Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Pedja Kojovic

#18226 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

"Pedjina sklonost postizbornoj matematici"...?

Svasta.
:)

p.k.
komandant mark

#18227 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by komandant mark »

rajvosa1 wrote:Razlozi za podršku ovoj listi: nebošnjak nosilac liste, Sabina Ćudić - inteligentna, obrazovana, šarmantna, Edin Forto, uspješan biznismen, nije ovisan o budžetu, a sigurno će imati i dobru medijsku podršku. Razlozi za oprez: Peđina sklonost postizbornoj "matematici", podrška Naše stranke džukelama u Sarajevu i nesimpatije prema žrtvama napada džukela... Možda glasam, vidjet ćemo. Ako budete nastavili podržavati kerove protiv ljudi, možda vas ne zaokružim.
Jel se NS stvarno zalaze za odrzavanje postojeceg stanja sa divljim psima na ulicama? Ako je tako, to je jako neodgovorno i neozbiljno.
Pedja Kojovic

#18228 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

komandant mark

Ne, nas stav prema problemu sa psima lutalicama nije "odrzavanje postojeceg stanja".
Problem je nastao zbog neprimjenjivanja zakona, odnosno, zato sto su se pod primjenom zakona pljackali poreski novci - kao sto je u slucaju azila u Praci - za koji su gradjani izdvojili skoro 2 miliona da se izgradi a onda skoro milion za navodno odrzavanje...
MI smo, mozda vise nego drugi, odlucni da taj problem rijesimo ali ne pokoljem pasa i ironicnim pozivanjem na evropske prakse. (EU nije samoposluga iz koje mozete uzimati ono sto hocete a ono sto necete baciti. U EU je zakon/praksa da premijer ne imenuje svog brata da vodi preduzece koje je pod njegovom nadleznoscu, da svaki gradjanin bez obzira na etnicku, vjersku i drugu pripadnost imao aktivno i pasivno biracko pravo, itd - ali se predlagaci "evropskog" zakona o psima ne obaziru na te "sitnice").

Dakle, nije tacno da postoje samo dva odgovora na ovaj problem ; zadrzavanje postojeceg stanja ili pokolj pasa.
Prvo - skloniti pse sa ulica u azile (veliki drzavni ali i mali privatni), sterilisati ih, a kad se broj takvih pasa svede na normalan prosjek (njihov zivotni vijek je u prosjeku 4-5 godina) onda primjeniti evropske zakone - eutanazija nakon odredjenog vremena u azilu.(Za cipovane pa pustene pse naplacivati kaznu vlasnicima).
Pri tome, eutanazija mora biti apsolutno posljednja opcija i namjenjena uglavnom agresivnim i bolesnim psima.

Svaki zivot je svet i moramo prestati o ubijanju razmisljati kao o nacinu za rjesenja problema - zivotinjskih ili ljudskih.

p.k.
Pedja Kojovic

#18229 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

r3d3

Ne znam odakle vam taj iznos.
Zapravo pretpostavljam da ste to procitali negdje jer otprilike toliko su oni koji to sada rade napacivali od drzave.
(Dio tog novca vidjecete u raskosnim kampanjama koje slijede).
Stvarna cijena odrzavanja psa u peridou od mjesec dana je mnogo, mnogo niza.
Takodje, bilo koja cijena, kad smo vec kod toga, u poredjenu sa cijenom ubijanja je niza.
Ali da ponovim, nas stav je; skloniti pse s ulice bez pokolja.
To se moze i mi cemo to uraditi.

p.k.
The BEN10

#18230 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by The BEN10 »

Pedja Kojovic wrote:r3d3
Takodje, bilo koja cijena, kad smo vec kod toga, u poredjenu sa cijenom ubijanja je niza.
'ta ćete vi - sa jednim il dva zastupnika u KS-u, ako i toliko budete imali budite sretni... :lol:
Pedja Kojovic

#18231 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

the ben10

Slazem se da sa jednim ili dva zastupnika ne mozemo uraditi puno (mada je moj osjecaj da smo sa dva uradili puno vise nego neke partije sa sedam ili osam zastupnika).
Ali ako glasaci, na osnovu naseg rada u prethodnom mandatu, budu u vecem broju glasali za nas i budemo imali vise osvojenih mjesta onda cemo uraditi mnogo toga.

