SDA-All about
-
Innovation
-
eifel
#18227 Re: SDA-All about
Sirote budžetlije se skijaju i samo mi ovdje đabe jedemo govnaInnovation wrote:Gdje pise da se zalim?eifel wrote:pa šta se žališ?![]()
Ja sam samo konstatovala, da Avaz zna unaprijed.![]()
Otisla raja na planinu, pa mi sami.
- Banksy
#18228 Re: SDA-All about
Postavljati Tunju iz '91. nije kakav argument, šta više.eifel wrote: Akademik Filipović, veljača 1991.: "Nije Bosna prćija SDA ni Alije Izetbegovića"
https://www.youtube.com/watch?v=YmlLtR8rSn0
-
zvucnikk
#18229 Re: SDA-All about
http://tuzlanski.ba/prvi-potez-nove-vla ... aca-video/
za sve hejtere SDA stranke,koji kazu da nam nece biti bolje.
- Skijaš
#18230 Re: SDA-All about
Postavljati Tunju ikako nije neki argumentBanksy wrote:Postavljati Tunju iz '91. nije kakav argument, šta više.eifel wrote: Akademik Filipović, veljača 1991.: "Nije Bosna prćija SDA ni Alije Izetbegovića"
-
moke_31
#18231 Re: SDA-All about
Svaka čast paša.nemampojma0 wrote:E hebala vas vasa analitika,pojma vi nemate.
I pokojni Suljo,kao i njegovi odani ljudi,pili su s istog izvora,kao i danasnji nosioci politicke,obavjestajne i propagandne borbe protiv Bosne.
Ko je bio sef kadrovske komisije Sda u Suljino vrijeme,kad su ukonjeni svi patriotski kadrovi iz Sda,s ciljem "europeizacije i modernizacije" Sda,a promovirani nesposobni,kojim se moglo manipulirati,skloni da urade sve sto "sef" kaze kako bi ostali na pozicijama koje ne zasluzuju???Sto je imalo za posljedicu stanje u drzavi kakvo imamo zadnjih 12-13 godina.
Hajd da cujemo.
Vidi se ko prati politiku u kontinuitetu
- skupljac_zeljeza
#18232 Re: SDA-All about
Mislite da to njih na duže staze brine? Haris i SzBiH, Tunjo i MBO, Radončić i SBB, Kebo... Lagumdžija je trebao dati pare SDA-u da mu odrade kampanju, a ne Campbellu.Skijaš wrote:Postavljati Tunju ikako nije neki argumentBanksy wrote:Postavljati Tunju iz '91. nije kakav argument, šta više.eifel wrote: Akademik Filipović, veljača 1991.: "Nije Bosna prćija SDA ni Alije Izetbegovića"
-
eifel
#18233 Re: SDA-All about
Ja doslen nisam sreto lopove koje brine hoćel "pasti" i kada. Oni o tome misle kada "padnu"
- Danguba
#18234 Re: SDA-All about
zvucnikk wrote:http://tuzlanski.ba/prvi-potez-nove-vla ... aca-video/
iste fekalije...Vezano za jučerašnju vijest o povećanju paušala skupštinskim zastupnicima, te saopštenju Demokratske fronte treba reći da su u toj komisiji svi stranački predstavnici. Predsjednik i članovi su, Senad Alić (SDA), Mirza Sakić (BPS), Mirza Omerdić (SDA), Nedžada Avdić (DF), Fuad Imamović (Stranka za BiH), Nedžad Hamzić (SBB), Redžep Ismajlovski (SDP).
- GeeTnT
#18235 Re: SDA-All about
...i takoo 730 stranica....u kontinuitetu, a karavani prolaze.moke_31 wrote:Svaka čast paša.nemampojma0 wrote:E hebala vas vasa analitika,pojma vi nemate.
I pokojni Suljo,kao i njegovi odani ljudi,pili su s istog izvora,kao i danasnji nosioci politicke,obavjestajne i propagandne borbe protiv Bosne.
Ko je bio sef kadrovske komisije Sda u Suljino vrijeme,kad su ukonjeni svi patriotski kadrovi iz Sda,s ciljem "europeizacije i modernizacije" Sda,a promovirani nesposobni,kojim se moglo manipulirati,skloni da urade sve sto "sef" kaze kako bi ostali na pozicijama koje ne zasluzuju???Sto je imalo za posljedicu stanje u drzavi kakvo imamo zadnjih 12-13 godina.
Hajd da cujemo.![]()
Vidi se ko prati politiku u kontinuitetu
Jeste li sta promijenili? - osim friza, nista...
Mozete li uopsta promijeniti bilo šta? - mozete, samo boju teksta koju ostavljate na ovom forumu..
- iPod
#18237 Re: SDA-All about
Ne mogu da vjerujem, opet ih Čović namagarčio. Uzeo hladno finansije, odbranu i ministarstvo pravde plus 4 zamjenika.
