hrvatska-more

Post Reply
uglavnomja

#1826 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

mere slicnom, al neJma havaza :cry:
Alfons Kauders

#1827 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

uglavnomja wrote:mere slicnom, al neJma havaza :cry:
a u kurac, neum onda... :D
Šveđanin

#1828 Re: Odg: hrvatska-more

Post by Šveđanin »

A Jel ima Havaza na Kubi?

PS priča mi jaran koji je bio na Kubi sa ženom, on sve mislio, sirotinja, komunizam, ovo ono, biće džabane..

Kad ono uopšte nije toliko jeftino, čak šta više, a da su generalno sirotinja, jesu..

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4 Beta
Alfons Kauders

#1829 Re: Odg: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

Šveđanin wrote:A Jel ima Havaza na Kubi?

PS priča mi jaran koji je bio na Kubi sa ženom, on sve mislio, sirotinja, komunizam, ovo ono, biće džabane..

Kad ono uopšte nije toliko jeftino, čak šta više, a da su generalno sirotinja, jesu..

pametni ljudi - imaju jedne cijene za lokalce, druge za turiste...
madner

#1830 Re: hrvatska-more

Post by madner »

Bugarska je daleko najjeftinija, niske plate + Moldavija blizu. :D
Micaha

#1831 Re: hrvatska-more

Post by Micaha »

madner wrote:Bugarska je daleko najjeftinija, niske plate + Moldavija blizu. :D
Nisam ni mislio na ovo, bravo madner
AmirBaa

#1832 Re: hrvatska-more

Post by AmirBaa »

Skupe se cetvorica jarana iz Bosne, i hoce malo da se provedu, okupaju, prociste pluca na moru. Nisu nekakve dobre parali situacije, nece biti duze od 4-5 dana. E hajd mi samo recite hoce li bolje proci u hrvatskoj ili po vasim antalijama, maldivima itd. Pa vi pricate isto kao da svi djecu imaju pa hoce da idu 7 dana all inclusive, da im je dobro u hotelu i da trckaraju svi oko njih, i kao da imaju posao pa da mogu iskesirat 1400 km :-) Bit ce ti dobro koliko ti hoces da ti bude dobro :-D
Šveđanin

#1833 Re: hrvatska-more

Post by Šveđanin »

madner wrote:Bugarska je daleko najjeftinija, niske plate + Moldavija blizu. :D
Da znaš kakav sam kralj bio sa 150 eura u Moldaviji 2001-2002 godine. Nema šta nisam radio i opet, ja te pare za 10 dana bukvalno nisam mogao potrošiti..

Micaha

#1834 Re: hrvatska-more

Post by Micaha »

AmirBaa wrote:Skupe se cetvorica jarana iz Bosne, i hoce malo da se provedu, okupaju, prociste pluca na moru. Nisu nekakve dobre parali situacije, nece biti duze od 4-5 dana. E hajd mi samo recite hoce li bolje proci u hrvatskoj ili po vasim antalijama, maldivima itd. Pa vi pricate isto kao da svi djecu imaju pa hoce da idu 7 dana all inclusive, da im je dobro u hotelu i da trckaraju svi oko njih, i kao da imaju posao pa da mogu iskesirat 1400 km :-) Bit ce ti dobro koliko ti hoces da ti bude dobro :-D
Ja im ovo isto govorim cjelo vrjeme
palermo

#1835 Re: hrvatska-more

Post by palermo »

detroit-mercy wrote: Druga stvar i sa Egiptom i Dominikanskom i Jamaicom, dobro je dok si sa ove strane ograde, kod ograde covo sa masinkom a preko ograde na svoju odgovornost :D .
:D je,to je tačno, kad vidiš onog sa mašinkom ispred hotela u Hurgadi tačno ti dođe malka snaga. Vjerujem da je sada, nakon svih ovih događaja u Egiptu, još i gore. Al meni su se more, plaže i klima jako svidjeli. Suhi zrak, jeste da je na suncu 45 ali ha odeš pod palmu, ne osjetiš vrućinu.

A ja sam se za Hrvatsku već izjasnio da u nju ne idem ljetovati. Jednostavno moj lični izbor,nije me niko degenečio :D , ali ja nikad nisam imao utisak da oni cijene moj novac. A kako sad više i nemam potrebe za plažama u klasičnom smislu (u prevodu dijete odraslo, i samo ljetuje) onda ako imam želju da se brčnem u more, ja na naše bosansko more...lijepi Neum :)
Havatar

#1836 Re: hrvatska-more

Post by Havatar »

AmirBaa wrote:Skupe se cetvorica jarana iz Bosne, i hoce malo da se provedu, okupaju, prociste pluca na moru. Nisu nekakve dobre parali situacije, nece biti duze od 4-5 dana. E hajd mi samo recite hoce li bolje proci u hrvatskoj ili po vasim antalijama, maldivima itd. Pa vi pricate isto kao da svi djecu imaju pa hoce da idu 7 dana all inclusive, da im je dobro u hotelu i da trckaraju svi oko njih, i kao da imaju posao pa da mogu iskesirat 1400 km :-) Bit ce ti dobro koliko ti hoces da ti bude dobro :-D
Za to imas Crnu Goru.
miki.ba

#1837 Re: hrvatska-more

Post by miki.ba »

