Vidi se da nisi informisan,.. Obelix maštrafi veprove a ne odojke.insomnia78 wrote:A i nije bas da im odojka okrecu ko Obelixu
Desničari osvajaju Evropu!
-
hAZNADAR
#1826 Re: Desničari osvajaju Evropu!
- insomnia78
#1827 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Ima viska. Tanki ovi desnicariFudo387 wrote:Pa sta joj fali?insomnia78 wrote:Predsjednica sindikata studenata Sorbone. Hej jebene Sorbone
-
hAZNADAR
#1828 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Ništ, nazalost ima i viška na sebi.Fudo387 wrote:Pa sta joj fali?insomnia78 wrote:Predsjednica sindikata studenata Sorbone. Hej jebene Sorbone
https://i.imgur.com/CHpfbtF.jpg
- insomnia78
#1829 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Do menehAZNADAR wrote:Vidi se da nisi informisan,.. Obelix maštrafi veprove a ne odojke.insomnia78 wrote:A i nije bas da im odojka okrecu ko Obelixu
- insomnia78
#1830 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Konvertitana_BataZiv_0809 wrote:Sta je ovo? Izgleda kao casna?
- Čitalac
#1831 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Uštedeli bismo puno vremena i energije kada bismo samo pažljivo čitali šta se piše. Dakle, nije moja tvrdnja, već zvanični podaci i ne radi se o "problemu" već o vremenu koje je određenoj grupi potrebno da se integriše (obrazuje, zaposli...) u Švedskoj. Afrikancima je, kao što sam već napisao, iz raznih razloga, među kojima je i rasizam, potrebno daleko više vremena. Radi se, dakle, samo o Švedskoj, SAD je neka sasvim druga tema.muhafuca wrote: Klasika cjepidlacenje kao sto sam i pretpostavio (i najavio u prethodnom postu) i vadjenje izuzetaka i predstavljanje istih kao nekog generalnog pravila i dokaza koji to nije.
Hajd ovako da probamo:
Tvoja tvrdnja - imigracija u Swedsku iz Afrike je problem dok imigracija iz J amerike i S amerike u Swedsku nije problem
OK super
Moja tvrdnja - imigracija u SAD iz J i C amerike je problem dok imigracija iz Evrope i Afrike nije problem
Jel sad tu vidis neke uzroke i generalne geografske poveznice zasto je odradjena imigracija u odredjenim zemljama problem a druga nije?
Dalje samo crtati mozemo.
-
Fudo387
#1832 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Normalno da su tanki, al najvise mozgom, slabo koji do Sorbone dobaci.insomnia78 wrote:Ima viska. Tanki ovi desnicariFudo387 wrote:Pa sta joj fali?insomnia78 wrote:Predsjednica sindikata studenata Sorbone. Hej jebene Sorbone
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1833 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Iz cega u sta?insomnia78 wrote:Konvertitana_BataZiv_0809 wrote:Sta je ovo? Izgleda kao casna?
- insomnia78
#1834 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Ma to i jeste uz suhovinu svakako najbolji diojeza u ledja wrote:mmmminsomnia78 wrote:A i nije bas da im odojka okrecu ko Obelixu
Salu na stranu jebena su to cepanja, skoro sizofrena
Meni te djece bude zao. Hajde ti malom Ahmedu objasni zasto je on drugaciji i ne treba da slavi bozic i uskrs ko ostala djeca u skoli. Time mu odmah ubacujes bubu o razlicitosti i getoizaciji. Jos se ovdje ti praznici poprilicno obiljezavaju. Doduse vise komercijalno al opet. Mada vidim i arapčadi kako za uskrs ganjaju cokoladna jaja

- insomnia78
#1835 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Pa vratila se u islam jbg ti_BataZiv_0809 wrote:Iz cega u sta?insomnia78 wrote:Konvertitana_BataZiv_0809 wrote:Sta je ovo? Izgleda kao casna?
