Novi Golf 7 dolazi u septembru

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1826 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by mali_milojica »

Pa ne znam bas da za nekog ko ima 40 000 KM na ovom vaktu da da za auto,da mozes reci da nema para.
goran16v

#1827 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

preludezalude wrote: Gorane, bas je tako. Onaj ko ima pare, bas taj nece golfa kupiti.
Kad budes vozio bilo kakav ne-VW terenac te klase (koji nije uvezen iz US za jeftine dolare pa ih imas za male novce) ili bilo kakav drugi auto u rangu cijena VW terenaca ili ostalih terenaca koji kostaju slicno, ili da si umjesto 166-ice vozio neki drugi auto u vrijednosti A6 istog godista, stanja i kolometraze onda cu ti povjerovati do tad - samo suplja...
preludezalude

#1828 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by preludezalude »

goran16v wrote:
preludezalude wrote: Gorane, bas je tako. Onaj ko ima pare, bas taj nece golfa kupiti.
Kad budes vozio bilo kakav ne-VW terenac te klase (koji nije uvezen iz US za jeftine dolare pa ih imas za male novce) ili bilo kakav drugi auto u rangu cijena VW terenaca ili ostalih terenaca koji kostaju slicno, ili da si umjesto 166-ice vozio neki drugi auto u vrijednosti A6 istog godista, stanja i kolometraze onda cu ti povjerovati do tad - samo suplja...
Za tvoju informaciju, moj terenac nije uvezen iz USA. Sklapan je u Austriji.
Znaci, lupas ko Maksim po diviziji.
Inace terenac, sto spominjes, uvezen za jeftine dolare iz USA, MISLIS DA JE LOS JER JE KUPLJEN ZA "JEFTINE DOLARE". To je realna cijena polovnog auta. Ove nabijene cijene svapskih auta nisu realne, prenapuhane su. Moze se kupiti jako dobar auto za puno manje novca. Samo ti to neces da priznas.
preludezalude

#1829 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by preludezalude »

CITAT:
golf VII koji je noviji par mjeseci od tog hyundai-a kosta 39561 km s 1.6 dizel motorom sa 105 ks i 250nm
evo opreme
Serijska oprema na testnom automobilu: ESC, ABS, ASR, EDL, EDTC, XDS – elektronska blokada diferencijala, elektronska parkirna kočnica sa „auto hold“ funkcijom, „Rest Assist“ – sistem upozorenja vozača, indikator pritiska u gumama, rezervni točak za nuždu, priručni alat i dizalica, start/stop sistem, klima-uređaj, hlađeni osvijetljeni pretinac za rukavice sa mogučnošću zaključavanja, elektro-podesiva grijana vanjska ogledala, zračni jastuk za vozača i suvozača sa mogućom deaktivacijom na suvozačkoj strani, zračni jastuk za koljena vozača, disk kočnice, indikator potrošenosti kočnih obloga, elektronska blokada motora, električni podizači stakala, dnevna svjetla, filter za prašinu i polen, zadnji brisač, tri naslona za glavu nazad, crna rešetka hladnjaka sa hromiranom ukrasnom letvicom, varijabilno dno ptljažnika, „Servotronic“ – elektromehanički progresivni servo-upravljač, podešavanje visine snopa glavnih svjetala, zadnje svjetlo za maglu, paket za pušače, bočni zračni jastuci naprijed i zračne zavjese naprijed i nazad, termoizolaciona tonirana zadnja bočna stakla i zadnje vjetrobransko staklo, termoizolaciono prednje vjetrobransko staklo, daljinsko centralno zaključavanje, katadiopteri na svim otvorenim vratima, sigurnosni trokut, ISOFIX priprema za 2 dječija sjedišta nazad, dekor umetci „Dark Silver Silk Mat“ za obloge vrata, centralnu konzolu i instrument tablu, asimetrično preklopiv naslon zadnje klupe, svjetla za čitanje naprijed i nazad, putni računar, kozmetička ogledala u zaslonima za sunce, 15-inčne čelične felge sa gumama 195/65R15 i ukrasnim poklopcima, „Pepper“ presvlake sjedišta od tkanine, vozačevo sjedište podesivo po visini, branici u boji karoserije, dodatni električni grijač za brže zagrijavanje putničkog prostora (dizelski motori), volan podesiv po visini i dubini, „Multi Collision Brake“ – kočnica za sprječavanje lančanih sudara .