Fakat ne razumijem što bi Turska trebala biti bolja od Hr za porodice s djecom.
Bar meni se cini da je Hr idealna za odmor s djecom, pustiš ih, skacu...jave se samo kad su gladna.
Ne znam dal bi ih tako mogao pustiti u Turskoj.
AmirBaa

#1838 Re: hrvatska-more

Post by AmirBaa »

Havatar wrote:
Za to imas Crnu Goru.
A zasto ne Hrvatska ?
Havatar

#1839 Re: hrvatska-more

Post by Havatar »

miki.ba wrote:Fakat ne razumijem što bi Turska trebala biti bolja od Hr za porodice s djecom.
Bar meni se cini da je Hr idealna za odmor s djecom, pustiš ih, skacu...jave se samo kad su gladna.
Ima mnogo vise zabavnih sadrzaja a za djecu do 7-8 godina je besplatno i ne placa se.
Last edited by Havatar on 22/07/2013 17:04, edited 1 time in total.
Havatar

#1840 Re: hrvatska-more

Post by Havatar »

AmirBaa wrote:
Havatar wrote:
Za to imas Crnu Goru.
A zasto ne Hrvatska ?
Zato sto su neljubazni i nije im turista na prvom mjestu.
palermo

#1841 Re: hrvatska-more

Post by palermo »

miki.ba wrote:Fakat ne razumijem što bi Turska trebala biti bolja od Hr za porodice s djecom.
pa ako odeš u dobar hotel, onda niti misliš o hrani,o piću,sladoledu, sve djeca imaju, pustiš ih na bazen da skaču....ima to svojih prednosti....al naravno prednosti se uvijek plaćaju
miki.ba

#1842 Re: hrvatska-more

Post by miki.ba »

Havatar wrote:
Imamnogo vise zabavnih sadrzaja a za djecu do 7-8 godina je besplatno i ne placa se.
Ma jasno, ali moram ih ja voditi, a nisu samo djeca na godišnjem i ja sam.
Jay Gatsby

#1843 Re: hrvatska-more

Post by Jay Gatsby »

Kaže na Klixu:

Inače, Pariz godišnje posjeti najmanje 33 miliona turista, a prema istraživanjima procent nezadovoljnih turista iznosi 97 posto. Haj' ti sad budi pametan :mrgreen:
AmirBaa

#1844 Re: hrvatska-more

Post by AmirBaa »

Ne razumijem po cemu su neljubazni ? Navedi mi licni primjer? A procitaj moj post par stranica prije o konobarima u hrvatskoj
Auditor

#1845 Re: hrvatska-more

Post by Auditor »

Jedno pitanje, indirektno povezano sa ljetovanjem u Hrvatskoj. Desetog augusta (subota) krecem iz Beca za Klenovicu (deset kilometara juzno od Novog Vinodolskog).

Google Maps i ViaMichelin predlazu dvije rute:
Route 1. Bec-Grac-Maribor- Gr.Prelaz:Macelj - Zagreb-Karlovac-Senj-Klenovica = 6 h = 522 km = 99,79 Eura
Route 2. Bec-Grac-Maribor-Celje-Ljubljana-Ilirska Bistrica- Gr. Prelaz: Jelsane - Rijeka-Klenovica = 6h 57 min = 551 km = 90,54 Eura
(prema ViaMichelin)

Pitanje: Sta mislite (ili mozda pouzdano znate), kojim putem je brze i za koliko otprilike. ViaMichelin i Google Maps ne racunaju guzve na putu i guzve na granicnim prelazima. Ja vjerujem da je kroz Sloveniju manja guzva, nego u Hrvatskoj i da je Gr.Prelaz Macelj(Route 1) dosta prometniji od Gr. Prelaza Jelsane (Route 2), pogotovo jer je subota? Voznjom kroz Sloveniju se stvarno i isplati njihova preskupa vinjeta.

Zahvaljujem unaprijed za iskustva i misljenja. Jos ako je neko bio u Klenovici i moze da napise kako mu je bilo tamo, zasluzuje od mene najdublju zahvalnost. :)
Warashii

#1846 Re: hrvatska-more

Post by Warashii »

Havatar wrote: Za to imas Crnu Goru.
Bolja je Hrvatska.
Havatar

#1847 Re: hrvatska-more

Post by Havatar »

Warashii wrote:
Havatar wrote: Za to imas Crnu Goru.
Bolja je Hrvatska.
Ne bih se slozio..
Warashii

#1848 Re: hrvatska-more

Post by Warashii »

Havatar wrote: Ne bih se slozio..
MoRe bit ti, al ima ljudi koji i drugacije misle :roll: .
;)
detroit-mercy

#1849 Re: Odg: hrvatska-more

Post by detroit-mercy »

Alfons Kauders wrote:
Šveđanin wrote:A Jel ima Havaza na Kubi?

pametni ljudi - imaju jedne cijene za lokalce, druge za turiste...
Jok, lokalci nemogu ni zaviriti u te hotele osim ako ne rade u njima i mozda partijski drugovi :skoljka: . Hoteli su uglavnom u vlasnistvu stranaca, ima ih dosta svapskih, holandskih i dr.
Da je jeftino i nije ali u poredjenju sa drugim destianacijama okoli (Dominicana, Jamaica, Mexico) je jeftinije :D .
uglavnomja

#1850 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

AmirBaa wrote:Ne razumijem po cemu su neljubazni ? Navedi mi licni primjer? A procitaj moj post par stranica prije o konobarima u hrvatskoj

ma crnogorac :D
Post Reply