Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
The BEN10

#18226 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by The BEN10 »

lerdi wrote:
StupskaBitanga wrote:Čuj dogovor SDA-DF nije isti ko SDA-SDP
Sjaši kurta uzjaši murta
Ni blizu. Odeš na izbori.ba, uzmeš digitron i cifre ti sve same kažu zašto je to tako. Treba samo malo mozak uključiti ostalo samo od sebe nalegne. ;)
:thumbup:
StupskaBitanga

#18227 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

Haj ti meni fino reci ovako mimo tih digitrona
Zašto su birači glasali za DF?
Da ne glasaju za SDA
Tako je bilo i prije 4 godine sa SDP pa vidimo kako su glasači reagovali
Vidjet ćemo za 4 godine DF
Prosto
Braniti DF-ŽK nije tako jednostavno
Naravno da nije, SDP se sa SDA dogovorio tek nakon izbora.
Tačno a DF je tom kolu dodao i HDZ za čije sastanke smo ovdje dobili razlog da su izmišljeni kao što je i bila imaginarna kandidatkinja za člada predsjedništva iz hrvatskog naroda pa onda umalo pokojni Anto
Banksy

#18228 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

lerdi wrote:
Mislim da je još uvijek prerano davati bilo kakve zaključke i totalno je bespotrebno prozivati DF za potez koji su napravili. Ušli su u nešto što tek treba da ima neki svoj epilog.
A epilog bi trebao biti?
Pošto vidim da zadnjih dana Ljiljan nešto bulazni o Rusiji, valjda mu reklo da to mantra, pretpostavljam da je sramna koalicija SDA/SDS/DF(/HDZ) napravljena s ciljem ''izbacivanja Dodika iz igre''. OK. Slagali nas u predizbornoj, ali ok, postoji viši ''državni'' interes.

A šta ako Dodik skupi većinu u RS-u, Čović ostane kod date riječi i plan propadne? Izlazi li onda DF iz nacionalističke koalicije na Federalnom nivou? Mislim, ako je cilj srušiti Dodika, a cilj se recimo ne ostvari, logično bi bilo da se DF povuče iz te igre, jel? Hoće li?
StupskaBitanga

#18229 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

Naravno da neće nego će se pošto poto formirati kantonalne vlasti poput one u Goraždu sa Essom Radeljašem i dernek može da počne
Svaku mrvu kredibbiliteta su izgubili
VjecitiStudent

#18230 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
lerdi wrote:
Mislim da je još uvijek prerano davati bilo kakve zaključke i totalno je bespotrebno prozivati DF za potez koji su napravili. Ušli su u nešto što tek treba da ima neki svoj epilog.
A epilog bi trebao biti?
Pošto vidim da zadnjih dana Ljiljan nešto bulazni o Rusiji, valjda mu reklo da to mantra, pretpostavljam da je sramna koalicija SDA/SDS/DF(/HDZ) napravljena s ciljem ''izbacivanja Dodika iz igre''. OK. Slagali nas u predizbornoj, ali ok, postoji viši ''državni'' interes.

A šta ako Dodik skupi većinu u RS-u, Čović ostane kod date riječi i plan propadne? Izlazi li onda DF iz nacionalističke koalicije na Federalnom nivou? Mislim, ako je cilj srušiti Dodika, a cilj se recimo ne ostvari, logično bi bilo da se DF povuče iz te igre, jel? Hoće li?
Naravno da neće, propast će država bez njih u vlasti. :oops:
VjecitiStudent

#18231 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

StupskaBitanga wrote:Naravno da neće nego će se pošto poto formirati kantonalne vlasti poput one u Goraždu sa Essom Radeljašem i dernek može da počne
Svaku mrvu kredibbiliteta su izgubili
Nisu je nikad ni imali.
Glasovi koje su dobili nisu bili za DF, nego protiv SDP-a.
StupskaBitanga

#18232 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

ovi će biti i gori od SDP
VjecitiStudent

#18233 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

StupskaBitanga wrote:ovi će biti i gori od SDP
To je teško, teško dostići, a i daleko su manje moći osvojili.
StupskaBitanga

#18234 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

Imaju dobar početak.
Jedno tv gostovanje Željko urla što ga predstavljaju kao bošnjačku stranku a onda drugi dan odriče se eventualnih hrvatskih pozicija u korist HDZ
Šta poslije? Džejla Glavović savjetnica za izgled u nekom ministarstvu
skupljac_zeljeza

