Jadi nas nezaposlenih
Moderator: anex
-
Leptirich
#1826 Re: Jadi nas nezaposlenih
Biro je moja sudbina 
-
AMMMeRRR
#1827 Re: Jadi nas nezaposlenih
Joj sto ne mogu ovih savjetodavaca iz inostranstva i sa državnih jasli... Ja sam završio "tražen" fakultet, al normalno plaćenog posla nema u struci, čak i za najbolje u generaciji.. Naravno ima za dobro uvezane.. Radim u struci, neprijavljen, za 3x manje pare od prosječne plate u FBiH, jos se smatram sretnim pa i to imam, ako ništa učim .. Da je 800 bio bi prezadovoljan, al to je teško dobit. .. Ovo je ovdje sve teško shit, jedina opcija normalnog života je ići vani.. To je naša realnost koje su svjesni svi koji se moraju sami snalazit.
- nKrkan
#1828 Re: Jadi nas nezaposlenih
Pitanje za članove biroa : Iz koje struke ima najmanje prijavljenih na zavodu za zapošljavanje ?
-
Pasha.car.aga
#1829 Re: Jadi nas nezaposlenih
Pozdrav,
Zavrsio sam elektrotehnicku skolu u Tuzli, smjer elektronicar racunarske tehnike i automatike, nemam dana iskustva u struci, takodje sam zavrsio vanredno skolu za vatrogasca, takodje nemam iskustva u tom poslu. Radio sam kao administrator sve ukupno oko 2 godine, malo vise od godinu za SFOR i oko 10 mjeseci u racunovodstvenom birou. Vec tri godine sam bez posla, a vjerujte da posao ne biram, ali ne dozvoljavam da me neko izrabljuje, znaci ako Vam treba hamal i potrcko ne morate se javljati! Vi koji nudite posao mora da shvatite da mi radimo za Vas, a vi nama za taj rad dajete novac, takodje to sto radimo za Vas ne znaci da ste nam preci od porodica i da nas trebate gaziti i praviti od nas robove!
Trazim bilo kakav posao sa normalnom platom?!
Zavrsio sam elektrotehnicku skolu u Tuzli, smjer elektronicar racunarske tehnike i automatike, nemam dana iskustva u struci, takodje sam zavrsio vanredno skolu za vatrogasca, takodje nemam iskustva u tom poslu. Radio sam kao administrator sve ukupno oko 2 godine, malo vise od godinu za SFOR i oko 10 mjeseci u racunovodstvenom birou. Vec tri godine sam bez posla, a vjerujte da posao ne biram, ali ne dozvoljavam da me neko izrabljuje, znaci ako Vam treba hamal i potrcko ne morate se javljati! Vi koji nudite posao mora da shvatite da mi radimo za Vas, a vi nama za taj rad dajete novac, takodje to sto radimo za Vas ne znaci da ste nam preci od porodica i da nas trebate gaziti i praviti od nas robove!
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#1830 Re: Jadi nas nezaposlenih
Prijatelju sa srećom, baš si optimista.... 
-
Drinski
#1831 Re: Jadi nas nezaposlenih
Pasha.car.aga wrote: Vi koji nudite posao mora da shvatite da mi radimo za Vas, a vi nama za taj rad dajete novac
-
Potočna pastrmka
#1832 Re: Jadi nas nezaposlenih
Samo da se javim, radim već nekoliko mjeseci i vjerujte da nemam vremena za forume i slične stvari. Pisao sam najviše kad sam bio nezaposlen, jadao se, kukao, itd..To sve priznajem.. To mi je bio jedan jako težak period života. Svi te ostave, napuste, kažu ti snadji se sam, što se ne trudiš, ne trudiš se dovoljno i slične stvari.
Danas radim, neću govoriti kako sam došao do posla, samo kažem kao i većina
, plata je ok, može biti bolja, ali sam zadovoljan. Nemam izbora, trenutno. Puno se radi, svašta se radi, nema biranja ovo hoću, ovo neću. Tu si gdje si i radis sve što je potrebno za firmu.
