Avionske nesrece
- insomnia78
#1826 Re: Avionske nesrece
Gradjani mjestasca koje se nalazi u blizini mjesta nesrece, koji se inace bave planinskim turizmom, jutros su ponudili besplatan smjestaj za sve clanove porodica poginulih koji pristizu u Fr

-
arslanbey
#1827 Re: Avionske nesrece
Lijepo za njih,a gdje gledas sve to?insomnia78 wrote:Gradjani mjestasca koje se nalazi u blizini mjesta nesrece, koji se inace bave planinskim turizmom, jutros su ponudili besplatan smjestaj za sve clanove porodica poginulih koji pristizu u Fr
inace danas u najvecim svedskim novinama urednik novina napisao tekst u kojem preispituje sve teorije do sada i pita se zasto jos niko nije postavio teoriju da je moguce da je ovo pilot uradio namjerno? nesto sto ljudi nece ni da pomisle,a vrlo je moguce...sudeci po svim nalazima do sada.Nebi bio prvi put da pilot pocini samoubistvo i povede sa sobom putnike
-
Frutek
#1828 Re: Avionske nesrece
Bezveze konferencija. Ništa novo ne govore.insomnia78 wrote:Odgadja se konferencija za 16:15
Cekaju se predsjednik, kancelarka i premijer da se vrate sa mjesta nesrece
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1829 Re: Avionske nesrece
Ništa, oformiće nekoliko komisija, radiće vrijedno, iz audiosnimka koji posjeduju ne mogu razaznati glasove, ne isključuju niti jednu mogućnosti pa ni terorizam..Frutek wrote:Bezveze konferencija. Ništa novo ne govore.insomnia78 wrote:Odgadja se konferencija za 16:15
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1830 Re: Avionske nesrece
Jesi li letio nekad iznad Alpa?Lucky Strike wrote:Jedna mi stvar nije jasna.. Ako je avion plovio 18 minuta, znači nije odmah pao, nije se srušio istog trena..
Znači, jel mogao pronaći neku ravnicu i pokušati slijetanje, znam da zvuči nemoguće, ali je izvodivo.
Ako je onaj mogao u New Yorku spustiti avion u rijeku mogao je i ovaj pilot probati da se spusti u neku ravnicu..
Kažu da se spustio na 2 000 m znači letio je nisko, mogao je za 18 minuta probati naci stazu za slijetanje
-
Frutek
#1831 Re: Avionske nesrece
Lafina na kvadrat. Najveća glupost je da im je 2 puna dana trebalo da objave nacionalnost žrtvi. Pa ima manifest putnika, skenirani pasoši pobogu! Šta se tu sve krije, boga pitajKatarinaKosaca wrote:Ništa, oformiće nekoliko komisija, radiće vrijedno, iz audiosnimka koji posjeduju ne mogu razaznati glasove, ne isključuju niti jednu mogućnosti pa ni terorizam..Frutek wrote:Bezveze konferencija. Ništa novo ne govore.insomnia78 wrote:Odgadja se konferencija za 16:15
- insomnia78
#1832 Re: Avionske nesrece
KatarinaKosaca wrote:Ništa, oformiće nekoliko komisija, radiće vrijedno, iz audiosnimka koji posjeduju ne mogu razaznati glasove, ne isključuju niti jednu mogućnosti pa ni terorizam..Frutek wrote:Bezveze konferencija. Ništa novo ne govore.insomnia78 wrote:Odgadja se konferencija za 16:15
A evo sad vidim
- Drvosjeca iz Dejcica
#1833 Re: Avionske nesrece
Mogao je ali čudno što je pravolinijski letio i udario u planinu. Možda su bili zaokupirani nekim problemom i kasno primjetili planinu. Možda komande nisu reagovale, možda su nisu bili pri svjesti...puno je možda a do sada nemamo konkretnih podataka.Lucky Strike wrote:Jedna mi stvar nije jasna.. Ako je avion plovio 18 minuta, znači nije odmah pao, nije se srušio istog trena..
Znači, jel mogao pronaći neku ravnicu i pokušati slijetanje, znam da zvuči nemoguće, ali je izvodivo.
