Sirija vol. 2

Locked
Zgoljo

#18226 Re: Sirija vol. 2

Post by Zgoljo »

Co0l wrote:Tolko se ismijavali a sad,nakon par granata i prijetnji,ne smiju prismrdit Azazu kojeg uz sve to Rusi bombarduju.Fascinantno.
Odustali su iz humanitarnih razloga,pad Azaza bi prouzrokovao humanitarnu katastrofu pa oni,sobrazli kakvi jesu,to ne mogu nosit na dusi.
Ne radi se uopste o strahu od Turske.
Co0l

#18227 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Zgoljo wrote:
Co0l wrote:Tolko se ismijavali a sad,nakon par granata i prijetnji,ne smiju prismrdit Azazu kojeg uz sve to Rusi bombarduju.Fascinantno.
Odustali su iz humanitarnih razloga,pad Azaza bi prouzrokovao humanitarnu katastrofu pa oni,sobrazli kakvi jesu,to ne mogu nosit na dusi.
Ne radi se uopste o strahu od Turske.
Nema sumnje,po svemu sudeci,sve govori da je tako.
handžar88

#18228 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

B6Redhell wrote:Pratim ovu temu od prije 3 god. I samo je njih šačica istih na temi. Ovi ostali se svi mijenjaju. Sto se tice savvoxa informacije su mu uske naravi i razmisljanja i to svako zna. Ali taj tip nije nikog licno uvrijedio cak i kad su ga najvise vrijedjali i prozivali. To sto on mlati ko maksim po diviziji to je isto ko i druga strana. Samo sto druga ima malo vise pristalica.
Pratim ovo godinama ne ukljucujem se cesto ali znam ko sta misli..
Ipak tvoj ispad nije u redu. Sto jes jes
I ja ako koga uvrijedim vec nakon sto napisem post se pokajem al eto u tom trenutku mi tako dodje.. vrijedja nam ako nista inteligenciju svima tu na forumu.
Zar si stvarno mislio da se me napala dva sunita u oteli mi mobitel :lol: . .a sto se tice bombardovanja obdanista ne znam kako neko moze i pomislit da to stvarno mislim, inace mrava ne bi zgazio al bukvalno :)
sarajevoxxxx

#18229 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Zgoljo wrote:I kako ide,pade li Azaz?
Nesto mi se i inace danas zaustavilo napredovanje barelaša,ocito se nesto novo dogadja.Svjeze snage,turska vojska?

Znaci za Azaz je dovoljan bio turski išaret i odustalo se,a?A sve Turska pussyy smouk?
Očigledno da je pao mnogo ranije neki dogovor. Vjerovatno još u Ženevi. Sa ruskom vojnom intervencijom prestala je i stizati pomoć opoziciji u Halebu. Par onih pošiljki projektila Grad nešto manje pošiljke granata i to je to.

Vojna formacija Zenki u Halebu imaju oko 5000 boraca djeluju u zapadnom dijelu Haleba djeluju kao da su neutralni. Niti ih Rusi bombarduju niti oni izvode vojne operacije ni protiv režima niti protiv opozicije.
Kikibombona

#18230 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Nesto mi se i inace danas zaustavilo napredovanje barelaša,ocito se nesto novo dogadja.Svjeze snage,turska vojska?

Znaci za Azaz je dovoljan bio turski išaret i odustalo se,a?A sve Turska pussyy smouk?
Eto im Azaz, samo neka se smire.

Kurdi idu lagano spojiti kantone! 8-)
Kurdish forces are launching a major operation to push terrorists out of Bani Zaid settlement in West #Aleppo
Iako je i ovo pokazatelj superiornosti kurdskog vojnika, ni najmanje ne opravdavam ovu akciju. YPG se treba utvrditi u Sejh Maksudu i cekati kraj rata, nakon cega bi se vidjelo sta i kako.

Smatram da ih pritisce Dzejs Suvar da napreduju u gradu Alep, u arapskim cetvrtima. Hoce da im se Kurdi oduze za pomoc na sjeveru Alepa. Nije dobro! Inace, zarobljeni vojnici od danas su pripadnici Dzejs Suvar. Apetiti su im porasli i zele kontrolu nad dijelom Alepa. :roll:

Samo da vidite iz kakve pozicije Kurdi i Dzejs Suvar napreduju u Alepu. NEVJEROVATNO!