#18235 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by skupljac_zeljeza »

lerdi wrote: Ostala je opcija opozicije ali odlazak u istu bi donio odlaganje formiranja vlasti jer bi se večine jako teško formirale, Dodik i Čović bi progurali svoj dogovor na državni nivo a možda i posljednja incijativa od strane MZ bi otišla u nepovrat. Nakon svega toga ko zna kojim putem bi ova država krenula ubzo. Zato mislim da treba ostaviti malo vremena pa se odrediti prema ovome.
To je to u suštini. Nisam nikakav fan Komšića jer dolazi iz raznih fotelja i nije nov u politici, ali slušati kako mu je ovo loš potez, ne mogu prešutjeti.
StupskaBitanga

#18236 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

HDZ i SNSD će se držati zajedno i jedno bbez drugog
no_mani=no_fjučr

#18237 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by no_mani=no_fjučr »

StupskaBitanga wrote:HDZ i SNSD će se držati zajedno i jedno bbez drugog
Imaju potpuno pravo, pa Bosnjaci su napravili zlo prosle izbore, ne? Treba im vratiti visestruko, nadam se da ce se uspjeti, al' da se jasno zna da je Zlatko Lagumdžija grobar BiH. To raduje!
Banksy

#18238 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

skupljac_zeljeza wrote:
lerdi wrote: Ostala je opcija opozicije ali odlazak u istu bi donio odlaganje formiranja vlasti jer bi se večine jako teško formirale, Dodik i Čović bi progurali svoj dogovor na državni nivo a možda i posljednja incijativa od strane MZ bi otišla u nepovrat.
Nakon svega toga ko zna kojim putem bi ova država krenula ubzo. Zato mislim da treba ostaviti malo vremena pa se odrediti prema ovome.
To je to u suštini. Nisam nikakav fan Komšića jer dolazi iz raznih fotelja i nije nov u politici, ali slušati kako mu je ovo loš potez, ne mogu prešutjeti.
Ovo kao Lagumdžija kad je tvrdio da bi nas Amerika napala da nismo predali Alžirsku grupu, ista škola. :mrgreen:

Dobro, ovo mu je onda odličan potez.

Šta misliš je li onda vrijeme da najzad obznani šta su mu stvarne namjere, zašto je ušao u nacionalističku vlast, koji su mu planovi, zašto je lagao u predizbornoj, zašto se lažno predstavljao kao multietnička stranka, zašto nas je prevario, da najzad javnosti pojasni svoj koncept i strategiju?
Makar opet slagao, što je sad već i za očekivati, vrijeme je da nešto nekome kaže.
StupskaBitanga

#18239 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

a da ne dobijemo po prstima
Maystor

#18240 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

StupskaBitanga wrote:Čuj dogovor SDA-DF nije isti ko SDA-SDP
Sjaši kurta uzjaši murta
Ti si pred izbore prosipao najcrnji oblik propagande SDP-a. Tvrdio si da DF nema nikakve šanse. Sada visiš na ovoj temi, od svoje pakosti ne možeš sjediti mirno.
no_mani=no_fjučr

#18241 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Bitango, dobiti po prstima i ne znaci onome 'ko je mozgom ispario, ne?
StupskaBitanga

#18242 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

ti si stvarno šašav
Ja sam prognozirao da će DF biti sa SDA a tako je i bilo
O'zone
Globalni moderator

#18243 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by O'zone »

StupskaBitanga wrote:a da ne dobijemo po prstima
Il' po nosu nedaj Bože!

Šta god pričali i koliko god bili protiv toga koalicija sa zelenim je tu :roll:

Sad valja sjediti i čekati da im istekne mandat. U međuvremenu pratiti šta rade i kako rade pa se svetiti na izborima ali striktno na osnovu rezultata.
no_mani=no_fjučr

#18244 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

StupskaBitanga wrote:ti si stvarno šašav
Ja sam prognozirao da će DF biti sa SDA a tako je i bilo
Meni je to odlicno, lijevi u BiH su zakocili razvoj i vise od nacionalistickih stranaka, mene osobno raduje da su prodani ili bar na dobrom putu. Kriza je identiteta.
StupskaBitanga

#18245 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

SDA i DF su se prije izbora pokazali u KS tako da je kanton doveden do bankrota
Interesantno da tu vlast su samo preživjeli i ojačali najveći akteri a to su SDA-DF-BOSS-BPS
Pećanac i Čardžić su najgore prošli
JThomas

#18246 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

lerdi wrote:
-LIBERO- wrote:Mene jako interesuje sprovedba te price o borbi protiv sistemske korupcije i kriminala u vlasti...zagrljeni s Izetbegovicem i Covicem :D
Jos kad po kantonima, pa tako i u KS kada se zagrle s Comorom, Zukicem, Konakovicem, Kozadrom...ma nema.

