Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
beni-bu-man

#18201 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

preludezalude wrote:
NediM17 wrote:Ovih dana me strasno nerviraju sjekaci krivina i gazenje po liniji. Je li toliko tesko drzati auto u svojoj traci? Kad im izleti autobus ili kamion, onda panika.
Mene tako jednom davno zaustavi policajac zbog sjecenja krivine. U stvari to je bilo samo prelazak tocka u suprotnu traku za mozda 1 metar. Pregledna krivina i nema vozila iz suprotnog smjera. Ali policajac me ipak kulturno kaznio zbog prelaska preko pune linije.
Dobar drot :mrgreen:
Rugafet

#18202 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Rugafet »

Sve po peesu
beni-bu-man

#18203 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

condy wrote:Juce bio u Zagrebu i primjetio sam da su zagrepcani zivcani zbog guzvara ko sarajlije :-D

Izgleda da je to tako u vecim gradovima.
pa necu biti zivcan u Ilijasu ili nekoj zabiti gdje nema saobracaja
Travnički Noćni Šetač

#18204 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Danas sam se vrtio po Sarajevu gore dole nekoliko puta i moram priznati da i pored velike guzve nije bilo materijala za dashcam, tako da je danas red da se čestita svim vozačima u Sarajevu na strpljivoj i sigurnoj vožnji...
...
...
...
Ali naravno materijala na cestama uvijek ima pa tako i novih snimaka:

Optimist

#18205 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

"Travnički Noćni Šetač"
Jedna konstatacija, primijetio sam da Travnicani bas ne postuju pjesacki prelaz i zeleno svjetlo na istom. Mahom prelaze cestu usred zelenog za automobile.

P.S. Koliko je ogranicenje kroz grad, dakle dionica gdje su po dvije trake? Jel ogranicenje za radar na kalibunaru 50?
condy

#18206 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

Nevezano za saobracaj, ima na snimku dionica od Doboja prema Tuzli, vide se nakaradne predizborne plakate obljebljene na kamionskoj prikolici koja je parkirana uz cestu na livadi da se vide. Kakav primitivizam.
Travnički Noćni Šetač

#18207 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Optimist wrote:
"Travnički Noćni Šetač"
Jedna konstatacija, primijetio sam da Travnicani bas ne postuju pjesacki prelaz i zeleno svjetlo na istom. Mahom prelaze cestu usred zelenog za automobile.

P.S. Koliko je ogranicenje kroz grad, dakle dionica gdje su po dvije trake? Jel ogranicenje za radar na kalibunaru 50?
Da... pjesaci bas ne postuju semafor... rijetko ko strpljivo saceka zeleno.... skoro na svakoj kompilaciji imam barem jednu takvu situaciju....
Da 50 je ogranicenje i kroz grad i na semaforu na Kalibunaru.... mislim da je kamera na Kalibunaru postavljena na 61.... imam negdje u kompilacijama snimak kako uslika vozilo ispred mene dok ja vozim oko 55 ....
vauvau

#18208 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vauvau »

Travnički Noćni Šetač wrote:Danas sam se vrtio po Sarajevu gore dole nekoliko puta i moram priznati da i pored velike guzve nije bilo materijala za dashcam, tako da je danas red da se čestita svim vozačima u Sarajevu na strpljivoj i sigurnoj vožnji...
...
...
...
Ali naravno materijala na cestama uvijek ima pa tako i novih snimaka:

Nekako ne mogu da se otmem utisku da si ti pravo besposlen. Ali ono baš pravo. :roll:
Travnički Noćni Šetač

#18209 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

:lol: :lol: ... Radim ja druze puno radno vrijeme svaki dan osim nedelje.... ali malo se organizujem i onda se stigne svugdje...
Reventor

#18210 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Reventor »