17:40 Okončani su pregovori za raspodjelu fotelja u Vijeću ministara BiH. Kako je saopćio Dragan Čović, lider HDZ-a, ta stranka je dobila ministarske pozicije u ministarstvima finansija, odbrane i pravde, te zamjeničke pozicije u ministarstvima vanjskih poslova, vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, sigurnosti, te prometa i komunikacija. Savez za promjene koji čine SDS, PDP i NDP dobili su čelne pozicije u tri ministarstva, i to vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, vanjskih poslova i sigurnosti. Kadrovi Saveza za promjene bit će i na zamjeničkim pozicijama u ministarstvima civilnih poslova, odbrane i ljudskih prava i izbjeglica. Pored predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, kadrovi SDA bit će i na čelu ministarstava civilnih poslova i ljudskih prava i izbjeglica. Kadrovi ove stranke bit će i zamjenici ministara finansija i pravde. DF-u je pripalo Ministarstvo prometa i komunikacija, te zamjeničko mjesto u Ministarstvu odbrane.
- GeeTnT
#18238 Re: SDA-All about
Mislim da smo svi namagarceni...samo to neki primjete, a neki misle da su nagradjeni.iPod wrote:Ne mogu da vjerujem, opet ih Čović namagarčio. Uzeo hladno finansije, odbranu i ministarstvo pravde plus 4 zamjenika.
- It_is_a_Leclerc
#18239 Re: SDA-All about
Čović uvijek ima finansije. Neće ih imati sljedeći put, jer će Hrvatima pripadati mjesto ministra vanjskih poslova, pa neće imati pravo na drugi krug biranja. Ne vidim po čemu je Čović dobio išta više od SDA koja je, realno, dobila ministarstva sa ponajviše utjecaja na realan život građana.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#18240 Re: SDA-All about
Hrvati su dosita mjorizirani, za*bani i nejednakopravni. Opet im je pripalo to prokleto ministarstvo financija kao da su pare toliko bitne, a ne duša... 
-
afafaf
#18241 Re: SDA-All about
Ne mogu Baketa ocima ali cak i za nas mrzitelje njegovog lika i djela ovo je dosao kao šok.
Ako je on tzv. zastitnik Bosnjaka 
- KatarinaKosaca
#18242 Re: SDA-All about
Upravo, mada Bakiru je uvijek samo bilo stalo da uhljebi zeta, sestru i ženu. NIsam ni imala nekih iluzija o Bošnjačkim interesima. Možda će zet biti šef komisije z ademiniranje (direkcija pri ministarwstvu civilnih poslova), a vjerojatno ćemo vaditi i nove čipsove da koja kinta padne... Ima li niže, može li dublje?afafaf wrote:Ne mogu Baketa ocima ali cak i za nas mrzitelje njegovog lika i djela ovo je dosao kao šok.Ako je on tzv. zastitnik Bosnjaka
Mada, mislim kad se krade da se lako postižu dogovori. Utoliko, ako Bakiru ode manje u đep biću sretnija. Bošnjačka sirotinja od toga ionako nema ništa. Baš ništa.
Last edited by KatarinaKosaca on 22/02/2015 18:23, edited 2 times in total.
- It_is_a_Leclerc
#18243 Re: SDA-All about
Ne razumijem ja šta je to Bakir "Izgubio" da je to tako šokantno. Realno, SDA sljeduje pozicija predsjedavajućeg VM. Htjeli, ne htjeli moraju ga imenovati. Samim tim, Bošnjaci gube pravo da imenuju ministra vanjskih poslova i finansija. Hrvatski i srpski predstavnici se, samim tim, dogovoraju oko ta dva ministarstva.
SDA je dobila - ministarstvo civilnih poslova (sport, zdravstvo, javna uprava, obrazovanje), ministarstvo pravde i ministarstvo ljudskih prava i izbjeglica. Plus, DF je dobio komunikacije i promet, i samim tim može uraditi puno na digitalizaciji itd. A to da i Hrvati i Srbi moraju dobiti ponešto... Bože moj ! Očito su svi dobili po 2 bitna i 1 kozmetičko ministarstvo.
SDA je dobila - ministarstvo civilnih poslova (sport, zdravstvo, javna uprava, obrazovanje), ministarstvo pravde i ministarstvo ljudskih prava i izbjeglica. Plus, DF je dobio komunikacije i promet, i samim tim može uraditi puno na digitalizaciji itd. A to da i Hrvati i Srbi moraju dobiti ponešto... Bože moj ! Očito su svi dobili po 2 bitna i 1 kozmetičko ministarstvo.
- iPod
#18244 Re: SDA-All about
Leclerc, sve ce nam se samo kazati kroz nekoliko mjeseci. Po meni, uzeli su najgora ministarstva.It_is_a_Leclerc wrote:Čović uvijek ima finansije. Neće ih imati sljedeći put, jer će Hrvatima pripadati mjesto ministra vanjskih poslova, pa neće imati pravo na drugi krug biranja. Ne vidim po čemu je Čović dobio išta više od SDA koja je, realno, dobila ministarstva sa ponajviše utjecaja na realan život građana.
