesla10 wrote:Čovjeku se sva kuća srušila, sve mu je uništeno praktično od materijalnih dobara. Čovjek plače, kuka, jednostavno želi da nestane sa ovoga svijeta
![]()
![]()
.
postoji li negdje spisak lokacija, makar sirih reona?StupskaBitanga wrote:a zvanično u KS potencijalnih klizišta i to opasnih ima oko 700
ima li povrijeđenih?...u Gradišću (Zenica) klizište srušilo glavni put...strahota
Mimo onog na siteu nema jer i oni to kriju jer zakonski ne može kuća na klizištu dobiti dozvolupostoji li negdje spisak lokacija, makar sirih reona?
Ukucani su u jednom intervju-u rekli da su 5 min prije toga svi bili u kuci, rucali, i onda izasli ispred kuce. Da su za dlaku izbjegli sigurnu smrt. Meni licno bi prvo naumpalo "hvala Bogu pa prezivih, napravit ce se nova kuca, nek je ziva glava", al' ocigledno da ni ja nisam sav svojButmiran wrote:Nadam se da si se pogrešno izrazila jer u suprotnom nisi sva svoja.Googlerica wrote:eh pa sad,eh eto,sad treba umrijeti jer nema vise kucuTesla10 wrote:Čovjeku se sva kuća srušila, sve mu je uništeno praktično od materijalnih dobara. Čovjek plače, kuka, jednostavno želi da nestane sa ovoga svijeta
![]()
![]()
.
sto ne staviste upozorenje da ne gleda svako ovo. evo me ne mogu da sjedim, ne mogu da stojim, tacno nesto hoce nesto da mi bude od muke. ode covjeku kuca, zivot sav, u pet sekundi aaaa nedobog da se ikom jos desiMOSALJOZE wrote:Al baš,kakav krik...ladyblue18 wrote:Bolje bi mi bilo da ovo nisam pogledala.
Uvjek je ljudska neodgovrnost problem na krajuCIVILNA ZAŠTITA
Nedžad Brkanović: Osam kuća u Svrakama zemlja je progutala za deset sekundi
16 May 14 - 01:50:24
Bilo je strašno. Zemlja je za deset sekundi progutala osam kuća. Prošao sam rat, ali nikada se ni u ratu nisam prepao kao sada – kaže za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) Nedžad Brkanović iz Službe civilne zaštite Vogošća.
On je jedan od desetak pripadnika Civilne zaštite koji su od jučer dežurali u naselju Svrake, i pomagali ljudima da se evakuiraju iz svojih kuća.
Kaže da su još od srijede očekivali najgore. Znali su to i iz Civiline zaštite ali i vlasnici kuća, čim su se na zidovima pokazale prve pukotine.
Brkanović kaže su se kuće srušile u roku od desetak sekundi, i to kao da su od karta. Sreća u nesreći je da niko nije ozbiljno povrijeđen. Tek dva mladića upućena su na KCUS ali niti jedan od njih nije imao ozbiljnije probleme.
Stanovnici Vogošće ne pamte da je općina ikada pretrpjeli ovakvu katastrofu kao što se to desilo u Svrakama u četvrtak poslije podne.
Klizište u Svrakama pokrenuto je prije tri godine, a Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo zajedno sa Općinom Vogošća navodno je donio i plan sanacije ovog područja, no, prema izjavama mještana, zbog nesuradnje vlasnika parcela preko koji su se trebali kopati kanali koji bi smanjili mogućnost klizišta, taj projekt nikada nije realiziran do kraja.
Sa područja Svraka ukupno je tokom četvrtka iseljeno oko 30 osoba. Tu su i oni stanovnici čije kuće nisu u direktnoj zoni klizišta, ali zbog njihove sigurnosti morali su napustiti domove. Oni koji su bili hrabri i nisu željeli napolje, policija je primorala da napuste kuće i smještaj potraže negdje drugo dok se klizište ne smiri.
Iseljeno stanovništvo noć je provelo kod rodbine, ili u domu, a tokom današnjeg dana znat će sa koji će se koraci poduzimati dalje
Brkanović nam objašnjava da njegov posao nije nimalo lagan i jednostavan.
- Teško je ljudima objasniti da moraju napustiti kuću, jer će ona već u narednim minutama možda biti sravnjena sa zemljom. Ali, eto, ponekad se nekome u životu desi da i to mora predeverati – kaže Brkanović, piše Patria.
http://zik.ks.gov.ba/sanacija-klizi%C5%A1taAtlant wrote:postoji li negdje spisak lokacija, makar sirih reona?StupskaBitanga wrote:a zvanično u KS potencijalnih klizišta i to opasnih ima oko 700
Momci,možete samo javiti za nekih 20ak minuta jel i dalje potrebno dole raje.Nas par iz Travničke zainteresovano da ide ,sad ako ne treba,da džaba ne pješačimo po kiši..Paulaner wrote:Evo drug mi kaze da je stigao pijesak na Bulevar,pa kome je blizu nek pomogne!!!!
Čovjeku se u 5 minuta sruši sve što je možda godinama gradio, nije mi nimalo čudno ako mu nije do života.Capajebo wrote: Ukucani su u jednom intervju-u rekli da su 5 min prije toga svi bili u kuci, rucali, i onda izasli ispred kuce. Da su za dlaku izbjegli sigurnu smrt. Meni licno bi prvo naumpalo "hvala Bogu pa prezivih, napravit ce se nova kuca, nek je ziva glava", al' ocigledno da ni ja nisam sav svoj
Pa jest to najbitnije. Ali haj' šta bi ti drugo naumpalo? Ne'aš ništa više jbg. U sekundi ti nestade sve, valja stati ponovo na noge, a dobro znamo da to kod nas i nije baš laHko.Capajebo wrote: Ukucani su u jednom intervju-u rekli da su 5 min prije toga svi bili u kuci, rucali, i onda izasli ispred kuce. Da su za dlaku izbjegli sigurnu smrt. Meni licno bi prvo naumpalo "hvala Bogu pa prezivih, napravit ce se nova kuca, nek je ziva glava", al' ocigledno da ni ja nisam sav svoj
Po svemu sudeci, vjerovatno i nisi.Capajebo wrote: Ukucani su u jednom intervju-u rekli da su 5 min prije toga svi bili u kuci, rucali, i onda izasli ispred kuce. Da su za dlaku izbjegli sigurnu smrt. Meni licno bi prvo naumpalo "hvala Bogu pa prezivih, napravit ce se nova kuca, nek je ziva glava", al' ocigledno da ni ja nisam sav svoj