juga 1950.-1990.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
muha_sa

#1826 Re: juga 1950.-1990.

Post by muha_sa »

pici wrote:ja sam jedva vojnik osto...samo se mariso, opijo i guzijo (van kasarne ne u kasarni :mrgreen: )...Haj zatvor jebo zatvor...al kad te baČe u radni vod da istovaraš vagone il čistiš svinjce...eeeeee :mrgreen: ...kaže meni poručnik u četri oka....sarajlija jebem ti familiju hoš se samnom marisat :mrgreen:
:lol: :lol:

jedini sam koji je odslužio puni rok i dva dana duže---15 mjeseci i 2 dana :lol: :lol:
KENJAC

#1827 Re: juga 1950.-1990.

Post by KENJAC »

muha_sa wrote:
pici wrote:ja sam jedva vojnik osto...samo se mariso, opijo i guzijo (van kasarne ne u kasarni :mrgreen: )...Haj zatvor jebo zatvor...al kad te baČe u radni vod da istovaraš vagone il čistiš svinjce...eeeeee :mrgreen: ...kaže meni poručnik u četri oka....sarajlija jebem ti familiju hoš se samnom marisat :mrgreen:

jedini sam koji je odslužio puni rok i dva dana duže---15 mjeseci i 2 dana :lol: :lol:
A ja dam krv da bi izasao dva dana ranije. Nesreca bude da dan mog izlaska bude u ponedeljak , i minus dva dana znaci u petak me puste, jer subotom i nedeljom nema izlazaka. Problem je sto je jos jednom levatu bio zadnji dan ponedeljak pa i njega puste bez da je dao i kap krvi. Ma htio sam muda sebi odgrizt.
Danguba

#1828 Re: juga 1950.-1990.

Post by Danguba »

KENJAC wrote: A ja dam krv da bi izasao dva dana ranije. Nesreca bude da dan mog izlaska bude u ponedeljak , i minus dva dana znaci u petak me puste, jer subotom i nedeljom nema izlazaka. Problem je sto je jos jednom levatu bio zadnji dan ponedeljak pa i njega puste bez da je dao i kap krvi. Ma htio sam muda sebi odgrizt.
nisi ti dzaba bio razvodnik... :lol:
ovo_malo_duse

#1829 Re: juga 1950.-1990.

Post by ovo_malo_duse »

radostan dan wrote:
a ovo je jedno vrijeme bila naj najbolja kao alternativna, odmah iza sarajevskog malbora. odgovorno tvrdim. i to na nivou čitave juge.

Image

e sad...nađoh sliku, pa se zbunih - kaže - sarajevska...jb mu mater, ili sam i ja pukO, ili je bila morava mostarska, ovo pakovanje?
mi smo je zvali morava mostarska...ili je duvan bio mostarski/hercegoovački, a pakovalo se u sarajevu... :?

Definitivno se slazem, najbolja cigara poslijeæ malbora, ja sam cuo da su je pravili od skarta za malboro al neznam sigurno....
Bile su jos dvije cigarete sto je raja dimila, "57" i "Opatija" . Moja nana "Opatiju" pusila svi joj kupovali kamare a ona ih slagala u jednu kesu. Pa mislim sa sam ih iz te kese ispusio 30_ak steka. :-D
KENJAC

#1830 Re: juga 1950.-1990.

Post by KENJAC »

Danguba wrote:
KENJAC wrote: A ja dam krv da bi izasao dva dana ranije. Nesreca bude da dan mog izlaska bude u ponedeljak , i minus dva dana znaci u petak me puste, jer subotom i nedeljom nema izlazaka. Problem je sto je jos jednom levatu bio zadnji dan ponedeljak pa i njega puste bez da je dao i kap krvi. Ma htio sam muda sebi odgrizt.
nisi ti dzaba bio razvodnik... :lol:
Ej , kad smo vec kod davanja krvi, ima li jos ono das krv pa si slobodan taj dan na poslu i imas (meni se cini) dvije karte za kino ? Imali su davaoci krvi jos nekih povlastica. I neka su , hala im bilo svaka. Ja , npr. nisam narkoman posto samo zato sto me igle vazda strah bilo ! :)
radostan dan

#1831 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

KENJAC wrote: Ej , kad smo vec kod davanja krvi, ima li jos ono das krv pa si slobodan ...i imas (meni se cini) karte za kino ?

apsolutno...

Protesti pred zgradom Vlade FBiH: U Sarajevo stigli demobilisani borci iz Janje i Bijeljine
2015.
Piše: Ermina Skorupan-Husejnović
Pred zgradu Vlade FBiH u Alipašinoj ulici jutros je iz Bijeljine i Janje stiglo četrdesetak demobilisanih boraca Armije BiH. Kako kažu, tu namjeravaju i ostati sve dok ih na razgovore ne prime federalni ministar za boračka pitanja Zukan Helez i premijer FBiH Nermin Nikšić.

