Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#18227 Re: Zeničani
Ako ovo nije zajebancija sta je drugo
, ako misle negdje dodati moraju negdje oduzeti ovoliki novac a strucnjaci ne rekose
.
S obzirom da je gradonačelnik kazao da podneseni amandmani „masakriraju budžet“ širu javnost ćemo upoznati sa amandmanima za koje smatramo da će unaprijediti budžet.
Povećanje transfera za podsticaj poduzetništva za 350.000 KM
Povećanje transfera za sport za 200.000 KM
Podrška NK Čelik u reprogramu poreznih obaveza – 210.000 KM
Povećanje sredstava za putnu mrežu za 1.095.000 KM
Povećanje za tekuće održavanje vodovodne i kanalizacione mreže u MZ za 73.000 KM
Povećanje za predškolski odgoj i obrazovanje ( vrtići ) za 40.000 KM
Povećanje transfera za zdravstvo za 50.000 KM
Povećanje za opremu i adaptaciju domova iz oblasti kulture za 60.000 KM
Podrška ustanovama kulture od značaja za BiH – 50.000 KM
Povećanje transfera za kulturu za 15.000 KM
Povećanje podrške udruženjima i organizacijama boračkih populacija za 100.000 KM
Povećanje neprofitnim organizacijama za 20.000 KM
Povećanje finansiranja JU Dom porodica za 50.000 KM
Povećanje podrške za JU Dom za stara lica za 20.000 KM
Povećanje transfera za parlamentarne grupe za 135.000 KM
Povećanje transfera za popravku infrastrukture na Boračkom jezeru i izgradnju Eko kuće na Smetovima za 30.000 KM
Povećanje izdvajanja za Nagrade Zenice za 2.000 KM
Povećanje za održavanje sportskih objekata ( arena, atletski stadion…) za 50.000 KM
Povećanje za održavanje zelenih površina sportskih igrališta za 30.000 KM
Povećanje za izgradnju i uređenje dječjih igrališta i sportskih terena za 65.000 KM
Povećanje podrške JP RTV Zenica za 50.000 KM
PRESS SLUŽBA SDA ZENICA
- avenija
#18228 Re: Zeničani
Snaga centra ne postoji vise , to je SDA , znaci dao sam vam glas , prevarili ste i mene i cijelo moje okruzenje i svi su razoracani i revoltirani Snagom Centra vise nego sa SDA , za njih se zna da su osovina zla. Ublehe neke koseve kupili od milju maraka donirali i tu pricu forsiraju
. Osovina zla sa kladionicarima.
Najveca ckepi je ispao Galijasevic koji suti ko pi... najveca na svijetu,
Kuhlja u narodu svasta mogli bi i protesti biti cujem pred iducu sjednicu.
Najveca ckepi je ispao Galijasevic koji suti ko pi... najveca na svijetu,
Kuhlja u narodu svasta mogli bi i protesti biti cujem pred iducu sjednicu.
-
clio_dci120
#18229 Re: Zeničani
Za vikend sam sjedio na kafi sa jednim vijecnikom i govori mi za koaliciju SDA-SC. Ma kontam to nesto lozi raju, kad ono fakat istina.
- avenija
#18230 Re: Zeničani
Uzeli nas na pricu fora carsija momci , carsija ce glasat za njih i ti fazoni, sjebat ce SDA, a oni jebu sada nas sa SDA zajedno.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#18231 Re: Zeničani
Svi govorili da je Fudo trojanski konj kad ono SC.
Ali nema veze, poslije ovih par godina oni odlaze na smetljište historije zajedno sa SDA pod uslovom da Fudo cijeli mandat ostane načelnik, i da kandiduje na idućim lokalnim izborima. Vidjet ćemo.
Pitanje jedno? Može li se srednja medicinska završiti vanredno ali da je priznata?
