Mobilni radari / kamere
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Bakir1
#1826 Re: mobilni radari tj kamere
mogao si te felge oprati prije montaze 
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#1827 Re: mobilni radari tj kamere
Maloprije vlastitog rođaka, u govna da uvalim
Vozi on prema RTV domu, prema Ilidzi, i nema guzve, ispred nas niko, govorim mu ja "otvorice sad zeleno".
Na semaforu crveno, polako se on priblizava, i pali se zuto i odmah nastavlja, na zuto otprilike.
I tako on se on uspanici, da ga je slikalo sto je prosao na zuto tu i odmah na mene, drvlje i kamenje
Na isti fazon proslo i auto u traci do nas.
Kakve su sanse da ga uopste slika na taj nacin ?
Vozi on prema RTV domu, prema Ilidzi, i nema guzve, ispred nas niko, govorim mu ja "otvorice sad zeleno".
Na semaforu crveno, polako se on priblizava, i pali se zuto i odmah nastavlja, na zuto otprilike.
I tako on se on uspanici, da ga je slikalo sto je prosao na zuto tu i odmah na mene, drvlje i kamenje
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#1828 Re: mobilni radari tj kamere
[quote="Leon16v"]Maloprije vlastitog rođaka, u govna da uvalim
[/quote]
Nikakve
Nikakve
- van Basten
#1829 Re: mobilni radari tj kamere
Još 2 kamere stavljene... na cesti prema Rakovici... jedna blzu Škafe druga kod škole u Rakovici... kako čuh obje su stavljene na mjestu gdje je ograničenje 40, znači pucaju na 50...
-
noviclan
#1830 Re: mobilni radari tj kamere
Ima li objavljeno u bihamku
-
maxell_sarajevo
#1831 Re: mobilni radari tj kamere
https://www.fokus.ba/vijesti/bih/oprez- ... o/1114724/noviclan wrote:Ima li objavljeno u bihamku
- studiorum_tuzlaensis
#1832 Re: mobilni radari tj kamere
Pogledate na Bihamku ima li mobilnih radara i mirni ste. 
- Optimist
#1833 Re: mobilni radari tj kamere
Onaj njihov spisak je tacan samo za fiksne radare. Za mobilne nije ni priblizno.studiorum_tuzlaensis wrote:Pogledate na Bihamku ima li mobilnih radara i mirni ste.
- studiorum_tuzlaensis
#1834 Re: mobilni radari tj kamere
Meni je vazda bio tačan, a putujem često na relacijama Sarajevo-Travnik-Zenica-Tuzla. I na regionalnim cestama je tačan.
Svaka radarska kontrola mora biti najavljena na stranici MUP-a a i znakom, inače može mater rođenu slikat. Svaki MUP izdaje mjesečno informaciju gdje će vršiti radarske kontrole tronošcima.
Ovo ne vrijedi za presretače.
Svaka radarska kontrola mora biti najavljena na stranici MUP-a a i znakom, inače može mater rođenu slikat. Svaki MUP izdaje mjesečno informaciju gdje će vršiti radarske kontrole tronošcima.
-
condy
#1835 Re: mobilni radari tj kamere
Postavljanje tronošca iza bankine i sl, bez prisustva policijske patrole, koja se negdje zavuče, nije zakonom propisano da se na taj način može vršiti kontrola brzine. Ako se traži od vozača da voze po propisu, onda je logično i da policija po propisu radi svoj posao.
-
lavic
#1836 Re: mobilni radari tj kamere
Sad ti znas jesu li oni bili po propisu kad ti posalju cestitku kuci nakon dva mjeseca, ne budi smijesan.
