SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
BRAH

#1826 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by BRAH »

dječak sa šibicama wrote:
BRAH wrote:
bebeSa wrote:http://www.ekskluziva.ba/Stra-an-slu-aj ... 13183.html

Ljudi moji, sta se ovo desava? :(
maloprije u emisiji "posteno" bio mali rom koji je optuzen da je prebio ovog drugog djecaka. fino mu smanjili vladanje na jedan i ne ide u skolu. po njegovim rijecima doticni prebijeni mu je psovao majku cigansku, vrijedjao ga i tjerao da jede smece i ovom prikipilo i pocelo naguravanje i posaketali se. i kako kaze nije mu rekao da ne treba zvati profesora da ne vidi krv nego da digne glavu da mu ne curi iz nosa. a tamo na komentarima ispod clanaka kad su objavljeni osuli svi paljbu po ciganima i po onom glumcu sto je osvojio srebrnog medvjeda u berlinu.
Mali nasilnik je poznat od ranije, kao nasilnik, prosto sumnjam da jednom siledziji neko tamo u razredu smije psovati cigansku majku.

Sve i da je u pravu, kako ga to abolira? poslao je klinca na CUM, i jos ima nesto reci u svoju odbranu.

Pa na sve to, klasicna "ja sam zrtva rasizma". Ma daj.
naravno uvijek su cigani krivi. ko bi njima smio jebati cigansku majku
ovo je druga strana price. jer smo imali svo vrijeme ono sto je mali ispricao i njegova mater za novine
karanana

#1827 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by karanana »

fakat, kako je moguce da slabiji djecak uspije da toliko dugo maltretira ovog drugog jaceg djecaka koji ga je prebio?
terra_incognita

#1828 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by terra_incognita »

karanana wrote:fakat, kako je moguce da slabiji djecak uspije da toliko dugo maltretira ovog drugog jaceg djecaka koji ga je prebio?
to i ja kontam: žrtva da slomi nekoga do te mjere i osim toga- da ovakvog lika neko natjera da jede smeće :-)
niđe veze
drug_profi

#1829 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drug_profi »

Sad ne mogu da vas skontam.
Sad je kriv mali koji je upotrijebio silu i prebio drugog.

Mislim, sam je trazio, sto se kacio sa cigom jacim od sebe.

Ili to nije isto kao sa Brajlovicem jr.? Tamo je cura sama iskala, a ovaj nije iskao ili sta, nikako ne mogu da skontam...
BRAH

#1830 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by BRAH »

terra_incognita wrote:
karanana wrote:fakat, kako je moguce da slabiji djecak uspije da toliko dugo maltretira ovog drugog jaceg djecaka koji ga je prebio?
to i ja kontam: žrtva da slomi nekoga do te mjere i osim toga- da ovakvog lika neko natjera da jede smeće :-)
niđe veze
skontaces, ima vremena :oops:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1831 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by KatarinaKosaca »

Prvo što je degutantno i odmah smrdi na šovinizam je pismo majke koja nas uvodi u priču sa odrednicom da se radi o Romu. Jako vjerujem da takva majka odgaja dijete puno šovinizma, pa me priča o tjeranju da se jede sa smeća, uopće ne iznenađuje..
Tvrtko II Kotromanić

#1832 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tvrtko II Kotromanić »

KatarinaKosaca wrote:Prvo što je degutantno i odmah smrdi na šovinizam je pismo majke koja nas uvodi u priču sa odrednicom da se radi o Romu. Jako vjerujem da takva majka odgaja dijete puno šovinizma, pa me priča o tjeranju da se jede sa smeća, uopće ne iznenađuje..
puni smo mi sovinizma, narocito kad se radi o Romima

kod nas se fura ono multi-kulti al samo BHS multi-kulti :bih: :-)
loose end

#1833 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by loose end »

drugi profil wrote:Sad ne mogu da vas skontam.
Sad je kriv mali koji je upotrijebio silu i prebio drugog.

Mislim, sam je trazio, sto se kacio sa cigom jacim od sebe.