Ali nema veze, poslije ovih par godina oni odlaze na smetljište historije zajedno sa SDA pod uslovom da Fudo cijeli mandat ostane načelnik, i da kandiduje na idućim lokalnim izborima. Vidjet ćemo.
Pitanje jedno? Može li se srednja medicinska završiti vanredno ali da je priznata?
- N.N.
#18232 Re: Zeničani
Za Dojcland kontas ?Jimmy McNulty wrote:Svi govorili da je Fudo trojanski konj kad ono SC.![]()
Moze, neki su moji poznanici tako odradili i priznalo im se...da li je 2-3 milje sve, ne znam sada...pisao sam nekada ovdje, mozda bi @kameni mogao znati
- kamen spoticanja
#18233 Re: Zeničani
Nesh valjda u njemacku...nista ofis za informisanje kod fude
neki su isli u siroki brijeg na prekvalifikaciju pa utekli kod angele
neki su isli u siroki brijeg na prekvalifikaciju pa utekli kod angele
- kamen spoticanja
#18234 Re: Zeničani
Ma u sustini i to su rekliBobi wrote:Ako ovo nije zajebancija sta je drugo, ako misle negdje dodati moraju negdje oduzeti ovoliki novac a strucnjaci ne rekose
.
S obzirom da je gradonačelnik kazao da podneseni amandmani „masakriraju budžet“ širu javnost ćemo upoznati sa amandmanima za koje smatramo da će unaprijediti budžet.
Povećanje transfera za podsticaj poduzetništva za 350.000 KM
Povećanje transfera za sport za 200.000 KM
Podrška NK Čelik u reprogramu poreznih obaveza – 210.000 KM
Povećanje sredstava za putnu mrežu za 1.095.000 KM
Povećanje za tekuće održavanje vodovodne i kanalizacione mreže u MZ za 73.000 KM
Povećanje za predškolski odgoj i obrazovanje ( vrtići ) za 40.000 KM
Povećanje transfera za zdravstvo za 50.000 KM
Povećanje za opremu i adaptaciju domova iz oblasti kulture za 60.000 KM
Podrška ustanovama kulture od značaja za BiH – 50.000 KM
Povećanje transfera za kulturu za 15.000 KM
Povećanje podrške udruženjima i organizacijama boračkih populacija za 100.000 KM
Povećanje neprofitnim organizacijama za 20.000 KM
Povećanje finansiranja JU Dom porodica za 50.000 KM
Povećanje podrške za JU Dom za stara lica za 20.000 KM
Povećanje transfera za parlamentarne grupe za 135.000 KM
Povećanje transfera za popravku infrastrukture na Boračkom jezeru i izgradnju Eko kuće na Smetovima za 30.000 KM
Povećanje izdvajanja za Nagrade Zenice za 2.000 KM
Povećanje za održavanje sportskih objekata ( arena, atletski stadion…) za 50.000 KM
Povećanje za održavanje zelenih površina sportskih igrališta za 30.000 KM
Povećanje za izgradnju i uređenje dječjih igrališta i sportskih terena za 65.000 KM
Povećanje podrške JP RTV Zenica za 50.000 KM
PRESS SLUŽBA SDA ZENICA
dva miliona od poljoprivrede i milion i kusur od placa za administraciju
mada su to sve fiktivne pare...citav budzet u projekciji na parama od taksi a nikad ih naplatiti nece
- Norm
#18235 Re: Zeničani
..ma de mi ne reci...nego ima li tvoje dijete u skoli besplatan tablet od 600KM? ako ima izvinjavam se...nema klupe kako Bog zapovjeda i grijanja u 21 vijeku ali neka imaju vijecnici sa kupljenim glasovima tablete od 600KM...i ne hebe doFu zelene, doFu hebe sve redom...nek nas hebe, samo nek koji put ufati i za sisu da je ugodjaj potpun...veliki_ah wrote:halo ba vijećnici ne potpisuju dokumente. Ovo se odnosi na radne materijale koji se printaju na stotinama stranica po sjednici.. Da se to sve fino izračunati.Norm wrote:
...halo ba kakva usteda...ne mozes potpisati dokument na tabletu...nego od koje je firme to kupio?