E sad, ako neko zbog stava "'ta cete vi" ima dilemu i pita se da li smo spremni ukradenim i nelegalnim novcem finansirati vrstu kampanje koja, de facto, garantuje takav rezultat - odgovor je nismo.
Bicemo prisutni u okviru svojih mogucnosti i licnim radom pokusati nadomjestiti nedostatak novca i nadati se da ce se ljudi kada udju u glasacku sobicu opredjeliti za cist obraz i zdrav razum.

p.k.
drug_profi

#18232 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug_profi »

Pedja. Molim te mozete li sta uciniti na izmjeni zakona o dobrobiti zivotinjs jer je stanje postalo nepodnosljivo. Lavez po cijelu noc. Moram li prekrisiti zakon da bi se docepao prava na nocni odmor?

...s mobilnog...
VjecitiStudent

#18233 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

The BEN10 wrote:
'ta ćete vi - sa jednim il dva zastupnika u KS-u, ako i toliko budete imali budite sretni... :lol:
Jednostavna matematika, dok sve budžetlije glasaju za svoje, zelene ili crvene, za ostale ne ostaje puno.
Pedja Kojovic

#18234 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

drugi profil

Pod mojim prozorima - Bjelave-Mejtas - se takodje vode urnebesne borbe pasa cijelu noc.
(A i ja imam bivseg lutalicu pa se u neka doba i on kao ukljuci u lajanje).
To moramo i mozemo rijesiti pod hitno i ne moramo krsiti zakon da bi to rijesili.

p.k.
hzsa22

#18235 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by hzsa22 »

Pedja, Sabina, Albine

Vidjeh reklamu Nase stranke na facebooku vezanu za neodrzivost penzionog sistema. Da li uopce imate plan kako rijesiti taj problem ili je to kao i kod vecine drugih stranaka floskula da bi se dobili glasovi? Onoliko koliko ja pratim i znam, relativno brzo rjesenje tog problema nije moguce (barem u periodu od minimalno 10-15 godina) jer osnova za razvoj privrede i kreiranje radnih mjesta jeste oslobadjanje novca koji se izdvaja za administraciju. U situaciju u kojoj ti budzetski korisnici uglavnom i finansiraju te penzionere, bilo kakvo ozbiljnije smanjenje administracije bi ujedno znacilo i kolaps sistema. Uglavnom, jedan zacarani krug. Bas me interesuje vas prijedlog kako ovo rijesiti.

Hvala
Last edited by hzsa22 on 14/08/2014 17:45, edited 1 time in total.
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#18236 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by UltrasNaBaterije »

Pitanje za Nasu stranku.

Zasto egzistirate u jedinicama i postavljate kandidate isključivo iz jedinica (opština i mjesnih zajednica) gdje su Bošnjaci većina? Kada ćemo vidjeti Našu Stranku u Banjaluci, Širokom Brijegu, Livnu ili Bijeljini? Kažete da se građanska opcija, zar i ovi gradovi nemaju 'građana' koji ih naseljavaju? Da li ste vi ipak samo stranka koja kupi propale mlade kadrove SDA, SBiH i SDP koji nisu uspjeli u maticama, neopredjeljene iz miješanih brakova ili neki pokušaj da se ionako nehomogena politička scena još više zakomplikuje?

