Razocarenje za 3,2,1...

Post Reply
seln

#1826 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by seln »

touch brain wrote:
seln wrote: Ma nije, ba... :mrgreen:
shvatam ja njega, nije laHko irgetiti n anekoj plovecoj krntiji i igrati se mame i tate sa drugim mornarima.
I uz sve to brinuti za jednakopravnost.
Samo mi je za ibreta njegovo uvjerenje da je "vidio svijeta", jer sve lucke kurve i barovi su isti, bilo u Hamburgu ili Kapstadtu.
Ali, kao pravi Bosnjak, halalim mu zabludu. :wink:
sta je pisac htio da kaze to vejrovatno ni on ne zna :lol: ajde uzmi casu vode i kocku secera,pa se vrati i napisi nesto sto ima veze sa temom :thumbup:
brod,kurve,barovi,brodovi,krntije nisu tema danasnje emisije
Samo ti pricaj, mozda ti od toga malo odlaHne...ne tome je Freud zasnivao svoju terapiju.
Ako ne moze treci, moze laprdanje. :wink:
seln

#1827 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by seln »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Hafis wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: I dalje, od dolaska Slavena na ove prostore. :roll: Karikirati možemo i do jednočelijskih organizama ali poenta je da Bošnjaci ne vjeruju HDZ-u zbog dobro poznatih razloga. Taj argument o ŽK jednostavno ne pije vode, možda u Kiseljaku i Lepenici da, Sarajevo je ipak malo veća selendra.
Također i Hrvati ne vjeruju SDP iz dobro poznatih razloga.
Vjerujem da argument o ŽK ne pije vode u Sarajevu. Svaka sredina je specifikum za sebe, neovisno o veličini.
Ne vjeruju SDP-u to mogu shvatiti, ali ne vjeruju ni SDA, SBB, SzBiH (ne vjerujem im ni ja :lol: ) ali kako to da slijepo vjeruju SNSD-u? Mene lijepo bude stid kada vidim Čovu kako viri od pola iz Dodika svaki put kada je u BL.
Obecao im Dodo pola komsijskog dvorista, a Cova nije dovoljno bistar da shvati kako ne mozes poklanjati tudje. :mrgreen:
Hafis

#1828 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by Hafis »

Hafis wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: I dalje, od dolaska Slavena na ove prostore. :roll: Karikirati možemo i do jednočelijskih organizama ali poenta je da Bošnjaci ne vjeruju HDZ-u zbog dobro poznatih razloga. Taj argument o ŽK jednostavno ne pije vode, možda u Kiseljaku i Lepenici da, Sarajevo je ipak malo veća selendra.
Također i Hrvati ne vjeruju SDP iz dobro poznatih razloga.
Vjerujem da argument o ŽK ne pije vode u Sarajevu. Svaka sredina je specifikum za sebe, neovisno o veličini.
Ne vjeruju SDP-u to mogu shvatiti, ali ne vjeruju ni SDA, SBB, SzBiH (ne vjerujem im ni ja :lol: ) ali kako to da slijepo vjeruju SNSD-u? Mene lijepo bude stid kada vidim Čovu kako viri od pola iz Dodika svaki put kada je u BL.
I mene je lijepo stid kada vidim bošnjačke političare u Turskoj i one ronilačke poduhvate. Nije mi jasno kako uspiju izaći van.
Dodik je nužno zlo. Ako ništa, spasio ih je na držasvnoj razini kod formiranja vlasti.
Drvosjeca iz Dejcica

#1829 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Hafis wrote:
Hafis wrote: Ne, ali su bili početak prakse. A iz njihovog stava u ovim pregovorima evidentna je želja da se takvo stanje i zakonski pred očima EU verificira i doslovce zamrzne do vijeka.
Jel' ti stvarno vjeruješ u to što govoriš? :?
Apsolutno. To je jedan od bitnijih (ako ne i najbitniji) element današnje bošnjačke politike u BiH.
Heh, tek sada razumijem zašto nema dogovora. A ništa, imamo Dejton i Vašington koji je definisao odnose pa kome milo kome drago.
seln