Zuti kvart na sjeveru grada

Image

Ovdje bi se svako normalan ukopao i molio boga da izvuce zivu glavu. Ove budale pokusavaju napredovati. :roll:
B6Redhell

#18231 Re: Sirija vol. 2

Post by B6Redhell »

sarajevoxxxx wrote:

Očigledno da je pao mnogo ranije neki dogovor. Vjerovatno još u Ženevi. Sa ruskom vojnom intervencijom prestala je i stizati pomoć opoziciji u Halebu. Par onih pošiljki projektila Grad nešto manje pošiljke granata i to je to.

Vojna formacija Zenki u Halebu imaju oko 5000 boraca djeluju u zapadnom dijelu Haleba djeluju kao da su neutralni. Niti ih Rusi bombarduju niti oni izvode vojne operacije ni protiv režima niti protiv opozicije.
Ja pomislih reče ZENGI (zbor narodne garde) reko vidi dje su zavrsili. A sto se tice borbe ti ZENKi su im slicni hehe lol
sarajevoxxxx

#18232 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:

Eto im Azaz, samo neka se smire.

Kurdi idu lagano spojiti kantone! 8-)
Kurdish forces are launching a major operation to push terrorists out of Bani Zaid settlement in West #Aleppo
Iako je i ovo pokazatelj superiornosti kurdskog vojnika, ni najmanje ne opravdavam ovu akciju. YPG se treba utvrditi u Sejh Maksudu i cekati kraj rata, nakon cega bi se vidjelo sta i kako.

Smatram da ih pritisce Dzejs Suvar da napreduju u gradu Alep, u arapskim cetvrtima. Hoce da im se Kurdi oduze za pomoc na sjeveru Alepa. Nije dobro! Inace, zarobljeni vojnici od danas su pripadnici Dzejs Suvar. Apetiti su im porasli i zele kontrolu nad dijelom Alepa. :roll:

Samo da vidite iz kakve pozicije Kurdi i Dzejs Suvar napreduju u Alepu. NEVJEROVATNO!

Zuti kvart na sjeveru grada

Image

Ovdje bi se svako normalan ukopao i molio boga da izvuce zivu glavu. Ove budale pokusavaju napredovati. :roll:
To je ono sto sam govorio. Dio vojnih formacija opozicije je neutralan, dio je razvučen na drugim ratištima, ovi imaju rusku avijaciju još ako se radi o čistini gdje nema zgrada sasvim očekivano da tu pokušaju u potpunosti staviti Haleb u obruč.
Last edited by sarajevoxxxx on 17/02/2016 00:21, edited 1 time in total.
Zgoljo

#18233 Re: Sirija vol. 2

Post by Zgoljo »

Spajanje kantona,kojih,kuda? :lol:
Samo neka se smire,da,da.

Ali kasno,i predugo su bili mirni,Turska se vec ukljucila,slijede promjene na ratistu.
Novak20

#18234 Re: Sirija vol. 2

Post by Novak20 »

Presjecanjem koridora koji je iz Turske preko Azaza vodio na jug , strateška vrijednost tog mjesta skoro da je ravna nuli. Azaz je sad teret Alnusri i raji iz Idliba koji moraju premještati snage preko Turske. Kurdi i SDF će se okrenuti sa istoka prema Idlibu a SAA iz Latakije će pritisnuti Jisr i Idlib sa zapada i juga. Azaz će doći na red na kraju balade.
DaysleepeR

#18235 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

Zgoljo wrote:Spajanje kantona,kojih,kuda? :lol:
Samo neka se smire,da,da.

Ali kasno,i predugo su bili mirni,Turska se vec ukljucila,slijede promjene na ratistu.
nadaj se. Turska je već imala direktan povod da uđe u Siriju, nakon bombaškog napada u Istanbulu, nešto su i bombardovali i stali...

ako im je ovo povod za ulazak u Siriju, onda će otkriti pravo lice, da su od početka primarni sponzor terorista.
Kikibombona

#18236 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

republikauzicka wrote:rebelsi odbili napad YPG-a na Al-Helok/Haleb

Rebels repelled #YPG attempt to enter Al-Hellok neighborhood and captured prisoners.