Kako je ranije najavljeno – Banja Luka: Počelo protesno okupljanje nezadovoljnih boraca
Profile photo of R. H. R. H. 23.03. 2014.
U Parku "Mladen Stojanović" u Banjoj Luci oko 13 sati je počelo okupljanje demobilisanih boraca nezadovoljnih stanjem u kojem se nalazi ta kategorija stanovništva u Republici Srpskoj (RS).
spreca

#1832 Re: juga 1950.-1990.

Post by spreca »

ovo_malo_duse wrote:
radostan dan wrote:
a ovo je jedno vrijeme bila naj najbolja kao alternativna, odmah iza sarajevskog malbora. odgovorno tvrdim. i to na nivou čitave juge.

Image

e sad...nađoh sliku, pa se zbunih - kaže - sarajevska...jb mu mater, ili sam i ja pukO, ili je bila morava mostarska, ovo pakovanje?
mi smo je zvali morava mostarska...ili je duvan bio mostarski/hercegoovački, a pakovalo se u sarajevu... :?

Definitivno se slazem, najbolja cigara poslijeæ malbora, ja sam cuo da su je pravili od skarta za malboro al neznam sigurno....
Bile su jos dvije cigarete sto je raja dimila, "57" i "Opatija" . Moja nana "Opatiju" pusila svi joj kupovali kamare a ona ih slagala u jednu kesu. Pa mislim sa sam ih iz te kese ispusio 30_ak steka. :-D
Bila je Sarajevska i Mostarska...apsolutno iste.....samo sto je raja bjezala od Mostarske
radostan dan

#1833 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

jel tako bilo? vidiš, ja sam permutovao...znači plava sarajevska se tražila, a od plave mostarske se bježalo.
u svakom slučaju, jedno vrijeme je -šišala- drinu i ostale za dvije klase, i više...
spreca

#1834 Re: juga 1950.-1990.

Post by spreca »

radostan dan wrote:jel tako bilo? vidiš, ja sam permutovao...znači plava sarajevska se tražila, a od plave mostarske se bježalo.
u svakom slučaju, jedno vrijeme je -šišala- drinu i ostale za dvije klase, i više...
:thumbup:isto sad imas drinu i jednu i drugu...opet slabo ide mostarska
KENJAC

#1835 Re: juga 1950.-1990.

Post by KENJAC »

radostan dan wrote:
KENJAC wrote: Ej , kad smo vec kod davanja krvi, ima li jos ono das krv pa si slobodan ...i imas (meni se cini) karte za kino ?

apsolutno...

Protesti pred zgradom Vlade FBiH: U Sarajevo stigli demobilisani borci iz Janje i Bijeljine
2015.
Piše: Ermina Skorupan-Husejnović
Pred zgradu Vlade FBiH u Alipašinoj ulici jutros je iz Bijeljine i Janje stiglo četrdesetak demobilisanih boraca Armije BiH. Kako kažu, tu namjeravaju i ostati sve dok ih na razgovore ne prime federalni ministar za boračka pitanja Zukan Helez i premijer FBiH Nermin Nikšić.

Kako je ranije najavljeno – Banja Luka: Počelo protesno okupljanje nezadovoljnih boraca
Profile photo of R. H. R. H. 23.03. 2014.
U Parku "Mladen Stojanović" u Banjoj Luci oko 13 sati je počelo okupljanje demobilisanih boraca nezadovoljnih stanjem u kojem se nalazi ta kategorija stanovništva u Republici Srpskoj (RS).
Stani ba . Lud si totalno ! :-D Nisam mislio u vojsci ako das krv ! Mislio sam 'nako , kao zaposlen ili kao student ? Uopste postoji li raspostranjenost dobrovoljnog davanja krvi ili ... kako se to sad radi ?
A sto se tice zahtjeva boraca ... pa nije bilo tako davno kad smo svi kukali kako to da jos uvijek (ne znam koliko) postotaka budzeta SFRJ ide na Partizanske spomenice i boracke penzije ? A vidi sad ! I to ne jedna vojska ,nego tri ! :-)
tzipiripi

#1836 Re: juga 1950.-1990.