Ako je onaj mogao u New Yorku spustiti avion u rijeku mogao je i ovaj pilot probati da se spusti u neku ravnicu..
Kažu da se spustio na 2 000 m znači letio je nisko, mogao je za 18 minuta probati naci stazu za slijetanje
-
Frutek
#1834 Re: Avionske nesrece
Meni je najfascinantnije da za 18 min nikom ništa nisu javili, ni SOS da upute, ni objašnjenje kontrolnom tornju šta se dešava, ništa, nula! Aloooo, za 18 min Tolstoja odrecituješDrvosjeca iz Dejcica wrote:Mogao je ali čudno što je pravolinijski letio i udario u planinu. Možda su bili zaokupirani nekim problemom i kasno primjetili planinu. Možda komande nisu reagovale, možda su nisu bili pri svjesti...puno je možda a do sada nemamo konkretnih podataka.Lucky Strike wrote:Jedna mi stvar nije jasna.. Ako je avion plovio 18 minuta, znači nije odmah pao, nije se srušio istog trena..
- Drvosjeca iz Dejcica
#1835 Re: Avionske nesrece
Meni to nije čudno jer piloti su obučeni da prvo upravljaju (lete), navigiraju pa tek onda komuniciraju. Postavio sam prije dvije-tri stranice audio snimak onog pilota što se spustio na Hudson river u New Yorku i tu s vidi da pilot odgovara vrlo, vrlo direktno, nema tu neke posebne priče. Evo još jednom.Frutek wrote:Meni je najfascinantnije da za 18 min nikom ništa nisu javili, ni SOS da upute, ni objašnjenje kontrolnom tornju šta se dešava, ništa, nula! Aloooo, za 18 min Tolstoja odrecituješDrvosjeca iz Dejcica wrote:Mogao je ali čudno što je pravolinijski letio i udario u planinu. Možda su bili zaokupirani nekim problemom i kasno primjetili planinu. Možda komande nisu reagovale, možda su nisu bili pri svjesti...puno je možda a do sada nemamo konkretnih podataka.Lucky Strike wrote:Jedna mi stvar nije jasna.. Ako je avion plovio 18 minuta, znači nije odmah pao, nije se srušio istog trena..
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 25/03/2015 17:42, edited 1 time in total.
-
Frutek
#1836 Re: Avionske nesrece
Onda je tu nešto pogrešno. Kad vide da je udar neizbježan (a većinom oni znaju kad se više ne mogu izvući), trebali bi na neki način, barem ukratko javiti i uputiti ljudima na zemlji par riječi da se zna šta se dešavalo. Uostalom, to je valjda poenta crne kutije, da se čuje nakon nesreće šta su piloti pričali, kako bi se utvrdilo s čim su imali problema. Nema mi logike ta politika.Drvosjeca iz Dejcica wrote: Meni to nije čudno jer piloti su obučeni da prvo upravljaju (lete), navigiraju pa tek onda komuniciraju. Postavio sam na prije dvije-tri strane audio snimak onog pilota što se spustio na Hudson river u New Yorku i tu s vidi da pilot odgovara vrlo, vrlo direktno, nema tu neke posebne priče. Evo još jednom.
- Ridjobrki
#1837 Re: Avionske nesrece
Ni ja nisam letio iznad Alpa ali jesam iznad Kavkaza.Lucky Strike wrote: Nisam letio iznad Alpa, ali 18 minuta je za avion i više nego dovoljno vremena da preleti bilo koji planinski masiv i da barem pokuša da se spusti na neki pristupacniji teren. Uostalom zašto se ništa ne zna o tih famoznih 18 minuta leta. Da,crknu,komunikacije i da se avion sruši.. Ne znam, meni nešto ovdje opasno smrdi.
Vječnost.
- insomnia78
#1838 Re: Avionske nesrece
De bolan ne lupajLucky Strike wrote:Nisam letio iznad Alpa, ali 18 minuta je za avion i više nego dovoljno vremena da preleti bilo koji planinski masiv i da barem pokuša da se spusti na neki pristupacniji teren. Uostalom zašto se ništa ne zna o tih famoznih 18 minuta leta. Da,crknu,komunikacije i da se avion sruši.. Ne znam, meni nešto ovdje opasno smrdi.KatarinaKosaca wrote:Jesi li letio nekad iznad Alpa?Lucky Strike wrote:Jedna mi stvar nije jasna.. Ako je avion plovio 18 minuta, znači nije odmah pao, nije se srušio istog trena..