- Optimist
#1837 Re: mobilni radari tj kamere
Ti si iz Zenice i svjedok si gdje se sve postavljaju tronosci u blizoj okolini a da nema znaka za radarsku kontrolu. Od skretanja za Moscanicu u Drivusi, vise lokacija na GGM-u (kod Hifa pumpe, kod KP doma) te kod dzamije na Jaliji na bulevaru. Sve lokacije koje nikad nisu najavljene na stranici Bihamka.condy wrote:Postavljanje tronošca iza bankine i sl, bez prisustva policijske patrole, koja se negdje zavuče, nije zakonom propisano da se na taj način može vršiti kontrola brzine. Ako se traži od vozača da voze po propisu, onda je logično i da policija po propisu radi svoj posao.
@tuzlak
Isto tako vise puta vidio radar-tronozac na relaciji Zenica-Doboj na M17 a da nije najavljen, najvise u vecernjim satima.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1838 Re: mobilni radari tj kamere
Volio bih vidjeti zakonsku presudu koja potvrđuje ovo što ti kažeš. Par puta sam pratio te kontrole i nije bilo navedeno da će kontrola biti, dok je radar uredno slikao.studiorum_tuzlaensis wrote:Meni je vazda bio tačan, a putujem često na relacijama Sarajevo-Travnik-Zenica-Tuzla. I na regionalnim cestama je tačan.
- commendatore
#1839 Re: mobilni radari tj kamere
problem i jest taj sto mnogi idu na vansudsku nagodbu koja je u biti forma kazne odnosno obrnuto da se ne bi jebavali sa sudom dok mupovi tako love u mutnom...un1ted wrote:Volio bih vidjeti zakonsku presudu koja potvrđuje ovo što ti kažeš. Par puta sam pratio te kontrole i nije bilo navedeno da će kontrola biti, dok je radar uredno slikao.studiorum_tuzlaensis wrote:Meni je vazda bio tačan, a putujem često na relacijama Sarajevo-Travnik-Zenica-Tuzla. I na regionalnim cestama je tačan.
hajmo osnovat udruzenje vozaca i placat markicu advokata mjesecno pas vidjet onda kako sibicarenjr u uniformi lagano prestaje
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1840 Re: mobilni radari tj kamere
Pa ide se, ali se uvijek nađe prepotentni "pravnik" sa foruma koji želi da bude u pravu. Ja još nisam čuo za slučaju da je dobio kaznu za radar, a nije bilo table ili nekog obavještenja na stranicama mupa. Pa na M17 toliko kazni napisano, a table postavili prije godinu dana.
- studiorum_tuzlaensis
#1841 Re: mobilni radari tj kamere
Nikakav prepotentni pravnik nije u pitanju, nego čovjek koji poznaje zakone. I sam sam plaćao te kazne lafo ufatio te ručnim radarom iza žbuna, sad radije plaćam sudsku taksu za žalbu i dolazim na ročišta. Tronošci moraju biti najavljeni, ako nisu to se lako na sudu utvrdi.
U MUP ZDK su posebna govna povodom ovih stvari, jer za kazne ispod 100 KM i općenito prekršaje brzine preko 10km/h uopće ne šalju kući prekršajni nalog i izjašnjenje o vozaču vozila, već te kazna automatski dočeka na registraciji auta, pa se pitaš otkud mi kazna, a treba ti auto... Tu većina ljudi plati da se ne pegla, međutim pravo na sud i tražiš povratak u prijašnje stanje jer su ti odrezali kaznu iako nisu utvrdili identitet vozača. Onda sa tom Odlukom suda možeš i registrovati auto, a svako gonjenje od mafije u plavom se završava otprilike tu.
Primjera je milion, meni npr. nije mrsko pogledati stranice MUP-a prije puta, čak sam im i skonto matricu kako postavljaju radare periodično na različitim cestama u različitim vremenima. Onda ako vidim ove slobodne strijelce što love u mutnom sa nekim ručnim radarima, poserem im se u ćejf žestoko tako što odbijem bilo kakvu raspravu o prekršaju, već ih pitam imal šta konkretno da je problem osim brzine, ako nema vozdra. Nek slobodno piše, idemo na sud.