Post by tzipiripi »

KENJAC wrote:
muha_sa wrote:

A ja dam krv da bi izasao dva dana ranije. Nesreca bude da dan mog izlaska bude u ponedeljak , i minus dva dana znaci u petak me puste, jer subotom i nedeljom nema izlazaka. Problem je sto je jos jednom levatu bio zadnji dan ponedeljak pa i njega puste bez da je dao i kap krvi. Ma htio sam muda sebi odgrizt.
:lol:

I ja sam dao krv. Kad sam doš'o na red, gleda ona š'o vadi krv mene i pita š'a ću ja tu kad sam taki blijed. Ja vazda najbjelji na plaži bio. Zadnji dan mora ja k'o većina prvi, školski primjer bljedolikog. Izvadi ona meni iz prsta da vidi koliko ima u meni. I rekne davaj, ima krvi za dvojicu. Tako i izvadi. Gledam ja bocu, ima u njoj puuuno više nego 2,5 deca, kao što je napisala. Kontam ja hebo koji dec više, piši dva dana prije.

Ne volim ih ni na slici vidjet
http://www.radista.info/basic/JNA/jna_cinovi.gif
radostan dan

#1837 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

KENJAC wrote: Stani ba . Lud si totalno ! :-D Nisam mislio u vojsci ako das krv ! Mislio sam 'nako , kao zaposlen ili kao student ? Uopste postoji li raspostranjenost dobrovoljnog davanja krvi ili ... kako se to sad radi ?
šta te muči cakani...studenti, radnici, brodogradilište, svi mi, gdanjsk osamdesete, uzavrele tvornice.
upsss, nije to...

dakle, pitanje - ima li i dalje dobrovoljnog davanja krvi?
ima, svako malo, dobrovojno se lije krvca...

pitanje dva - rasprostranjenost...
apslutna, malo ovi konjušari bečki kvare prosjek, ali ovo ostalo - odlično, i -obećavajuće-, što se tiče narednog perioda.

pitanje tri - kako se to sad radi?
isto kO i ranije,napališ jedne na druge, a kako je kod nas teren -nizbrdica-, samo ga malo talakneš da dobije inerciju, ostalo se samo kotrlja...

:mrgreen:
KENJAC

#1838 Re: juga 1950.-1990.

Post by KENJAC »

Dakle , i to smo remizirali :-D krv se daje , manje -vise dobrovoljno, a sad mi reci jesi li u skladu sa svijetlim tekovinama najdraze nam otadzbine, danas izveo svoju suprugu na rucak i neki pokloncic kupio ili si u skladu sa tekovinama muskog bica, nalio se ko krmak poslje posla i kupio zeni onaj jadni buketic mimoza , sto si se predhodno cjenko sa ganaci da ti spusti cijenu na 50 din ?
radostan dan

#1839 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

KENJAC wrote: a sad mi reci jesi li u skladu sa svijetlim tekovinama najdraze nam otadzbine, danas izveo svoju suprugu na rucak i neki pokloncic kupio ili si u skladu sa tekovinama muskog bica, nalio se ko krmak poslje posla i kupio zeni onaj jadni buketic mimoza , sto si se predhodno cjenko sa ganaci da ti spusti cijenu na 50 din ?
nema toga u nas...

Danguba

#1840 Re: juga 1950.-1990.

Post by Danguba »

Kada ste kod krvi, ima ih koji su je dobro unovcili. :-)

Jedan poznati Biscanin(sada rahmetli) znao je naplatiti svoju krv. Neki Nijemac u proputovanju kroz Jugoslaviju odnosno more, imao je saobracajni udes na petrovackoj cesti. Smjesten je u Bihacku bolnicu, podvrgnut operacijama ali fali krvi. Neka krvna frupa rijetka i oni na radio objave da se trazi hitno krv takva i takva. Ovaj nije puno oklijevao i zaputi se u bolnicu i da krv. Nakon par dana kada je Nijemac dosao sebi raspitivao se o svemu i kada je dosao do price o krvi, zamoli da ga povezu sa covjekom koji je dobrovoljno dao tu krv.
Pozovu oni doticnog u bolnicu i sada Nijemac njemu zahvaljuje i kaze ''...prilicno sam bogat covjek i zelio bih da vam se zahvalim za to sto ste mi ucinili. Imam nesto para kod sebe ali kada se vratim u Njemacku mogao bih vam puno vise dati''
Stoji doticni pored njega i veli: "Dajte vi meni to sto imate a u vama kada proradi moja krv, sumnjam da cu dobiti ista''. :D

Poslije tog dogadjaja covjeku je sve krenulo u zivotu. Poznati ugostitelj. :wink:
vazi

#1841 Re: juga 1950.-1990.

