Ukrajina

Post Reply
General War

#18226 Re: Ukrajina

Post by General War »

KAMI666 wrote:
insomnia78 wrote:Il Srbiju, a?

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Srbima je mozda bila greska sto su u jednom danu pobili onoliko ljudi u Srebrenici. Isto kao sa ovim Yezidima (ili kako se vec zovu) u Iraku, e to smo bili mi odprilike.
"mozda bila greska" :?
:D Jes vala...mogli su to polako a oni navrli ko da po ucinku se placa :lol:

De bolan prestani!! I prestani "srbe" generalizovati....hajmo polako: ce-tni-ci.
insomnia78

#18227 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

Smijesno
Image

KAMI666

#18228 Re: Ukrajina

Post by KAMI666 »

I ne samo to: u Ukraini zabranjuju djacima da pricaju na ruski uopste, bio je ovdje jedan video (neko ga je bio postavio) gdje nekakva ministrica obrazovanja u skoli napda malenu curicu samo sto ima rusko ime.

Ili sto napadaju jednog olimpijskog sportistu u Ukrajini sto ne prica ukrajinski vec ruski?

Jel vi znate ko je negirao bosanski jezik i rugao mu se i ko nije mogao svariti, niti danas moze da svari da jedan musliman ne moze da bude Bosnjak vec samo Srbin, Hrvat ili neopredjeljen?

E sada mozete da podvucete jos deblju liniju jednakosti: Ukrajina = cetnicka nacisticka bagra
insomnia78

#18229 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

Challenger__ wrote:
L u c i f e r wrote:http://www.bbc.com/news/world-europe-28901386

a što laže i bbc sve protiv jadnih rusa, isto ko nekad protiv jadnog raleta... :cry:
OK. Jedno ili više lica ubilo počasnog konzula. Zašto taj individualni zločin pripisuješ čitavom narodu?
Jesu ga upucali u transporteru?

General War

#18230 Re: Ukrajina

Post by General War »

insomnia78 wrote:Smijesno
Image

Obilna pomoc :D
tnnt

#18231 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

KAMI666 wrote:I ne samo to: u Ukraini zabranjuju djacima da pricaju na ruski uopste, bio je ovdje jedan video (neko ga je bio postavio) gdje nekakva ministrica obrazovanja u skoli napda malenu curicu samo sto ima rusko ime.

Ili sto napadaju jednog olimpijskog sportistu u Ukrajini sto ne prica ukrajinski vec ruski?

Jel vi znate ko je negirao bosanski jezik i rugao mu se i ko nije mogao svariti, niti danas moze da svari da jedan musliman ne moze da bude Bosnjak vec samo Srbin, Hrvat ili neopredjeljen?

E sada mozete da podvucete jos deblju liniju jednakosti: Ukrajina = cetnicka nacisticka bagra
s obzirom kakvo su sranje napravili Rusi u Ukrajini i s obzirom da mašu zastavicama uz poklić ovo je Rusija,
s obzirom da je majčica Rusija okupirala Krim, ja mislim da onih par miliona Rusa u Ukrajini se stvarno
nemaju pravo žaliti na tretman u ovo ratno doba
da je to Balkan, bolje neželim ni pokušati zamisliti šta bi bilo :D
Danguba

#18232 Re: Ukrajina

Post by Danguba »

KAMI666 wrote:
Danguba wrote:
KAMI666 wrote: E ako cemo tako;
Bosnjaci nisu napadali svoj narod niti civile u BiH vec su se branili od takvih , kao sto to Novorusi rade.

De malo mucni glavom hebo ga ti, imas li ista u glavi?

Da je tako bilo ondfa Srbi imaju potpuno pravo da se odvoje od nas, pa i ja bi isto uradio, da mene moja drzava napada i granatira, isto kao sto je cetnik radio (= citaj Ukraina)
Koja zamjena teza... :-) kako te nije stid te ahmedije. :D

Bosnjaci su branili drzavu od velikosrba koji su htjeli komad zemlje ako ne mogu cijelu zemlju prikljuciti Srbiji.
Danas velikorusi, separatisti, novorusi...pokusavaju unutar medj. priznate drzave stvoriti drzavu koju bi pripojili Rusiji.
Logika nalaze da Ukrajinci(Bosnjaci) to pokusavalu sprijeciti. To sto se gine(pa i civili), krivi su separatisti(velikosrbi) koji su se latili oruzja i ratuju protiv svojih sugradjana i drzave.