U MUP ZDK su posebna govna povodom ovih stvari, jer za kazne ispod 100 KM i općenito prekršaje brzine preko 10km/h uopće ne šalju kući prekršajni nalog i izjašnjenje o vozaču vozila, već te kazna automatski dočeka na registraciji auta, pa se pitaš otkud mi kazna, a treba ti auto... Tu većina ljudi plati da se ne pegla, međutim pravo na sud i tražiš povratak u prijašnje stanje jer su ti odrezali kaznu iako nisu utvrdili identitet vozača. Onda sa tom Odlukom suda možeš i registrovati auto, a svako gonjenje od mafije u plavom se završava otprilike tu.
Primjera je milion, meni npr. nije mrsko pogledati stranice MUP-a prije puta, čak sam im i skonto matricu kako postavljaju radare periodično na različitim cestama u različitim vremenima. Onda ako vidim ove slobodne strijelce što love u mutnom sa nekim ručnim radarima, poserem im se u ćejf žestoko tako što odbijem bilo kakvu raspravu o prekršaju, već ih pitam imal šta konkretno da je problem osim brzine, ako nema vozdra. Nek slobodno piše, idemo na sud.
-
lavic
#1842 Re: mobilni radari tj kamere
Ma ti si besposlen.
- un1ted
#1843 Re: mobilni radari tj kamere
Da li nam možeš navesti koje sudske sporove si pokretao i kako je završilo. Svi pištu kao i ti, a niko konkretno da napiše, pa da se pozovemo na tu presudu i završimo slučaj u vlastitu korist.studiorum_tuzlaensis wrote:Nikakav prepotentni pravnik nije u pitanju, nego čovjek koji poznaje zakone. I sam sam plaćao te kazne lafo ufatio te ručnim radarom iza žbuna, sad radije plaćam sudsku taksu za žalbu i dolazim na ročišta. Tronošci moraju biti najavljeni, ako nisu to se lako na sudu utvrdi.
Ako se dobro sjećam, zakon kaže da policija mora imati obilježeno mjesto za zaustavljanje. Koliko puta si zaustavljen u obilježenom mjestu?
- Mea_parvitas
#1844 Re: mobilni radari tj kamere
Ima li meni ikakve pomoci
, slikali me levati na izlazu iz Dolova iznad Olova, prije znaka 70 na onom pravcu. Ranije sam poceo ubrzavati da bih izvrsio preticanje kad bude pregledan pravac, ali sam to uradio gdje je jos uvijek ogranicenje 60 a slikao me na 84. Vozacka mjesec dana i 100 KM, a cestu ne da znam napamet, znam bukvalno svaku krivinu, kamencic, znam da budu uvijek kod skretanja za Ajdinovice kod one prodavnice i nikada kroz to naselje ne vozim vise od 66 km/h, a ovo je bukvalno malo prije table a isprekidana je vec pocela ranije i da se pripremim za preticanje, tu me uhvate.
Eh posto na ulazu u Dolove sa obje strane ispod znaka ogranicenja, pise radarska kontrola, ima li kakve sanse da se izbjegne davanje vozacke, vec mi je prosao rok da se izjasnim ako je neko drugi upravljao vozilom, pa sada cekam kaznu.
Eh posto na ulazu u Dolove sa obje strane ispod znaka ogranicenja, pise radarska kontrola, ima li kakve sanse da se izbjegne davanje vozacke, vec mi je prosao rok da se izjasnim ako je neko drugi upravljao vozilom, pa sada cekam kaznu.
- Dope_Man
#1845 Re: mobilni radari tj kamere
Sad ces nauciti da ne prestizes tamo gdje znas da ih ima.. ha ya. Sam kazes znas dobro cestu, znas gdje stoje.. pa sto se onda zaleti.