Sta reci nego jad i cemer sta se sve navodi pod opremom. Ali dobro je, mogao je doci bez tockova na klocnama.
goran16v

#1830 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

preludezalude wrote:
goran16v wrote:
Inace terenac, sto spominjes, uvezen za jeftine dolare iz USA, MISLIS DA JE LOS JER JE KUPLJEN ZA "JEFTINE DOLARE". To je realna cijena polovnog auta. Ove nabijene cijene svapskih auta nisu realne, prenapuhane su. Moze se kupiti jako dobar auto za puno manje novca. Samo ti to neces da priznas.
Pod 1, ma da V8, XY lit zapremine za EU, kako da ne! Pod 2, ne mislim da je los nego da je jedini razlog zbog kojeg si ga kupio njegova cijena, da kosta kao npr. japanski terenac jos uvijek bi sanjao o njemu. Za cijenu svog GC probaj kupiti Patrola, Pajera ili LC-a istog godista, stanja i kilometraze. Eto nisu njemacki, pa ces ih sipak naci za te pare, tako da to nema veze sa prenapuhanim cijenama njemackih auta nego je to suplja prica.
Bakir1

#1831 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Bakir1 »

gorane, moja dilema aktuelna od prije par dana.
imam odredjenu svotu novca da kupim zimski auto, znaci auto do 2000 KM max, sa registracijom i sa svime da bude u toj cifri.
2 mjeseca sam gledao i trazio.
nagledao se svega, od subarua, toyota, fiesti, golfova, ma nema sve sto mozes zamisliti.
nisam gledao da kupim novo auto ali sam gledao da kupim sto bolje.
golf iz 85, sa propalim podovima i skoro isteklom registracijom (2 mjeseca max) kosta vise od toga.
krajnost je neka dvicina iz 91, postanska, koja je eto aman ojacana za 3000 KM bez registracije.
kupio sam na kraju astru f, iz 91 godine od porvog vlasnika, sa servisnom knjizicom.
sa svime sto hocu da uradim na njoj, nove gume, akumulator, par kozmetickih popravki, registracija, nece kostati vise od navedene sume.
e sada, krajnost kao takva, jer govorimo o autima starim vise od 20 godina, je pitanje da li je bolje dati 2000 KM za opela, benzinca, koji ce biti kao nov auto, od prvog vlasnika, ili 1500 KM vise za golfa 2 iz iste 91, koji je presao kilometara Bog zna koliko.
slicna dilema se moze uvijek prepisati na bilo koji polovan auto, kad vec o njima govorimo.
bolje je kupiti focusa ili astru staru par godina nego golfa starog 10.
gubitak vrijednosti nije samo razlika na cijeni u nekoj konacnoj prodaji, nego sigurno i troskovi tekuceg odrzavanja.
zanemarujes faktor novca koji je ulozen u auto za vrijeme koristenja koji se u konacnoj cijeni gubi ;-)
johntra

#1832 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

Sklapa sa GC u Austriji za evropsko tržište, i to ga vrijedne vukojebinine ručice sklapaju...
citroen xm

#1833 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Svi ljudi koji nemaju para kupuju konkurenciju, a oni bogati kupuju Golfa. :lol: Logika Gorana 16V
emko1234

#1834 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by emko1234 »

530i wrote:Cijene sam uzeo sa web stranica...nisam opremu ni gledao. Fol je zapravo da i30 nema veze sa novim golfom, koji je neopravdano preskup.
mozda tebi nema veze, al nekom ko gleda auto tog segmenta i s tom opremom, itekako ima.
ja mislim da ce svako normalan prije dat jos 3 hiljade vise i uzet golfa nego dat za i30 36.500 maraka. bar bi ja tako uradio, ako nista onda zbog postprodaje nakon par godina kad ce hyundai vrijedit 15 a golf 20 i golfa ces prije prodat za kes, dok ces za hyundai krv ispisat ako ga ne odvedes u varijantu staro za novo pa ti oni onda ponude 12.5
em11r

#1835 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by em11r »

emko1234 wrote:
530i wrote:Cijene sam uzeo sa web stranica...nisam opremu ni gledao. Fol je zapravo da i30 nema veze sa novim golfom, koji je neopravdano preskup.
mozda tebi nema veze, al nekom ko gleda auto tog segmenta i s tom opremom, itekako ima.
ja mislim da ce svako normalan prije dat jos 3 hiljade vise i uzet golfa nego dat za i30 36.500 maraka. bar bi ja tako uradio, ako nista onda zbog postprodaje nakon par godina kad ce hyundai vrijedit 15 a golf 20 i golfa ces prije prodat za kes, dok ces za hyundai krv ispisat ako ga ne odvedes u varijantu staro za novo pa ti oni onda ponude 12.5

sve to pije vode i svaki ti je arugment na mjestu ali U BOSNI, i eventualno hrvatskoj srbiji dok u zapadnoj evropi ta prica ne pije vode.
Sa_u_srcu

