EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koje mjesto će reprezentacija BiH zauzeti u kvalifikacionoj grupi za Euro 2016.?

Prvo
47
14%
Drugo
99
30%
Treće
118
36%
Četvrto ili manje
62
19%

Total votes: 326

legionar2010

#1826 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by legionar2010 »

palermo wrote:
legionar2010 wrote:Jao Besica... Pa zasto, koliko puta je on onako uklizao pa mu se pogledalo kroz prste, jos navijaci uzvikuju njegovo ime prije toga on im se vala oduzio. Glupo i bijedno onako se ponasati.
Ja se ne bojim nit kipra nit walesa bojim se da je ova repka dobila jos vecu lutku, pape je bar imao muda reci i Dzeki i Spahicu da se nemaju sta mjesati na to koga poziva.
Mislim da se ovdje moze dogoditi najgori scenarij razpad sistema. Kapiten isto postavljen od strane Susica, sa mrljom zbog rusenja atmosfere u innsbrucku i nema nekakav autoritet a da o selektoru i nepricam.
Vidi se to jos od Kipra da nije to ta repka puna zara, cak mislim da je unutar repke rada na skupnom razumijevanju jer jedino ako su pravi prijatelji kao klapa finu jedan za drugog ali ovo nije ono sto bi trebalo biti.
Nadajmo se da grijesim, volio bih da nisam upravu.
Džeku napolje.......
što jebi ga :shock: , pa zar ne vidiš da čovjek na perfidan način krivicu svaljuje na Edina, dozivajući opet one ružne scene iz Insbrucka...

Pazi mu rečenice, u drugom postu, jedini igrači na nivou su Begović, Mujdža i Višća....[/quote]

Ne svaljujem ja krivicu na Dzeku samo upozoravam na to da covjek od tog famoznog inssbrucka je polu hladan a on kao kapiten. Uopste nije tip za to on je jedan prije svega jako individualista. Za kapitena ti treba osjecaj za komunikaciju da dodje do Besica ga odvedes par koraka i ljepo ga pomiris i nije cudno da tako igramo kome se digne nema tog timskog duha zar ne vidite da nam
se dogadjaju neke banalne stvari koje su vidljive iz aviona. Ne krivim za to Dzeku ali po meni on nije kapiten u poravom smislu sto bi trebao biti. Ali eto vi odmah vidite kako ja sad hocu ocrniti Dzeku vjerujete nikad ne bi to zelio.
Za te igrace mislim ozbiljno na koje ne utjece stanje uvjek daju to sto mogu najbolje.
O barazu necu nista jer se vidi da smo trenutno ni tamo ni vamo. Nit imamo srece sto je bas znog toga sto se gladnom ne da srati.
sumirprimus

#1827 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by sumirprimus »

ako prodjemo,AKO..ovako na guzove,jebo sve idemo do finala...
ko talijani... :D :skoljka: :run:
mO k3

#1828 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by mO k3 »

sumirprimus wrote:ako prodjemo,AKO..ovako na guzove,jebo sve idemo do finala...
ko talijani... :D :skoljka: :run:
ko danci 1992 :D
phillie

#1829 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by phillie »

Samo da sudiji Bebeku spomenem familiju zbog nedosudjenog penala za Vels. Mrsh!
Fudo387

#1830 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Fudo387 »

Ma mozemo mi i bez Besica pobijediti Vels, samo da Edin i Miralem ostanu zdravi do utakmice i imaju svoj dan, razbicemo ih k'o zvecku.
Steta sto Vrancic jucer nije dobio vise vremena, u ono malo sto je igrao vidi se da je to ipak doslo iz bundeslige.
Da proba sa Medunjaninom(mada je ovaj spor u pm) i Pjanicem malo nazad i Vrancica iza Dzeke?
shake69

#1831 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by shake69 »

Pravo se zakuhalo u nasoj grupi.Nego, ne znam propise, ali poznate su mi sudske nonsalantne odluke kao i previdi toko sudjenja. Onaj Arda baci kopacku za covjekom, i ne dobije nista a nas Besic baci zvaku i direktni crveni? Jeste to nesprotsko ponasanje, ali se pitam je li bilo za crvenog?
Logovan

#1832 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Logovan »

Thorgerson wrote:Joj patetike nismo zasluzili...francuzi rukama daju golove i idu na prvenstva, svi se cupaju kako znaju...a eto bogati mi nismo zasluzili...evo pustih suzu...

previse sapunice gledate
Ma pusti ih, vidis da glume fine i postene osobe,
Fudo387

#1833 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Fudo387 »

je li bilo prije slucajeva da komisija ponisti crveni karton zbog greske sudije i dozvoli igracu da vec sljedecu utakmicu moze igrati?
duminjo