Skini naocale mozda ces stvari drugacije posmatrati...miko.

Vrlo jednostavno za razumjeti, cim separatisti poloze oruzje nastupa mir a sve dok je u njihovim rukama, ginut ce mnogi pa i civili.
E licemjeru jedan.

Tako su upravo govorili i Srbi, da smo mi sebi sami krivi sto smo se suprostavili njima, gdje ce Bosnjo protiv JNA velesile.
Nema tog zakona niti opravdanja kada jedna drzava ubija svoje gradjane, zivota jednog nije vrijedna, razumijes li to? Ukrajina ubija svoje ljude.
znam da nemanja glumi srbina a ti pokusavas bosnjaka...tesko se nama :wink:

:lol:
Kaligula I

#18233 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yeD1fDppR-4 [/youtube]

...i to je moralo jedanput da bude...
KAMI666

#18234 Re: Ukrajina

Post by KAMI666 »

tnnt wrote:
KAMI666 wrote: Ti ili nisi pratio razvoje i dogadjaje kako je doslo do toga, ili si tek sada upao u temu onako pun energije. Vidio da par njih ovdje usporedjuju Rusiju sa cetnicima, pa onako reko "hajmo im se na...bati mame" jel tako? Nije vazno ko je kriv a ko u pravu, vazno je cetnicima pokazati.

Nebi ni nama pala dlaka sa glave da smo polozili oruzje i prepustili se JNA. Sto nismo bili pametni da to uradimo tako tvojom pamecu? Onda je rat u BiH bio glup, jer upravo to sada govoris o ljudima koji se brane od takvih.
Jesu li njh Novorusi bombardirali ili je bilo obrnuto? Nacisit im dosli na vlast nasilno i kao Milosevic ta spika "niko ne sme da bije nas narod , sem nase milicije"?
ti nemaš pojma o ničemu vidim i neznam kakve motive imaš da vidiš skroz drugu sliku od realnosti
BiH se nije odvojila od Srbije nego od Jugoslavije( zajednice država ili republika) koja se je raspala da bi to mogao uspoređivati
BiH se nije pripojila nekoj vanjskoj sili koja ih je poticala na to
usporedba raspada Jugoslavije je raspad SSSR-a, usporedba Krima je Kosovo, a usporedba sa Donbasom je RS
Ne druze, ti imas problema sa sobom, jer ti mrzis, a kada mrzis onda ne mozes da budes objektivan. To nema veze sa motivima, meni ni u dzep niti iz dzepa.

Srbija je bila Jugoslavija onda kao i Bosna, mi smo bili svi u jednom sastavu.

Da sa nama Turska granici, mislis da ne bi bilo logicnije da su nase namjere bile da se pripojimo Turskoj jel? Malo morgen.
Trazili bi spas kod Turaka i svako bi bio lud kada ne bi iskoristio tu priliku. Navali na tebe jedna JNA, kakvu bi drugu sansu imao? Zato smo se hvala Bogu i branili onako kako smo se branili, jer nije bilo drugog izlaza.

Ovako smo izvukli jebenu kartu, gdje smo bili okruzeni komsijama koi nisu imali nimalo dobre namjeru sa nama, ustvari koji su imali namjeru da mi nestanemo.
L u c i f e r

#18235 Re: Ukrajina

Post by L u c i f e r »

Challenger__ wrote:
L u c i f e r wrote:http://www.bbc.com/news/world-europe-28901386

a što laže i bbc sve protiv jadnih rusa, isto ko nekad protiv jadnog raleta... :cry:
OK. Jedno ili više lica ubilo počasnog konzula. Zašto taj individualni zločin pripisuješ čitavom narodu?
ubili su ga postupajući po velikoruskoj politici
nemam ništa protiv nijednog naroda u cjelini, ali imam protiv ekspanzionističke politike svakog naroda pa i ruskog
malo im rusija, daj im i pola ukrajine
insomnia78

#18236 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

KAMI666 wrote:
tnnt wrote:
KAMI666 wrote: Ti ili nisi pratio razvoje i dogadjaje kako je doslo do toga, ili si tek sada upao u temu onako pun energije. Vidio da par njih ovdje usporedjuju Rusiju sa cetnicima, pa onako reko "hajmo im se na...bati mame" jel tako? Nije vazno ko je kriv a ko u pravu, vazno je cetnicima pokazati.

