Banksy je 100% u pravu i za to nema nikakvog opravdanja. Kad bi se od tog trokuta Sarajevo-Tuzla-Zenica napravio neki ekonomski jaci prostor u kojem bi ljudi sve radije zivili, gdje bi se radilo na obrazovanju, na socijalnim reformama, na pobosljanju klime... Bosna i Hercegovina kao drzava bi danas bila dosta jaca. Pa kad bi se samo od Sarajeva napravio neki ekonomski centar sa jacom industrijom situacija bi bila puno bolja.oakville wrote:Banksy wrote:Zbog gluposti i nesposobnosti bošnjačke politike, kontinuirano se slabi država
Tačnije, država se slabi zbog njihove vlastite pohlepe i grabeži, zbog sitnošićardžijskog interesa, zbog apsolutne nezainteresiranosti za probleme i potrebe osiromašenog stanovništva, zbog nehaja i nemara za državu koju vide isključivo kao kravu muzaru kroz koju mogu namiriti sopstvene finansijske interese, itd.
Ukratko, Bosna je vo kojeg će zaklati za svoju kilu mesa vile na Poljinama.
Bašić i Bašići su tužna paradigma i dobro je da si ih se sjetio(la).Mada možeš ih "opravdati" jer znaju da ovakav sistem i oni u ovakvom sistemu ne postoje da bi se pravio "prosperitet" već da bi imao ko da aminuje potpisivanje papire onda kada MZ odluči da napravi jedan milimetarski korak naprijed u pseudo-reformama (čitaj: da prošire broj poslanika svjetski bitnog zastupničkog doma tzv. parlamenta BiH da bi se zaposlilo više predstavnika iz rs-a ili osnuju još koje ministarstvo za koordinaciju kišnih padavina ili agenciju za jačanje ubleha da se članovi sds-a, snsd-a i hdz ne osjećaju zapostavljeni u toku zime a i da sda može pojačati kadrovsku bazu.)
![]()
Jedino što se tzv. pro-bosanskim () strankama može zamjeriti jeste što nisu od federacije napravili prostor za normalan život. Ali ne ide ni to - jer kamo hapana, što smo onda ratovali
![]()
Kakva država, prva država se nalazi 800km odavde i naziva se Austrija, sve ispod je prazan prostor
SDA-All about
- vee-jay
#18201 Re: SDA-All about
- kamen spoticanja
#18202 Re: SDA-All about
Da su levati uspjeli zavrsiti autoput mo-sa-ze-tz zlatko bi svijetla obraza mogao pricati o zapadnoj njemackoj...dakle samo to
- crno_sa_zlatnim
#18203 Re: SDA-All about
Na pinku izvjesna Tijana Cvjeticanin upravo mlati o bh telecomu i Dzaferovicu. Šepić sjedi i ni mukajet
Kao što danas napisah na ovoj temi, ako ikad krenemo prema eu, vodice nas miletovi kadrovi.
Zreli smo za kolektivni harakiri.
Kao što danas napisah na ovoj temi, ako ikad krenemo prema eu, vodice nas miletovi kadrovi.
Zreli smo za kolektivni harakiri.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#18204 Re: SDA-All about
jok bolan...narandžasti se samo bore za svoj ZK izvadak na tom dijeluStupskaBitanga wrote:a narandžasti im dođu ko kurban za klanje
-
StupskaBitanga
#18205 Re: SDA-All about
Mene fascinira jedno a to je da SDA preko SB pljuje po autocestama i u stilu šta će nam što je APSURD jer čekajući Edhema B. i one kamen temeljce AP i do Zenice bi bio samo sankamen spoticanja wrote:Da su levati uspjeli zavrsiti autoput mo-sa-ze-tz zlatko bi svijetla obraza mogao pricati o zapadnoj njemackoj...dakle samo to
Nažalost izgleda da će mimo Tarčina isto ostati samo san
- Banksy
#18206 Re: SDA-All about
Misliš ex-SBiH + DF preko SB-e?StupskaBitanga wrote:Mene fascinira jedno a to je da SDA preko SB pljuje po autocestama i u stilu šta će nam što je APSURD jer čekajući Edhema B. i one kamen temeljce AP i do Zenice bi bio samo sankamen spoticanja wrote:Da su levati uspjeli zavrsiti autoput mo-sa-ze-tz zlatko bi svijetla obraza mogao pricati o zapadnoj njemackoj...dakle samo to
-
StupskaBitanga
#18207 Re: SDA-All about
svi su oni u istom talu
Kad sam u novom broju pročitao one nekakve energetske projekte koje će nam kao donijeti blagostanje na nivou najmanje Kuvajta ili UAE nisam mogao vjerovati šta čitam
Naravno da tu ima veze nekadašnja SBiH uklopljena u DF pa i Svileni je tu a SDA je svakako u sistemu dajte dio kolača i nama i mi sretni
Samo Kukić i ta struja SDA i DF i struja SBiH mi nikako nisu u naponu.
