divno objašnjeno. u kojoj ste Vi grupi?MedenoSrce wrote:Po mom nekom shvatanju postoje osnovne tri grupe ljudi a tice se pristupa prevari...
Varate li?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
radostan dan
#1826 Re: Varate li?
- MedenoSrce
#1827 Re: Varate li?
BL
kakvi dužna ti si kod mene u +
RD vidiš ja mislim o sebi da sam najbolja i da mi nema premca pa sam zaključi u kojoj sam grupi.
RD vidiš ja mislim o sebi da sam najbolja i da mi nema premca pa sam zaključi u kojoj sam grupi.
-
radostan dan
#1828 Re: Varate li?
prva grupa.
- Ray
#1829 Re: Varate li?
ili 'pak moralna,pa ne vara uopce... 
-
sokkia
#1830 Re: Varate li?
MedenoSrce wrote:Po mom nekom shvatanju postoje osnovne tri grupe ljudi a tice se pristupa prevari
I grupa su osobe sa naglasenom savjesti i samokriticizmom. Borba za cistu savjest je neka vrsta borbe za opstanak, borba da mislimo o sebi dobro ili nekada da smo bolji od drugih. Osobe koje prevaru smatraju neoprostivom, te su svjesne osjecaja koji bi uslijedio, tesko ce „prevariti“ - uprkos nezadovoljstvu u vezi, ili trenutnoj jakoj privlacnosti i strasti, i svim mogucim i nemogucim razlozima koji se za prevaru mogu smisliti. U ovu grupu svakako spadaju i oni koji su iskljucivo u vezama otvorenog tipa, koji nemaju nikakvih dodira sa monogamijom, ali su u vezama sa partnerima iskreni, te se njihovi izleti ne bi mogli ni podvesti pod prevaru, pa ni pobuditi savjest.
II grupa su osobe koje nisu generalno sklone dubljem promisljanju prije bilo kakve aktivnosti, jednostavno ne razmisljaju o tome, ili pod naletom strasti i zelje nisu u stanju da shvate posljedice. Uprkos konstantnom losem osecaju, imaju potrebu i jaku zelju da nastavljaju sa preljubom, iz raznih razloga nesposobni da donesu odluku i preuzmu odgovornost za sopstvene akcije.
III grupa su osobe koje su uspjele ili pokusavaju zavarati sopstvenu savjest pa su smislile za sebe nebrojena opravdanja „svi to rade“, „jedno uvijek vara, bolje da sam to ja“, „ljudi nisu monogamni“, „jednom se zivi“, ... Osobe iz ove grupe uspijevaju da ne misle lose o sebi zbog prevare, tako da, u nedostatku kocnica, postoji sansa da ce uvijek biti skloni varanju.
baš nas ima svakakvih
- Ray
#1832 Re: Varate li?
Ma prva grupa k'o kucam@m@ wrote:Ray u kojoj si grupi, ne okolisaj
"U ovu grupu svakako spadaju i oni koji su iskljucivo u vezama otvorenog tipa, koji nemaju nikakvih dodira sa monogamijom" -samo nemam veze sa ovim,imam svakakavih dodira sa monogamijom
-
sha_ba
#1833 Re: Varate li?
oooo Ray, opet ziv???Ray wrote:Ma prva grupa k'o kucam@m@ wrote:Ray u kojoj si grupi, ne okolisaj![]()
"U ovu grupu svakako spadaju i oni koji su iskljucivo u vezama otvorenog tipa, koji nemaju nikakvih dodira sa monogamijom" -samo nemam veze sa ovim,imam svakakavih dodira sa monogamijom![]()
dobrodosao
- Aleluja
#1834 Re: Varate li?
...ma da kako da ne, sve pršti od otvorenosti, iskrenosti, bez prevare i griže savjesti sve po propisu pobogu!U ovu grupu svakako spadaju i oni koji su iskljucivo u vezama otvorenog tipa, koji nemaju nikakvih dodira sa monogamijom, ali su u vezama sa partnerima iskreni, te se njihovi izleti ne bi mogli ni podvesti pod prevaru, pa ni pobuditi savjest.

- alchak.ba
#1835 Re: Varate li?
nikad niko nije varao, a ne daj Boze pomislio na to
- Ray
#1836 Re: Varate li?