Uglavnom mentalno sam zdraviji kako radim, ali se čovjek dosta potrosi, ali je slatko kad plata legne na račun.

Danas radim, neću govoriti kako sam došao do posla, samo kažem kao i većina
Uglavnom mentalno sam zdraviji kako radim, ali se čovjek dosta potrosi, ali je slatko kad plata legne na račun.
- Seoskivaralica
#1833 Re: Jadi nas nezaposlenih
Recmo imam ja lično dva fakulteta pa sam hamaliJo i trčkaroooooo , pa sam izgradio sebe i porodicu , nakuso se svega , i ulja i blata i nafte i prašine i govana i suza.....tako to hoda....bitno je da se hoda naprijed....a sad...........oprosti na tonu.....Pasha.car.aga wrote:Pozdrav,
da te samo pitam demreci moj humanista visokorangirani koji ti posao paše , nešta telekom , elektroprivreda i to , možda vlada .....nego za ove tri godine da te priupitam sine :
OČEG ŽIVIŠ JADAN.....
-
Pasha.car.aga
#1834 Re: Jadi nas nezaposlenih
Kao sto rekoh ne morate se javljati... znaci razliguli s mog posta, moja stvar kako i od cega zivim, imam mogucnost da se nedam gazit tebi i takvima kao ti!Seoskivaralica wrote:Recmo imam ja lično dva fakulteta pa sam hamaliJo i trčkaroooooo , pa sam izgradio sebe i porodicu , nakuso se svega , i ulja i blata i nafte i prašine i govana i suza.....tako to hoda....bitno je da se hoda naprijed....a sad...........oprosti na tonu.....Pasha.car.aga wrote:Pozdrav,
da te samo pitam demreci moj humanista visokorangirani koji ti posao paše , nešta telekom , elektroprivreda i to , možda vlada .....nego za ove tri godine da te priupitam sine :
OČEG ŽIVIŠ JADAN.....
Naberi u skokovima!
-
modem33
#1835 Re: Jadi nas nezaposlenih
Puno ima ovih manipulatora s drzavnog budzeta i sadista koji zajebavaju obicne ljude zeljni posla.
Ovo prica oko konobarisanja isto moze biti prevara jer ja znam dosta vlasnika kafica koji ne placaju radnike osim nekih vlasnika koji drze do sebe.
Poenta: nema pravne drzave pa radnik nije zasticen ...... a zakoni se pisu za robove.
Ovo prica oko konobarisanja isto moze biti prevara jer ja znam dosta vlasnika kafica koji ne placaju radnike osim nekih vlasnika koji drze do sebe.
Poenta: nema pravne drzave pa radnik nije zasticen ...... a zakoni se pisu za robove.
- AdoCka
#1836 Re: Jadi nas nezaposlenih
Citam postove i upravo ovo razmisljam da napisem...modem33 wrote:Puno ima ovih manipulatora s drzavnog budzeta i sadista koji zajebavaju obicne ljude zeljni posla.
- Nisrin
#1837 Re: Jadi nas nezaposlenih
Potočna pastrmka wrote:Samo da se javim, radim već nekoliko mjeseci i vjerujte da nemam vremena za forume i slične stvari. Pisao sam najviše kad sam bio nezaposlen, jadao se, kukao, itd..To sve priznajem.. To mi je bio jedan jako težak period života. Svi te ostave, napuste, kažu ti snadji se sam, što se ne trudiš, ne trudiš se dovoljno i slične stvari.
Danas radim, neću govoriti kako sam došao do posla, samo kažem kao i većina, plata je ok, može biti bolja, ali sam zadovoljan. Nemam izbora, trenutno. Puno se radi, svašta se radi, nema biranja ovo hoću, ovo neću. Tu si gdje si i radis sve što je potrebno za firmu.