Ili to nije isto kao sa Brajlovicem jr.? Tamo je cura sama iskala, a ovaj nije iskao ili sta, nikako ne mogu da skontam...
:lol: :thumbup:
KatarinaKosaca wrote:Prvo što je degutantno i odmah smrdi na šovinizam je pismo majke koja nas uvodi u priču sa odrednicom da se radi o Romu. Jako vjerujem da takva majka odgaja dijete puno šovinizma, pa me priča o tjeranju da se jede sa smeća, uopće ne iznenađuje..
da, i meni je ovo odmah zasmetalo, sta bi bilo da je recenica majke kojim slucajem glasila ovako:

"Za to vrijeme učenici su nijemo posmatrali tuču i niko nije prišao u odbranu žrtve zbog straha od osvete napadača (dijete napadač potiče iz muslimanske/katolicke/pravoslavne porodice i ranije je prijetio i napadao djecu sa svojom družinom)."

pa digla bi se i kuka i motika, s pravom, naravno. ali nekako je sasvim prihvatljivo reci "dijete napadac potice iz romske porodice."

inace, ako je mali fakat ovo uradio, sto se mene tice treba letit iz skole i zdra'o.
Last edited by loose end on 26/02/2013 22:11, edited 1 time in total.
karanana

#1834 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by karanana »

pa cesto i jesu zacetnici mnogih problema.
ne znam je li kucni (ne)odgoj, da li je drustvo krivo za to? ne znam sta je, ali tako je.
KatarinaKosaca

#1835 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by KatarinaKosaca »

karanana wrote:pa cesto i jesu zacetnici mnogih problema.
ne znam je li drustvo krivo za to, ali tako je.
Sociološki marginizirani, ne znači da treba graditi predrasude, a ponajmanje da treba licitirati sa tim da su Romi kad se nešto loše desi, a to ne činiti i sa ostalim nacionalnostima..
loose end

#1836 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by loose end »

ne znam, ja recimo u zivotu nikad ne dozivjeh neugodnosti od roma, ali zato od malih bijelih arijevaca jesam, i to gomilu.
terra_incognita

#1837 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by terra_incognita »

BRAH wrote:
terra_incognita wrote:
niđe veze
skontaces, ima vremena :oops:
i piše da kontam
tako da možeš u troskoku... da od ...:dance:
BRAH

#1838 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by BRAH »

terra_incognita wrote: i piše da kontam
tako da možeš u troskoku... da od ...:dance:
pa reci odjebes, nemoj da stavljas tackice. one nece umanjiti tvoj prostakluk. a vidim kako si skontala :lol:
photo

#1839 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by photo »

mk ultra wrote:
Chmoljo wrote:
photo wrote:oteti curu u sred grada, drzati je zatvorenu bez mogucnosti slobodnog kretanja te nanosenje teskih tjelesnih povreda su 3 TRI krivicna djela.

da je na znam ja sta uradila heroju, bar zbog svog dostojanstva nije smio uraditi to sto je uradio.

volio bih ga vidjeti moze li nekoga nabildanog ovako oteti i izivljavati se.

ovako, obican kokosar oteo curu za koju je znao da se nece ili ne moze braniti pa svoje frustracije iskazao na njoj.

i jos u izjavi kaze "neka sud kaze svoje" isto kao zna da ce mu rostiljdzija kupiti sudiju ili tuzioca i osloboditi ga kazne.

samo, mana je sto ce ostati upamcen kao jadnik koji se izivljavao na djevojci, ne na, recimo nekom bilderu ili zajebanom momku.

inace je grad postao pun miseva koji se izivljavaju nad djevojkama: onaj kreten mlati djevojku pored auta (sin nekog vjerskog ne znam koga), onaj majmum ganja curu pistoiljem na igmanu, povlaci obarac nekoliko puta drzeci joj pistolj na glavi, ovaj otima curu i mlati i svi oni misle u sebi "jebo te jesam zajeban" a u stavri je jado jadni.

u srbiji kriminalci postuju svoje cure, dokazuju svoju snagu sa onim koji su njihov nivo, ispod casti im je mlatiti nekog slabijeg (osim ako nije posao u pitanju)

ovi nasi kvazi zajebani tipovi u stvari samo obicni kokosari, nista drugo.
šta ba? :lol:
http://www.nasiljeuporodici.rs/index.ph ... istika.htm

srbija je prva u europi po nasilju nad zenama :razz:
velika je razlika izmedju pravog kriminalca i porodicnog kretena koji svoju frustracije lijeci na zeni.

kada je naucis, mozemo nastaviti raspravu.

nasi kokosari su daleko od pravih kriminalaca iz regije (ovdje ne spominjem ratne zlocince).