Post by vazi »

radostan dan wrote:
KENJAC wrote: Stani ba . Lud si totalno ! :-D Nisam mislio u vojsci ako das krv ! Mislio sam 'nako , kao zaposlen ili kao student ? Uopste postoji li raspostranjenost dobrovoljnog davanja krvi ili ... kako se to sad radi ?
šta te muči cakani...studenti, radnici, brodogradilište, svi mi, gdanjsk osamdesete, uzavrele tvornice.
upsss, nije to...

dakle, pitanje - ima li i dalje dobrovoljnog davanja krvi?
ima, svako malo, dobrovojno se lije krvca...

pitanje dva - rasprostranjenost...
apslutna, malo ovi konjušari bečki kvare prosjek, ali ovo ostalo - odlično, i -obećavajuće-, što se tiče narednog perioda.

pitanje tri - kako se to sad radi?
isto kO i ranije,napališ jedne na druge, a kako je kod nas teren -nizbrdica-, samo ga malo talakneš da dobije inerciju, ostalo se samo kotrlja...

:mrgreen:
dobar rezime :D :thumbup:
dert

#1842 Re: juga 1950.-1990.

Post by dert »

muha_sa wrote:

Mozda si jedini sa dva dana :-) a ja sam sigurno jedini sa 4 /cetiri dana /duze :shock: :-D
tri puta dao krv a oni kobajagi nisu vidjeli nego samo jedno :twisted:
jebaji ga , zato sam sjebo kamion u te dane sto su me zajebali :-D
muha_sa

#1843 Re: juga 1950.-1990.

Post by muha_sa »

dert wrote:
muha_sa wrote:

Mozda si jedini sa dva dana :-) a ja sam sigurno jedini sa 4 /cetiri dana /duze :shock: :-D
tri puta dao krv a oni kobajagi nisu vidjeli nego samo jedno :twisted:
jebaji ga , zato sam sjebo kamion u te dane sto su me zajebali :-D
produzio sebi redovno pa me vojna sprovela :-) osim toga 4 puta po 7 dana murije---suma sumarum odrapih 15 mjeseci i dva dana :-)
sinuhe

#1844 Re: juga 1950.-1990.

Post by sinuhe »

Zašto su pripadnici armenske terorističke organizacije ASALA i ubice turskog ambasadora i jednog Jugoslovena oslobođeni nakon četiri godine zatvora?
Za ubistvo turskog konzula u Los Angelesu, negdje u isto vrijeme 1982, ubica je i dan danas u zatvoru.
6. March 9, 1983 - Belgrade, Yugoslavia: Two Armenian gunmen assassinate the Turkish Ambassador to Yugoslavia, Galip Balkar, and seriously wound his chauffeur, Necati Kayar, in central Belgrade. One of the gunmen, Antranig Boghosian (a.k.a. Harutiun Levonian), also opens fire on and seriously wounds a Yugoslav Colonel, and is then shot and apprehended by a member of the Yugoslav Secret Service. Boghossian is paralyzed from his injuries. As the other gunman, Raffi Elbekian, flees from the scene, Belgrade citizens pursue him. Elbekian opens fire on the civilians, killing a young male student and wounding a young girl. JCAG claims responsibility for the assassination. Boghosian and Elbekian area convicted of murder and sentenced to 20 years. Both were released in 1987, after serving only four years. They then lived underground in Greece, South Cyprus, and Lebanon until 1995, at which time they entered Armenia. Boghosian lives in Yerevan, Armenia, and is said to reside with Alec Yenikomshian of ASALA, who was convicted in Switzerland for the attempted murder of the Turkish Ambassador.
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#1845 Re: juga 1950.-1990.

Post by enko 1964 »

muha_sa wrote:jedini sam koji je odslužio puni rok i dva dana duže---15 mjeseci i 2 dana :lol: :lol:
Nisi jedini. U onom kurvanjskom Zaječaru (sjećaš li se šta znači skraćenica KTK :D), svaki drugi je služio duže. Ja produžih pet dana radi petnaest dana pritvora.
muha_sa

#1846 Re: juga 1950.-1990.

Post by muha_sa »

Sluzio u Zajecaru. U gradu.centar veze a murija van grada u kasarni
radostan dan

#1847 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

i, šta ste bili po VES-u?
muha_sa

#1848 Re: juga 1950.-1990.

Post by muha_sa »

radostan dan wrote:i, šta ste bili po VES-u?
RTG--radiotelegrafista.

Obuka u Nišu--Viktor Bubanj, prekomanda u Zajecar.
radostan dan

#1849 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

muha_sa wrote:
RTG--radiotelegrafista.

jb mater, ja sam zaboravio šta sam bio, radioteleprinterista ili radiotelegrafista... :D
Danguba

#1850 Re: juga 1950.-1990.

Post by Danguba »

radostan dan wrote:
muha_sa wrote:
RTG--radiotelegrafista.

jb mater, ja sam zaboravio šta sam bio, radioteleprinterista ili radiotelegrafista... :D
nesto ste mi potanko... :-)

CVOJ... :D ma sta to znacilo ili ko zna ovu skracenicu? 8-)
Locked