Zenica, nedjelja, 04.11.2018., 10.30 h.
Gospođa mirno, bez žmigavca skreni u suprotnu traku, zaustavi se, ugasi auto, izađe, zaključa i ode u Konzum koji se nalazi na strani trake kojom je došla.
Tolika me huja uzela na ovu bahatost, bezobrazluk, samoživost, glupost, ne znam više šta je.
Da je bar ostala u svojoj traci i zaustavila, ne znam koji joj je klinac bio da pređe u suprotnu i tu parkira. Ponekad se neki privremeno zaustave tu, ali se bar desnom polovinom popnu na trotoar ili primaknu što bliže rubu da ostave prostora onima koji ih zaobilaze, upale sva 4 žmigavca, itd. Ova sve naopako. Kao da je na sred praznog parkinga.
Postoji li način da se ovo proslijedi saobraćajnoj policiji? Imaju registracije i dokaz prekršaja.
Optimist

#18211 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

Travnički Noćni Šetač wrote:
Optimist wrote:
"Travnički Noćni Šetač"

Da... pjesaci bas ne postuju semafor... rijetko ko strpljivo saceka zeleno.... skoro na svakoj kompilaciji imam barem jednu takvu situaciju....
Da 50 je ogranicenje i kroz grad i na semaforu na Kalibunaru.... mislim da je kamera na Kalibunaru postavljena na 61.... imam negdje u kompilacijama snimak kako uslika vozilo ispred mene dok ja vozim oko 55 ....
Mislio sam da je 60. Hvala. :thumbup: :bih:
Throttle

#18212 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Reventor wrote:Zenica, nedjelja, 04.11.2018., 10.30 h.
Gospođa mirno, bez žmigavca skreni u suprotnu traku, zaustavi se, ugasi auto, izađe, zaključa i ode u Konzum koji se nalazi na strani trake kojom je došla.
Tolika me huja uzela na ovu bahatost, bezobrazluk, samoživost, glupost, ne znam više šta je.
Da je bar ostala u svojoj traci i zaustavila, ne znam koji joj je klinac bio da pređe u suprotnu i tu parkira. Ponekad se neki privremeno zaustave tu, ali se bar desnom polovinom popnu na trotoar ili primaknu što bliže rubu da ostave prostora onima koji ih zaobilaze, upale sva 4 žmigavca, itd. Ova sve naopako. Kao da je na sred praznog parkinga.
Postoji li način da se ovo proslijedi saobraćajnoj policiji? Imaju registracije i dokaz prekršaja.
Koji Konzum, na bulevaru kod Carlija ili?
zdruzdjo

#18213 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Kako mi zivku izvadi kad krene da se trpa u koloni sa neke sporedne ulice ono lagano kljunom kao pusticu ga. A pogled naprijed kao on mene ne vidi. Taj ignore stil mi uvijek probudi malog crvenog sa rogovima koji drijema na ramenu. Onda idemo pa eto udari mangupe. Znam da ne mozes puno nego samo zagrebati. Taman da ne moram na bankomat. A to je jedno poslijepodne kod druga lakirera uz par pivki.

Samo pogled i ja cu te pustiti. Fakat pustim u vecini slucajeva ako vidim da neko uredno ceka i gleda. Ali ulete petom ne tolerisem.
Jutros jedan tako uklizava ali audi 4-ka malo novije generacije i datuma pa ko bi ko ne bi uklizao. Ipak. Uvucem se a on nesto gramza rukicama. Otvorim prozor,
Reci pasa.
Kaze zna se kako ide kad je guzva, jedno odavde jedno od tamo gdje si ti.
Reko gdje to ba?
Kaze tako ide pravilo.
Reko ja znam za pravilo desne strane odakle ja dolazim tebi i znak stop koji imas na ukljucenju. Ako si ti ucio neka druga pravila to je do tebe. Ali eto samo za ubuduce bacis pogled sa strane pa ce te neko i pustiti a ne da rizikujes da te fikne neko.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#18214 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

Realno, u kolonama i treba biti kolegijalan pa pravit taj princip "rajsferšlus", tj jedan sa ove jedan sa one strane. Ti ništa ne gubiš što si ga pustio nebitno je l' te pogledao, osim ako ti se ego ne srozava zbog tog.
sale07

#18215 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sale07 »

zdruzdjo wrote:Kako mi zivku izvadi kad krene da se trpa u koloni sa neke sporedne ulice ono lagano kljunom kao pusticu ga. A pogled naprijed kao on mene ne vidi. Taj ignore stil mi uvijek probudi malog crvenog sa rogovima koji drijema na ramenu. Onda idemo pa eto udari mangupe. Znam da ne mozes puno nego samo zagrebati. Taman da ne moram na bankomat. A to je jedno poslijepodne kod druga lakirera uz par pivki.