#1834 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by duminjo »

vels 18
belgija 17
izrael 13
bih 11
kipar 9

9. kolo
andora - belgija 2
izrael - kipar 2 (kako bi ovo bila dobra dvica) :mrgreen:
bih - vels 1

belgija 20
vels 17
bih 14
izrael 13
kipar 12

10. kolo
belgija - izrael 1
vels - andora 1
kipar - bih 2

belgija 23
vels 20
bih 17
izrael 13
kipar 12

pape ga je im'o pravo. ima jos bodova u igri :lol:
El_comadante

#1835 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by El_comadante »

teoretski jel nama je lakše jer Velsu treba bod pa se mogu "čuvati" sa andore kuči da na svom terenu potvrde prolaz pa protiv nas neče igrati 100% dok Kipar ima teortske šanse da idu u playoff i moraju zapeti protiv Izrael da ostanu u igri dok protiv nas neče imati nadu u playoff ako izgube mada oni idu od utakmice do utakmice. e sad mi imamo problem koga zvati u ekipu umjesto Ibiševića? sad neznam kakvi su ovi što igraju u Češkoj ligi probati sa njima recimo Mahmutović.
Fudo387

#1836 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Fudo387 »

El_comadante wrote: e sad mi imamo problem koga zvati u ekipu umjesto Ibiševića? sad neznam kakvi su ovi što igraju u Češkoj ligi probati sa njima recimo Mahmutović.
Nekako mi je onaj mali iz Dinama momentalno najbolja opcija.
El_comadante

#1837 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by El_comadante »

Fudo387 wrote:
El_comadante wrote: e sad mi imamo problem koga zvati u ekipu umjesto Ibiševića? sad neznam kakvi su ovi što igraju u Češkoj ligi probati sa njima recimo Mahmutović.
pa možda i jest bolja opcija na duže staze jer je mladji pa bi imali igrača za naredni period.
Fudo387

#1838 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Fudo387 »

Sto me jos vise cudi od Mese da mu jucer nije dao sansu citavo drugo poluvrijeme, i njemu i Vrancicu.
Al' haj' sad, gotovo je, sta je tu je.
Ispitacemo im kvalitet sa Velsom, valjda oba bljesnu k'o nikad do sad. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#1839 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Tomahawk11 »

Fudo387 wrote:
Samo sto nikako Mesi da postane opcija.
shake69

#1840 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by shake69 »

El_comadante wrote:teoretski jel nama je lakše jer Velsu treba bod pa se mogu "čuvati" sa andore kuči da na svom terenu potvrde prolaz pa protiv nas neče igrati 100% dok Kipar ima teortske šanse da idu u playoff i moraju zapeti protiv Izrael da ostanu u igri dok protiv nas neče imati nadu u playoff ako izgube mada oni idu od utakmice do utakmice. e sad mi imamo problem koga zvati u ekipu umjesto Ibiševića? sad neznam kakvi su ovi što igraju u Češkoj ligi probati sa njima recimo Mahmutović.
Stvarno mislis da ce Vedad cetiri naredne utakmice u Bundesligi do Velsa provesti na tribinama u Herthi a covjeka doveli kao spica jer imaju povrijedjenih igraca i nedovoljno ubojitih strijelaca? Uvjeren sam da ce on proigrati gore a njegovim iskustvom se BiH jos uvijek moze okoristiti!
Fudo387

#1841 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Fudo387 »

shake69 wrote:Stvarno mislis da ce Vedad cetiri naredne utakmice u Bundesligi do Velsa provesti na tribinama u Herthi a covjeka doveli kao spica jer imaju povrijedjenih igraca i nedovoljno ubojitih strijelaca? Uvjeren sam da ce on proigrati gore a njegovim iskustvom se BiH jos uvijek moze okoristiti!
Niko ne spori njegovo iskustvo i zasluge, samo kako stvari stoje on se cini kao potrosen igrac.
Ja bih iskreno i zbog njega i zbog nas volio da se opet pronadje, nesto napravi, al' on fakat kriminalno izgleda protiv totalnih amatera...ne znam,
mozda ga i krene.
ultima_palabra

#1842 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by ultima_palabra »

Mene je onaj šut podsjetio na Vedada iz najboljih dana, nadoće on... samo je na gadnim mrvama spavao, nema sreće sekunde jedne.
shake69

#1843 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by shake69 »

ultima_palabra wrote:Mene je onaj šut podsjetio na Vedada iz najboljih dana, nadoće on... samo je na gadnim mrvama spavao, nema sreće sekunde jedne.
Nije jedan, dva, prvo iz okreta sut glavom, majstorski, na pocetku, kada je jako visoko skocio,pa onda ona stativa! Meni izgleda puno spremniji nego prije 4-5 mjeseci. Golovi ce doci.
SmokingMan