Uglavnom mentalno sam zdraviji kako radim, ali se čovjek dosta potrosi, ali je slatko kad plata legne na račun.![]()
ovo boldirano je tacno, to je mene najvise ubijalo...sad kad imam jako dobar posao- da je srece pa ostati ali ne vjerujem bas- i sad su ljudi drugacij i generalno bolji prema meni, tacno ispadne da cijene po poslu i parama...
-
Potočna pastrmka
#1838 Re: Jadi nas nezaposlenih
Nisrin wrote:Potočna pastrmka wrote:Samo da se javim, radim već nekoliko mjeseci i vjerujte da nemam vremena za forume i slične stvari. Pisao sam najviše kad sam bio nezaposlen, jadao se, kukao, itd..To sve priznajem.. To mi je bio jedan jako težak period života. Svi te ostave, napuste, kažu ti snadji se sam, što se ne trudiš, ne trudiš se dovoljno i slične stvari.
Danas radim, neću govoriti kako sam došao do posla, samo kažem kao i većina, plata je ok, može biti bolja, ali sam zadovoljan. Nemam izbora, trenutno. Puno se radi, svašta se radi, nema biranja ovo hoću, ovo neću. Tu si gdje si i radis sve što je potrebno za firmu.
Uglavnom mentalno sam zdraviji kako radim, ali se čovjek dosta potrosi, ali je slatko kad plata legne na račun.![]()
ovo boldirano je tacno, to je mene najvise ubijalo...sad kad imam jako dobar posao- da je srece pa ostati ali ne vjerujem bas- i sad su ljudi drugacij i generalno bolji prema meni, tacno ispadne da cijene po poslu i parama...
Ja imam solidan posao, ili bar tako mislim, ne žalim se. I prema meni su bolji, svaki dan se uštinem da vidim jel sanjam ili.. Kontam šta je ovo odjednom, kad ne radiš, kad nemaš posla svi te kude, napadaju, itd..a sad kad radiš odjednom većina dobra prema tebi, hoće ti pomoći, traže od tebe pomoć itd...Nevjerovatna dvoličnost hehehehe..
-
Leptirich
#1839 Re: Jadi nas nezaposlenih
Jel' zna netko kako je raditi u Cipelići & Orange, kakve su plate? Vidim da baš često objavljuju oglase, bit će da mijenjaju radnike.
- fidoremilienko
#1840 Re: Jadi nas nezaposlenih
Što se tiče plate i ostalog, čuo sam da su okej. Samo znam da se radi dosta, nekad i previše.
- Nisrin
#1841 Re: Jadi nas nezaposlenih
Svugdje se ponekad/cesto radi i previse, ali kad te plate, onda barem znas za sta radis i nije problem! Problem je raditi za minimalac previse!
Ja radim 8,5h, nekad i 12h, ali kad se sjetim plate i da je redovna, dobra, da sam uredno prijavljena, radila bih i 15h!
Ja radim 8,5h, nekad i 12h, ali kad se sjetim plate i da je redovna, dobra, da sam uredno prijavljena, radila bih i 15h!
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#1842 Re: Jadi nas nezaposlenih
Nije problem raditi i ulagati sebe ako si plaćen i ujedino poštovan i cijenjen zbog toga, nego je problem kad daješ sve od sebe a ne jebe te niko ni pišljiva boba. A onaj koji zabušava i eskivira uvijek dobro prolazi jer, jebiga, odradiš i svoj i njegov dio pa su vuci siti i ovce na broju....
-
Leptirich
#1843 Re: Jadi nas nezaposlenih
Hvala. Mene su jučer zvali oko 1 da dođem u 5 na razgovor, ali nisam otišla jer nisam stigla, ne živim u Sarajevu. Prijateljica mi još rekla ne baš sjajne stvari o firmi... Dosadilo mi uvijek da putujem na razgovore, a na kraju ništa. Samo bezze potrošim pare na prevoz. A vjerovatno ne bih mogla pokriti troškove hrane i stana. Evo ne znam, ne mogu biti pametna. A čini mi se da je netko prije na forumu napisao da se radi probno 15 dana i da se to ne plaća, tako da me nema nigdje. Da je u mom mjestu stanovanja pristala bih i na neku najnižu platu jer nemam nikakvih troškova.fidoremilienko wrote:Što se tiče plate i ostalog, čuo sam da su okej. Samo znam da se radi dosta, nekad i previše.