Kad sam u novom broju pročitao one nekakve energetske projekte koje će nam kao donijeti blagostanje na nivou najmanje Kuvajta ili UAE nisam mogao vjerovati šta čitam
Naravno da tu ima veze nekadašnja SBiH uklopljena u DF pa i Svileni je tu a SDA je svakako u sistemu dajte dio kolača i nama i mi sretni
- Banksy
#18208 Re: SDA-All about
Izgleda da DF samo preuzima projekte SBiH, uz proviziju, naravno.StupskaBitanga wrote:svi su oni u istom talu
Nekako mi je teško povjerovati da će Bakir sve to tako lako prepustiti DF-u, pa i uz procenat.
Krenu li poslovi, zarade li se novci, eto DF-u velikog publiciteta i zasluga i popularnosti. Zašto bi im to dao?
-
StupskaBitanga
#18209 Re: SDA-All about
Pa zato ima Kukica
Nula plus faza jednako dzenaza ali vidjet cemo čija
DF ispade sastav svih otpadaka i propalih istrošenih političara
Nula plus faza jednako dzenaza ali vidjet cemo čija
DF ispade sastav svih otpadaka i propalih istrošenih političara
-
oakville
#18210 Re: SDA-All about
Ma Madjarska je pored s desne strane, a Italija s lijeve pa nisu ispod. Što se tiče Slovenije ostajem pri ranijoj tvrdnjiBanksy wrote:Zračne je 200 do Mađarske, i Italija je blizu, a i Slovenija je država, jel.Lokman wrote:oakville wrote:
Kakva država, prva država se nalazi 800km odavde i naziva se Austrija sve ispod je prazan prostor
-
oakville
#18211 Re: SDA-All about
Slažem se, i zato je "opravdati" u mom postu i napisano s navodnicima. Džaba, može čovjek biti optimista vedrog duha, ali je mislim čista istina da ovo u BiH i nije neki institucionalni problem, nego baš društveni problem - tj. problem ljudi i mentaliteta. A to samo (a i to možda) vrijeme liječi. A pošto su naši individualni životi kratki ...vee-jay wrote:Banksy je 100% u pravu i za to nema nikakvog opravdanja. Kad bi se od tog trokuta Sarajevo-Tuzla-Zenica napravio neki ekonomski jaci prostor u kojem bi ljudi sve radije zivili, gdje bi se radilo na obrazovanju, na socijalnim reformama, na pobosljanju klime... Bosna i Hercegovina kao drzava bi danas bila dosta jaca. Pa kad bi se samo od Sarajeva napravio neki ekonomski centar sa jacom industrijom situacija bi bila puno bolja.oakville wrote:Banksy wrote:Zbog gluposti i nesposobnosti bošnjačke politike, kontinuirano se slabi država
Tačnije, država se slabi zbog njihove vlastite pohlepe i grabeži, zbog sitnošićardžijskog interesa, zbog apsolutne nezainteresiranosti za probleme i potrebe osiromašenog stanovništva, zbog nehaja i nemara za državu koju vide isključivo kao kravu muzaru kroz koju mogu namiriti sopstvene finansijske interese, itd.
