Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
rename

#18226 Re: Telemach BH

Post by rename »

MTV wrote: 24/05/2023 23:29
rename wrote: 24/05/2023 23:12 Vjerojatno je već bilo ovo pitanje ali ako mi može ko reći, može li se kod ovih u Telemachu uzeti samo internet? Ne trebaju mi nikakvi duo trio paketi itd. nego mi treba samo internet i to je to ?
15/2 Mbps 23,10 KM + MJESEČNO ODRŽAVANJE KKS ZA OSNOVNI TV PAKET (Analogna sa nekih 34 kanala) 23,50 KM

= 46,60 KM

Ili malo brze
25/2,5 Mbps 36,10 + MJESEČNO ODRŽAVANJE KKS ZA OSNOVNI TV PAKET (Analogna sa nekih 34 kanala) 23,50 KM

= 59,60 KM

(mislim da za ove pakete na to naplacuju prikljucak 10 ili 20 KM a mozda i ne).

Naspram DUO Light paketa.
200/10 Mbps + START paket kanala (preko 100 kanala + 7 dana vracanje unazad) = 49,50 KM

A ako bas zelis samo internet bez kablovske e toga nema.
Hvala ti drug
MTV

#18227 Re: Telemach BH

Post by MTV »

rename wrote: 25/05/2023 09:35 Hvala ti drug
Nema na cemu
Ajdinn4

#18228 Re: Telemach BH

Post by Ajdinn4 »

Na koju foru Telemach zatamnjuje sve filmove i serije na B92, a m:tel ne zatamnjuje?
Zar ne bi trebalo da svi dobiju iste dopise o zatamnjenju?
markopd

#18229 Re: Telemach BH

Post by markopd »

Ajdinn4 wrote: 25/05/2023 22:53 Na koju foru Telemach zatamnjuje sve filmove i serije na B92, a m:tel ne zatamnjuje?
Nije prvi put da se tako nešto desi.Prije su svi sadržaji RTS kanala bili dostupni na mtel operaterima,dok je na Telemachu bilo sve zamračeno osim domaće produkcije.

U ovom slučaju mislim da je onaj novi Ugovor koji su sklopili krajem oktobra prošle godine,kada su kanali Prve skoro ispali iz ponude,podrazumijeva samo da mogu emitovati domaću produkciju ili tako nešto.
gaasim

#18230 Re: Telemach BH

Post by gaasim »

Brzina interneta je u zadnje vrijeme, a to je već par mjeseci, daleko od one koja bi trebala da bude za EON FULL paket:Image, Image, i to mjerena rano ujutro kad nema još velikog trafika. U toku dana još pada, ili tačnije nestabilnija je, to jest brzina skače i pada, ali maksimum je ovaj mjereni i na mobitelu (na 5G) i na laptopu mrežnim kablom povezanim sa modemom. Mislim da je vrijeme da Telemach preduzme nešto. Lp.
Last edited by gaasim on 26/05/2023 08:05, edited 1 time in total.
DON_eARL

#18231 Re: Telemach BH

Post by DON_eARL »

Provjeri kakav ti je mrežni kabal, može li mrežna kartica preko 100Mbps, ako imaš kakav router/switch između modema i laptopa, vidi i tu kakvi su portovi.

Najbolje ti je nazvati, pa da provjere. 080031111

Image
Telemach

#18232 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Ajdinn4 wrote: 25/05/2023 22:53 Na koju foru Telemach zatamnjuje sve filmove i serije na B92, a m:tel ne zatamnjuje?
Pozdrav @Ajdinn4,
Kompanija Telemach je dužna da ispoštuje sve Zahtjeve za zatamnjenjem TV sadržaja koji pristignu od TV kuće koja posjeduje dozvolu za reemitovanje sadržaja isključivo na području matične države, a u skladu sa strogo regulisanim zakonom o zaštiti autorskih i srodnih prava. Kompanija Telemach je trenutno dužna da zatamni TV sadržaje za koje koji pristignu Zahtjevi za zatamnjenjem od TV kuća: 24 Vesti, B92, HRT 2, Nova TV, Nova S, Pink, Pink Extra, Pink Plus, Prva TV, RTS 1, RTS 2, RTL Televizija i TV Vijesti, putem EON, D3 i Total TV platformi. Za današnji dan smo dužni da zatamnimo sljedeće TV sadržaje na TV kanalu B92, a u skladu sa dospjelim Zahtjevom od strane TV kuće: Mrtvi za nedelju dana: Ili vraćamo novac, Mamini sinovi, Pogrešan čovek, Dva i po muškarca, Pingvini sa Madagaskara, Kung Fu Panda, Kuća Buka, Sunđer Bob Kockalone i Ja sam majka. Molimo za razumijevanje.
Telemach