#1830 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by seln »

Hafis wrote:
Hafis wrote: Također i Hrvati ne vjeruju SDP iz dobro poznatih razloga.
I mene je lijepo stid kada vidim bošnjačke političare u Turskoj i one ronilačke poduhvate. Nije mi jasno kako uspiju izaći van.
Dodik je nužno zlo. Ako ništa, spasio ih je na držasvnoj razini kod formiranja vlasti.
Hajmo zajedno ilahiju...
Sur il Israfi kada zapuse
u Dodu ce rvacke uzdat' se duse :mrgreen:
Hafis

#1831 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by Hafis »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Heh, tek sada razumijem zašto nema dogovora. A ništa, imamo Dejton i Vašington koji je definisao odnose pa kome milo kome drago.
Tako je :thumbup:
BHCluster

#1832 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by BHCluster »

seln wrote:
Hafis wrote: Također i Hrvati ne vjeruju SDP iz dobro poznatih razloga.
Obecao im Dodo pola komsijskog dvorista, a Cova nije dovoljno bistar da shvati kako ne mozes poklanjati tudje. :mrgreen:
:thumbup:
Ovo je odgovr!
Drvosjeca iz Dejcica

#1833 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Hafis wrote: I mene je lijepo stid kada vidim bošnjačke političare u Turskoj i one ronilačke poduhvate. Nije mi jasno kako uspiju izaći van.
A u tom grmu leži zec i opet ona dvoličnost iz HDZ-a koja je bila i u ratnom periodu. Nije te jelde stid što pola države ima hrvatske pasoše, što Hrvatska svake godine donira koliko ono miliona kuna Hrvatima u BiH, što svako malo kmečite po Zagrebu i kukumačete ali je problem što Bošnjaci (opet legitimno preko institucija države a ne stranačkih ili entitetskih linija) zadnjih 7 godina imaju dobre odnose sa Turskom. E pa navikavaj se druže, Turska je sve više prisutnija ovdje u svakom segmentu a tako će biti i u buduće - zlu ne trebalo.
etovidis

#1834 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by etovidis »

Kako god, zar sada nije potpuno jasno kakvu su štetu Lagumdžija i Komšić nanijeli Bosni i Hercegovini, a posebno međunacionalnim odnosima u njoj kao najosjetljivijoj stvari, sa svojim suludim igrama oko izbora člana Predsjedništva BiH?
Hafis

#1835 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by Hafis »

Hafis wrote: I mene je lijepo stid kada vidim bošnjačke političare u Turskoj i one ronilačke poduhvate. Nije mi jasno kako uspiju izaći van.
A u tom grmu leži zec i opet ona dvoličnost iz HDZ-a koja je bila i u ratnom periodu. Nije te jelde stid što pola države ima hrvatske pasoše, što Hrvatska svake godine donira koliko ono miliona kuna Hrvatima u BiH, što svako malo kmečite po Zagrebu i kukumačete ali je problem što Bošnjaci (opet legitimno preko institucija države a ne stranačkih ili entitetskih linija) zadnjih 7 godina imaju dobre odnose sa Turskom. E pa navikavaj se druže, Turska je sve više prisutnija ovdje u svakom segmentu a tako će biti i u buduće - zlu ne trebalo.
Inšallah :D
touch brain

#1836 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by touch brain »

Heh, tek sada razumijem zašto nema dogovora. A ništa, imamo Dejton i Vašington koji je definisao odnose pa kome milo kome drago.[/quote]

dogovor mora biti postignut...ako ne radi nas onda radi nasega pokoljenja
sve bi bilo lakse dogovoriti kada bi se sve tri strane spustile svoje maske i sve svoje karte stavili na sto..ovako,pricanje jedne prce sa figama u djepu nevodi nigdje
BHCluster

#1837 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by BHCluster »

Prvo mu kolega @seln odgovo, pa sada i ti, samo je problem sto on to ne moze sazvakati ali vrijeme cini chuda.
Hafis