Bašić i Bašići su tužna paradigma i dobro je da si ih se sjetio(la).Mada možeš ih "opravdati" jer znaju da ovakav sistem i oni u ovakvom sistemu ne postoje da bi se pravio "prosperitet" već da bi imao ko da aminuje potpisivanje papire onda kada MZ odluči da napravi jedan milimetarski korak naprijed u pseudo-reformama (čitaj: da prošire broj poslanika svjetski bitnog zastupničkog doma tzv. parlamenta BiH da bi se zaposlilo više predstavnika iz rs-a ili osnuju još koje ministarstvo za koordinaciju kišnih padavina ili agenciju za jačanje ubleha da se članovi sds-a, snsd-a i hdz ne osjećaju zapostavljeni u toku zime a i da sda može pojačati kadrovsku bazu.)
![]()
Jedino što se tzv. pro-bosanskim () strankama može zamjeriti jeste što nisu od federacije napravili prostor za normalan život. Ali ne ide ni to - jer kamo hapana, što smo onda ratovali
![]()
Kakva država, prva država se nalazi 800km odavde i naziva se Austrija, sve ispod je prazan prostor
- vee-jay
#18212 Re: SDA-All about
Koji poslovi? Zasto ti poslovi nisu uradjeni u zadnjih 20 godina?Banksy wrote:Izgleda da DF samo preuzima projekte SBiH, uz proviziju, naravno.StupskaBitanga wrote:svi su oni u istom talu
Nekako mi je teško povjerovati da će Bakir sve to tako lako prepustiti DF-u, pa i uz procenat.
Krenu li poslovi, zarade li se novci, eto DF-u velikog publiciteta i zasluga i popularnosti. Zašto bi im to dao?
- vee-jay
#18213 Re: SDA-All about
Pod plastom marketinga i uz slogane tipa "Bratstvo i Jedinstvo" je napravljena jedna Jugoslavija, drzava koja je za sve ove danasnje male banane Bog. Nas narod tada nije bio nista drugaciji od danasnjeg a i tada su bili i rat i partizani i cetnici i ustase. Da, mi imamo nas (posebni) mentalitet (i to uopste nije nista lose) ali vjeruj mi, kriviti taj nas mentalitet, kriviti narod, nije rjesenje.oakville wrote:Slažem se, i zato je "opravdati" u mom postu i napisano s navodnicima. Džaba, može čovjek biti optimista vedrog duha, ali je mislim čista istina da ovo u BiH i nije neki institucionalni problem, nego baš društveni problem - tj. problem ljudi i mentaliteta. A to samo (a i to možda) vrijeme liječi. A pošto su naši individualni životi kratki ...vee-jay wrote:Banksy je 100% u pravu i za to nema nikakvog opravdanja. Kad bi se od tog trokuta Sarajevo-Tuzla-Zenica napravio neki ekonomski jaci prostor u kojem bi ljudi sve radije zivili, gdje bi se radilo na obrazovanju, na socijalnim reformama, na pobosljanju klime... Bosna i Hercegovina kao drzava bi danas bila dosta jaca. Pa kad bi se samo od Sarajeva napravio neki ekonomski centar sa jacom industrijom situacija bi bila puno bolja.oakville wrote: quote="Banksy"
Zbog gluposti i nesposobnosti bošnjačke politike, kontinuirano se slabi država
Bašić i Bašići su tužna paradigma i dobro je da si ih se sjetio(la).
/quote
Mada možeš ih "opravdati" jer znaju da ovakav sistem i oni u ovakvom sistemu ne postoje da bi se pravio "prosperitet" već da bi imao ko da aminuje potpisivanje papire onda kada MZ odluči da napravi jedan milimetarski korak naprijed u pseudo-reformama (čitaj: da prošire broj poslanika svjetski bitnog zastupničkog doma tzv. parlamenta BiH da bi se zaposlilo više predstavnika iz rs-a ili osnuju još koje ministarstvo za koordinaciju kišnih padavina ili agenciju za jačanje ubleha da se članovi sds-a, snsd-a i hdz ne osjećaju zapostavljeni u toku zime a i da sda može pojačati kadrovsku bazu.)
