Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zadnji link sam i ja njima dao nisu nesto lijepo odradili
Ja sam sve fino odradio, i nije htio da povuce IP adresu sve zivo sam pokusao, i onda sam otisao na TP-LINKov website i skinuo njihovu orginalnu verziju i desio se upgrade failed i sve se zeznulo.
ja nisam radio updejt upravo zato sto sam te pitao neke stvari vezano za ovo fleshovanje, a nisi htio da das odgovor, odmah sam vidio da je to nes sumnjivo...zato ga necu ni fleshovat, vratit cu stari router koji ima stabilnu konekciju
zemomak wrote:ja nisam radio updejt upravo zato sto sam te pitao neke stvari vezano za ovo fleshovanje, a nisi htio da das odgovor, odmah sam vidio da je to nes sumnjivo...zato ga necu ni fleshovat, vratit cu stari router koji ima stabilnu konekciju
tt via iPad
Nisam mogao da ti odgovorim na privatnu poruku...Nije moglo da se pošalje. Uglavnom imate slikovni dokaz da meni radi. Link je ispravan nije do mene. Errror : Neka korisnička imena nisu dodana jer su korisnici/e onemogućili/e primanje privatnih poruka.
StrelacZE wrote:Sve sam skuzio,ali ne znam podesiti postavke,pa daj druze,kako da podesim,objasni?
Znači drug uspio si instalirati softwer? Eto vidis da je do njih da nisu nesto lijepo uradili. Sad cu ti ja u pp sve objasniti. Mada imas na ovim slikama gore sve kako je podeseno kod mene tako treba i kod tebe . Ip je ja mislim za pristup ruteru 192.168.1.1
Neka korisnička imena nisu dodana jer su korisnici/e onemogućili/e primanje privatnih poruka.
ne mogu ti poslati pp¸
Edit:
Evo ovako . Na kartici setup postavi conn.type automatic dhcp skrolaj do dna i klikni na apply settings nakon toga bi ti se trebao resetovati ruter. Nakon restartovanja rutera. Restartuj modem..I na kraju odes u wireless i tu podesis postavis ime wifi mreze i odes na save i nakon toga odes u wifi security i tu podesis koju hoces zastitu na wirelessu i sifru i idi na apply settings nakon toga ce ti se restartovati ruter i trebao bi imati internet
ako ne bude radilo poslat cu ti ja svoj config i ubaci i radice onda mada 100% bi trebalo raditi jer ova podesavanja trebas imati na ruteru ista su i kod mene
Skini i ubaci na ovaj nacin odi na 192.168.1.1 uloguj se admin admin ili sifra koju si vec podesio onda idi u administration zatim u backup i tu imas opciju da odaberes ovaj fajl sto si skinuo i idi na restore... nakon toga restartovace ti se ruter i nakon toga iskljuci modem iz struje pa ga ukljuci nakon 2 minute ....
Nakon ovoga umjesto 192.168.1.1 ce ti biti 192.168.0.1
ok,ajde probati cu,sve sam bio uradio,ali nece,znas kako mi je to druze sada tesko....
Drugar moj,evo da "azuriram" post-podesio sam,sve je sada ok,sve funkcionise,daj mi samo jos savjet posto je ovaj interface sa puno mogucnosti,kako najbolje da stavim -podesim security,koju opciju-na starom interfejsu bilo je wpe/wpa tako nesto i password upisem,a ovde ima opcija bas.... )
pa sto dirate nesto sto nemate pojma :S Pa ovaj cak ne zna ni w-fi sigurnost da podesi a kamo li ostale postove. Onda se pitamo sto nam zakljucaju modeme.
Esade uvijek stavi upozorenje, da rade na vlastitu odgovornost.
Mogu misliti oboicu vas znoj oblio par puta danas.
Ja sam iskopčao router kad sam vidio da ne može iz sobe u sobu da "dobaci" bez gubitka brzine 30-50%. Odradiću i ja update nakon Nove godine, pa ako bude ferceralo fino, pomognem ti da napraviš D3GO.
Još jedna "luda srijeda" je pred nama, jeste li spremni?
Možda bude još iznenađenja, dovoljno je da uradite reset recievera.
Imal' tih iznenađenja ili je i ovo "lažnjak"!?
DON_eARL wrote:Esade uvijek stavi upozorenje, da rade na vlastitu odgovornost.
Ja sam iskopčao router kad sam vidio da ne može iz sobe u sobu da "dobaci" bez gubitka brzine 30-50%. Odradiću i ja update nakon Nove godine, pa ako bude ferceralo fino, pomognem ti da napraviš D3GO.
Hehe, zato sam ja odmah taj ruter spakovao i ostavio "na sigurno" čim sam divio da ne radi kako treba i vratio moj, kojeg' sam naravno uredno apdejtao i instalirao posljednji firmware za isti! Zato sada uredno hvatam signal sve do balkona (kroz 3 zida)!
StrelacZE wrote:ok,ajde probati cu,sve sam bio uradio,ali nece,znas kako mi je to druze sada tesko....
Drugar moj,evo da "azuriram" post-podesio sam,sve je sada ok,sve funkcionise,daj mi samo jos savjet posto je ovaj interface sa puno mogucnosti,kako najbolje da stavim -podesim security,koju opciju-na starom interfejsu bilo je wpe/wpa tako nesto i password upisem,a ovde ima opcija bas.... )
Stavi WPA2 personal
Druga opcija AES+TKIP
i unesi pw koji hoces i idi apply settings i restartovat ce ti se ruter i to ce biti to
Ovo sam zaboravio...Mada nije do mene bilo ipak su oni nesto fulili jer je evo ovaj uspio sve da zavrsi
Još jedna "luda srijeda" je pred nama, jeste li spremni?
Možda bude još iznenađenja, dovoljno je da uradite reset recievera.
Imal' tih iznenađenja ili je i ovo "lažnjak"!?
Hehe, zato sam ja odmah taj ruter spakovao i ostavio "na sigurno" čim sam divio da ne radi kako treba i vratio moj, kojeg' sam naravno uredno apdejtao i instalirao posljednji firmware za isti! Zato sada uredno hvatam signal sve do balkona (kroz 3 zida)!
Od ovog "iznenadjenja" ništa cijeli dan restartujem resiver ://
Ovo sam zaboravio...Mada nije do mene bilo ipak su oni nesto fulili jer je evo ovaj uspio sve da zavrsi