kilometrima daleko.
sheilak

#1840 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sheilak »

@photo

a šta ti podrazumijevaš pod izrazom "pravi kriminalac"? nešto u stilu "Kuma"? sigurno imaju puno savjesti, obzira i njeznosti jer kako bi inace dogurali do tog statusa. :wink:
KatarinaKosaca

#1841 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by KatarinaKosaca »

Superhik_ wrote:ove koke što je brajlović premlatio nimalo mi nije žao. zalijepila se za kretena jer ima para, takvog je tražila to je i dobila. one poštene koji rade za platu garant nije ni pogledala.
Koliko znam šovinizam je na forumu zabranjen, a ovo je školski primjer muškog šovinizma. Ne znam curu, a valjda ni ti, ne znamo joj motive, a sve i da je tako da je privlače pare, to nije opravdanje za fizičko nasilje.
harell

#1842 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by harell »

KatarinaKosaca wrote:
Superhik_ wrote:ove koke što je brajlović premlatio nimalo mi nije žao. zalijepila se za kretena jer ima para, takvog je tražila to je i dobila. one poštene koji rade za platu garant nije ni pogledala.
Koliko znam šovinizam je na forumu zabranjen, a ovo je školski primjer muškog šovinizma. Ne znam curu, a valjda ni ti, ne znamo joj motive, a sve i da je tako da je privlače pare, to nije opravdanje za fizičko nasilje.
Kako ne znas motive, pa vidis da svi znaju i svi ti kazu, bila s njim zbog para on je prebio, trazila je lomljenje jer je mazohista. Vidis i ja znam, kako ba ne znas, moras se malo uklopit u mentalitet i rezonovanje.

Nego, ima li sta drugo u crnoj hronici ili cemo ovo razglabat jos koji mjesec
photo

#1843 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by photo »

sheilak wrote:@photo

a šta ti podrazumijevaš pod izrazom "pravi kriminalac"? nešto u stilu "Kuma"? sigurno imaju puno savjesti, obzira i njeznosti jer kako bi inace dogurali do tog statusa. :wink:
nesto kao pink panter grupu.

pravi kriminalac zna kada treba biti siledzija i ubica a kada biti fer.

pravom kriminalcu ne treba prijava za teske tjelesne povrede radi kurcenja, vucaranje po sudu zbog nasilja u porodici ili potezanja pistolja na ulici zbog parkiranja.

on ce lezati zbog droge, ubistva, dijamanata, banki, zlatara i slicno, ne zbog premlacivanja. nece sebi dozvoliti vucaranja imena po novinama i kacenja fotke po internetu gdje ce svima biti poznat na granici i negdje zapisan u nekoj bazi podataka.

pravi kriminalac je nesto kao robert de niro iz "Heat"

ovi nasi kokosari su kilometrima daleko do toga.
KatarinaKosaca

#1844 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by KatarinaKosaca »

Genije wrote:
photo wrote: pravi kriminalac zna kada treba biti siledzija i ubica a kada biti fer.
daj ba jaro ne blamiraj se više :lol:
dinatiimana :cry:
Prevelika doza kuma 1, 2 i 3 :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1845 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

šta god da napišeš neće biti OK
žene ne treba niti se smije tući
generalno podržavam tuču samo jednakih jedinki :D
sve ostalo je iživljavanje i sranje

postoji ona poslovica ko se mača laća i do mača gine...
tako da bauštelac može biti ranjen padom cigle na glavu
dok jedan uredski moljac ne može... osim u izvanrednim situacijama :D
ili razlika između drota na ulici i onog u uredu ili kućici

tako da dolazimo do konkluzije u kojoj cura koja hoda sa štreberom može umrijeti samo od dosade :D i može je boljeti što možda nema emocija i leptirića... a i problem je ako je mamin sin :D

dakle olakšavanje dolaska problema pred prag treba u korijenu ukinuti... a to je odabir društva
sheilak

#1846 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sheilak »

@photo

dakle ubijanje, kamatarenje, pljackanje, dilanje...nekako su plemeniti dok god je pravi kriminalac castan u svom posslu? dok ne mlati zivotnu saputnicu, barem ne javno?

dragi/a photo, koliko je tebi godina kad sa toliko simpatije govoriš o "pravim kriminalcima"?
photo