#1844 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by SmokingMan »

Dobar je Vedo,dao je golem doprinos reprezentaciji,a neznalice ga zbog spleta okolnoti kroz karijeru prozivaju na ovaj ili onaj način.Degutantno i nezahvalno.
ultima_palabra

#1845 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by ultima_palabra »

U pravu si, to sam zaboravio. Bolje izgleda nego ranije... da nisu u Stuttgartu onoliki šupci, već bi on izašao iz krize.
Thorgerson

#1846 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Thorgerson »

Ljudi vi ste previse osjecajni.

Ja volim Vedu, branio sam ga dok su ga svi pljuvali i jos od one tekme na Kosevu. Ja ga nisam, niti cu ikad pljuvati. Ako kazes da treba da ide na klupu jer nije u formi - to NIJE pljuvanje.

Brate ne ide covjeka...nije posao drzavnog tima da njega dovodi u formu. Ne igra u klubu, pa daj haj da mu mi dignemo formu?! Gdje to ima jos?

Iz godine u godinu se trubi kako trebaju igrati najbolji, standardni i kod nas opet isto. Igra nam covjek koji nije zabio gola od ihiii. Zasto? Pa eto bljesne, nikad se ne zna. Pa kakva je to logika?

Prodje nam vrijeme tito te ne jebo u tom cekanju. Evo mali Hodzic zabija, pa daj mu priliku jbmu da vidimo. Ne moze me niko ubjedit da ce losije odigrat od covjeka koji je dao jedan gol prosle sezone!

Ne. Umjesto da tom mladicu da sansu, umjesto da se Djuricu da sansa...mi smo odlucili da Vedinu formu dignemo...ponavljam, to je posao njegovog kluba...ne znam postoji li jos igdje primjer da igraci troduplo vise igraju u repki nego u svojim klubovima. :-)

Ja bih shvatio da nemamo zamjenu, ali imamo. Zasto je ne iskoristiti. Ibisevic je svakako svoje najbolje utakmice odigrao, stari se i generalno karijera mu je u velikom padu. Meni je zao, ali to je tako. Nadam se da ce smoci snage i dici formu u Herti.
Thorgerson

#1847 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Thorgerson »

ultima_palabra wrote:U pravu si, to sam zaboravio. Bolje izgleda nego ranije... da nisu u Stuttgartu onoliki šupci, već bi on izašao iz krize.
Gdje god nasi ne igraju tu su u klubu supci, trener ne zna, igraci nece da mu dodaju itd.

Svijet se urotio protiv nas... :-)

Gleda se ba interes. Dakle, ako si dobar, dajes golove igrat ces...jebe se nekom ko si i sta si.

Vedina forma je pala - klupa. Isto kao i Dzeko, s tim da je kod Dzeke jos gora situacija 300 puta jer kakvu je on imao konkurenciju npr a kakvu Vedo u Stuttgartu.

Nema nigdje sadake, osim kod nas u repki gdje se dijeli sakom i kapom.
Logovan

#1848 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Logovan »

El_comadante wrote:
Fudo387 wrote:
pa možda i jest bolja opcija na duže staze jer je mladji pa bi imali igrača za naredni period.
Ma jebo mlade, jebo naredni period, bitno je gurati potrošene igrače i tarabe. Još kad Džeko oslabi, pa kada ne bude bio prva opcija za napadača, onda ćemo kukati.
Thorgerson

#1849 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Thorgerson »

Mene vise brine ovaj Kipar u gostima, nego Vels kuci.
Bas su tvrdi kuci, a jos ako nam bude pritisak i imperativ pobjede.

Ne kontam ovo da Izrael ne smije osvojiti vise od pet bodova? Valjda ne smije osvojiti pet i vise. Tj. mogu jos samo 3 boda ili 2 boda osvojiti. Ako osvoje pet je li oni idu u baraz?
Fudo387

#1850 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Fudo387 »

Thorgerson wrote:Mene vise brine ovaj Kipar u gostima, nego Vels kuci.
Bas su tvrdi kuci, a jos ako nam bude pritisak i imperativ pobjede.

Ne kontam ovo da Izrael ne smije osvojiti vise od pet bodova? Valjda ne smije osvojiti pet i vise. Tj. mogu jos samo 3 boda ili 2 boda osvojiti. Ako osvoje pet je li oni idu u baraz?
Ne smije osvojiti vise od tri boda, sve preko nama znaci automatski alahimanet.
Locked