#1838 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by Hafis »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: A u tom grmu leži zec i opet ona dvoličnost iz HDZ-a koja je bila i u ratnom periodu. Nije te jelde stid što pola države ima hrvatske pasoše, što Hrvatska svake godine donira koliko ono miliona kuna Hrvatima u BiH, što svako malo kmečite po Zagrebu i kukumačete ali je problem što Bošnjaci (opet legitimno preko institucija države a ne stranačkih ili entitetskih linija) zadnjih 7 godina imaju dobre odnose sa Turskom.
Kakve veze ima Turska s ovom pričom?
problem što Bošnjaci (opet legitimno preko institucija države a ne stranačkih ili entitetskih linija) zadnjih 7 godina imaju dobre odnose sa Turskom.
Ja...i?
E pa navikavaj se druže, Turska je sve više prisutnija ovdje u svakom segmentu a tako će biti i u buduće - zlu ne trebalo.
Evo sam se privikao, ali njih još ni za mukajeta.
BHCluster

#1839 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by BHCluster »

dupla
Last edited by BHCluster on 18/01/2014 13:02, edited 1 time in total.
512MB

#1840 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by 512MB »

Basvod wrote:Nista. Ti glasaj za Martina pa nek Martin bude boscnjacki clan Predsjednistva.
Al isto tako Hrvati ce dobiti mogucnost da izaberu svog pa taman da se zove Muhamed.
Bosnjaci ce naravno izgubiti mogucnost da biraju dva clana Predsjednistva u to ne treba sumnjati.
To sto srbi i hrvati rade je koprcanje u zivom blatu, sto se vise koprcaju to vise tonu. Nazalost situacija je ovakva, ili cete biti za gradjansku bih a tu dominiraju bosnjaci, ili budite za nacionalne torove a tu opet dominiramo mi jer je nas tor veci i nas se vise pita kako vojno tako i ekonomski. Tako da toliko varijanti i nemate, zato mi je ta nervoza jasna. Bosnjaci nemoraju nista uradit, ovakva situacija nam pase ocigledno. A ekonomija i to, ma bilo je i gore pa se zivilo. U EU nam se nezuri, svakako nas je pola vec tamo. Jedino sta vam preostaje jeste da sa fazonima ala vehabije i slicno izlobirate kod eu i nato da nas natjeraju na kapitulaciju, a to ce biti tesko jer ipak su bosnjaci ti koji zastupaju civilizacijske stavove, multikulti suzivot volimo se itd ;-)

A to sa biranjem predsjednika, nebrini, za 30 godina cemo sebi birati tri, u to budi uvjeren.
Last edited by 512MB on 18/01/2014 13:09, edited 1 time in total.
Hafis

#1841 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by Hafis »

BHCluster wrote: Prvo mu kolega @seln odgovo, pa sada i ti, samo je problem sto on to ne moze sazvakati ali vrijeme cini chuda.
Kako odavno vidim, kolega vi ste ovdje manje-više za postavljanje :thumbup: :thumbup: :thumbup: i ne znam otkud sada taj iznenadni stav? Sad si me duboko zamislio :)
Drvosjeca iz Dejcica

#1842 Re: Razocarenje za 3,2,1...

touch brain wrote:
Heh, tek sada razumijem zašto nema dogovora. A ništa, imamo Dejton i Vašington koji je definisao odnose pa kome milo kome drago.
dogovor mora biti postignut...ako ne radi nas onda radi nasega pokoljenja
sve bi bilo lakse dogovoriti kada bi se sve tri strane spustile svoje maske i sve svoje karte stavili na sto..ovako,pricanje jedne prce sa figama u djepu nevodi nigdje[/quote]

Slažem se, dogovor nema alternative ali ako se ne odstupa od maksimalističkih zahtjeva onda nema dogovora. Frustracija Bošnjaka je opravdana, nova izborna jedninica de fekto je uvod u treći entitet a ne vidim na horizontu Bošnjaka koji je spreman to potpisati pogotovo kada se zna da je HDZ pristao na Dodikovu igru da je treći entitet moguć ali samo na teritoriji F.BiH. DA se recimo HDZ zalaže za treći entitet koji će se sastojati iz dijelova F.BiH i dijelova R.S mislim da bi Bošnjaci tu priču o jednakopravnosti, ugoženosti i svemo ostalom lakše popili. Ovako samo tapkamo u mjestu.
BHCluster