Znas kolke su Alpe
Osim toga poceli su gubiti visinu prije nego su stigli do njih
- It_is_a_Leclerc
#1839 Re: Avionske nesrece
Zanimljivo je da se opet reanimira teorija o terorizmu.
Ipak, kontam da je terorizam valjda bi teroristi željeli istaknuti da su oni krivi, a ne da se mora provoditi istraga da bi se došlo do tog zaključka. No, opet. Ako znamo da su i 11. septembra teroristi Al-Qaide po otmici aviona prvo gasili komunikacije aviona, a da je došlo do upada u kokpit se saznalo tek pošto su putnici satelitskim telefonima zvali u pomoć...
Treba sačekati svakako više podataka, ali mi je zanimljivo to da su prvo isključili, a onda opet "uključili" teoriju terorizma.
Ipak, kontam da je terorizam valjda bi teroristi željeli istaknuti da su oni krivi, a ne da se mora provoditi istraga da bi se došlo do tog zaključka. No, opet. Ako znamo da su i 11. septembra teroristi Al-Qaide po otmici aviona prvo gasili komunikacije aviona, a da je došlo do upada u kokpit se saznalo tek pošto su putnici satelitskim telefonima zvali u pomoć...
Treba sačekati svakako više podataka, ali mi je zanimljivo to da su prvo isključili, a onda opet "uključili" teoriju terorizma.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1840 Re: Avionske nesrece
Ma jeste i meni laiku tako na prvu ali vidjeće se sa podataka iz crne kutije, jedna snima glasove u kokpitu a druge podatke tokom leta. Bez tih podataka samo mogu nagađati šta se desilo. Po meni, piloti su bili onesposobljeni (bez svjesti) ili su komande otkazale (zaglavile u jednoj poziciji), što je malo vjerovatno je postoje dva backup sistema.Frutek wrote: Onda je tu nešto pogrešno. Kad vide da je udar neizbježan (a većinom oni znaju kad se više ne mogu izvući), trebali bi na neki način, barem ukratko javiti i uputiti ljudima na zemlji par riječi da se zna šta se dešavalo. Uostalom, to je valjda poenta crne kutije, da se čuje nakon nesreće šta su piloti pričali, kako bi se utvrdilo s čim su imali problema. Nema mi logike ta politika.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1841 Re: Avionske nesrece
Je li ko primjetio da avion kao da nije gorio, ekslodirao prilikom udara? Gledajući ove fotografije nigdje se ne primjeti da je nešto gorilo a s obzirom da je prilikom polijetanja vjerovatno morao imati barem 60-70% goriva meni je iznad glave upitnik i pitanje da li su imali goriva dovoljno?
Bizarno ali ne nevjerovatno i ne prvi put da avion pada zbog nedostatka goriva.
-
megaman4
#1842 Re: Avionske nesrece
Tragedija.
Plus u tom avionu je bio i bračni par porijeklom iz BiH, koji je živio u Dizeldorfu, a imali su sina jedinac koji je nažalost nakon ovoga ostao siroče.

-
Frutek
#1843 Re: Avionske nesrece
Nema šanse da su poletili bez dovoljno goriva, mislim morao bi bit prazan jer ta ruta nije tako duga. Ali i ja jesam primjetio kao da ništa nije gorilo i bilo mi je interesantno kako je to moguće. Samim tim što ga "lovac" nije našao, a našao bi ga sigurno da je bio oblak dima.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Je li ko primjetio da avion kao da nije gorio, ekslodirao prilikom udara? Gledajući ove fotografije nigdje se ne primjeti da je nešto gorilo a s obzirom da je prilikom polijetanja vjerovatno morao imati barem 60-70% goriva meni je iznad glave upitnik i pitanje da li su imali goriva dovoljno?Bizarno ali ne nevjerovatno i ne prvi put da avion pada zbog nedostatka goriva.