#1836 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Sa_u_srcu »

em11r wrote:
emko1234 wrote:

sve to pije vode i svaki ti je arugment na mjestu ali U BOSNI, i eventualno hrvatskoj srbiji dok u zapadnoj evropi ta prica ne pije vode.
Zapadna evropa i diktrira cijene automobila..a ne zapadno.usrani Balkan...
530i

#1837 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by 530i »

emko1234 wrote:
Osnovni kriteriji je cijena...dakle Hyundai ima dosta povoljniju ponudu od golfa, oko 8000 maraka, ne ulazim u to koliko je ista slabija i da li je.
Logika kod preprodaje ne donosi uspjeh nikome nikad bez obzira na auto...sa novim autom uvijek si na gubitku, osim ako nekim slučajem postane cijenjen oldtimer pa mu vrijednost skoči, ali i za to treba sačekati 30-40 godina, a i nije sigurno za svaki auto (npr. golfove :lol: )
Jedina zarada u manipulisanju sa autima je preprodaja polovnih auta...sve drugo je gubitak.
emko1234

#1838 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by emko1234 »

ja ti ne govorim o zaradi, ko misli da ce zaradit na novom autu ko kupac, se opasno vara.
ja ti samo kazem da cu golfa u ovoj varijanti platit 3000 vise, a kad ga budem prodavao kroz 4 godine moci cu za njega uzet vise od te razlike koju sad platim.
evo sad dovedi bilo gdje kod nas na procjenu hyundai i30 i golfa V/VI koji su placeni isto, za golfa ces uvijek dobit par hiljada vise.
o tome ti pricam.
530i

#1839 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by 530i »

Ne znam baš da ta računica stoji uvijek i svugdje, pogotovo u današnjim vremenima...a kod polovnih auta mnogo toga je jedinstveno...od kilometraže, očuvanosti itd. pa je teško rezonovati na taj način... Da se razumijemo, uopšte ne tvrdim da je Hyundai bolji ili da je posebno dobar, komentar je vezan za golfa...
emko1234

#1840 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by emko1234 »

530i wrote:Ne znam baš da ta računica stoji uvijek i svugdje, pogotovo u današnjim vremenima...a kod polovnih auta mnogo toga je jedinstveno...od kilometraže, očuvanosti itd. pa je teško rezonovati na taj način... Da se razumijemo, uopšte ne tvrdim da je Hyundai bolji ili da je posebno dobar, komentar je vezan za golfa...
upravu si, ima tu dosta faktora. al ako uzmemo slicna auta koja su slicno placena i slicnom stanju, teoretski golf ce uvijek vise vrijedit od razlike koja je placena za njega kad su bili novi.
preludezalude

#1841 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by preludezalude »

goran16v wrote:
preludezalude wrote:
goran16v wrote:
Pod 1, ma da V8, XY lit zapremine za EU, kako da ne! Pod 2, ne mislim da je los nego da je jedini razlog zbog kojeg si ga kupio njegova cijena, da kosta kao npr. japanski terenac jos uvijek bi sanjao o njemu. Za cijenu svog GC probaj kupiti Patrola, Pajera ili LC-a istog godista, stanja i kilometraze. Eto nisu njemacki, pa ces ih sipak naci za te pare, tako da to nema veze sa prenapuhanim cijenama njemackih auta nego je to suplja prica.
Pod 1, Kako ispadas glup u pokusajima da budes najpametniji. Kod tebe vazi ona: da li vjerujes meni ili svojim ocima.
Daj se malo raspitaj prvo na netu pa komentarisi. Da li to vw nema vecih motora od sestaka?
Pod 2, opet pokusavas biti pametan sa komentarima da ti znas zasto je neko kupio neko auto a nije izabrao drugo. Ja kad kupujem auto, trazim auto koje je dobro i pouzdano za relativno dobru cijenu. Ja ne gledam prodajne rezultate i koliko ce izgubiti na cijeni kroz par godina.
preludezalude

#1842 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by preludezalude »

citroen xm wrote:Svi ljudi koji nemaju para kupuju konkurenciju, a oni bogati kupuju Golfa. :lol: Logika Gorana 16V
To i ja kazem. Pa bogati se nece ni okrenuti za golfom.
goran16v