-
Mustang1
#18236 Re: Zeničani
Taman dosao da kazem da bi valjalo one silne koseve bez obruca srediti, i jos neka igralista popraviti i napraviti novo nesto Valja ovu djecu izvuci iz stanova da ne struhnu i napraviti nesto od njih inace smo propali jos vise. Ali ne praviti sve na Kamberovicu, nego po mahalama, ima dosta mjesta za to.
-
dert
#18237 Re: Zeničani
uspio sam odgledati ovu sjednicu do kraja
ni cetnici , ni ustase , ni sanu , ni hanu, ni genocid , ni holokaust , ni bombardovanje , ma nista se ne moze mjeriti sa
SDA, svo zlo svijeta se skupilo u njima , koja 'ljudska' djubrad ,gamad fuuuuuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
alija, zemlja ti kosti izbacila , sta si ovo napravio

ni cetnici , ni ustase , ni sanu , ni hanu, ni genocid , ni holokaust , ni bombardovanje , ma nista se ne moze mjeriti sa
SDA, svo zlo svijeta se skupilo u njima , koja 'ljudska' djubrad ,gamad fuuuuuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
alija, zemlja ti kosti izbacila , sta si ovo napravio
-
dah
#18238 Re: Zeničani
molim neko da mi kaže kako stoje stvari sa privatnim medicinskim školama, konkretno sa P.U. Gračanicacentar za obrazovanje oraslih
hvala
hvala
- Henry Chinaski
#18239 Re: Zeničani
Jesi li i dalje ozbiljan sa ovom tezom da tablet dobiješ za 1 KM? Koliko ti imaš godina mali?made_in_sarajevo wrote:https://www.bhtelecom.ba/tableti-detalj ... i1[uid]=32Henry Chinaski wrote:Čuj ima u telekomu za 1 KM?made_in_sarajevo wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/gradona ... #komentari
veze nemam sa Zenicom nego procita ovo i mogu reci gospodin je ovaj Fuad. za 30 vijecnika po 600KM tableti, nema jeftinije,nema telekom za 1KM,a satra se lik pricajuci o kriminalu i pranju para.![]()
Daj odmah jedan kamion tableta...
kroz razne pakete ima za 1KM, mora negdje biti internet,fiksni telefon,mobiteli na ime grada zenice i posto treba 30 komada lako bi to telekom prodao za 1KM. inace ovaj tablet pixi je sasvim dovoljan za gluposti tipa citanja dokumenata. sta su oni placali Ipade valjda pa je ispalo 20 000KM za 30 komada tableta. uredu usteda materijala ali zasta bolan 20 000KM za tablete,a satra se pricajuci o kriminalu
-
clio_dci120
#18240 Re: Zeničani
Realno smanjit ce se trosak printanja papirologije, ali iskreno da li je zaista trebalo davati 600,00KM po tabletu?
Ja uzeo za marku (mada tako da je za marku izgleda samo na prvu) Lenovo tablet (otprilike u slobodnoj prodaji kosta 180-200KM) i evo vec haman godinu super radi. Nikakvih problema. Znaci realno Lenovo tableti koji su prilicno poznati po kvaliteti mogu se uzeti za nekih 200KM i nije bilo potrebe izvaljivati 600,00KM za nekakve Samsunge!!!
Drugo, zna li se da li je iko kupio Metalurg, koliko znam jucer je bilo drugo rociste.
Ja uzeo za marku (mada tako da je za marku izgleda samo na prvu) Lenovo tablet (otprilike u slobodnoj prodaji kosta 180-200KM) i evo vec haman godinu super radi. Nikakvih problema. Znaci realno Lenovo tableti koji su prilicno poznati po kvaliteti mogu se uzeti za nekih 200KM i nije bilo potrebe izvaljivati 600,00KM za nekakve Samsunge!!!