Moral, etika, pravna drzava...sada ce se sve to fino posloziti :D

Mislim, napredak je neminovan. Cisto zbog zelje i inercije uslijed moralnosti i kvaliteta koalicionog (bracnog) partnera.

Blago nama :D
I mene vjeruj mi. Jedva čekam da krene. Posebno ova na kantonalnom nivou. :D

Možda će zvučati glupo, ali mislim da je Bakir spreman pustiti određeni broj kadrova niz vodu radi svoje guzice. Posebno ako su kadrovi suprotne struje u pitanju. Zbog toga mislim da bi i moglo doći do malog napretka kada je ovaj segment u pitanju.
imena kadrova su totalno nebitna kod SDA. bitna je temeljna ideja koruptokracije, a od nje SDA neće odustati.
no_mani=no_fjučr

#18247 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Trebalo bi postati manje vazno ' ko je u vlasti, treba bilo 'ko da krene u reformu, najbolje bi bilo da psiholog doje na vlast, da se ipak mali covjek lakse snadje u tranziciji, da se odmakne od mi, to je zlo BiH.
lerdi

#18248 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

StupskaBitanga wrote:Haj ti meni fino reci ovako mimo tih digitrona
Zašto su birači glasali za DF?
Da ne glasaju za SDA
Tako je bilo i prije 4 godine sa SDP pa vidimo kako su glasači reagovali
Vidjet ćemo za 4 godine DF
Prosto
Braniti DF-ŽK nije tako jednostavno
Naravno da nije, SDP se sa SDA dogovorio tek nakon izbora.
Tačno a DF je tom kolu dodao i HDZ za čije sastanke smo ovdje dobili razlog da su izmišljeni kao što je i bila imaginarna kandidatkinja za člada predsjedništva iz hrvatskog naroda pa onda umalo pokojni Anto
Jel ti pokušavaš mene ili sebe ubjediti u ove gluposti koje pišeš? SDA nije imala bolji rezultat od 1998. godine. Birači, prvi ja, nisam glaso za DF da ne bi glasao za SDA. Teorija je toliko naivna da nezaslužuje ni da se razgovara o istoj. SDP je prije četiri godine formirao vlast, ove godine to radi SDA. Kontaš li razliku? DF je tu pod određenim uslovima.

Sve što Željko radi proteklih dana kada je HDZ u pitanju je pokušaj relaksacije odnosa kako bi se odblokirali procesi. Čović nema više niti jedan argument da kmeči. Ako je cijena MAP-a i SSP-a to da Čović bude u predsjedništvu, a 5 ministara iz hrvatskog naroda bude ispred HDZ-a nek bude. Treba im dati još jednog pride. ;)
sabanss

#18249 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabanss »

StupskaBitanga wrote:SDA i DF su se prije izbora pokazali u KS tako da je kanton doveden do bankrota
Interesantno da tu vlast su samo preživjeli i ojačali najveći akteri a to su SDA-DF-BOSS-BPS
Pećanac i Čardžić su najgore prošli
Koliko se sjecam i SDP je bio na vlasti u KS - ustvari mutno mi je ko je otjerao Kanton u bankrot SDP - SBB ili ovi gore pobrojani posle... :D
lerdi

#18250 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Banksy wrote:
lerdi wrote:
A epilog bi trebao biti?

Zašto vrti priču o Rusiji mislim da je jasno i pticama na grani. Dodik je njihov igrač i treba se distancirati od istog. I još jedna stvar. Željko nigdje nije rekao da neće ići sa SDA. Čak suprotno. Više puta je ponovio da će sačekati izbore i vidjet šta narod kaže pa onda odlučivati o koalicijama, što je i meni išlo na živce. Sada vidim da je bio u pravu. Narod je ubjedljivo izabrao nacionaliste i put do bilo kakvog napretka vodi preko njih. To je jednostavno tako. Možemo mi ovdje danima pričati šuplju priču ali je narod rekao svoje. SDA ima najbolji rezultat od 1998. godine i to svako od nas treba prihvatiti kao činjenicu.

Skupio ili ne večinu u RS-u, Dodika neće biti na državnoj razini. Bar ne u ovom odnosu snaga. Ukoliko se ipak progura na državni nivo pretpostavljam da DF-a onda neće biti u toj priči. Ipak ostaje da vidimo da li sam ili nisam bio u pravu. U svakom slučaju dok se to nešto ne desi suzdržan sam.
Post Reply