Jeste "incest". Pa šta. Samo što tada nije bio incest, već je bio normalan patern ponašanja. Isto kao što se pokušava sada napraviti normalnim, nešto što prije nije bilo. Par blizanaca, je bio uparen sa drugim parom blizanaca i iz njih se razvila ljudska rasa. Šta sad? Tvoja visoka stopa morala ne može da se pomiri da je to bio "šerijat", odnosno vjerozakon, kao i zakon prirode prvih ljudi. Sada je to dokinuto, i zabranjeno. Vrlo lahko, pokušaj da ukljucis razum, o covjece nerazumni.Dozer wrote:Niko nije rekao da su oni brat i sestra, nego da je ljudski rod nastao incestom.Sara03 wrote: Dokaz koliko prejudicirate: merlin je žensko ...
Kako si došao do zaključka da su brat i sestra. Bog ih je stvorio tako da nemaju genetske predispozicije najbližih srodnika ...
Brate, nisi ti ateista, ti si monoteista, katoličke vjeroispovijesti koji stoji na stanovništvu da je Bog otac i majka Adama i Eve, što bi značilo da su njih dvoje brat i sestra. Aferim.
I to vrlo jednostavno - Ako su Adam (Adem) i Eva (Hava) otac i majka, onda su njihova djeca braca i sestre, jel' tako?
Taslacenje izmedju njih, brace i sestara, ili izmedju djece i roditelja se naziva, kako ono....
1. Ljubav
2. Opcenje
3. Incest
Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
-
haminhamo
#1826 Re: Ateizam
-
Hakiz
#1827 Re: Ateizam
Dakle, bog koji je stvorio sve i može sve nije mogao ili htio stvoriti dovoljan broj ljudi koji bi se parili, a da ne spajaju "istu krv", pa tako stvorili ostale ljude, morao je baš napraviti samo dvoje pa time njihove potomke osuditi na incest?haminhamo wrote:Jeste "incest". Pa šta. Samo što tada nije bio incest, već je bio normalan patern ponašanja. Isto kao što se pokušava sada napraviti normalnim, nešto što prije nije bilo. Par blizanaca, je bio uparen sa drugim parom blizanaca i iz njih se razvila ljudska rasa. Šta sad? Tvoja visoka stopa morala ne može da se pomiri da je to bio "šerijat", odnosno vjerozakon, kao i zakon prirode prvih ljudi. Sada je to dokinuto, i zabranjeno. Vrlo lahko, pokušaj da ukljucis razum, o covjece nerazumni.Dozer wrote:Niko nije rekao da su oni brat i sestra, nego da je ljudski rod nastao incestom.Sara03 wrote: Dokaz koliko prejudicirate: merlin je žensko ...
Kako si došao do zaključka da su brat i sestra. Bog ih je stvorio tako da nemaju genetske predispozicije najbližih srodnika ...
Brate, nisi ti ateista, ti si monoteista, katoličke vjeroispovijesti koji stoji na stanovništvu da je Bog otac i majka Adama i Eve, što bi značilo da su njih dvoje brat i sestra. Aferim.
I to vrlo jednostavno - Ako su Adam (Adem) i Eva (Hava) otac i majka, onda su njihova djeca braca i sestre, jel' tako?
Taslacenje izmedju njih, brace i sestara, ili izmedju djece i roditelja se naziva, kako ono....
1. Ljubav
2. Opcenje
3. Incest
Ako to ima ikakvog smisla...
- O'zone
- Globalni moderator
#1828 Re: Ateizam
Banned user for reason “Kršenje pravila foruma-Vrijeđanje”
» merlin246
mjesec
» merlin246
mjesec
- MyTao
#1829 Re: Ateizam
Hajd, incest na jednu stranu... ali nije to samo problem sa moralne strane gledista... sta je sa biologijom? Ne mozes incestom dobiti normalnu djecu, i onda oni svoju... Pokusale su to mnoge kraljevske porodice u Europi da bi sacuvali svoju krv od mjesanja sa "regularnom" rajom pa kako je zavrsilo? Svi retardirani postali posle 2-3 koljena, eto kako...haminhamo wrote:Jeste "incest". Pa šta. Samo što tada nije bio incest, već je bio normalan patern ponašanja. Isto kao što se pokušava sada napraviti normalnim, nešto što prije nije bilo. Par blizanaca, je bio uparen sa drugim parom blizanaca i iz njih se razvila ljudska rasa. Šta sad? Tvoja visoka stopa morala ne može da se pomiri da je to bio "šerijat", odnosno vjerozakon, kao i zakon prirode prvih ljudi. Sada je to dokinuto, i zabranjeno. Vrlo lahko, pokušaj da ukljucis razum, o covjece nerazumni.Dozer wrote:Niko nije rekao da su oni brat i sestra, nego da je ljudski rod nastao incestom.Sara03 wrote: Dokaz koliko prejudicirate: merlin je žensko ...
