Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
s@mson

#18226 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by s@mson »

mene nerviraju ovi sto ih sve nervira...
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#18227 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

sale07 wrote: ti kad sjednes u svoju "ljimuzinu", samo vozi i gazi i pjesaka kad sretnes da ne prelazi na pjesackom slobodno gazi jer sta ce on tu
procitaj ponovo moj post jedno 5 puta pa pokusaj shvatiti o cemu sam pisao,ako ne uspijes ,zao mi je...
Optimist

#18228 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

tempuser wrote:
Sistem rajsfeslusa tj naizmjenicno propustanje vrijedi tamo gdje se dvije trake slivaju u jednu, a ne gdje se se ukljucuje na put s pravom prvenstva. Za to posroji znak (imas ga na Grbavici na semaforu kod Konzuma)

Image
Da li na ovaj nacin npr treba pustati u vogosci one koji dolaze iz pravca Ilijasa?

Npr vracam se popodne iz Zenice i ulazim u Sarajevo na Vogoscu. Kolona je vec od kruznog toka i dalje. Nekako gmizem i dodjem do onog ukljucenja prije UmaX pumpe, tu naleti poneko auto iz pravca Ilijasa i Semizovca i odmah se uvaljuje, maltene bez cekanja ????
nepass1

#18229 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

zdruzdjo wrote:
bitanga_sa_otesa wrote: najgori su mi ti degenerici koji na cesti s pravom prvenstva koce da bi kao ispali fini i pustaju nekog da se ukljucuje a ispred njega znak stop.treba ih poslati ponovo na polaganje jer ugrozavaju saobracaj i ostale ucesnike..ja ih zovem puštaĆi.

Ma zakociti cu quratz. Necu vala skociti po kocinici sa 60 na 0 da bih nekoga pustio.
oduzmem gas I to je plafon od radnje autom. I mahnem prstima. Ako nisi okretan da opletes po gasu I ukljucis se dok se dokotrljam do tebe, jebi ga cuti I pusi.
Pa ne bih bratu zakocio tj zaustavio auto da skroz stanem i da ga pustim.
Pustim gas i mahnem. Kocenje na 0km/h no way
Reventor

#18230 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Reventor »

Throttle wrote:
Reventor wrote:Zenica, nedjelja, 04.11.2018., 10.30 h.
Gospođa mirno, bez žmigavca skreni u suprotnu traku, zaustavi se, ugasi auto, izađe, zaključa i ode u Konzum koji se nalazi na strani trake kojom je došla.
Tolika me huja uzela na ovu bahatost, bezobrazluk, samoživost, glupost, ne znam više šta je.
Da je bar ostala u svojoj traci i zaustavila, ne znam koji joj je klinac bio da pređe u suprotnu i tu parkira. Ponekad se neki privremeno zaustave tu, ali se bar desnom polovinom popnu na trotoar ili primaknu što bliže rubu da ostave prostora onima koji ih zaobilaze, upale sva 4 žmigavca, itd. Ova sve naopako. Kao da je na sred praznog parkinga.
Postoji li način da se ovo proslijedi saobraćajnoj policiji? Imaju registracije i dokaz prekršaja.
Koji Konzum, na bulevaru kod Carlija ili?
Mokusnice
Throttle

#18231 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Gore je svakako ludilo do Trgovišća za parkinga, ništa me ne čudi od indijanaca :lol:
bitanga_sa_otesa

#18232 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

nepass1 wrote: Kocenje na 0km/h no way
vjeruj da to rade non stop,svakodnevno po 5 puta sam svjedok ,ulica od stupske petlje prema aerodromu :run:
nepass1

#18233 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

bitanga_sa_otesa wrote:
nepass1 wrote: Kocenje na 0km/h no way
vjeruj da to rade non stop,svakodnevno po 5 puta sam svjedok ,ulica od stupske petlje prema aerodromu :run:
Ma znam, prodjem i ja tu bar dva puta dnevno. Ubi tibra, pijaca, ep, lamper.
bitanga_sa_otesa

#18234 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

nepass1 wrote: Ma znam, prodjem i ja tu bar dva puta dnevno. Ubi tibra, pijaca, ep, lamper.
raskrsnica s kasindolskom,ne zna se ni ko pije ni ko placa :-)
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#18235 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

bitanga_sa_otesa wrote:
nepass1 wrote: Ma znam, prodjem i ja tu bar dva puta dnevno. Ubi tibra, pijaca, ep, lamper.
raskrsnica s kasindolskom,ne zna se ni ko pije ni ko placa :-)
Fakat, ondje se pod hitno nešto treba raditi. Posebno u podnevnim satima tu je kolaps. Nešto se spominjalo da bi kruzni ttebao da se pravi, ali ostalo je na spominjanju.
bitanga_sa_otesa