#18233 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

gaasim wrote: 26/05/2023 07:19 Brzina interneta je u zadnje vrijeme, a to je već par mjeseci, daleko od one koja bi trebala da bude za EON FULL paket: i to mjerena rano ujutro kad nema još velikog trafika. U toku dana još pada, ili tačnije nestabilnija je, to jest brzina skače i pada, ali maksimum je ovaj mjereni i na mobitelu (na 5G) i na laptopu mrežnim kablom povezanim sa modemom. Mislim da je vrijeme da Telemach preduzme nešto. Lp.
Pozdrav @gaasim,
Zamolit ćemo Vas da provjerite da li je Vaš mrežni kabal standarda CAT5e ili novijeg, da li je mrežni kabal uključen u jedan od prva 3 porta na modemu, da li je mrežni kabal uključen s obje strane do kraja, te da li postoje oštećenja na mrežnom kablu, i naposljetku da li je Vaša mrežna kartica gigabitna, odnosno da li podržava brzine veće od 100 Mbps. Navedenu provjeru možete izvršiti na sljedeći način: potrebno je da na Vašem računaru ili laptopu pratite sljedeće korake: Control Panel -> Network and Sharing Center -> Change adapter settings, a zatim desnim klikom miša odaberete naziv mrežne kartice i kliknete na opciju Status. Pod navedenom opcijom možete vidjeti da li Vam je pod opcijom speed navedeno 100 Mbps ili 1 Gbps. Ukoliko je navedeno 100 Mbps, postoji jedna od gore navedenih poteškoća. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
kakaljin

#18234 Re: Telemach BH

Post by kakaljin »

markopd wrote: 25/05/2023 23:05
Nije prvi put da se tako nešto desi.Prije su svi sadržaji RTS kanala bili dostupni na mtel operaterima,dok je na Telemachu bilo sve zamračeno osim domaće produkcije.

U ovom slučaju mislim da je onaj novi Ugovor koji su sklopili krajem oktobra prošle godine,kada su kanali Prve skoro ispali iz ponude,podrazumijeva samo da mogu emitovati domaću produkciju ili tako nešto.
Ako je takav ugovor potpisan onda taj sto je potpisao treba da snosi posljedice, ali ne vjerujem da je to uradjeno. Jer svi ti kanali imaju ista prava emitovanja na cijeloj teritoriji BiH, tako da bi telemach mogao reci nesto vise o ovome.
kakaljin

#18235 Re: Telemach BH

Post by kakaljin »

Telemach wrote: 26/05/2023 09:01
Pozdrav @Ajdinn4,
Kompanija Telemach je dužna da ispoštuje sve Zahtjeve za zatamnjenjem TV sadržaja koji pristignu od TV kuće koja posjeduje dozvolu za reemitovanje sadržaja isključivo na području matične države, a u skladu sa strogo regulisanim zakonom o zaštiti autorskih i srodnih prava. Kompanija Telemach je trenutno dužna da zatamni TV sadržaje za koje koji pristignu Zahtjevi za zatamnjenjem od TV kuća: 24 Vesti, B92, HRT 2, Nova TV, Nova S, Pink, Pink Extra, Pink Plus, Prva TV, RTS 1, RTS 2, RTL Televizija i TV Vijesti, putem EON, D3 i Total TV platformi. Za današnji dan smo dužni da zatamnimo sljedeće TV sadržaje na TV kanalu B92, a u skladu sa dospjelim Zahtjevom od strane TV kuće: Mrtvi za nedelju dana: Ili vraćamo novac, Mamini sinovi, Pogrešan čovek, Dva i po muškarca, Pingvini sa Madagaskara, Kung Fu Panda, Kuća Buka, Sunđer Bob Kockalone i Ja sam majka. Molimo za razumijevanje.
U redu dobijete zahtjev, ali taj isti zahtjev dobiju i ostali oprateri u BiH i svi moraju postupiti isto, tako da je i u vasem interesu da provjerite ove navode da li su tacni pa da reagujete kako treba jer ste ovako vi osteceni i vasi korisnici.
Ajdinn4

#18236 Re: Telemach BH

Post by Ajdinn4 »

Telemach wrote: 26/05/2023 09:01
Pozdrav @Ajdinn4,
Hvala na odgovoru. Samo me zanimalo kako samo vi dobijate te dopise a drugi operateri ne dobijaju nego emituju bez zatamnjenja.
Ovim ste možda vi oštećeni pa ne bi bilo loše da provjerite da li se radi o diskriminaciji.
Telemach