-
hAZNADAR
#1836 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Pa i mi smo tu negdje srednja zalost. Bjelji od Cileanaca i manje upadni,.. ali Cileanci imaju krst na lancicu. Ono da neko ne posumnja nesto.Čitalac wrote:Pa nisu najpoželjniji, negde su u sredini, iza Evropljana i Amerikanaca, a ispred ljudi sa Bliskog istoka i Afrikanaca.hAZNADAR wrote:Prvi put to cujem. Da su najpozeljniji za brak?Čitalac wrote:
Visoko obrazovani su iz Južne Amerike (najviše iz Čilea) u Švedsku dolazili sedamdesetih godina prošlog veka, a od kraja osamdesetih pristižu uglavnom slabije obrazovani. Upravo se Čileanci, njih oko 50 hiljada, smatraju najbolje integrisanom zajednicom u Švedskoj pa se često ističu kao dobar primer za ostale (švedski državni radio više ne emituje vesti na španskom jer je većina Čileanaca usvojila švedski kao jedini jezik). Interesantno, ako se ne varam, u istraživanjima o "najpoželjnijim partnerima" kada je reč o mešovitim brakovima u Švedskoj, Čileanci su negde u sredini, posle Evropljana i Amerikanaca.
Koliko znam Iranci su najobrazovaniji.
Politicke izbjeglice, izbjegli od rezima su po pravilu obrazovani. Dakle, Cile, Iran, nekada Madjarska,.. pa onda ratne izbjeglice gdje ima svega.
- insomnia78
#1837 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Pa onda nece nista osvojiti a ponajmanje evropu. Kljucaj temuFudo387 wrote: Normalno da su tanki, al najvise mozgom, slabo koji do Sorbone dobaci.
-
Fudo387
#1838 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Ma osvojice qrac.insomnia78 wrote:Pa onda nece nista osvojiti a ponajmanje evropu. Kljucaj temuFudo387 wrote: Normalno da su tanki, al najvise mozgom, slabo koji do Sorbone dobaci.
-
hAZNADAR
#1839 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Ispade da je prednost sto smo nekada u YU isli na ponocke i jedva cekali da nas neko zovne na Bozic,... a imali i Djeda Mraza koji je samo kod nas bio vezan za Novu Godinu. Arapi nam se jos ibrete sto kitimo stan i nerjetko i jelku od sredine Decembra,.. a Svedi i Danci sto jos imamo te ukrase do pocetka Januara.
-
hAZNADAR
#1840 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Znas li kako je propalo Rimsko Carstvo?insomnia78 wrote:Pa onda nece nista osvojiti a ponajmanje evropu. Kljucaj temuFudo387 wrote: Normalno da su tanki, al najvise mozgom, slabo koji do Sorbone dobaci.
-
Fudo387
#1841 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Pobijedila desnica na izborima?hAZNADAR wrote:Znas li kako je propalo Rimsko Carstvo?insomnia78 wrote:Pa onda nece nista osvojiti a ponajmanje evropu. Kljucaj temuFudo387 wrote: Normalno da su tanki, al najvise mozgom, slabo koji do Sorbone dobaci.
-
hAZNADAR
#1842 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Jok jaro, krscanstvo i moral. A barbari iskoristise.Fudo387 wrote:Pobijedila desnica na izborima?hAZNADAR wrote:Znas li kako je propalo Rimsko Carstvo?insomnia78 wrote:
Pa onda nece nista osvojiti a ponajmanje evropu. Kljucaj temu
-
Bodkin
#1843 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Tito te jebo najliberalnije drustvo u historiji covjecanstva i dodje cpt da me ubjedjuje da nije tako i da su ljudi sistematski diskriminirani
- ultrasarajevo87
#1844 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Ako si musliman nema Božića, Uskrsa i kraj priče.insomnia78 wrote:Ma to i jeste uz suhovinu svakako najbolji diojeza u ledja wrote:mmmminsomnia78 wrote:A i nije bas da im odojka okrecu ko Obelixu![]()
Salu na stranu jebena su to cepanja, skoro sizofrena![]()
Meni te djece bude zao. Hajde ti malom Ahmedu objasni zasto je on drugaciji i ne treba da slavi bozic i uskrs ko ostala djeca u skoli. Time mu odmah ubacujes bubu o razlicitosti i getoizaciji. Jos se ovdje ti praznici poprilicno obiljezavaju. Doduse vise komercijalno al opet. Mada vidim i arapčadi kako za uskrs ganjaju cokoladna jaja![]()
Ne vidim razlog da bi muslimani uopšte i prisustvovali takvim proslavama. Njihovi roditelji trebaju biti svjesni gdje su došli - u dominantno kršćansku Evropu.
Uglavnom ja sam odrastao u nereligioznoj porodici, ali nakon svega što sam doživio u prvenstveno slavenskim zemljama mogu samo reći ako si musliman onda se moraš boriti za svoje ideale, ne tako što namećeš svoje mišljenje, već jednostavno uklopiš se ili napustiš državu.