Nebi ni nama pala dlaka sa glave da smo polozili oruzje i prepustili se JNA. Sto nismo bili pametni da to uradimo tako tvojom pamecu? Onda je rat u BiH bio glup, jer upravo to sada govoris o ljudima koji se brane od takvih.
Jesu li njh Novorusi bombardirali ili je bilo obrnuto? Nacisit im dosli na vlast nasilno i kao Milosevic ta spika "niko ne sme da bije nas narod , sem nase milicije"?
ti nemaš pojma o ničemu vidim i neznam kakve motive imaš da vidiš skroz drugu sliku od realnosti
BiH se nije odvojila od Srbije nego od Jugoslavije( zajednice država ili republika) koja se je raspala da bi to mogao uspoređivati
BiH se nije pripojila nekoj vanjskoj sili koja ih je poticala na to
usporedba raspada Jugoslavije je raspad SSSR-a, usporedba Krima je Kosovo, a usporedba sa Donbasom je RS
Ne druze, ti imas problema sa sobom, jer ti mrzis, a kada mrzis onda ne mozes da budes objektivan. To nema veze sa motivima, meni ni u dzep niti iz dzepa.

Da sa nama Turska granici, mislis da ne bi bilo logicnije da su nase namjere bile da se pripojimo Turskoj jel? Malo morgen.
Trazili bi spas kod Turaka i svako bi bio lud kada ne bi iskoristio tu priliku. Navali na tebe jedna JNA, kakvu bi drugu sansu imao? Zato smo se hvala Bogu i branili onako kako smo se branili, jer nije bilo drugog izlaza.

Ovako smo izvukli jebenu kartu, gdje smo bili okruzeni komsijama koi nisu imali nimalo dobre namjeru sa nama, ustvari koji su imali namjeru da mi nestanemo.
Ti si fakat izgubio kompas
Drzi se ti tog srbskog hodze i njegovih prica

Challenger__

#18237 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

L u c i f e r wrote:ubili su ga postupajući po velikoruskoj politici
nemam ništa protiv nijednog naroda u cjelini, ali imam protiv ekspanzionističke politike svakog naroda pa i ruskog
:-D

Malo fercera nacional detektor, priznaj. Ali hajde, nema veze, preživjećemo to. Dobar si forumaš i nisi hinja kao onaj bradati jarac.
tnnt

#18238 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

Kaligula I wrote:
...i to je moralo jedanput da bude...
svakodnevno prelaze kamioni oružja i hrane granicu koju ne kontrolira Ukrajina
i sad odjednom nekakav poluprazan konvoj kao pomoć
crveni križ ga ne vodi, nego Ruski vojnici u kaki uniformama u vojnim kamionima prebojanim u bijelo
da sam ja Ukrajinac i sam bi se zamislio šta smjeraju sa tim konvojem, isprovocirati napad na njega?
prekinuti ratna djelovanja zbog prolaska konvojam pa dati separatistima vrijeme da se pregupiraju?
KAMI666

#18239 Re: Ukrajina

Post by KAMI666 »

General War wrote:
KAMI666 wrote:
insomnia78 wrote:Il Srbiju, a?

Srbima je mozda bila greska sto su u jednom danu pobili onoliko ljudi u Srebrenici. Isto kao sa ovim Yezidima (ili kako se vec zovu) u Iraku, e to smo bili mi odprilike.

De bolan prestani!! I prestani "srbe" generalizovati....hajmo polako: ce-tni-ci.
Da, greska onog kako su naumili, da nas iskorijene.
Ne pravi se fakin kao da ne razumijes.
sanjin_1

#18240 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

KAMI666 wrote:
sanjin_1 wrote:
genocid nad Bošnjacima="osveta Turcima"=srpski dobrovoljci=četnici=Strelkov=svake godine "proslava na Gazimestanu

Vidiš kako je sve to lijepo poslagano i bez tvog guslanja.

Jednačina sa 7 poznatih. Sve lijepo dokumentovano i zabilježeno za generacije koje dolaze.