#18236 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

konektovan wrote:
Fakat, ondje se pod hitno nešto treba raditi. Posebno u podnevnim satima tu je kolaps. Nešto se spominjalo da bi kruzni ttebao da se pravi, ali ostalo je na spominjanju.
ma kolaps je non stop,degenerici pustaĆki staju i u 9:15 i u 11:30 i u 14:27...
amar1994

#18237 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

dobri su u gradu :D ,najbolji su ovi sto opletu po kocnici na magistrali i brzoj cesti da puste.. :-)

puštaĆi :thumbup: :lol: :lol:
zdruzdjo

#18238 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

bitanga_sa_otesa wrote:
konektovan wrote:
ma kolaps je non stop,degenerici pustaĆki staju i u 9:15 i u 11:30 i u 14:27...
Ondje Na ukljucenju iz aleja bosne srebrene ako vidim da je kolona, malo mahnem jer svakako nema brzo voziti tuda. i pjesacki je tu pa ne bih koga pokupio slucajno. Iz kasindolske isto. ako je mrljavljenje na djelu, e onda cekaj, i nisi za voznje. Kociti na 0km/h nista.
A ako se ide djonom da mi otme prednost pa da ja moram skakati po kocinici, e onda :evil: :evil: :evil:
Generalno od stupske petlje do aerodroma je stalno neka kolona(osim navece). ne znam zasto nikako. nema semafora, nema raskrsnice neke jake. ima tih ukljucivanja glupavih ali mislim da ljudi malo sami tu nesto usecere bez nekog razloga.
tempuser

#18239 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Optimist wrote:
Da li na ovaj nacin npr treba pustati u vogosci one koji dolaze iz pravca Ilijasa?

Npr vracam se popodne iz Zenice i ulazim u Sarajevo na Vogoscu. Kolona je vec od kruznog toka i dalje. Nekako gmizem i dodjem do onog ukljucenja prije UmaX pumpe, tu naleti poneko auto iz pravca Ilijasa i Semizovca i odmah se uvaljuje, maltene bez cekanja ????
Naizmjenicno propustanje je samo tamo gdje se dvije ceste tj trake iste vaznosti ulijevaju u jednu, u ostalim slucajevima vazi pravo prvenstva.
Travnički Noćni Šetač

#18240 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Meni je pravo drago kad me po Sarajevu puste da se uključim kao da znaju da nisam odaTLe... a i ja fino klimnem glavom i mahnem rukom i zahvalim se...
...
A i njima drago što ne mrljam nego dok blicnu ili mahnu ja odmah po gasu...
...
Pa onda poslije i ja pušĆam kad vidim da neko čeka i gleda ko će usporiti.... lijepo je to...
bitanga_sa_otesa

#18241 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

zdruzdjo wrote: ne znam zasto nikako. nema semafora, nema raskrsnice neke jake.
objasnio sam zasto je guzva...zbog puštaĆa,jer ne znaju propise i koce saobracaj i stvaraju guzvu...
na magistralnoj si cesti sta imas stajt i pustat nekoga nek ceka do ujutro,i ja cekam i uvaljujem se ne pusta me niko...60 je ogranicenje tom cestom,ne mozes vozit ni 30 po danu....i onda kae sto je guzva :cry: :run:
konektovan

#18242 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

bitanga_sa_otesa wrote:
zdruzdjo wrote: ne znam zasto nikako. nema semafora, nema raskrsnice neke jake.
objasnio sam zasto je guzva...zbog puštaĆa,jer ne znaju propise i koce saobracaj i stvaraju guzvu...
na magistralnoj si cesti sta imas stajt i pustat nekoga nek ceka do ujutro,i ja cekam i uvaljujem se ne pusta me niko...60 je ogranicenje tom cestom,ne mozes vozit ni 30 po danu....i onda kae sto je guzva :cry: :run:
Nazalost, mnogi ne poznaju kategoriju ceste kojom svakodnevno voze i ponašaju se k'o u svojim sokacima. Zato je tu a i na mnogim drugim mjestima hitno potteban kruzni, da se puštaći koliko toliko ubrzaju.
bitanga_sa_otesa