#1847 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by photo »

sheilak wrote:@photo

dakle ubijanje, kamatarenje, pljackanje, dilanje...nekako su plemeniti dok god je pravi kriminalac castan u svom posslu? dok ne mlati zivotnu saputnicu, barem ne javno?

dragi/a photo, koliko je tebi godina kad sa toliko simpatije govoriš o "pravim kriminalcima"?
dovoljno da vidim koliko povrsno ljudi citaju ono sta napise neko drugi.

gdje to vidis simpatije prema pravim kriminalcima? hajde, slobode ti, vrati se malo nazad pa procitaj stvari jos jednom. pogovoto onaj dio gdje kaze kako se pravom kriminalcu ne isplati potezati po novinama ili sudovima zbog nekim "laksih" stvari ili provokacija od strane kakvog drugog kokosara.

pravi kriminalac, kao sto sam i napisao ranije ali nisi htio/htjela proctati kako treba, ce lezati zbog ubistva ili slicnih stvari. nece ici u zatvor zbog tuce radi saobracaja ili premlacivanja djevojke, sto ce mu to? on moze imati picke koliko zeli jer ima lovu, zajeban je i one same dolaze. ne treba njemu siledzijsko ponasanje jer jedna ode druga dodje.

silejdzijski se ponasaju nasi kokosari koji misle da su zajebani jer im je tata zaradio/uzeo/oteo/ukrao novac, dao ga njima u ruke pa sada misle kako su uhvatili boga za bradu niko im nista ne moze.

samo, u BiH nije jos dosla svijest o kriminalcima vec samo o "kriminalcima."
photo

#1848 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by photo »

KatarinaKosaca wrote:
Genije wrote:
photo wrote: pravi kriminalac zna kada treba biti siledzija i ubica a kada biti fer.
daj ba jaro ne blamiraj se više :lol:
dinatiimana :cry:
Prevelika doza kuma 1, 2 i 3 :D
treba malo razmisliti o onome sto neko drugi kaze, mozda shvatite nesto.
povrsan i ogranicen nacin razmisljanja je siroko rasprostranjen, na zalost.
Logovan

#1849 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Logovan »

photo wrote: nesto kao pink panter grupu.

pravi kriminalac zna kada treba biti siledzija i ubica a kada biti fer.

pravom kriminalcu ne treba prijava za teske tjelesne povrede radi kurcenja, vucaranje po sudu zbog nasilja u porodici ili potezanja pistolja na ulici zbog parkiranja.

on ce lezati zbog droge, ubistva, dijamanata, banki, zlatara i slicno, ne zbog premlacivanja. nece sebi dozvoliti vucaranja imena po novinama i kacenja fotke po internetu gdje ce svima biti poznat na granici i negdje zapisan u nekoj bazi podataka.

pravi kriminalac je nesto kao robert de niro iz "Heat"

ovi nasi kokosari su kilometrima daleko do toga.
:lol: Sigurno sve ovo znaš iz svog iskustva. :-) :lol:
Svi su oni kriminalci, neki su manji neki su veći. Ovi naši nisu ni do koljena kriminalcima iz npr. Italije, Brazila, itd, ali su opet kriminalci.
Genije wrote:
on moze imati picke koliko zeli jer ima lovu, zajeban je i one same dolaze. ne treba njemu siledzijsko ponasanje jer jedna ode druga dodje.
u jbt
pa ti svršavaš na krimose :lol:
Normalno da svršava, kad im je kolega kriminalac. :oops: Kolege se moraju čuvati, paziti i hvaliti.
Last edited by Logovan on 27/02/2013 16:02, edited 1 time in total.
sheilak

#1850 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sheilak »

@photo

sorry, ali meni je nemoguce da ne razaznam simpatiju prema njima koja izbija iz tvojih postova. ako ne simpatiju, onda barem poštovanje. gle, samim tim sto je on kriminalac, koji ubija, pljačka, dila, trguje (ženskim, maloljetnim) robljem, reketari u startu ga lišava bilo kakvog poštovanja koje eventualno imamo prema ljudskom biću jer takva se osoba ljudskim bićem vise ne moze nazvati. to ne mijenja ni ta, u biti vrlo nerealna informacija, da se taj pravi kriminalac navodno ne sspušta na taj nivo da upotrebljava silu nad ženom. oprosti, ali to su gluposti koje govoriš.
Locked