1. Ljubav
2. Opcenje
3. Incest
Ko se razumije u nauku zna koliko je ta prica da se zivot razio od dvoje ljudi smijesna... pa to u danasnje vrijeme nebi trebala biti ni debata vec nesto sto se po defaultu prihvata. O covjece nerazumni.
- beni-bu-man
#1830 Re: Ateizam
ali tako pise u svetim knjigama
- HardcoreMX
#1831 Re: Ateizam
..i misli da se ne piše što piše i pisao je, htio da pali Knjigu, podrugljivo nazvao Poslanika s.a.w.s.,....Zaitsev wrote: Samo Allah može da mi sudi! A teško onome k'o druge potvara...
- MyTao
#1832 Re: Ateizam
A svete knjige su istiniti jer pise u njima da jesu, a da nisu nebi pisalo da jesu u knjigi koja je istinita... Seems legit.beni-bu-man wrote:ali tako pise u svetim knjigama
- beni-bu-man
#1833 Re: Ateizam
MyTao wrote:A svete knjige su istiniti jer pise u njima da jesu, a da nisu nebi pisalo da jesu u knjigi koja je istinita... Seems legit.beni-bu-man wrote:ali tako pise u svetim knjigama
Znaci ja nesto napisem i kazem da je istina mora biti istina......hmmm zajebo sam se nemere bit istina nisam svetac
-
Edouard
#1834 Re: Ateizam
Dozeru, najprije oprosti što malo kasnim, ne stignem uvijek.Dozer wrote:
Ljudske misli se danas mogu, bukvalno, izmjeriti pomocu raznih uredjaja, tj. - materijalizovati. Ranije je vec bilo govora o ovome, pa da ne tupimo opet isto. Elem, danas je nauka na nivou da pomocu uredjaja moze reproducirati ljudske misli na ekran. A to moze jer su ljudske misli upravo rezultat materije u mozgu, a koja je povezana sa biohemijskim procesima i elektricnim impulsima.
Dakle, ovdje vjera nema nikakvog upliva, a jos manje su nabrojane stvari pitanje vjerovanja.
Sve sto si nabrojao spada u hemijske reakcije koje se desavaju u mozgu, a u sta su ukljucene materijalne stvari poput hormona, enzima, itd.
A o ovome što ti napisa...Iz naučne perspektive, ovakve dogme stavljaju kola ispred konja. Nauka barata s pojmovima kao što su naučna hipoteza, teorija, zakon, dokazi, opis, objašnjenja, čak predviđanja novih činjenica...
Ovo što si ti naveo to su samo određena opažanja, a ne nikakva naučna teorija kojom su ta opažanja precizno opisana, objašnjena, čak s određenim predviđanjima..., na primjer kako misli nastaju, koja vrsta misli nastaje, kakva je konstekacija materije u mozgu kad su moje misli na Mjesecu, a koja kad na forumu. Onima koji malo toga, ili ništa znaju, gotovo sve je jasno i poznato.
Ja razumijem jaku želju ateista koji bi htjeli da njihovo vjerovanje bude naučno verificirano, ali na opću sreću, ili vašu žalost, nije.
Ljudski duh ili duhovna duša je ono transcendentno, onostrano u čovjeku, ono što čovjeka čini čovjekom, ono besmrtno u čovjeku, ono na čemu se temelji ljudsko dostojanstvo, ono po čemu čovjek može nadilaziti samoga sebe, ono po čemu nastaje svijest, samosvijest, misao, sloboda, ljubav, ono što izmiče materijalnim instrumentima, ono čije postojanje ateisti bez dokaza negiraju...Dozer wrote:
Ako ti tvrdis da ovo gore nije tacno, objasni nam onda sta je to "covjeciji/ljudski duh"?
Pogledaj što kaže Platon, jedan od najvećih filozofa zapadne civilizacije, ako ne i najveći, a koji nije pripadnik objavljenih religija. On, za razliku od ateista, svojim umom, razmišljanjem, dolazi do zaključka da je ljudska duša besmrtna, da ne može ni nastati ni nestati, da duša traje i poslije smrti, i da će budući život duše na onom svijetu biti u skladu sa njenim vladanjem u zemaljskom životu.