-
groove
#1844 Re: Avionske nesrece
ovi ucenici sto su poginuli, bilo je 16 mjesta za eksurziju a prijavilo se 40 onda su izvlacili ko ide u spaniju.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1845 Re: Avionske nesrece
Nije naučna fantazija, dešavalo se ranije.Lucky Strike wrote:To je već NAUČNA FANTAZIJA. Da avion krene letiti, bez goriva.. Sta sve nećeš čuti ovdje..Drvosjeca iz Dejcica wrote:Je li ko primjetio da avion kao da nije gorio, ekslodirao prilikom udara? Gledajući ove fotografije nigdje se ne primjeti da je nešto gorilo a s obzirom da je prilikom polijetanja vjerovatno morao imati barem 60-70% goriva meni je iznad glave upitnik i pitanje da li su imali goriva dovoljno?Bizarno ali ne nevjerovatno i ne prvi put da avion pada zbog nedostatka goriva.
Jarane, kreneš li ti u prodavnicu bez para?
Sve ostalo je moguće, al da se srušio zbog nedostatka goriva, apsolutno nemoguće.
- Vitezanin
#1847 Re: Avionske nesrece
Imaju barem 2 Air Crash Investigation epizode gdje su se nesreće (zamalo) dogodile jer nije bilo dovoljno goriva. Jedna jer je došlo u zabune u mjerenju, a druga gdje je mjerač poludio i prije polijetanja očitao pun rezeorvar a bio je poluprazan. Nije to nikakva fantazija, avionske nesreće su se događale zbog neviđeno "smiješnih" grešaka.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1848 Re: Avionske nesrece
Naravno, moglo je gorivo curiti negdje kao u ovoj epizodi što sam postavio iznad.Vitezanin wrote:Imaju barem 2 Air Crash Investigation epizode gdje su se nesreće (zamalo) dogodile jer nije bilo dovoljno goriva. Jedna jer je došlo u zabune u mjerenju, a druga gdje je mjerač poludio i prije polijetanja očitao pun rezeorvar a bio je poluprazan. Nije to nikakva fantazija, avionske nesreće su se događale zbog neviđeno "smiješnih" grešaka.
Samo po meni avion koji je tom brzinom udario u planinu morao se zapaliti, ovaj izgleda kao da nije.
-
vade_mecum
#1849 Re: Avionske nesrece
avion je letio iz jedne schengen drzave u drugu i za takvo nesto ti nije potreban pasos, niti kod boardinga, niti kod kupovine karte. poznavajuci germanwings dovoljno je uraditi check-in kod kuce i printati boarding pass ili ga cak imati na telefonu tako da uopste nije cudno sto im treba vremena da skontaju ko je koje nacionalnosti.Frutek wrote:Lafina na kvadrat. Najveća glupost je da im je 2 puna dana trebalo da objave nacionalnost žrtvi. Pa ima manifest putnika, skenirani pasoši pobogu! Šta se tu sve krije, boga pitajKatarinaKosaca wrote:Ništa, oformiće nekoliko komisija, radiće vrijedno, iz audiosnimka koji posjeduju ne mogu razaznati glasove, ne isključuju niti jednu mogućnosti pa ni terorizam..Frutek wrote:Bezveze konferencija. Ništa novo ne govore.
uvazavajuci cinjenicu da neki ljudi nemaju iskustva kada je u pitanju komercijalna avijacija bilo bi lijepo kada se nebi igrali air crash investigations, ako nista, onda barem iz postovanja prema zrtvama i njihovim porodicama.
-
bumerangss
#1850 Re: Avionske nesrece
stvarno je sve misteriozno... avion u tehnicki bezprijekorno ispravanom stanju, tako kazu... kazu mozda je puklo staklo pa piloti nisu imali kad staviti maske, mozda kvar u komunikaciji sa kontrolorima pa nisu ni znali kud letiti, teroriam kazu nije jer nije bilo eksploije ali postoji mogucnost da je terorista zasjeo na mjesto pilota, da je "natjerao" pilota da srusi avion, pa cak se prica o mogucem samoubistvu pilota....