- Mea_parvitas
#1846 Re: mobilni radari tj kamere
Zato sto sam vec prosao tu raskrsnicu i izlazim iz naseljenog mjesta, a ko je isao tim putem zna kako je taj pravac pregledan a i jedina je sansa da nekog preteknes nakon meljanja kroz cijelo Olovo i meljanja uz ono brdo iznad Olova. Samo sto su oni radar namjerno zastekali par metara prije znaka a njih nije ni bilo tu, barem ih ja nisam vidio.
- studiorum_tuzlaensis
#1847 Re: mobilni radari tj kamere
ne pada mi na pamet da ti skeniram dokumente ovdje. TI si malo polupo lončiće, kakvo pozivanje na presude.un1ted wrote:Da li nam možeš navesti koje sudske sporove si pokretao i kako je završilo. Svi pištu kao i ti, a niko konkretno da napiše, pa da se pozovemo na tu presudu i završimo slučaj u vlastitu korist.studiorum_tuzlaensis wrote:Nikakav prepotentni pravnik nije u pitanju, nego čovjek koji poznaje zakone. I sam sam plaćao te kazne lafo ufatio te ručnim radarom iza žbuna, sad radije plaćam sudsku taksu za žalbu i dolazim na ročišta. Tronošci moraju biti najavljeni, ako nisu to se lako na sudu utvrdi.
Ako se dobro sjećam, zakon kaže da policija mora imati obilježeno mjesto za zaustavljanje. Koliko puta si zaustavljen u obilježenom mjestu?
U zakonu svašta nešto stoji, a što se tiče tog zaustavljanja, to si upravu, kao i uniforma na drotovima, onda lizalo sa svjetlosnim signalima, auto sa rotacijama i slično. Ali tu se uvijek mogu izvući na neke druge odredbe koje im dozvoljavaju da u posebnim slučajevima radi i bez svega toga...
Uglavnom sve je do tebe, narod voli platit, šta ćeš podanički mentalitet, ili zakitit cvajom. Ali ovaj lopovluk sa radarima kamufliranim u nekakvim živicama u neko nenajavljeno vrijeme im se ne treba dozvoliti.
- un1ted
#1848 Re: mobilni radari tj kamere
Pa onda tvoja riječ ne znači ništa. Zato sam te i pitao za dokument, da vidimo taj dokaz. Ne zbog tebe, da dokazujes, vec radi nas koji bismo isto tako da zaobiđemo kazne, iako smo krivi. Hiljade i hiljade kazni izrečeno za radare bez table, ili neke najave i niko da dobije presudu u svoju korist jer nije bilo obavještenja.
-
NediM17
#1849 Re: mobilni radari tj kamere
znam za covjeka koji je advokat, gas mu je bas mio, naplacao se kazni i nadavao vozackih. cisto sumnjam da se nesto protiv radara moze uraditi osim http://www.antiradarsrbija.com .
mada i ovo ne znam da je 100% efikasno... stacionarnom ne moze nista, i sta ako tronozac slika s ledja?
jbg., gledam da sam do +10 do +20 preko i to je to...
lijepa su vremena bila dok si mogao auto pritisnuti bez bojazni, sad mi nije svejedno ni u preticanje krenuti, jer u vecini slucajeva isto zavrsi sa 30-40km/h preko ogranicenja, a to je debeo prekrsaj.
mada i ovo ne znam da je 100% efikasno... stacionarnom ne moze nista, i sta ako tronozac slika s ledja?
jbg., gledam da sam do +10 do +20 preko i to je to...
lijepa su vremena bila dok si mogao auto pritisnuti bez bojazni, sad mi nije svejedno ni u preticanje krenuti, jer u vecini slucajeva isto zavrsi sa 30-40km/h preko ogranicenja, a to je debeo prekrsaj.
-
Throttle
#1850 Re: mobilni radari tj kamere
Danas Zenica-Tuzla-Zenica 5 komada kraj ceste. Bar sam te vidio