Srećom opis posla mi je takav da nigdje ne provodim neki duži vremenski period, već sam jako često u pokretu. Bogu hvala na tome.
- TAFKAP
#1845 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Imam literaturu taman za tebe:insomnia78 wrote:Predsjednica sindikata studenata Sorbone. Hej jebene Sorbone
Michel Houellebecq "Soumission"
-
suntek
#1846 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Kako se ti desnicari uvijek "probude" kad zaprpi finansijski, pocev od srednjeg vijeka pa naovamo, uvijek se neko lijevi krivi da se odvrati paznja od otimacine.
U Svedskoj stranka formirana od clanova SS-a dobije 30% vise glasova nego ranije, ljudi slave haos. Glavna prica ne valjaju imigranti, krivi za sve, ubise socijalu. Pogledas statistiku, domicilni svedjani preko 50% socijale uzimaju, a gdje je F-kassa za razne bolesti tipa depresije od kojih mozda 30% stvarno pati od depresije a ostali su tu radi dzaba love... Znam ih brdo takvih, mi ih zovemo WT.
I to da su juznoamerikanci najbolje integrisani nije tacno.
Statisticki to su bosanci i ostali jugosloveni i oni najbrze nadju posao. Ko progugula, naci ce bruku clanaka o tome, a i politicari kazu isto. Imam par prijatelja iz juzne amerike, uglavnom El Salvador i Nikaragva, jedan par iz Cilea. Istina, integrisani su, ali to su lose placeni poslovi tipa ciscenje (oni manje obrazovani), a i oni koji su obrazovani se moraju preobrazovati jer im diplome nisu svima priznate.
Ista prica sa afrikancima, moraju se gledati drugacije afrikanci i afrikanci. Oni iz "crnijih" zemalja tipa Nigerija nemaju problema i uglavnom rade i dobro su integrisani (unatoc uzasnom rasizmu), dok su somalijci vec haos od divljine i svedjani mrze imigrante iskljucivo radi njih i arapa/kurda kojih je mali milion, a svi su manje-vise divljina.
I sad ti objasni jednom Šabanu koji radi na baustelu da mu zemlja ne propada radi izbjeglica nego radi losih odluka politicara, i da on ove godine nece imati dodatnu uplatu na penziju, ne radi izbjeglica nego jer mu je sindikat lopovski, On glasa za fasiste jer su mu oni rekli da su izbjeglice krive,
Sto je jos gore, ne pobijedise ni desnicari nego centar, koji inace vodi ekipa slicna nasim (BH) politicarima, skandali podmicivanjima stanovima, dionice u velikim kompanijama i sl. Sad ce tek da bude belaj kad socijalisti odu ako nekim cudom ne izbjegnu smjene
U Svedskoj stranka formirana od clanova SS-a dobije 30% vise glasova nego ranije, ljudi slave haos. Glavna prica ne valjaju imigranti, krivi za sve, ubise socijalu. Pogledas statistiku, domicilni svedjani preko 50% socijale uzimaju, a gdje je F-kassa za razne bolesti tipa depresije od kojih mozda 30% stvarno pati od depresije a ostali su tu radi dzaba love... Znam ih brdo takvih, mi ih zovemo WT.
Statisticki to su bosanci i ostali jugosloveni i oni najbrze nadju posao. Ko progugula, naci ce bruku clanaka o tome, a i politicari kazu isto. Imam par prijatelja iz juzne amerike, uglavnom El Salvador i Nikaragva, jedan par iz Cilea. Istina, integrisani su, ali to su lose placeni poslovi tipa ciscenje (oni manje obrazovani), a i oni koji su obrazovani se moraju preobrazovati jer im diplome nisu svima priznate.
Ista prica sa afrikancima, moraju se gledati drugacije afrikanci i afrikanci. Oni iz "crnijih" zemalja tipa Nigerija nemaju problema i uglavnom rade i dobro su integrisani (unatoc uzasnom rasizmu), dok su somalijci vec haos od divljine i svedjani mrze imigrante iskljucivo radi njih i arapa/kurda kojih je mali milion, a svi su manje-vise divljina.