Od drevne egipatske Knjige mrtvih pa sve do Biblije, svaka je civilizacija, kultura, kroz cijelu ljudsku povijest svjedočila o postojanju zagrobnog života.
Bog je ne samo živ, već je punina, uzrok i izvor svakog života.Dozer wrote:
Da li je bog ziva ili neziva stvar?
A ateizam je novovijeki mit koji nažalost primorava ljude da od živog proizvode (svode na) neživo, na golu materiju.
-
Hakiz
#1835 Re: Ateizam
NIje baš da su religije i njihove vođe bili imuni na iskušenja tijela, novca i moći.Edouard wrote:
A ateizam je novovijeki mit koji nažalost primorava ljude da od živog proizvode (svode na) neživo, na golu materiju.
- Dope_Man
#1836 Re: Ateizam
Facepalmono čije postojanje ateisti bez dokaza negiraju..
Koliko puta treba objasniti da za sve sto nije dokazano, i nije bas ocito samo od sebe, onaj koji iznosi hipotezu treba dokazati da postoji? Ako ja tebi kazem da imam nevidljivog jednoroga u garazi i ti mi ne povjerujes da li ja trebam reci da si ti taj koji bez dokaza negira, ili sam ja taj koji bez dokaza nesto tvrdi?
-
Edouard
#1837 Re: Ateizam
Nema potrebe objašnjavati, to su stare floskule koje koriste neupućeni. Pitaj Belfija.Dope_Man wrote:Facepalmono čije postojanje ateisti bez dokaza negiraju..
Koliko puta treba objasniti da za sve sto nije dokazano, i nije bas ocito samo od sebe, onaj koji iznosi hipotezu treba dokazati da postoji? Ako ja tebi kazem da imam nevidljivog jednoroga u garazi i ti mi ne povjerujes da li ja trebam reci da si ti taj koji bez dokaza negira, ili sam ja taj koji bez dokaza nesto tvrdi?
Teoretski je jednako moguće dokazivati i istinitost i neistinitost tvrdnji, hipoteza...
Bez problema se dokazuje u matematici tvrdnja da √2 nije racionalan broj, tj. da ne postoji √2 = m/n (kvadratni korijen iz dva = m/n, gdje su m, n ∈ N )
- irac300
#1838 Re: Ateizam
Koliko preseravanja ovaj Edo napiše, mog'o bi komotno mrtvu trku voditi sa onim samoprozvanim filozofom RPG ili kako mu već biješe nick.
- beni-bu-man
#1839 Re: Ateizam
Oooooo Vjernici i Nevjernici ugodan vam vikend svima 
- irac300
#1840 Re: Ateizam
Haj' sretno i pamet u glavu, nemoj da te šejtan navede u grijeh.beni-bu-man wrote:Oooooo Vjernici i Nevjernici ugodan vam vikend svima
- beni-bu-man
#1841 Re: Ateizam
ma odo ja sad u beograd nema tamo sejtanairac300 wrote:Haj' sretno i pamet u glavu, nemoj da te šejtan navede u grijeh.beni-bu-man wrote:Oooooo Vjernici i Nevjernici ugodan vam vikend svima
- S4mpion
#1843 Re: Ateizam
Moralna tačka gledišta ne postoji u vremenu o kojem ti pričaš.MyTao wrote: Hajd, incest na jednu stranu... ali nije to samo problem sa moralne strane gledista... sta je sa biologijom? Ne mozes incestom dobiti normalnu djecu, i onda oni svoju... Pokusale su to mnoge kraljevske porodice u Europi da bi sacuvali svoju krv od mjesanja sa "regularnom" rajom pa kako je zavrsilo? Svi retardirani postali posle 2-3 koljena, eto kako...
Ko se razumije u nauku zna koliko je ta prica da se zivot razio od dvoje ljudi smijesna... pa to u danasnje vrijeme nebi trebala biti ni debata vec nesto sto se po defaultu prihvata. O covjece nerazumni.