Sve je otpočetka mirisalo na podvalu Bošnjacima, međutim vi to niste, prije bih rekao da ste stranka bez kompasa, nekog konkretnog cilja i želje za talom u 'ogromnom' budžetskom kolaču. Dao sam vam glas prošli put na općinskim izborima, jer stvarno nisam htio gledati lažovčinu Koldžu kako diriguje N. Sarajevom, ali nije bilo te sreće da ga se makne, ipak je gosp. Sabina bila manje zlo, žene su gospoda za ove glavonje. Idući put sigurno nećete dobiti moj glas, možda je i nebitan jer već imate neku svoju bazu glasača. Smatram gospodine P. Kojoviću da ste slabo iskoristili dobijeni mandat u KS jer ni u jednom trenutku niste pokazali ni se odredili gdje ste i sa kim želite biti, to pokazuju i ovi mandati Vlade, ostavke, promjene itd. Neka vam SBiH bude najbolji primjer kako prelivode završe. 90% njihovih kandidata su nepismene budale koje su imale vlast, šetale između SDA i SDP i sad su se ugasili. Takva je bila i njihova politika. Smatram da u da u jednoj izrazito heterogenoj sredini kao što je BiH, mogu opstati samo oni koji imaju jasnu liniju kojom vode stranku i sa jasnim rješenjima na probleme naroda. Nažalost, toga ovdje nema i zato se aBd selim ubrzo iz ovog kuršlusa.

LP
The BEN10

#18237 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by The BEN10 »

Pedja Kojovic wrote:the ben10
E sad, ako neko zbog stava "'ta cete vi" ima dilemu i pita se da li smo spremni ukradenim i nelegalnim novcem finansirati vrstu kampanje koja, de facto, garantuje takav rezultat - odgovor je nismo.
Bicemo prisutni u okviru svojih mogucnosti i licnim radom pokusati nadomjestiti nedostatak novca i nadati se da ce se ljudi kada udju u glasacku sobicu opredjeliti za cist obraz i zdrav razum.
Predraze,
Svaki vid trošenja novca za pomahnitale lutalice putem famoznih azila za pse, je ništa osim bacanje para svih nas i jeftina populisticka priča.
Prije svega, reci nam koliko košta mjesečno zbrinjavanje psa u azilu po tvojoj računici. Kad nam to kažeš, onda ću ti reći da taj iznos pomnozem sa brojem lutalica koje treba zbrinuti je jako velik i preče je njim finansirati djecu koja su ove godine jedva otišla na matematičku olimpijadu. Ili jednostavno stioendirati nadarene učenike. A naći će se još takvih kategorija koliko hoćeš. Pozivati se u ovom slučaju na nekakve moralne zakone EP-a, dok para nema, je jeftini populizam. Neka jednu marku dnevno košta zbrinjavanje psa, to je 10000 KM dnevno, iliti 300 000 mjesečno! Dakle, 1000 cjelogodisnjih stipendija...
Pedja Kojovic

#18238 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

hzsa22

Problem je ozbiljan i komplikovan i ovo, slozicete se nadam, nije najbolji nacin prezentacije rjesenja.
Ja cu ga sumirati jer sam stekao utisak da ste upoznati sa problematikom.

Osloboditi PIO korisnika koji ne ispunjavaju uslove. (Trenutno oko 30%).

Za potrebe tih korisnika (Najvecim dijelom bivsi borci koji su uvedeni u PIO prava. Nas stav je politika prema toj populaciji od pocetka bila pogresna - svodeci patriotizam na malu mjesecnu dotaciju - ali to im je obecano i mora se ispostovati) formirati fond koji bi se punio od dodatnih akciza na duhan, alkohol, igre na srecu ili, sto je moja preferenca, od profita izuzetno profitabilnih javnih kompanija (BH Telecom, prozivodnja elektricne energije, itd.)

PIO uspostaviti na tzv, tronoznom sistemu.
Obavezno osiguranje, dobrovoljno (zivotna osiguranja) i individualno(Poreska olaksica do odredjenog iznosa za one koji na posebne bankovne racune odlazu novac za penziju. Radi se o racunu u kojem je pristup vlasniku izuzetno ogranicen i svako koriscenje podlijeze porezu od 50%).