Samo pogled i ja cu te pustiti. Fakat pustim u vecini slucajeva ako vidim da neko uredno ceka i gleda. Ali ulete petom ne tolerisem.
Jutros jedan tako uklizava ali audi 4-ka malo novije generacije i datuma pa ko bi ko ne bi uklizao. Ipak. Uvucem se a on nesto gramza rukicama. Otvorim prozor,
Reci pasa.
Reko gdje to ba?
Kaze tako ide pravilo.
Reko ja znam za pravilo desne strane odakle ja dolazim tebi i znak stop koji imas na ukljucenju. Ako si ti ucio neka druga pravila to je do tebe. Ali eto samo za ubuduce bacis pogled sa strane pa ce te neko i pustiti a ne da rizikujes da te fikne neko.
Ovi su mi najmrzi, nedo Bog koga pustiti!
tempuser

#18216 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

zdruzdjo wrote: Otvorim prozor,
Reci pasa.
Reko gdje to ba?
Kaze tako ide pravilo.
Sistem rajsfeslusa tj naizmjenicno propustanje vrijedi tamo gdje se dvije trake slivaju u jednu, a ne gdje se se ukljucuje na put s pravom prvenstva. Za to posroji znak (imas ga na Grbavici na semaforu kod Konzuma)

Image
zdruzdjo

#18217 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

sale07 wrote:
zdruzdjo wrote:.......... Fakat pustim u vecini slucajeva ako vidim da neko uredno ceka i gleda. Ali ulete petom ne tolerisem.
.
Ma samo da je procitati prije nego............se ode u wc I nategne a nista ne izlazi.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#18218 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

sale07 wrote:
ko ti je taj nedo bog? nedim?
najgori su mi ti degenerici koji na cesti s pravom prvenstva koce da bi kao ispali fini i pustaju nekog da se ukljucuje a ispred njega znak stop.treba ih poslati ponovo na polaganje jer ugrozavaju saobracaj i ostale ucesnike..ja ih zovem puštaĆi.
zdruzdjo

#18219 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

tempuser wrote: Sistem rajsfeslusa tj naizmjenicno propustanje vrijedi tamo gdje se dvije trake slivaju u jednu, a ne gdje se se ukljucuje na put s pravom prvenstva. Za to posroji znak (imas ga na Grbavici na semaforu kod Konzuma)

Image

Pa znam za za taj znak. to je opste poznato mada I to se ne postuje na tim mjestima. svjedok sam tome stalno kod pijace u kvadrantu.

Samo ovaj znak je puuuuuno drukciji od znaka stop, znaka ukljucenje na ulicu sa prvenstvom prolaza ili drukcije od situacije u kojoj nekome dolazis sa desne strane. I jos se ukljucuje u tvoju ulicu sa strane.
Opet kazem fakat pustam jer jebi ga kad bi svi mi pomalo pustali nekoga sa strane bilo bi puno manje guzvi na cestama. oduzmes gas mahnes prstima I vozis. ai jok ja sam cool I ja cu kopackom u koljeno pa ces ti mene pustiti da me ne bi udario.
e jebi ga moze se desiti ponekad I da bude tvrdo necije koljeno pa iskrenes zglob od ruznog uleta pa em sjebes karambolku, em popijes kaznu za oduzimanje prvenstva I jos ode bonus od osiguranja pri registraciji.

Prije 10-ak dana vozim aleja bosne srebrene u 04:30. znaci na cesti ja I pokoji lud pas. Iz bocne ulice isto kao da nikako ne postoji ukljucenje hladno ispred mene na 10-15 metara izleti avaz-ov dostavni kombi. bukvalno sam morao skociti na kocinicu da se ne zapucam u njega. dotle da mi se abs upalio ne pamtim od kada prije.
Znaci 04:30 I ti nekome otimas prvenstvo sa rizikom sudara? pa jebo ti pas majku imas li imalo mozga. zasto. bukvalno sekunda duze cekanje pa ako sam spor onda me preteknes. jest da je puna ali u ta doba nema nikoga na cesti.
fakat sam stajao sigurno jedno pola minute da dodjem sebi. ipak tako svjez iz kreveta, ne znam koja je godina. prepao me samo tako.
isto prije 6-7 godina malo nize niz cestu mi se desila ista situacija.
zdruzdjo

#18220 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

bitanga_sa_otesa wrote: najgori su mi ti degenerici koji na cesti s pravom prvenstva koce da bi kao ispali fini i pustaju nekog da se ukljucuje a ispred njega znak stop.treba ih poslati ponovo na polaganje jer ugrozavaju saobracaj i ostale ucesnike..ja ih zovem puštaĆi.