#1843 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by BHCluster »

512MB wrote:
Basvod wrote:Nista. Ti glasaj za Martina pa nek Martin bude boscnjacki clan Predsjednistva.
Al isto tako Hrvati ce dobiti mogucnost da izaberu svog pa taman da se zove Muhamed.
Bosnjaci ce naravno izgubiti mogucnost da biraju dva clana Predsjednistva u to ne treba sumnjati.
To sto srbi i hrvati rade je koprcanje u zivom blatu, sto se vise koprcaju to vise tonu. Nazalost situacija je ovakva, ili cete biti za gradjansku bih a tu dominiraju bosnjaci, ili budite za nacionalne torove a tu opet dominiramo mi jer je nas tor veci i nas se vise pita kako vojno tako i ekonomski. Tako da toliko varijanti i nemate, zato mi je ta nervoza jasna. Bosnjaci nemoraju nista uradit, ovakva situacija nam pase ocigledno. A ekonomija i to, ma bilo je i gore pa se zivilo. U EU nam se nezuri, svakako nas je pola vec tamo. Jedino sta vam preostaje jeste da sa fazonima ala vehabije i slicno izlobirate kod eu i nato da nas natjeraju na kapitulaciju, a to ce biti tesko jer ipak su bosnjaci ti koji zastupaju civilizacijske stavove, multikulti suzivot volimo seitd ;-)
:thumbup:
Hafis

#1844 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by Hafis »

512MB wrote: To sto srbi i hrvati rade je koprcanje u zivom blatu, sto se vise koprcaju to vise tonu. Nazalost situacija je ovakva, ili cete biti za gradjansku bih a tu dominiraju bosnjaci, ili budite za nacionalne torove a tu opet dominiramo mi jer je nas tor veci i nas se vise pita kako vojno tako i ekonomski. Tako da toliko varijanti i nemate, zato mi je ta nervoza jasna. Bosnjaci nemoraju nista uradit, ovakva situacija nam pase ocigledno. A ekonomija i to, ma bilo je i gore pa se zivilo. U EU nam se nezuri, svakako nas je pola vec tamo. Jedino sta vam preostaje jeste da sa fazonima ala vehabije i slicno izlobirate kod eu i nato da nas natjeraju na kapitulaciju, a to ce biti tesko jer ipak su bosnjaci ti koji zastupaju civilizacijske stavove, multikulti suzivot volimo seitd ;-)
Znači ipak si proučio forumski termin ''rahat patnja''.
Mali savjet: da ne bi nepotrebno trošio kalorije i vrijeme tipkajući taj tekst, samo napiši ''rahat patnja'' i svi smo skontali što si u stvari napisao :mrgreen:
Drvosjeca iz Dejcica

#1845 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Hafis wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: A u tom grmu leži zec i opet ona dvoličnost iz HDZ-a koja je bila i u ratnom periodu. Nije te jelde stid što pola države ima hrvatske pasoše, što Hrvatska svake godine donira koliko ono miliona kuna Hrvatima u BiH, što svako malo kmečite po Zagrebu i kukumačete ali je problem što Bošnjaci (opet legitimno preko institucija države a ne stranačkih ili entitetskih linija) zadnjih 7 godina imaju dobre odnose sa Turskom.
Kakve veze ima Turska s ovom pričom?
problem što Bošnjaci (opet legitimno preko institucija države a ne stranačkih ili entitetskih linija) zadnjih 7 godina imaju dobre odnose sa Turskom.
Ja...i?
E pa navikavaj se druže, Turska je sve više prisutnija ovdje u svakom segmentu a tako će biti i u buduće - zlu ne trebalo.
Evo sam se privikao, ali njih još ni za mukajeta.
Pa ti si pomenuo Tursku ne ja. Tebe Turska žulja, mene ne. :mrgreen:
Drugo, odgovaraš mi dva puta na jedan te isti post. :-)
BHCluster