Čović se osigurao i za ministarstvo pravde kako to obicno i najvise voli, a ocekujem da će ga dobiti i u FBiH, i opet jovo na novo.
- iPod
#18245 Re: SDA-All about
HDZ je dobio ministarstvo pravde....It_is_a_Leclerc wrote:Ne razumijem ja šta je to Bakir "Izgubio" da je to tako šokantno. Realno, SDA sljeduje pozicija predsjedavajućeg VM. Htjeli, ne htjeli moraju ga imenovati. Samim tim, Bošnjaci gube pravo da imenuju ministra vanjskih poslova i finansija. Hrvatski i srpski predstavnici se, samim tim, dogovoraju oko ta dva ministarstva.
-
StupskaBitanga
#18246 Re: SDA-All about
DF se uhvatio vrućeg krompira oko ministarstva prometa i komunikacija jer trcimo valja objasniti kako i zašto smo u digitalnom mraku od juna
- KatarinaKosaca
#18247 Re: SDA-All about
Ako želče raditi i ako ne kradu, odlično ministarstvo. Ipak, HDZ opet najbolje prošao. Guzovača, odluke i lova.. nemoguće bolje. Mada ni onaj savez za promjene iz PC nije loše...StupskaBitanga wrote:DF se uhvatio vrućeg krompira oko ministarstva prometa i komunikacija jer trcimo valja objasniti kako i zašto smo u digitalnom mraku od juna
- It_is_a_Leclerc
#18248 Re: SDA-All about
Pardon. Greška je u pitanju. Generalno, smatram da je SDA uzmaknla za kompromis, ali ništa dramatično i senzacionalno. Moglo se možda tražiti makar odbrana, u zmajenu za ove izbjeglice i ljudska prava, ali opet... ništa previše.iPod wrote:HDZ je dobio ministarstvo pravde....It_is_a_Leclerc wrote:Ne razumijem ja šta je to Bakir "Izgubio" da je to tako šokantno. Realno, SDA sljeduje pozicija predsjedavajućeg VM. Htjeli, ne htjeli moraju ga imenovati. Samim tim, Bošnjaci gube pravo da imenuju ministra vanjskih poslova i finansija. Hrvatski i srpski predstavnici se, samim tim, dogovoraju oko ta dva ministarstva.
DF je prošao daleko lošije, jer imaju jedno ministarsko mjesto, a imaju 5 mandata u Parlamentu.
Očekujem da je HDZ dobio pravdu u zamjenu za odustajanje od jednog ministarstva na nivou FBiH.
- Lokman
#18249 Re: SDA-All about
Ovo je racionalno razmišljanje. Šta više dodao bih da je Bakir dobio historijsku pobjedu jer je zaokružio proces kojim je Dodik izbaćen iz državne vlasti. Još samo prije nekoliko dana situacija je bila beznadežna, ali je Bakir smirio tenzije i učvrstio koaliciju. Bakir radi ono što može, a politika je umijeće mogućeg. Očigledno da ima talenta za pregovore. Imenovanje Zvizdića je također dobar potez. Uspostavlja se koncept nove SDA koja mora izrasti iz ruševina tihićevog destruktivnog kadrovskog naslijeđa. Bakir mora pronaći kvalietetan kompromis između modernosti i tradicije u smislu uključivanja u globalnu ekonomiju.It_is_a_Leclerc wrote:Ne razumijem ja šta je to Bakir "Izgubio" da je to tako šokantno. Realno, SDA sljeduje pozicija predsjedavajućeg VM. Htjeli, ne htjeli moraju ga imenovati. Samim tim, Bošnjaci gube pravo da imenuju ministra vanjskih poslova i finansija. Hrvatski i srpski predstavnici se, samim tim, dogovoraju oko ta dva ministarstva.
- iPod
#18250 Re: SDA-All about
Nadam se da je tako, no sa Čovićem se nikada ne zna. Ubrzo će se sve znati jel ide i Vlada FBiH ili ništa do daljnjeg.It_is_a_Leclerc wrote:Pardon. Greška je u pitanju. Generalno, smatram da je SDA uzmaknla za kompromis, ali ništa dramatično i senzacionalno. Moglo se možda tražiti makar odbrana, u zmajenu za ove izbjeglice i ljudska prava, ali opet... ništa previše.iPod wrote:HDZ je dobio ministarstvo pravde....It_is_a_Leclerc wrote:Ne razumijem ja šta je to Bakir "Izgubio" da je to tako šokantno. Realno, SDA sljeduje pozicija predsjedavajućeg VM. Htjeli, ne htjeli moraju ga imenovati. Samim tim, Bošnjaci gube pravo da imenuju ministra vanjskih poslova i finansija. Hrvatski i srpski predstavnici se, samim tim, dogovoraju oko ta dva ministarstva.
DF je prošao daleko lošije, jer imaju jedno ministarsko mjesto, a imaju 5 mandata u Parlamentu.
Očekujem da je HDZ dobio pravdu u zamjenu za odustajanje od jednog ministarstva na nivou FBiH.