I sad ti objasni jednom Šabanu koji radi na baustelu da mu zemlja ne propada radi izbjeglica nego radi losih odluka politicara, i da on ove godine nece imati dodatnu uplatu na penziju, ne radi izbjeglica nego jer mu je sindikat lopovski, On glasa za fasiste jer su mu oni rekli da su izbjeglice krive,
Sto je jos gore, ne pobijedise ni desnicari nego centar, koji inace vodi ekipa slicna nasim (BH) politicarima, skandali podmicivanjima stanovima, dionice u velikim kompanijama i sl. Sad ce tek da bude belaj kad socijalisti odu ako nekim cudom ne izbjegnu smjene
- insomnia78
#1847 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Zna bosnjo dje saraf sto drzi nebo
- ultrasarajevo87
#1848 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Mislim da desnica ništa dobro Švedskoj donijeti neće. Imam dosta rodbine u Švedskoj, prilično sam upućen u situaciju tamo, bio sam kod rođaka u mjestu Trollhatan- tako nekako se piše... Ono što sam vidio je jako interesantno, više stranaca nego domaćeg stanovništva.suntek wrote:Kako se ti desnicari uvijek "probude" kad zaprpi finansijski, pocev od srednjeg vijeka pa naovamo, uvijek se neko lijevi krivi da se odvrati paznja od otimacine.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1849 Re: Desničari osvajaju Evropu!
DobarTAFKAP wrote:
Imam literaturu taman za tebe:
Michel Houellebecq "Soumission"
-
hAZNADAR
#1850 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Gdje bas nadje Trollhatan za primjer, gradic je bure baruta jer je geto Kronangarden jedan od najgorih geta u Svedskoj. Zovu ga i mali Mogadisu a isti nadimak ima jos naselja u Svedskoj. Tu je prije par godina Svedo obucen kao Darth Vader usao macem u skolu gdje su pretezno stranci i ubio dva ucenika, dosta ih ranio. Ima dzamija koja je bila paljena. Plus sto u samo Trollhatanu na drugoj strani imas jaku neonacisticku organizaciju.ultrasarajevo87 wrote:
Mislim da desnica ništa dobro Švedskoj donijeti neće. Imam dosta rodbine u Švedskoj, prilično sam upućen u situaciju tamo, bio sam kod rođaka u mjestu Trollhatan- tako nekako se piše... Ono što sam vidio je jako interesantno, više stranaca nego domaćeg stanovništva.Švedska je baš miješana zemlja. Mislim da im povratka nazad nema. Ali Švedice su prave bombe, strance baš gotive. Baš sam se dobro proveo tamo iako je malen grad i za bh prilike.
Covjek cesto stekne utisak da je stranaca vise u nekom gradu - ali to je zato sto su stranaca vise vani na ulici, trgovinama svaki dan a Svede vise u svoja 4 zida i jednom mjesecno u fasungu. Svedjanke i Dankinje su obicno ljubaznije prema turisti koji prica engleski pogotovo ako je iz Evrope,... negoli prema nekom ghetto uhljupu sto tecno prica jezik.
Svedska jeste mjesana zemlja ali sa velikom segregacijom. Stranci radije zive u getima medju svojima, a Svede se sele iz mijesanih naselja u predgradja sa kucama jer i oni vise vole sa svojima. Ista stvar i sa skolama gdje su privatne skole sa 99% etnickih Sveda i sve je veca tendencija gdje Svedi napustaju mijesane opcinske skole gdje je vise stranaca. Zamisli recimo da su stranci u Sarajevu skoncentrisani samo na Alipasinom. Ne samo da je segregacija u Svedskoj po naseljima i skolama - vec se nerjetko i zna gdje ko izlazi.
Turista teze moze da vidi dubinu u odnosima.
A desnicarske stranke nece naravno donijeti nista dobro. Prvo sto ne znaju rjesavati probleme individualno vec grupno, lakse im je udariti na sve muslimane negoli na samo neke. Zatvorili bi granice za ulaz kvalifikovanih i vrijednih ljudi a ne znaju sta ce sa mnogo vecim problemima koji tu zive. Osim toga - desnicarske stranke su uvijek oskudijevale u intelektualnom kadru i tesko da bi tako fokusirani samo na burke i nikabe znale rjesiti mnogo bitnije ekonomske probleme.
Ali - ono sto se desava je da centar i socijaldemokratija skrece u desno. Tu je vec druga prica.
Socijaldemokratija u Skandinaviji prije 15,20 god i danas su nebo i zemlja. Evropa svakako skrece udesno - ali vise zato sto ostale politicke opcije prihvataju ostriju politiku i zakone negoli sto desnicarske stranke dobijaju mandate.