#18243 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

konektovan wrote: Zato je tu a i na mnogim drugim mjestima hitno potteban kruzni, da se puštaći koliko toliko ubrzaju.
ti ko da vozis po svemiru,koji je to kruzni igdje u sarajevu ubrzao nesto,samo je jos gore,treba edukovat debile da se nauce voziti,ili im presjec vozacke makazama...sinoc papcina s poluraspadnutom tričinom na socijalnom apoteka,desna traka, kolaps, kolona do malte.dok se takvi ne sankcionisu,kaznama i batinama ,nema ovde selameta...
konektovan

#18244 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Boga mi ove koje ja koristim, ide to poprilicno dobro, kad uporedim kako je nekad bilo.
tempuser

#18245 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Travnički Noćni Šetač wrote:Meni je pravo drago kad me po Sarajevu puste da se uključim kao da znaju da nisam odaTLe... a i ja fino klimnem glavom i mahnem rukom i zahvalim se...
...
A i njima drago što ne mrljam nego dok blicnu ili mahnu ja odmah po gasu...
...
Pa onda poslije i ja pušĆam kad vidim da neko čeka i gleda ko će usporiti.... lijepo je to...
Ja vala imam neka svoja pravila kad cu nekog propustit. Ako vozim u koloni i ako vidim da neko ceka da se ukljuci sastrane propusticu ga, ali samo jednog, nisam bas toliko merhametlija da ih propustim sve redom. Ako nema nikog na cesti ili ako iza mene ima svega par auta nema potrebe da propustim jer ce za 5 sekundi imati praznu cestu.
Kad mene neko propustim obavezno se zahvalim, nekad klimnem glavom, nekad :thumbup: , nekad kratko sa sva 4 zmigavca,
Bakir1

#18246 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

Meni je vrh gluposti kruzni tok sa brze ceste i uključenje prema buca potoku.
Ne zna se ni ko pije ni ko plača i uvijek se nadje neko pametan ili desetak njih koji paralizuju citav kruzni tok.
Meni se gadi u Sarajevo doci bilo poslom bilo privatno zato sto svaka suga ima pravo i sto niko nema blage veze s voznjom.
U Zenici stroga policija i kruzni tokovi to veze nema zbunjenih glupih telecih pogleda a ni poteza ide sve ko po loju.
U BL sam se vise puta zadesio petkom oko 16.00 znaci nema vece spice, tranzitom malo usporeno na par semafora ali ni blizu sarajevskoj sporosti inertnosti bezobrazluku i seljakluku.
Sarajevo u kombinaciji sa nigdje veze saobracajnim rješenjima, npr gore pomenuti kruzni tok a onda semafor sa propusnosti 0, je jedan od gorih gradova za voziti ili doci od tacke a do tacke b.
bitanga_sa_otesa

#18247 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

u sarajevu svaki drugi degenerik drzi mobitel u ruci ili na volanu...kontam koji je qrac tim debilima,sta ne mogu 20 minuta bez piljenja u ta govna...
Bakir1

#18248 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

Zato u Zenici svaki cetvrti kruzni tok patrola, plave koverte i za telefoniranje sa kamera za nadzor dolaze...
Ponekad mi se čini da odustvo sistema u Sarajevu nije slučajno ni najmanje....
Travnički Noćni Šetač

#18249 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

tempuser wrote: Ja vala imam neka svoja pravila kad cu nekog propustit. Ako vozim u koloni i ako vidim da neko ceka da se ukljuci sastrane propusticu ga, ali samo jednog, nisam bas toliko merhametlija da ih propustim sve redom. Ako nema nikog na cesti ili ako iza mene ima svega par auta nema potrebe da propustim jer ce za 5 sekundi imati praznu cestu.
Kad mene neko propustim obavezno se zahvalim, nekad klimnem glavom, nekad :thumbup: , nekad kratko sa sva 4 zmigavca,
Mozda si u nedelju baš mene i propustio da se uključim... tri puta su me ljudi uredno pustili i dobili su pozdrav zahvale...
Travnički Noćni Šetač

#18250 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Bakir1 wrote:Zato u Zenici svaki cetvrti kruzni tok patrola, plave koverte i za telefoniranje sa kamera za nadzor dolaze...
Ponekad mi se čini da odustvo sistema u Sarajevu nije slučajno ni najmanje....
Zenica je sasvim Ok sa ovim kružnim tokovima... ide to fino... Ono gdje je u Zenica problem je Travnička jer je preuska i ulaz/izlaz prema Dzananović centru gdje je vječita gužva... na ta dva mjesta nekako uvijek zaglavi...
Post Reply