![]()
![]()
- Banksy
#18214 Re: SDA-All about
SBiH energetika,vee-jay wrote:Koji poslovi?Banksy wrote:Izgleda da DF samo preuzima projekte SBiH, uz proviziju, naravno.StupskaBitanga wrote:svi su oni u istom talu
Zasto ti poslovi nisu uradjeni u zadnjih 20 godina?
opstrukcije saveza Tihić&Lagumdžija
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/192 ... etiku.html
- kurty
#18215 Re: SDA-All about
Mogul ovdje da pitam...
Jel postoji neki zakon, dogovor, (ne)pisano pravilo ili koji vec klinac koji kaze da recimo hrvati moraju dobiti ministarstvo finansija, bosnjaci to i to... Srbi to i to?
Jel postoji neki zakon, dogovor, (ne)pisano pravilo ili koji vec klinac koji kaze da recimo hrvati moraju dobiti ministarstvo finansija, bosnjaci to i to... Srbi to i to?
-
bob_rock
#18216 Re: SDA-All about
Investitori bili u Sarajevu i spremni sa lovom kada je stopirano sve u parlamentu.Banksy wrote:SBiH energetika,vee-jay wrote:Koji poslovi?Banksy wrote:
Izgleda da DF samo preuzima projekte SBiH, uz proviziju, naravno.
Zasto ti poslovi nisu uradjeni u zadnjih 20 godina?
opstrukcije saveza Tihić&Lagumdžija
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/192 ... etiku.html
Dzaba, od tada prodje 6 godina a voda uzaludno teče.
Možda i nismo zaslužili bolje.
-
StupskaBitanga
#18217 Re: SDA-All about
imaju ti rangovi težine ministarstavakurty wrote:Mogul ovdje da pitam...
Lupam
Ako Bošnjak dobije premijersku fotelju Vlade FBiH istom linijom Hrvat će dobiti ministarstvo finansija koje je po težini jednako prmijerskom mandatu
Mada ne znam što ne bi bilo nekad malo i obrnuto da se pročešlja kriminal iz Hercegovine pod maskom zaštite vitalnih hrvatskih interesa
-
eifel
#18218 Re: SDA-All about
Akademik Filipović, veljača 1991.: "Nije Bosna prćija SDA ni Alije Izetbegovića"
https://www.youtube.com/watch?v=YmlLtR8rSn0
https://www.youtube.com/watch?v=YmlLtR8rSn0
-
eifel
#18219 Re: SDA-All about
Ilidžanske uzdanice vladajuće partije u elitnom Gštadu
SDA-ov džet set skijao u Švicarskoj
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/164958/sda-ov ... N2Wl2.dpuf
SDA-ov džet set skijao u Švicarskoj
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/164958/sda-ov ... N2Wl2.dpuf
-
eifel
#18220 Re: SDA-All about
Dinastija Izetbegović - Repovac muti i dalje
Još jedna velika optužnica pala pred Sudom BiH
Šta je pozadina Čamparinog debakla u predmetu "Lutka 2"?
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/164930/sta-je ... Z7Bug.dpuf
Još jedna velika optužnica pala pred Sudom BiH
Šta je pozadina Čamparinog debakla u predmetu "Lutka 2"?
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/164930/sta-je ... Z7Bug.dpuf
-
Innovation
#18221 Re: SDA-All about
Ovo si zaboravio, pa rekoh da ti malo pomognem.
http://www.avaz.ba/clanak/165101/vlada- ... e-grijanje
Oni znaju unaprijed.
http://www.avaz.ba/clanak/165101/vlada- ... e-grijanje
Oni znaju unaprijed.
-
eifel
#18222 Re: SDA-All about
Ti bi se sada opkladio da neće
-
Innovation
#18225 Re: SDA-All about
Gdje pise da se zalim?eifel wrote:pa šta se žališ?
Ja sam samo konstatovala, da Avaz zna unaprijed.
Otisla raja na planinu, pa mi sami.