#1843 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

preludezalude wrote: Pod 1, Kako ispadas glup u pokusajima da budes najpametniji. Kod tebe vazi ona: da li vjerujes meni ili svojim ocima.
Daj se malo raspitaj prvo na netu pa komentarisi. Da li to vw nema vecih motora od sestaka?
Pod 2, opet pokusavas biti pametan sa komentarima da ti znas zasto je neko kupio neko auto a nije izabrao drugo. Ja kad kupujem auto, trazim auto koje je dobro i pouzdano za relativno dobru cijenu. Ja ne gledam prodajne rezultate i koliko ce izgubiti na cijeni kroz par godina.
Hehe, tvoja seljacka i primitivna reakcija je najbolji dokaz koliko sam u pravu i da si taj americki plakar kupio samo zato sto kosta kao i prosjecan auto, a da za te pare o japanskom ili europskom terencu mozes sanjati tako da ti je sva ostala prica zasto si ga kupio suplja prica.
em11r

#1844 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by em11r »

moze lock
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1845 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by mali_milojica »

Gorane a zasto si ti kupio Octaviu od 42k maraka a ne tri godine starog Audija A4?
preludezalude

#1846 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by preludezalude »

goran16v wrote:
preludezalude wrote: Pod 1, Kako ispadas glup u pokusajima da budes najpametniji. Kod tebe vazi ona: da li vjerujes meni ili svojim ocima.
Hehe, tvoja seljacka i primitivna reakcija je najbolji dokaz koliko sam u pravu i da si taj americki plakar kupio samo zato sto kosta kao i prosjecan auto, a da za te pare o japanskom ili europskom terencu mozes sanjati tako da ti je sva ostala prica zasto si ga kupio suplja prica.
Stvarno argumentovana prica sa tvoje strane, kao i do sad. Ti si sigurno jedan od onih sto bale za autima ali im se supak stisne kao pomisle da kupe to auto, pa se onda vrate na vw-skoda opciju.

Kao sto sam rekao, ako neznas nesto o autu onda imas internet i potrazi podatke i dojmove vlasnika. U ovom slucaju nemas pojma kakvo je vozilo "americki plakar".
Auto se ne kupuje po tvom sistemu: "kupio samo zato sto kosta kao i prosjecan auto".
Bolje bi ti bilo da si sutio u ovom slucaju. :lol: Ali ti nebi bio ti kad nebi na svakoj temi palamudio i prosipao pamet, a veze nemas. Nisi ti los, ali si tipican primjer ono kad kazu: "tvrdoglav kao mazga" i "brži jezik od pameti".

I za tvoju informaciju (komentar na ono tvoje: da si imao terenca nekog drugog) ja sam imao drugog terenca Patrola starog dvije godine.
Last edited by preludezalude on 08/12/2012 00:54, edited 2 times in total.
respo

#1847 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by respo »

emko1234 wrote:ja ti ne govorim o zaradi, ko misli da ce zaradit na novom autu ko kupac, se opasno vara.
ja ti samo kazem da cu golfa u ovoj varijanti platit 3000 vise, a kad ga budem prodavao kroz 4 godine moci cu za njega uzet vise od te razlike koju sad platim.
evo sad dovedi bilo gdje kod nas na procjenu hyundai i30 i golfa V/VI koji su placeni isto, za golfa ces uvijek dobit par hiljada vise.
o tome ti pricam.
s tim sto s u golfa jos moras ugraditi zeder hudiny cobra alarm lavlju kandzu cang slang protiv lopovsku odbranu minirati kad ga zakljucas i pored toga svako vece pjevati pjesmu idi idi nesanice
neko i to gleda kad kupuje auto
jer koliko si cuo da se ukralo hyundai vozila ili opcenito bilo koje marke u odnosu na vw
preludezalude

#1848 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by preludezalude »

mali_milojica wrote:Gorane a zasto si ti kupio Octaviu od 42k maraka a ne tri godine starog Audija A4?
Imas odgovor na to pitanje u mom postu iznad.
citroen xm

#1849 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

emko1234 wrote:ja ti ne govorim o zaradi, ko misli da ce zaradit na novom autu ko kupac, se opasno vara.
o tome ti pricam.
Teorija je jedno, praksa drugo. Sjeti se svoje priče o prodaji prethodnog A4 i sve je jasno kao dan.
BISCANIN2

#1850 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by BISCANIN2 »

respo wrote:
o tome ti pricam.
s tim sto s u golfa jos moras ugraditi zeder hudiny cobra alarm lavlju kandzu cang slang protiv lopovsku odbranu minirati kad ga zakljucas i pored toga svako vece pjevati pjesmu idi idi nesanice
neko i to gleda kad kupuje auto
jer koliko si cuo da se ukralo hyundai vozila ili opcenito bilo koje marke u odnosu na vw

ha ha ha najaci komentar :mrgreen: ,danas imao priliku voziti su u jednom primjerku i mislim dobar je nema sta ,ne znam kako konkurenicja izgleda iznutra
Post Reply