Ma zakociti cu quratz. Necu vala skociti po kocinici sa 60 na 0 da bih nekoga pustio.
oduzmem gas I to je plafon od radnje autom. I mahnem prstima. Ako nisi okretan da opletes po gasu I ukljucis se dok se dokotrljam do tebe, jebi ga cuti I pusi.
sale07

#18221 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sale07 »

bitanga_sa_otesa wrote:
sale07 wrote:
ko ti je taj nedo bog? nedim?
najgori su mi ti degenerici koji na cesti s pravom prvenstva koce da bi kao ispali fini i pustaju nekog da se ukljucuje a ispred njega znak stop.treba ih poslati ponovo na polaganje jer ugrozavaju saobracaj i ostale ucesnike..ja ih zovem puštaĆi.
ti kad sjednes u svoju "ljimuzinu", samo vozi i gazi i pjesaka kad sretnes da ne prelazi na pjesackom slobodno gazi jer sta ce on tu
beni-bu-man

#18222 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

zdruzdjo wrote:
bitanga_sa_otesa wrote: najgori su mi ti degenerici koji na cesti s pravom prvenstva koce da bi kao ispali fini i pustaju nekog da se ukljucuje a ispred njega znak stop.treba ih poslati ponovo na polaganje jer ugrozavaju saobracaj i ostale ucesnike..ja ih zovem puštaĆi.

Ma zakociti cu quratz. Necu vala skociti po kocinici sa 60 na 0 da bih nekoga pustio.
oduzmem gas I to je plafon od radnje autom. I mahnem prstima. Ako nisi okretan da opletes po gasu I ukljucis se dok se dokotrljam do tebe, jebi ga cuti I pusi.
ima majmuna i to previse kao sto bitanga rece da bi fini ispali, neki dan vozim iza lika, znaci nema nikog iza mene a ona levat koci da bi nekog pustio...stoo stoooooooo
zdruzdjo

#18223 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

liaar wrote:Realno, u kolonama i treba biti kolegijalan pa pravit taj princip "rajsferšlus", tj jedan sa ove jedan sa one strane. Ti ništa ne gubiš što si ga pustio nebitno je l' te pogledao, osim ako ti se ego ne srozava zbog tog.
Egoista pa sta cu. :P :evil: :P
Ja na to gledam kao na nekakav "disrespect". Ono Jaaaa vozim, I moooja je cesta. Eh eto nije I sta ces sad.

Obzirom da se navise u toku dana vozam u spicama gledam sto manje stresa. pustim sebi audio knjigu I "Zen".
Ali ako neko hoce da mi to narusi djonom, e onda :evil: :evil:
moonca

#18224 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by moonca »

Telefon u ruci i bacanje opusaka. :twisted:
annoy

#18225 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by annoy »

Mene nerviraju vozaci kojima se ne da cekati zeleno svjetlo, i ne samo da prolaze kroz crveno nego ako nisu prvi na semaforu elegantno kroz traku od suprotnog smjera zaobiđu aute ispred sebe, koji normalno cekaju na semaforu, jer su oni zakljucili da za njih semafori ne vrijede. Jucer jedan tako zaobisao mene i auto ispred mene, lijepo po traci od suprotnog smjera, prosao kroz crveno na semaforu na krizanju s glavnom cestom, s troje male djece u autu.
A nedavno me jedan kreten tako skoro udario jer je usao u suprotni smjer, u moju traku, zaobilazeci auto ispred sebe, gospodinu se eto nije dalo cekat zeleno. Jedva nekako izbjegli sudar. Sta rec...kakvi jebeni idioti voze
Post Reply