Četnik, ne treba mu nikad zaboraviti.
Image
Dobro dosao u 2014!
Kakve veze ima sada Ukraina i Rusija sa cetnicima i Bosnjacima, druskane? Jesi ti normalan i u kojoj godini zivis?
Apaurin u usta i zderi, pa guslaj nekom tamo tu pricu na drugom topicu.
prvo pitanje..eno ti gore podebljano
drugo pitanje, jesam i živim u 2014 -toj? A ti ?
Gusle pod ruku, pritegni opanke pa razveži jednu o "osveti Turcima" i "buni protiv dahija".. :D
sanjin_1

#18241 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

KAMI666 wrote:
General War wrote:
KAMI666 wrote:

Da, greska onog kako su naumili, da nas iskorijene.
Ne pravi se fakin kao da ne razumijes.
Haj bola kad vas nisu iskorijenili Turci za 500 godina..šta si se ukakio od šačice Bošnjaka
L u c i f e r

#18242 Re: Ukrajina

Post by L u c i f e r »

Challenger__ wrote:
L u c i f e r wrote:ubili su ga postupajući po velikoruskoj politici
:-D

Malo fercera nacional detektor, priznaj. Ali hajde, nema veze, preživjećemo to. Dobar si forumaš i nisi hinja kao onaj bradati jarac.
Nije majke mi, fakat sam operisan od toga... :)
Challenger__

#18243 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

:thumbup:

_____

Pitar, Manijak?
L u c i f e r

#18244 Re: Ukrajina

Post by L u c i f e r »

Nijedno, al više naginjem piti neg košpicama... :wink:
Challenger__

#18245 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

L u c i f e r wrote:Nijedno, al više naginjem piti neg košpicama... :wink:
Pitam glupost... Đe će šejtan nego hordama zla...
KAMI666

#18246 Re: Ukrajina

Post by KAMI666 »

Danguba wrote:
znam da nemanja glumi srbina a ti pokusavas bosnjaka...tesko se nama :wink:

Ja ne pokusavam, ja jesam.
Ali nemoj ti da pokusavas da nam dodjeljujes nacionalne znacke, znas, ne mora svako ko se ne slaze sa tvojim misljenjem da bude nekakva druga nacionalna pripadnost.
tnnt

#18247 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

KAMI666 wrote:

pa bila je BiH i Srbija u jednom sustavu jednakopravnih država ili republika koje su imale po ustavu pravo da se otcjepe
isto kao SSSR-a, Donbas je dio Ukrajine i Rusi su tamo manjina, isto kao i Srbi u BiH
hebiga ako ti nije jasna razlika odi u školu ili pitaj nekoga, neda mi se sada crtati nešto što je više nego očito,
a znam da si zauzeo svoj stav, ne zbog Ukrajine nego zato što Ameri i EU podržavaju jedinstvenu Ukrajinu, pa nisi objektivan nimalo ;-)
tnnt

#18248 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

KAMI666 wrote: Ja ne pokusavam, ja jesam.
Ali nemoj ti da pokusavas da nam dodjeljujes nacionalne znacke, znas, ne mora svako ko se ne slaze sa tvojim misljenjem da bude nekakva druga nacionalna pripadnost.
pa svaka čast, i treba da bude više mišljenja
malo mi vučeš na Abdićevce, neznam zašto :D
KAMI666

#18249 Re: Ukrajina

Post by KAMI666 »

tnnt wrote:
KAMI666 wrote:

pa bila je BiH i Srbija u jednom sustavu jednakopravnih država ili republika koje su imale po ustavu pravo da se otcjepe
isto kao SSSR-a, Donbas je dio Ukrajine i Rusi su tamo manjina, isto kao i Srbi u BiH
hebiga ako ti nije jasna razlika odi u školu ili pitaj nekoga, neda mi se sada crtati nešto što je više nego očito,
a znam da si zauzeo svoj stav, ne zbog Ukrajine nego zato što Ameri i EU podržavaju jedinstvenu Ukrajinu, pa nisi objektivan nimalo ;-)
Upravo zbog toga ja ne vucem iste paralele Ukraina= Bosna ili Rusija=Srbija, kao i vas nekoliko ovdje, jer ovdje se nesto skroz drugo desilo. Zato i gledam objektivno sve to. Navucete me na ovu pricu, i onda ja nemogu da cutim pa i mene ponese, upravo jer to pitanje non stop nacinjete. Zato prekinimo o toj relaciji vise.
L u c i f e r

#18250 Re: Ukrajina

Post by L u c i f e r »

Challenger__ wrote:
L u c i f e r wrote:Nijedno, al više naginjem piti neg košpicama... :wink:
Pitam glupost... Đe će šejtan nego hordama zla...
:D
Post Reply