Drugo. Vas zakljucak o urusavanju PIO sistema u slucaju naglog i radikalnog smanjenja drzavnih uposlenika je nesto o cemu malo ljudi a jos manje politcara uopste i razmislja. Medjutim, analizom starosnog prosjeka i simulacijom koju smo radili sa timom strucnjaka dosli smo do rezultata koji nije nimalo los, u smislu da bi prirodno smanjenje radne snage u toj oblasti i istovremeno jacanje realnog sektora (uz masovne prekvalifikacijske projekte), do kojeg bi doslo rasterecenjem privrednika od drzavnih dazbina to bilo relativno bezbolno izvodivo.

To bi bio pocetak.
Ako ste bavili tim problemom onda sigurno mozete vidjeti u kojem pravcu ide dalje.

p.k.
Pedja Kojovic

#18239 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

Ultranabaterije

Uprkos znacajnom trudu i novcu koji smo nekoliko puta ulozili u pokretanje Nase stranke u gradovima koje spominjate nismo se u tim sredinama uspjeli organizovati na nacin na koji bi zeljeli i opravdao ozbiljan nastup na izborima ove godine.
Mene licno, i o tome sam pisao na ovom forumu mnogo puta, to jako boli. Zasto je to tako? Culi smo bezbroj razlicitih objasnjenja.
Nasa stranka radi tamo gdje ima ljudi koji vjeruju u nasu ideologiju i nas program i koji su spremni da rade.
Mozda smo pravili greske u organizaciji ili birali pogresne ljude ali je tako kako je.
(Na proslim izborima smo u BL kandidirali Damira Miljevica. Ulozili smo, a i on sam, dosta u kampanju, ali nije prosao. Imali smo i druge kandidate u RS-u, ali su rezultati bili losi).
Odbor NS-a u Mostaru je "podizan" mnogo puta i rukovodstvo stranke je jedno vrijeme vise vremena provodilo tamo nego u Sarajevu, ali cim bi broj clanova OO dostigao ozbiljniju brojku i organizacija pocela da ozbiljno radi doslo bi do incidenta, nazalost, najcesce, medjuetnickog i bili bi prisiljeni ugasiti odbor.)

Ostatak vaseg posta necu komentarisati jer predstavlja vase misljenje i vi na to imate pravo i tome i sluzi ovaj forum.
Zao mi je sto mislite da nismo opravdali vase povjerenje u SKS (mada mi nisu jasne aluzije na smjene vlade).
Potpuno ste u pravi kada kazete da se nismo opredjelili niti za jedan od dva bloka (SDA i SDP blok).
Vama to ocigledno smeta, ali mi to ne smatramo falinkom. Dapace.

p.k.
Pedja Kojovic

#18240 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

theben10

Potpuno razumijem vas stav.
Radi se o tome da mi smatramo da bi pristajanjem na pokolj pasa ( a kasnije mozda i svega sto je "neisplativo") nastala moralna steta u nasem humanizmu koja je nemjerljiva novcem.

Ne slazem se da je izbor reduciran na ono sto ste predstavili; ili psi lutalice ili takmicenja u matematici.
Ako nam glasaci daju priliku mladi koji osvajaju medalje iz znanja ce sasvim sigurno u nasoj vladi imati podrsku kakvu nikada do sada nisu imali.
(Ne mogu da se ne sjetim smijeha s kojim je jednom prilikom docekan moj prijedlog rukovodstvu Skupstine da nase klince koji su na nekom od takmicenja iz matematike ili fizike osvojili visoka mjesta, ne sjecam se tacno, pozovemo na sjednicu i da im odamo pocast).

Dakle, maknuti pse lutalice s ulice, smanjiti broj (bez ubijanja) u okvire evropskih prosjeka i onda primjeniti evropsko zakonodavstvo po tom pitanju - to je nasa politika.