-
belfy
#1844 Re: Ateizam
to jeste davna prica kada sam lijepo objasnio kako se netacne teze mogu oboriti (negacijom negacije). problem je sto taj metod kod vjernika cesto ne pali lampicu. dakle das mu lijepo primjer obaranja njegove hipoteze (ili sto bi neki rekli misljenja), a on se usuti nakratko i nastavi istu pricu ili jednostavno zanemari sve ono sto si rekao. i onda tako ukrug, cekajuci da se druga strana umori od objasnjavanja ljudima koji ne razumiju ni osnove, a zele jednostavan odgovor na pitanja "odakle zivot?", "odakle svemir?". i kada dobiju odgovor da to ne mogu naci u jednoj knjizi i da za to trebaju neki temelji znanja od nesto vise knjiga...odbace sve to, jer to sve vec ima u jednoj knjizi...Edouard wrote:Nema potrebe objašnjavati, to su stare floskule koje koriste neupućeni. Pitaj Belfija.Dope_Man wrote:Facepalmono čije postojanje ateisti bez dokaza negiraju..
Teoretski je jednako moguće dokazivati i istinitost i neistinitost tvrdnji, hipoteza...
Bez problema se dokazuje u matematici tvrdnja da √2 nije racionalan broj, tj. da ne postoji √2 = m/n (kvadratni korijen iz dva = m/n, gdje su m, n ∈ N )
ali ajde, barem si nesto naucio za ovog vremena forumanja. steta sto takvo razmisljanje ne prenes i na svoja pisanja, jer je tamo toliko pogresnog...
-
belfy
#1845 Re: Ateizam
pa ni to (takvo) vreme ne postoji u ovom sada vremenu u kojem pricamo...S4mpion wrote:Moralna tačka gledišta ne postoji u vremenu o kojem ti pričaš.MyTao wrote: Hajd, incest na jednu stranu... ali nije to samo problem sa moralne strane gledista... sta je sa biologijom? Ne mozes incestom dobiti normalnu djecu, i onda oni svoju... Pokusale su to mnoge kraljevske porodice u Europi da bi sacuvali svoju krv od mjesanja sa "regularnom" rajom pa kako je zavrsilo? Svi retardirani postali posle 2-3 koljena, eto kako...
- MyTao
#1846 Re: Ateizam
Aaaa... u tom slucaju prica sa biologijom i zdravstvenim problemima koji nastaju u slucaju incesta nema smisla?? Ili si se javio samo onako da kazes nesto sto nema veze sa postom???S4mpion wrote:Moralna tačka gledišta ne postoji u vremenu o kojem ti pričaš.MyTao wrote: Hajd, incest na jednu stranu... ali nije to samo problem sa moralne strane gledista... sta je sa biologijom? Ne mozes incestom dobiti normalnu djecu, i onda oni svoju... Pokusale su to mnoge kraljevske porodice u Europi da bi sacuvali svoju krv od mjesanja sa "regularnom" rajom pa kako je zavrsilo? Svi retardirani postali posle 2-3 koljena, eto kako...
- MyTao
#1847 Re: Ateizam
Jojjjj crni Eduardo..Edouard wrote:Nema potrebe objašnjavati, to su stare floskule koje koriste neupućeni. Pitaj Belfija.Dope_Man wrote:Facepalmono čije postojanje ateisti bez dokaza negiraju..
- Zaitsev
#1848 Re: Ateizam
I pio alkohol, i općio prije braka i šta sve ne... Da li me to nakon tewbe čini manjim od tebe? Da li to tebe čini većim od mene? On vidi i On zna, nema potrebe da me šmekaš putem postova... Mislim, bespotrebno je... Selam!HardcoreMX wrote:..i misli da se ne piše što piše i pisao je, htio da pali Knjigu, podrugljivo nazvao Poslanika s.a.w.s.,....Zaitsev wrote: Samo Allah može da mi sudi! A teško onome k'o druge potvara...
- HardcoreMX
#1849 Re: Ateizam
@Zaitse
-Sarkazam ti je napredovao na neki novi i zanimljiv level. I sad se vratiš na davnašnji post kad sam ti rekao da bi trebao nekog osnovnog mektebskog znanja nabaciti, ako već ne zeliš da se možda i ne namjerno blamiraš. Selam.
-Sarkazam ti je napredovao na neki novi i zanimljiv level. I sad se vratiš na davnašnji post kad sam ti rekao da bi trebao nekog osnovnog mektebskog znanja nabaciti, ako već ne zeliš da se možda i ne namjerno blamiraš. Selam.
- Zaitsev
#1850 Re: Ateizam
Da ti Allah oprosti i smiluje se tvojoj duši HCMX brate moj...HardcoreMX wrote:@Zaitse