Svasta.
p.k.
Jel se NS stvarno zalaze za odrzavanje postojeceg stanja sa divljim psima na ulicama? Ako je tako, to je jako neodgovorno i neozbiljno.rajvosa1 wrote:Razlozi za podršku ovoj listi: nebošnjak nosilac liste, Sabina Ćudić - inteligentna, obrazovana, šarmantna, Edin Forto, uspješan biznismen, nije ovisan o budžetu, a sigurno će imati i dobru medijsku podršku. Razlozi za oprez: Peđina sklonost postizbornoj "matematici", podrška Naše stranke džukelama u Sarajevu i nesimpatije prema žrtvama napada džukela... Možda glasam, vidjet ćemo. Ako budete nastavili podržavati kerove protiv ljudi, možda vas ne zaokružim.
'ta ćete vi - sa jednim il dva zastupnika u KS-u, ako i toliko budete imali budite sretni...Pedja Kojovic wrote:r3d3
Takodje, bilo koja cijena, kad smo vec kod toga, u poredjenu sa cijenom ubijanja je niza.
Ali da ponovim, nas stav je; skloniti pse s ulice bez pokolja.
To se moze i mi cemo to uraditi.
Jednostavna matematika, dok sve budžetlije glasaju za svoje, zelene ili crvene, za ostale ne ostaje puno.The BEN10 wrote:'ta ćete vi - sa jednim il dva zastupnika u KS-u, ako i toliko budete imali budite sretni...Pedja Kojovic wrote:r3d3
Takodje, bilo koja cijena, kad smo vec kod toga, u poredjenu sa cijenom ubijanja je niza.
Ali da ponovim, nas stav je; skloniti pse s ulice bez pokolja.
To se moze i mi cemo to uraditi.
Predraze,Pedja Kojovic wrote:the ben10
E sad, ako neko zbog stava "'ta cete vi" ima dilemu i pita se da li smo spremni ukradenim i nelegalnim novcem finansirati vrstu kampanje koja, de facto, garantuje takav rezultat - odgovor je nismo.
Bicemo prisutni u okviru svojih mogucnosti i licnim radom pokusati nadomjestiti nedostatak novca i nadati se da ce se ljudi kada udju u glasacku sobicu opredjeliti za cist obraz i zdrav razum.
Hvala na razumjevanju. Ne zelim trovati, ubijati nehumano zivotinje (imam i ja dvoje usvojenih na vikendici), ali MORAM spavati. Nije problem jedna noc, ali kad se zareda niz, a to traje vec nekoliko mjeseci, vise sam nalik zombiju ujutro nego covjeku koji mora raditi odgovoran posao 8 sati.Pedja Kojovic wrote:drugi profil
Pod mojim prozorima - Bjelave-Mejtas - se takodje vode urnebesne borbe pasa cijelu noc.
(A i ja imam bivseg lutalicu pa se u neka doba i on kao ukljuci u lajanje).
To moramo i mozemo rijesiti pod hitno i ne moramo krsiti zakon da bi to rijesili.
p.k.
VjecitiStudent wrote:Jednostavna matematika, dok sve budžetlije glasaju za svoje, zelene ili crvene, za ostale ne ostaje puno.The BEN10 wrote: 'ta ćete vi - sa jednim il dva zastupnika u KS-u, ako i toliko budete imali budite sretni...
Pa ovo dvoje moras uraditi u oba slucaja, bilo eutanazije ili udomljavanjaPedja Kojovic wrote:r3d3
Dobicete odgovor, naravno.
Trenutno nisam u prilici da pronadjem kod sebe tu analizu a ne zelim da izadjem sa netacnim podacima.
Znam samo da je cijena hvatanja, registrovanja i eutanazije zivotinja bila daleko visa od cijene drugih, humanih, metoda.
U svakom slucaju, potrudicu se da vam sto prije odgovorim.(Iako cijena, kao sto vam rekao, nije premisa na kojoj je bazirana nasa politika po tom pitanju).
p.k.
Peđa,Pedja Kojovic wrote:theben10
Potpuno razumijem vas stav.
Radi se o tome da mi smatramo da bi pristajanjem na pokolj pasa ( a kasnije mozda i svega sto je "neisplativo") nastala moralna steta u nasem humanizmu koja je nemjerljiva novcem.
Ne slazem se da je izbor reduciran na ono sto ste predstavili; ili psi lutalice ili takmicenja u matematici.
Ako nam glasaci daju priliku mladi koji osvajaju medalje iz znanja ce sasvim sigurno u nasoj vladi imati podrsku kakvu nikada do sada nisu imali.
(Ne mogu da se ne sjetim smijeha s kojim je jednom prilikom docekan moj prijedlog rukovodstvu Skupstine da nase klince koji su na nekom od takmicenja iz matematike ili fizike osvojili visoka mjesta, ne sjecam se tacno, pozovemo na sjednicu i da im odamo pocast).
Samo sto kad ti prozivas nekog za populizam, to izgleda presmjesno....The BEN10 wrote:Ne znam jeste li primijetili - obraćam se isključivo Predragu. Sam je počeo priču o psima odg na pitanje forumasa. Uostalom, čovjek argumentovano diskutuje, koliko god da mu argumenti bili tanki, ja mu čestitam. To što vi radite je samo trollanje i razvodnjavanje.