tnnt wrote:KAMI666 wrote:
Ti ili nisi pratio razvoje i dogadjaje kako je doslo do toga, ili si tek sada upao u temu onako pun energije. Vidio da par njih ovdje usporedjuju Rusiju sa cetnicima, pa onako reko "hajmo im se na...bati mame" jel tako? Nije vazno ko je kriv a ko u pravu, vazno je cetnicima pokazati.
Nebi ni nama pala dlaka sa glave da smo polozili oruzje i prepustili se JNA. Sto nismo bili pametni da to uradimo tako tvojom pamecu? Onda je rat u BiH bio glup, jer upravo to sada govoris o ljudima koji se brane od takvih.
Jesu li njh Novorusi bombardirali ili je bilo obrnuto? Nacisit im dosli na vlast nasilno i kao Milosevic ta spika "niko ne sme da bije nas narod , sem nase milicije"?
ti nemaš pojma o ničemu vidim i neznam kakve motive imaš da vidiš skroz drugu sliku od realnosti
BiH se nije odvojila od Srbije nego od Jugoslavije( zajednice država ili republika) koja se je raspala da bi to mogao uspoređivati
BiH se nije pripojila nekoj vanjskoj sili koja ih je poticala na to
usporedba raspada Jugoslavije je raspad SSSR-a, usporedba Krima je Kosovo, a usporedba sa Donbasom je RS
Ne druze, ti imas problema sa sobom, jer ti mrzis, a kada mrzis onda ne mozes da budes objektivan. To nema veze sa motivima, meni ni u dzep niti iz dzepa.
Srbija je bila Jugoslavija onda kao i Bosna, mi smo bili svi u jednom sastavu.
Da sa nama Turska granici, mislis da ne bi bilo logicnije da su nase namjere bile da se pripojimo Turskoj jel? Malo morgen.
Trazili bi spas kod Turaka i svako bi bio lud kada ne bi iskoristio tu priliku. Navali na tebe jedna JNA, kakvu bi drugu sansu imao? Zato smo se hvala Bogu i branili onako kako smo se branili, jer nije bilo drugog izlaza.
Ovako smo izvukli jebenu kartu, gdje smo bili okruzeni komsijama koi nisu imali nimalo dobre namjeru sa nama, ustvari koji su imali namjeru da mi nestanemo.