Ako vam je to vazno/krucijalno pitanje i ne slazete se sa nasim pristupom tom problemu onda NS nije stranka za koju trebate glasati. (Mislim, bolje je da vam posteno kazem nego da vas zamajavam).

p.k.
Pedja Kojovic

#18241 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

r3d3

Dobicete odgovor, naravno.
Trenutno nisam u prilici da pronadjem kod sebe tu analizu a ne zelim da izadjem sa netacnim podacima.
Znam samo da je cijena hvatanja, registrovanja i eutanazije zivotinja bila daleko visa od cijene drugih, humanih, metoda.
U svakom slucaju, potrudicu se da vam sto prije odgovorim.(Iako cijena, kao sto vam rekao, nije premisa na kojoj je bazirana nasa politika po tom pitanju).

p.k.
drug_profi

#18242 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug_profi »

Pedja Kojovic wrote:drugi profil

Pod mojim prozorima - Bjelave-Mejtas - se takodje vode urnebesne borbe pasa cijelu noc.
(A i ja imam bivseg lutalicu pa se u neka doba i on kao ukljuci u lajanje).
To moramo i mozemo rijesiti pod hitno i ne moramo krsiti zakon da bi to rijesili.

p.k.
Hvala na razumjevanju. Ne zelim trovati, ubijati nehumano zivotinje (imam i ja dvoje usvojenih na vikendici), ali MORAM spavati. Nije problem jedna noc, ali kad se zareda niz, a to traje vec nekoliko mjeseci, vise sam nalik zombiju ujutro nego covjeku koji mora raditi odgovoran posao 8 sati.
drug_profi

#18243 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug_profi »

Cisto za diskusiju podatak:
Komercijalna cijena humane eutanazije psa normalne velicine je oko 70 GBP + isto toliko kremacija.
Ukupno 140 funti, tj. 350 maraka u nasem novcu, a izvedeno po standardu UK (dogtrustovskim leglom)i sa uracunatom zaradom veterinara i krematorija.
Dakle siguran sam da je realno mnogo jeftinije. Svakako se u Kaknju pravi pogon za preradu zivotinjskog otpada, tj. krematorij.
Ovo sve zvuci jako grubo, ali ovaj problem je eskalirao da mjere gdje se moraju poduzimati teski potezi, za koje treba imati i muda. Meni je zao tih pasa, ali su vec postali zdravstveni i bezbjednosni rizik.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#18244 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

VjecitiStudent wrote:
The BEN10 wrote: 'ta ćete vi - sa jednim il dva zastupnika u KS-u, ako i toliko budete imali budite sretni... :lol:
Jednostavna matematika, dok sve budžetlije glasaju za svoje, zelene ili crvene, za ostale ne ostaje puno.

Upravo tako.

Ipak nezavisnih ima i nezavisni imaju za koga glasati.
Valjda glasovi nezavisnih neće biti bačeni u zeleno-crvenu baru?
Naknadno.
weredsf

#18245 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by weredsf »

Dobicete odgovor, naravno.
Trenutno nisam u prilici da pronadjem kod sebe tu analizu a ne zelim da izadjem sa netacnim podacima.
Znam samo da je cijena hvatanja, registrovanja i eutanazije zivotinja bila daleko visa od cijene drugih, humanih, metoda.
U svakom slucaju, potrudicu se da vam sto prije odgovorim.(Iako cijena, kao sto vam rekao, nije premisa na kojoj je bazirana nasa politika po tom pitanju).

p.k.
Pa ovo dvoje moras uraditi u oba slucaja, bilo eutanazije ili udomljavanja
The BEN10

#18246 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by The BEN10 »

Pedja Kojovic wrote:theben10
Potpuno razumijem vas stav.
Radi se o tome da mi smatramo da bi pristajanjem na pokolj pasa ( a kasnije mozda i svega sto je "neisplativo") nastala moralna steta u nasem humanizmu koja je nemjerljiva novcem.