Drugo, zna li se da li je iko kupio Metalurg, koliko znam jucer je bilo drugo rociste.
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#18241 Re: Zeničani
Ne znam kako mozete porediti sebe i corporate korisnike kad je u pitanju bilo kakva IT oprema ? Uz cijenu vjerovatno dolazi neka garancija+podrska od lokalnog vendora koja vama Facebook korisnicima niti treba niti je placate. Ne znam koji je tablet u pitanju ali cijena mu i "onako" vjerovatno nije manja od 250-300€. Da sam ja neko ko se pitao za ovo nista ispo iPad Mini ne bi ni islo.. ko vas j*** 
- kamen spoticanja
#18242 Re: Zeničani
Galaxy tab Agentoo wrote:Ne znam kako mozete porediti sebe i corporate korisnike kad je u pitanju bilo kakva IT oprema ? Uz cijenu vjerovatno dolazi neka garancija+podrska od lokalnog vendora koja vama Facebook korisnicima niti treba niti je placate. Ne znam koji je tablet u pitanju ali cijena mu i "onako" vjerovatno nije manja od 250-300€. Da sam ja neko ko se pitao za ovo nista ispo iPad Mini ne bi ni islo.. ko vas j***
taman ono sto treba raminom malom i ekremu cosicu da kvalitetnu obavljaju vijecnicku duznost
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#18243 Re: Zeničani
Pa dobro eto u Amerikama je cca 330-350KM.. kad dodas lokalne marze,poreze,carine i ovo sto sam naveo to je to. Iako je realno tuga dati 600KM za tako nesto
Hocu reci.. ja bi uradio ustedu tako sto bi im napravio mail adrese @zenica.ba, proslijedio instrukcije i uputstva i natjerao ih da printaju to od vijecnickih pausala ili neka nose svoje laptope/tablete/mobitele. Dakle.. to bi se onda zvala usteda
Hocu reci.. ja bi uradio ustedu tako sto bi im napravio mail adrese @zenica.ba, proslijedio instrukcije i uputstva i natjerao ih da printaju to od vijecnickih pausala ili neka nose svoje laptope/tablete/mobitele. Dakle.. to bi se onda zvala usteda
- kamen spoticanja
#18244 Re: Zeničani
gentoo wrote:Pa dobro eto u Amerikama je cca 330-350KM.. kad dodas lokalne marze,poreze,carine i ovo sto sam naveo to je to. Iako je realno tuga dati 600KM za tako nesto

ovo su dobili...kazem taman da mogu pratit dobro sjednice
-
Kralj Tvrtko I.
#18245 Re: Zeničani
E ovako...jbm mater i Vracetu i snagi kurca...
Jebali ste me al necete vise nikad...
Morao sam javno ovako...
Morao sam javno ovako...
-
slavemaster
#18246 Re: Zeničani
al cetri godine tog hebanjaKralj Tvrtko I. wrote:E ovako...jbm mater i Vracetu i snagi kurca...
Morao sam javno ovako...
- avenija
#18247 Re: Zeničani
Ma meni je jos gore , nagovorio sam 30 ljudi da glasa za njih, kontam da ima u vijecu neko ko bi se suprostavio SDA.Kralj Tvrtko I. wrote:E ovako...jbm mater i Vracetu i snagi kurca...
Morao sam javno ovako...
A jesu nas namagarcili nevjerujem
Program za 5
- kamberovica polje
#18249 Re: Zeničani
Hoće bit doček prijestolonasljedniku Bakiru I trezorskom?
-
clio_dci120
#18250 Re: Zeničani
Sad ce kamenspoticanja staviti onu kravatu sa SDA znakom i pred hotel Zenica 
Specijalni gost nas Jimi
Specijalni gost nas Jimi