#1846 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by BHCluster »

Pa ti si pomenuo Tursku ne ja. Tebe Turska žulja, mene ne. :mrgreen:
Ne uzima savjete koje daje drugima, igubio se izgleda. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hafis

#1847 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by Hafis »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Pa ti si pomenuo Tursku ne ja. Tebe Turska žulja, mene ne. :mrgreen:
Spomenuo sam je u kontekstu glagola ''uvlačiti'' kao odgovor...ali nebitno sad.
Iskreno, najiskrenije...stvarno ne vjerujem u taj ''dolazak'' turskog uticaja na ove prostore u globalnom smislu. Tu i tamo po koja medresa, čokolips, i mnogo, mnogo pustih želja.

I neću više o Turskoj, nije bitna za ovu temu...hvala bogu o njoj ionako dosta tema na forumu,...pa tko voli - bujrum.
touch brain

#1848 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by touch brain »

Slažem se, dogovor nema alternative ali ako se ne odstupa od maksimalističkih zahtjeva onda nema dogovora. Frustracija Bošnjaka je opravdana, nova izborna jedninica de fekto je uvod u treći entitet a ne vidim na horizontu Bošnjaka koji je spreman to potpisati pogotovo kada se zna da je HDZ pristao na Dodikovu igru da je treći entitet moguć ali samo na teritoriji F.BiH. DA se recimo HDZ zalaže za treći entitet koji će se sastojati iz dijelova F.BiH i dijelova R.S mislim da bi Bošnjaci tu priču o jednakopravnosti, ugoženosti i svemo ostalom lakše popili. Ovako samo tapkamo u mjestu.
isto tako su i hrvati isfrusturani pokusajima da im nametnu svoju volju...jedini nacin da se ovo raspetlja je da bosnjacima srbi i hrvati biraju predstavnike,hrvatima bosnjaci i srbi i srbima bosnjaci i hrvati :thumbup: eto ovo je najbolje rijesenje
512MB

#1849 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by 512MB »

Hafis wrote:
512MB wrote: To sto srbi i hrvati rade je koprcanje u zivom blatu, sto se vise koprcaju to vise tonu. Nazalost situacija je ovakva, ili cete biti za gradjansku bih a tu dominiraju bosnjaci, ili budite za nacionalne torove a tu opet dominiramo mi jer je nas tor veci i nas se vise pita kako vojno tako i ekonomski. Tako da toliko varijanti i nemate, zato mi je ta nervoza jasna. Bosnjaci nemoraju nista uradit, ovakva situacija nam pase ocigledno. A ekonomija i to, ma bilo je i gore pa se zivilo. U EU nam se nezuri, svakako nas je pola vec tamo. Jedino sta vam preostaje jeste da sa fazonima ala vehabije i slicno izlobirate kod eu i nato da nas natjeraju na kapitulaciju, a to ce biti tesko jer ipak su bosnjaci ti koji zastupaju civilizacijske stavove, multikulti suzivot volimo seitd ;-)
Znači ipak si proučio forumski termin ''rahat patnja''.
Mali savjet: da ne bi nepotrebno trošio kalorije i vrijeme tipkajući taj tekst, samo napiši ''rahat patnja'' i svi smo skontali što si u stvari napisao :mrgreen:
Ne da nam kako kazes "rahat patnja" bolje odgovara, vec i sva druga rjesenja. Cak i da dobijete treci, sto je suludo o tome polemisati.
Alfons Kauders

#1850 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote: Ne, ali su bili početak prakse. A iz njihovog stava u ovim pregovorima evidentna je želja da se takvo stanje i zakonski pred očima EU verificira i doslovce zamrzne do vijeka.
Opet kokos-jaje. :-)

Dakle svi problemi pocinju izborom Komsica u oktobru 2006. Prije toga hrvatska politika u BiH nije imala slicne zahtjeve.

Zapravo po HDZ-u svijet pocinje izborom komsica, ovo nije 2014 anno domini, vec 7 anno Comsicchi :D
Post Reply