Zivlji nego ikadsha_ba wrote: oooo Ray, opet ziv???![]()
![]()
dobrodosao
sta ima,sve štima?
- Ray
#1837 Re: Varate li?
Nismo svi isti,dzaba je...Ja sam prvi takav kako si napisao/la - kad bih mogao birati,radije bih ja bio prevaren,mislim ja svakako necu prevariti da se razumijemo,ali iz postovanja i zelje da to uspije,nikad necu prevariti - radije cu prekinuti...*ebes ti bilo kakvu vezu,ako ti dodje konstantna zelja za prevarom...okay ono da primijetis nekoga,ali ako stalno primjecujes ili imas zelju za varanjem - prekini brate,ostani cist i svima dobro..Aleluja wrote: ...ma da kako da ne, sve pršti od otvorenosti, iskrenosti, bez prevare i griže savjesti sve po propisu pobogu!
- Ma ja ba
#1838 Re: Varate li?
Da li se masturbacija racuna pod varanjem? 
- Ray
#1839 Re: Varate li?
Ma ja ba wrote:Da li se masturbacija racuna pod varanjem?
- alchak.ba
#1840 Re: Varate li?
dobro pitanjeMa ja ba wrote:Da li se masturbacija racuna pod varanjem?
- Ma ja ba
#1841 Re: Varate li?
nije ba toliko smijesno.Ray wrote:Ma ja ba wrote:Da li se masturbacija racuna pod varanjem?![]()
![]()
![]()
![]()
i sta bi na kraju - jeste ili nije varanje, pogotovo ako uz to mislis na nekog sasvim lijevog/lijevu?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1842 Re: Varate li?
brazzers say hiiiiiiii !!!!!Ma ja ba wrote: nije ba toliko smijesno.![]()
i sta bi na kraju - jeste ili nije varanje, pogotovo ako uz to mislis na nekog sasvim lijevog/lijevu?
- htcxone
#1843 Re: Varate li?
prije desnuMa ja ba wrote:nije ba toliko smijesno.Ray wrote:Ma ja ba wrote:Da li se masturbacija racuna pod varanjem?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Ray
#1844 Re: Varate li?
A jbg,zeznuto pitanje...najbolje bi bilo,kada ne bi bilo potrebe za masturbiranjem pored osobe kraj tebe,ali ako vec dodje do toga,onda ima nedostatka sexualne aktivnosti,pa je opravdano,i ne bi trebalo biti uopste zabranjeno - " ne mozes masturbirati,dok si sa mnom u vezi"Ma ja ba wrote: nije ba toliko smijesno.![]()
- Ray
#1845 Re: Varate li?
to m@m@ reci mum@m@ wrote:jest, jer kazu onaj/ona lijevo obicno budu pogresan izbor a kad mislis na desnu/desnog onda nije varanje![]()
- Ma ja ba
#1846 Re: Varate li?
znaci varas.Ray wrote:A jbg,zeznuto pitanje...najbolje bi bilo,kada ne bi bilo potrebe za masturbiranjem pored osobe kraj tebe,ali ako vec dodje do toga,onda ima nedostatka sexualne aktivnosti,pa je opravdano,i ne bi trebalo biti uopste zabranjeno - " ne mozes masturbirati,dok si sa mnom u vezi"Ma ja ba wrote: nije ba toliko smijesno.![]()
i sta bi na kraju - jeste ili nije varanje, pogotovo ako uz to mislis na nekog sasvim lijevog/lijevu?![]()
- Ray
#1847 Re: Varate li?
Pa jbg,zavisi od partnera,ali da se ne lazemo svi imamo potrebeMa ja ba wrote: znaci varas.
- Ma ja ba
#1848 Re: Varate li?
U prijevodu, ok je da masturbiramo sa mislima o nekoj drugoj osobi i to nije varanje, a varanje je kad fizicki to isto uradimo s tom osobom, naravno kao bi nam s epruzila prilika.Ray wrote:Pa jbg,zavisi od partnera,ali da se ne lazemo svi imamo potrebeMa ja ba wrote: znaci varas.
aha, shvatila sam sada tu bitnu moralnu pricicu.
- Ma ja ba
#1849 Re: Varate li?
hahaha tek sad ovo ugledah.m@m@ wrote:zavaravanje mozda
- Ma ja ba
#1850 Re: Varate li?
zasto kolutas okicama?m@m@ wrote:ma ja ba, to ti je to