#18237 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Ajdinn4 wrote: 26/05/2023 10:03 Hvala na odgovoru. Samo me zanimalo kako samo vi dobijate te dopise a drugi operateri ne dobijaju nego emituju bez zatamnjenja.
Ovim ste možda vi oštećeni pa ne bi bilo loše da provjerite da li se radi o diskriminaciji.
Pozdrav @Ajdinn4,
Svi operateri su dužni da zatamne sadržaje za koje pristignu Zahtjevi za zatamnjenjem. Regulatorna Agencija za Komunikacije je nadležna za dalje postupanje, ukoliko dolazi do nepoštivanja propisa od strane operatera.
kakaljin

#18238 Re: Telemach BH

Post by kakaljin »

Telemach wrote: 26/05/2023 10:19
Ajdinn4 wrote: 26/05/2023 10:03 Hvala na odgovoru. Samo me zanimalo kako samo vi dobijate te dopise a drugi operateri ne dobijaju nego emituju bez zatamnjenja.
Pozdrav @Ajdinn4,
Svi operateri su dužni da zatamne sadržaje za koje pristignu Zahtjevi za zatamnjenjem. Regulatorna Agencija za Komunikacije je nadležna za dalje postupanje, ukoliko dolazi do nepoštivanja propisa od strane operatera.
Zato provjerite ove navode i ako su tacni zalite se Regulatornoj agenciji, i dajte to na N1 da objave informaciju da vi morate potupiti po zahtjevu a drugi oprateri to ne urade i da ste vi u podredjenom polozaju po ovom pitanju.
Mishelinke

#18239 Re: Telemach BH

Post by Mishelinke »

Telemach wrote: 26/05/2023 10:19
Pozdrav @Ajdinn4,
Pogrešno.

Bilo nekoliko žalbi i upita prema RAK-u, vezao za tu problematiku i svaki put se RAK proglasio nenadležnim.

Jedino rješenje je da, ukoliko neko od korisnika tvrdi da određeni operater ili TV kuća krše neka od prava, da angažuje advokata i pokrene privatnu parnicu, shodno Zakonu o autorskim pravima. RAK kao regulator nije nadležan po pitanju skremblovanja određenih TV kanala.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#18240 Re: Telemach BH

Post by laserShow »

kakaljin wrote: 26/05/2023 10:50 Zato provjerite ove navode i ako su tacni zalite se Regulatornoj agenciji, i dajte to na N1 da objave informaciju da vi morate potupiti po zahtjevu a drugi oprateri to ne urade i da ste vi u podredjenom polozaju po ovom pitanju.
A da neko mrdne dupetom s virtualnog prostora i prijavi slucaj imenom i prezimenom, te eventualno podigne tuzbu?
kakaljin

#18241 Re: Telemach BH

Post by kakaljin »

laserShow wrote: 26/05/2023 16:35
kakaljin wrote: 26/05/2023 10:50 Zato provjerite ove navode i ako su tacni zalite se Regulatornoj agenciji, i dajte to na N1 da objave informaciju da vi morate potupiti po zahtjevu a drugi oprateri to ne urade i da ste vi u podredjenom polozaju po ovom pitanju.
A da neko mrdne dupetom s virtualnog prostora i prijavi slucaj imenom i prezimenom, te eventualno podigne tuzbu?
Zasto bi ja dizao tuzbu ako je oprater zakinut za svoja prava, zar ne bi trebao oprater ako je zakinut da pokrene to pitanje i da rijesi u svoju korist ako su mu uskracena prava. Kako je bilo na N1 sa pitanjems SK i arena sport i novabh kanalima, to je bilo odmah objavljeno na N1. Tako da isto ocekujem sada od telemacha da digne glas za svoja prava ako je zakinut za i nije ravnopravan.
Peacean

#18242 Re: Telemach BH

Post by Peacean »

kakaljin wrote: 26/05/2023 18:04

Zasto bi ja dizao tuzbu
Pa ti si taj koji se žali, njima očigledno ne smeta.
kakaljin

#18243 Re: Telemach BH

Post by kakaljin »

Peacean wrote: 26/05/2023 18:56

Zasto bi ja dizao tuzbu
Pa ti si taj koji se žali, njima očigledno ne smeta.
Nisam ja taj koji se zali vec dajem sugestiju onome ko je ostecen da se zali.