Image
Image
Image
Image
Evo kako se stoka odnosi prema zarobljenim borcima Dzejs Suvar (SDF)

A Dzejs Suvar zarobljene dzihadiste od jucer tretira ovako...

Image
Image
Image
Image

Ne postiji nijedan snimak ili slika na kojem se vidi da pripadnici SDF maltretiraju ratnog zarobljenika...

A sta reci za dzihadiste iz bilo koje grupe...
Zgoljo

#18237 Re: Sirija vol. 2

Post by Zgoljo »

Podrska gospodinu Erdoganu u zaustavljanju bjesomucnog ubijanja i izgladnjivanja sirijskih civila od strane diktatora i ruskog agresora.
Udji sultane,uspostavi sigurne zone,ne cekaj i ne pitaj nikog nista.
General War

#18238 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

Maystor wrote:
ioannes wrote:
nixon69 wrote:Nesto ometa TOW projektile. :D

jel ovo sad dokaz o ucinkovitosti store ili?
gdje su vojni analiticari
Evo me 8-)
Ako je video autentičan - jeste. Ja sam bio "razočaran" što nisu donijeli Arenu, da vidimo i to čudo u akciji, ali i ovo je dovoljno. Kapetanee?
Jasta je, :lol:
Uaaa lafina, stari video, i nije TOW nit sirija a ni T 90

hajmo dalje sa lafinom. :zzzz:
handžar88

#18239 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

February 10-16: 444 RuAF sorties engaging 1593 terrorist targets in Deir Ez Zor, Daraa, Homs, Hama, Latakia & Aleppo
SA 071

#18240 Re: Sirija vol. 2

Post by SA 071 »

vivaldi wrote:ma turska je prevelik zalogaj za bilo koga, mada je mozda mogu dijelom devastirat dalekomtnim oruzjem..

ma ustvari vise ni u sta nisam siguran. svjetska politika je u posljednjih godinu dana imala toliko shokantnih obrata ko u zadnjih 70 godina zajedno.

sve cudo do cuda.

aneksija krima i ukrajina generalno, ruska intervenija izvan sssr nakon toliko decenija koja je pritom iznenadjujuce dobro organizovana, tursko obaranje ruskog aviona, isil koji se pojavi iz nicega i postade svjetka prijetnja broj 1, serija nevjerovatnih napada u francuskoj, izbjeglicki stampedo u evropu, saudisjko rusenje cijena nafte da postade jeftinija od vode...

jebote da je to neko predvidio prije godinu dana pa to od stida ne bi htjeli ni u kuriru objavit..., a ni u onom trecem oku
:izet: :-D
Kikibombona

#18241 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Zgoljo wrote:Podrska gospodinu Erdoganu u zaustavljanju bjesomucnog ubijanja i izgladnjivanja sirijskih civila od strane diktatora i ruskog agresora.
Udji sultane,uspostavi sigurne zone,ne cekaj i ne pitaj nikog nista.

:lol: :lol: :lol: :lol:
General War

#18242 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

Ironmen wrote:
ioannes wrote:
nixon69 wrote:Nesto ometa TOW projektile. :D

jel ovo sad dokaz o ucinkovitosti store ili?
gdje su vojni analiticari

Sad ce to general war objasniti polako samo.
Sta da objasnim :D ?

http://www.kurganmash.ru/machines/bmp3u ... on/shtora/
sarajevoxxxx

#18243 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Od svih strana u sukobu režim je daleko najbrutalniji prema zarobljenicima. Ne samo prema zarobljenicima već prema civilima općenito. Oni su u miru mučili Sirijce bio je onaj tekst o zatvoru u Tedmuru/Palmiri.

Jedna posebna vrsta ljudi sa životinjskim nagonom za ubijanjem i iživljavanjem. Džihadističke vojne formacije poput Nusra fronta su prema ovim borcima Hezbollaha koji su zarobljeni u južnoj okolini Haleba korektno postupali. Sve zarobljene libanonske vojnike su oslobodili i od početka zarobljavanja su se prema njima korektno odnosili.