- fidoremilienko
#1844 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ne znam šta ti je tačno prijateljica rekla...ali ono što sam ti ja rekao u većini slučajeva je tako. Plata, zavisi od pozicije, tako da ne znam koliko se kreću. Znam da su redovni i da prijavljuju. jedini je problem, kao što rekoh, to što se puno radi, nekad i previše, pa sad vjerovatno i te pare kasnije skoče na nos.
I to za taj probni rad, moguće je. Al opet, od nečega se mora krenuti.
I to za taj probni rad, moguće je. Al opet, od nečega se mora krenuti.
- Melanholik
#1845 Re: Jadi nas nezaposlenih
plate su mizerne, posebno s obzirom koliko izrabljuju radnike.Leptirich wrote:Jel' zna netko kako je raditi u Cipelići & Orange, kakve su plate? Vidim da baš često objavljuju oglase, bit će da mijenjaju radnike.
-
Leptirich
#1846 Re: Jadi nas nezaposlenih
Pa rekla mi je da su plate slabe, da se puno radi nizašto. A u pitanju je posao prodavačice. Drugačije bi bilo da je to u mom mjestu stanovanja, pristala bih i ja na bilo kakvu platu samo da nisam kući. A vidim i da često mijenjaju radnike...
- fidoremilienko
#1847 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ne znam šta mislite pod tim slabe plate?
Pa dipl.ing.građ. u ZE ima 600 KM platu (pripravničku)...ja ne znam šta ostali onda očekuju.
Pa dipl.ing.građ. u ZE ima 600 KM platu (pripravničku)...ja ne znam šta ostali onda očekuju.
-
mali_balon
#1848 Re: Jadi nas nezaposlenih
fidoremilienko wrote:Ne znam šta mislite pod tim slabe plate?
Da, ali 600KM nije isto u Zenici, Sarajevu ili Tuzli, a ne rece gdje je tom propravniku topli, da izvines i prevoz
- fidoremilienko
#1849 Re: Jadi nas nezaposlenih
I sad je kao realno da inžinjer ima takvu platu?
Tačno je da nije isto, al je isto tako tačno da je cijena goriva svugdje ista. Volio bih da vidim cijene životnih namirnica (poređenje), Sarajevo/Tuzla/Zenica. Eto da vidimo koliko je to razlike.
I topli i prevoz to je cca 200 KM. Suma 800 KM. Štaš ti s tom lovom
Evo da ti kažem da je meni u Sarajevu lik nudio 600 KM (sa VSS), all inclusive. Ne vjeruješ. E pa nisam ni ja vjerovao kad mi je to lik rekao.
Tačno je da nije isto, al je isto tako tačno da je cijena goriva svugdje ista. Volio bih da vidim cijene životnih namirnica (poređenje), Sarajevo/Tuzla/Zenica. Eto da vidimo koliko je to razlike.
I topli i prevoz to je cca 200 KM. Suma 800 KM. Štaš ti s tom lovom
Evo da ti kažem da je meni u Sarajevu lik nudio 600 KM (sa VSS), all inclusive. Ne vjeruješ. E pa nisam ni ja vjerovao kad mi je to lik rekao.
-
mali_balon
#1850 Re: Jadi nas nezaposlenih
Naravno da nije realno ali sta je realno. Nije realno raditi ni za 400Km kad su rezije po 200KM. Svak zna svoje, zato ne treba nikog osudjivati.fidoremilienko wrote:I sad je kao realno da inžinjer ima takvu platu?
I topli i prevoz to je cca 200 KM. Suma 800 KM. Štaš ti s tom lovom![]()