Ako njima ne smeta da nemaju ista prava to je do njih a ne do mene, od mene imaju podrsku da se bore za svoja prava. Ne mogu se ja boriti umjesto njih za njihova prava, vec to moraju sami krenuti u borbu za svoja prava, pa tek onda ocekivati podrsku.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#18244 Re: Telemach BH

Post by laserShow »

Zasto bi ja dizao tuzbu ako je oprater zakinut za svoja prava, zar ne bi trebao oprater ako je zakinut da pokrene to pitanje i da rijesi u svoju korist ako su mu uskracena prava. Kako je bilo na N1 sa pitanjems SK i arena sport i novabh kanalima, to je bilo odmah objavljeno na N1. Tako da isto ocekujem sada od telemacha da digne glas za svoja prava ako je zakinut za i nije ravnopravan.
Onda suti i sjedi. Ne treba se zaliti. Svejedno operateru, svejedno nama i tio top.
123bih123

#18245 Re: Telemach BH

Post by 123bih123 »

laserShow wrote: 26/05/2023 20:57

Onda suti i sjedi. Ne treba se zaliti. Svejedno operateru, svejedno nama i tio top.
Legenda lik. On daje kompaniji koja vrti milione godisnje savjet da tuzi nekog. :lol: :lol:
Mishelinke

#18246 Re: Telemach BH

Post by Mishelinke »

123bih123 wrote: 26/05/2023 21:24
laserShow wrote: 26/05/2023 20:57

Legenda lik. On daje kompaniji koja vrti milione godisnje savjet da tuzi nekog. :lol: :lol:
Pa kome šta smeta i ima viška para, neka tuži. Telemach ne može nikako uticati na odluku emitera da nekom operateru zabrani emitovanje, a nekom ne. Ako se korisnik osjeća diskriminirano i misli da ima osnove za tužbu, neka istu i podnese. Pravna smo država i zna se kako to treba da ide.

Telemach, kao ni bilo koji drugi operater, nema nikakve osnove da bilo koga tuži. Pravo emitera je da odluči ko smije, a ko ne smije emitovati određeni program i sadržaj jer su program i sadržaj tog programa vlasništvo emitera i on ima pravo sa tim da radi šta želi. Ako korisnik misli da to nije ok, napisao sam korake koje treba poduzeti i to je to.
Dzontra_Volta

#18247 Re: Telemach BH

Post by Dzontra_Volta »

Mishelinke wrote: 27/05/2023 12:30
123bih123 wrote: 26/05/2023 21:24

Pa kome šta smeta i ima viška para, neka tuži. Telemach ne može nikako uticati na odluku emitera da nekom operateru zabrani emitovanje, a nekom ne. Ako se korisnik osjeća diskriminirano i misli da ima osnove za tužbu, neka istu i podnese. Pravna smo država i zna se kako to treba da ide.

Telemach, kao ni bilo koji drugi operater, nema nikakve osnove da bilo koga tuži. Pravo emitera je da odluči ko smije, a ko ne smije emitovati određeni program i sadržaj jer su program i sadržaj tog programa vlasništvo emitera i on ima pravo sa tim da radi šta želi. Ako korisnik misli da to nije ok, napisao sam korake koje treba poduzeti i to je to.
Nema emiter (tv kanal) pravo da nekome dopusti emitiranje nekog sadržaja u BiH, a drugom operateru ne dopusti. Postoji Zakon o konkurenciji koji to ne dopušta.
fusion_ba

#18248 Re: Telemach BH

Post by fusion_ba »

Dzontra_Volta wrote: 27/05/2023 15:00
Nema emiter (tv kanal) pravo da nekome dopusti emitiranje nekog sadržaja u BiH, a drugom operateru ne dopusti. Postoji Zakon o konkurenciji koji to ne dopušta.
Ali kao što vidimo to se dešava vrlo često. Evo na primjeru Prve i B92. Isto tako m:tel skoro ništa ne zatamnjuje na RTL, a Telemach zatamni neke serije.

Imali smo ranije i primjer RTS kanala koji su na Telemachu 80% vremena bili blokirani a na m:telu nisu. Sad i m:tel isto blokira jednako kao Total TV.
chakany

#18249 Re: Telemach BH

Post by chakany »

Je li ima kakvih novosti oko Insajder TV? Nešto se šuška da bi mogao da leti iz ponude. Šteta, ima tamo dobrih dokumentarnih emisija, a i britanskih kriminalističkih serija.
Telemach

#18250 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

chakany wrote: 29/05/2023 19:44 Je li ima kakvih novosti oko Insajder TV? Nešto se šuška da bi mogao da leti iz ponude. Šteta, ima tamo dobrih dokumentarnih emisija, a i britanskih kriminalističkih serija.
Pozdrav @chakany,
Ukoliko dođe do izmjene programske sheme, o tome ćemo blagovremeno obavijestiti korisnike putem naših zvaničnih kanala informisanja. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Post Reply