Ti što ih je SDF zarobio koliko znam tu nije ni bilo nekih borbi. Dariju 5 godina napadaju ništa joj ne mogu, ovi jedan napad i sve zauzmu i uredno stanu šta ja znam tamo negdje na pola puta :-) vjerovatno sve ranije dogovoreno. Omladinu gurnuli u smrt a ovamo kao nedamo mi Kurdima nešto što ni sami Kurdi ne žele uzeti.
bvcx

#18244 Re: Sirija vol. 2

Post by bvcx »

republikauzicka wrote:
Image
Jel' ovo Kazim? :mrgreen: :mrgreen:
DuckZz

#18245 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Image

Image
Image
DuckZz

#18246 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Image

Image

Image
General War

#18247 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

vivaldi wrote:
Maystor wrote:
vivaldi wrote:sta je ovo? na kojem principu radi?
E jebi ga, Vivaldi, sad i ti počeo trolat. 864 puta smo diskutovali o tome ovdje. Prelistaj malo.
ja ovu temu kampanjski pratim, zadnjih dana sigurno nije bilo nista oko ovoga. mislim cuo sam negdje nekoliko puta za tu storu, mada se ne sjecam bas sta je u pitanju, ali ne znam na kojem principu radi? jel moze 1 recenica
Stora je kako vidis sistem za ometanje zahvata cilja navodjenih laserom (SACLOS), radi na dva principa: upotrebom IR farova kako bi se ometao zahvat cilja i automatski bacanje dimne zavjese kako bi ometao laserski daljinometar...U teoriji super izgleda, u praksi tesko, jer toliko ima uredjaja koji reflektiraju laserske signale na bojistu da bi izludio posadu tenka...cim sam vidio da se tenk ne krece niti pravi dimnu zavjesu znao sam da nesto nije uredu sa ovim snimkom.
Last edited by General War on 17/02/2016 00:56, edited 1 time in total.
Kikibombona

#18248 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote:Od svih strana u sukobu režim je daleko najbrutalniji prema zarobljenicima. Ne samo prema zarobljenicima već prema civilima općenito. Oni su u miru mučili Sirijce bio je onaj tekst o zatvoru u Tedmuru/Palmiri.

Jedna posebna vrsta ljudi sa životinjskim nagonom za ubijanjem i iživljavanjem. Džihadističke vojne formacije poput Nusra fronta su prema ovim borcima Hezbollaha koji su zarobljeni u južnoj okolini Haleba korektno postupali. Sve zarobljene libanonske vojnike su oslobodili i od početka zarobljavanja su se prema njima korektno odnosili.

Ti što ih je SDF zarobio koliko znam tu nije ni bilo nekih borbi. Dariju 5 godina napadaju ništa joj ne mogu, ovi jedan napad i sve zauzmu i uredno stanu šta ja znam tamo negdje na pola puta :-) vjerovatno sve ranije dogovoreno. Omladinu gurnuli u smrt a ovamo kao nedamo mi Kurdima nešto što ni sami Kurdi ne žele uzeti.
Kojim borcima Hezbolaha?
Zar se nije radilo o libanskim vojnicima?

NUSRA u Abu Duharu

Image
Zgoljo

#18249 Re: Sirija vol. 2

Post by Zgoljo »

Stora je popularniji naziv za zavjesu koja se obicno stavlja na prozore.
Kaligula I

#18250 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligula I »

SA 071 wrote:
Kaligula I wrote:

...upravo ova činjenica čini Tursku favoritom u očima Zapadnog svijeta...da nije toga, danas bi Turska više ličila na Libiju nego na sebe...

Slažem se sa vama po pitanju historije odnosa između Turske i Izraela. Ali ste zanemarili jednu bitnu činjenicu, sve je to bilo prije nego je Erdoan ovoliko ojačao u Turskoj i prije nego se osilio. Izraelu odgovara Turska koja je dovoljno jaka u regiji (ali ne i prejaka) i sa liderom koji nije vjerski orijentisan. Sada Izrael nema ništa od toga jer su Turci ojačali više nego što je to po ukusu Izraela, a lider im je islamista...
ok, slažem se, Izraelu je bitan i vjerski faktor, ali je poltronstvo ono što Zapad, pa samim time i Izrael, najviše cijeni kod svojih 'saveznika'...kad je lider pokoran, onda je nebitno da li je rligiozan ili ne...slično kao i kod konja, nebitno je koje su boje; crvene, crne, zekaste, bitno je da se daju jahati... :D
Locked