Ne slazem se da je izbor reduciran na ono sto ste predstavili; ili psi lutalice ili takmicenja u matematici.
Ako nam glasaci daju priliku mladi koji osvajaju medalje iz znanja ce sasvim sigurno u nasoj vladi imati podrsku kakvu nikada do sada nisu imali.
(Ne mogu da se ne sjetim smijeha s kojim je jednom prilikom docekan moj prijedlog rukovodstvu Skupstine da nase klince koji su na nekom od takmicenja iz matematike ili fizike osvojili visoka mjesta, ne sjecam se tacno, pozovemo na sjednicu i da im odamo pocast).
Peđa,
da si malo bolje pročitao moj post vidio bi da sam puno šire gledao on onoga što ti hoćeš poturiti - nadaredni talenti vs psi. Gle, desetina hiljada krava, i stotine hiljada pilića svakodnevno doživi pokolj u ovoj državi, pa nikom ništa. Kao što rekoh, bitno je bavit se jeftinim politikanstvom i na taj način zarađivati populističke glasove. ;-)
Dakle, nipošto ne bih rekao da se stotina hiljada KM, koje bi se mjesečno izdvajale za izdržavanje pasa u azilima (hrana, održavanje, plaće zaposlenima itd), mogu svesti pod ono što si ti zaključio iz mog posta (a fino sam ostavio prostor za mnogo toga), jer druže za iste te novce svakog mjeseca se može:
- OBRAZOVANJE: izgraditi/opremiti škola, izgraditi/opremiti vrtić ili neka visokoškolska ustanova (ili laboratorij u okviru iste)
- ZDRAVSTVO: opremiti zdravstvene ustanove prioritnenom opremom: CTG, uređaji za mag. rezonancu. Čak bi se za par mjesečnih iznosa mogla osposobiti i neka od ekipa za obavljanje složenih operativnih zahvata a koji se trenutno obavljaju vani po paprenim cijenama...
Ovako bih mogao nastaviti do u nedogled - no, ovakve stvari nisu ni izbliza privlačne, jer njima nećete privući pažnju izuzetno glasnih i opasnih (po broj glasova) cukoljupce.
Živio.

-
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#18247 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Cekaj, a ti si dao svoj glas, pretpostavljam, nekoj od jako efikasnih stranaka, koji se ne bave populizmom ( mada je nazvati ovaj stav NS vezano za pse lutalice populizmom, smijesno)...i onda su ti tvoji, za koje si glasao, uredili drzavu, skolstvo, sudstvo, zdravstvo...finansiranje nadarenih ucenika...ma SVE. Tako da ono, sto uopste raspravljamo o eventualno nekoj alternativi i rjesenju, kada je sve slozeno, uredjeno i rijeseno.

Cemu obracanje Pedji, i seciranje stavova NS, kada je sve vec sredjeno, uredjeno..i opet te, dosadasnje, podrzati treba. :thumbup:

Jer 'ta ce te vi...da, naravno Nasa stranka. Ima SDP, i jos vise SDA, nema BA, sve poslozili, uredili....Allah ih nagradio. :lol:

Kakvo licemjerstvo u pm. :run:
drug_profi

#18248 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug_profi »

Jesu, sve su poslozili i uredili po svojoj mjeri. Drzava je ko Amerika ali samo za njih.
A toliko problema od sitnih do ogromnih da ne znas od cega bi poceo rjesavati.
Kerovi, smece, kriminal, voda, saobracaj, javni prevoz, zeljeznica, ekologija, monopoli, prava radnika, ovlastenja policije, bezmudo i korumpirano tuzilastvo i sudstvo, bezbroj nivoa vlasti i bezbroj pijavica koji sisaju budzet, nema ulaganja u NIR, nema ulaganja u obrazovanje, u sport, u kvalitet zivota...

ne zna covjek odakle bi poceo.... :evil:
The BEN10

#18249 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by The BEN10 »

Ne znam jeste li primijetili - obraćam se isključivo Predragu. Sam je počeo priču o psima odg na pitanje forumasa. Uostalom, čovjek argumentovano diskutuje, koliko god da mu argumenti bili tanki, ja mu čestitam. To što vi radite je samo trollanje i razvodnjavanje.
drug_profi

#18250 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug_profi »

The BEN10 wrote:Ne znam jeste li primijetili - obraćam se isključivo Predragu. Sam je počeo priču o psima odg na pitanje forumasa. Uostalom, čovjek argumentovano diskutuje, koliko god da mu argumenti bili tanki, ja mu čestitam. To što vi radite je samo trollanje i razvodnjavanje.
Samo sto kad ti prozivas nekog za populizam, to izgleda presmjesno....
Locked