Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
-
kakavdanakneiskustvu
- golfiista
#18202 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kontam sa Cersei nije umrla. Ostao je upitnik. Definitivno. Super epizoda, da, to su ljudi, zli, prevrtljivi, jadni, zalosni, bijedni. Kome se ne sviđa, ima LZN.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- banjaluka078
#18204 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nije stvar u tome kakvi su ljudi. Baš zato smo zavoljeli seriju, zato što nema crno-bijelo. Ali nedostatak inteligencije ili ideje u pisanju zaista vrijeđa.golfiista wrote: Super epizoda, da, to su ljudi, zli, prevrtljivi, jadni, zalosni, bijedni. Kome se ne sviđa, ima LZN.
Arja se sezonama uspavljuje recitujući imena ljudi koje će ubiti, neke je i odradila i onda dođe na prag Cersei, kojoj je i krenula u prošloj epizodi i okrene se i ode, jer joj je Hound tako rekao. Wtf?
-
ratomir
#18205 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ja taj Game of thrones ne gledam ja to igram live .)
- shmizlica
#18206 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
meni se dopada epizoda
možda i jedina ove sezone....
-
LSD
#18207 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Upravo totuzlak1212 wrote:Ja ne mogu da vjerujem da ljudi nakon 8 sezona nisu skontali da je poenta serije i priče da se pokaže ljudska prevrtljivost, dramaturgija... GRR Martin više puta rekao da u njegovim pričama niko nije savršen, svi su isti i nema glavnih karaktera...
Al eto ti fanova da seru što je ovaj ovako, a onaj onako... Nije ova serija za svakog, kome ne valja držite se šablonskih serija gdje od početka znate ko je dobrica a ko zloćko i svi se toga drže. Jesu D&D usrali svojim scenarijima srž Martinove priče ali ne toliko da se kuka sedmicama...
Meni je i epizoda i serija vrh vrhova, samo mi krivo što nije NK za kraj ostavljen, al jbg.
Serija smišljena da pokaže ljudske slabosti, ljudske strasti, prevrtljivosti, spletke, želje za vlašću, ambicije koje vode hiljade u smrt.
Samo mi žao što Night King sa svojom časnom vojskom nije pregazio winterfell a kasnije i kings landing...da pobriše sa lica zemlje svu tu pohlepnu i prevrtljivu gamad ogrezlu u grijesima, lažima i prevarama.
To bi bio jedini pravi kraj. Ovako se gamad sama između sebe tamani.
- kokuz_sa
#18208 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Posti, ne moze rostiljat.banjaluka078 wrote:Da sam on, sjela bih na prvog konja koji naiđe i odjahala na sjever, pravi sjever, i roštiljala s Tormundom do kraja vremena.1Dante1 wrote:
Kako je samo bio izgubljen tokom bitke, kao wtf sta rade.
Cekaj dok Ramazan prodje
- eurodancer
#18209 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ova sezona je smlaćena brzinski, sad u klin sad u ploču.
- pici
#18210 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

dodji ciki sjedi u krilo da boba
- kokuz_sa
#18211 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Temelji novog KL, leze na Cersinim ledjima
- tuzlak1212
#18212 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kukaju jer kao nije se pripremio teren u priči... Pa nisu se pripremili karakteri ni kada Jofrey ubi Neda pa je to uradio, Jofrey bio obicno razmazeno dijete al daleko od ubice. Tek od ubistva Neda se poceo mjenjat... Gdje je bila priprema karaktera za red wedding?LSD wrote:Upravo totuzlak1212 wrote:Ja ne mogu da vjerujem da ljudi nakon 8 sezona nisu skontali da je poenta serije i priče da se pokaže ljudska prevrtljivost, dramaturgija... GRR Martin više puta rekao da u njegovim pričama niko nije savršen, svi su isti i nema glavnih karaktera...
Al eto ti fanova da seru što je ovaj ovako, a onaj onako... Nije ova serija za svakog, kome ne valja držite se šablonskih serija gdje od početka znate ko je dobrica a ko zloćko i svi se toga drže. Jesu D&D usrali svojim scenarijima srž Martinove priče ali ne toliko da se kuka sedmicama...
Meni je i epizoda i serija vrh vrhova, samo mi krivo što nije NK za kraj ostavljen, al jbg.![]()
Serija smišljena da pokaže ljudske slabosti, ljudske strasti, prevrtljivosti, spletke, želje za vlašću, ambicije koje vode hiljade u smrt.
Samo mi žao što Night King sa svojom časnom vojskom nije pregazio winterfell a kasnije i kings landing...da pobriše sa lica zemlje svu tu pohlepnu i prevrtljivu gamad ogrezlu u grijesima, lažima i prevarama.
To bi bio jedini pravi kraj. Ovako se gamad sama između sebe tamani.
Ovo su sve klasicne GoT epizode al ljudima niko ne ugodi, navikli smo na ovakve epizode al prica je takva kakva je... Sta se tu moze, zavali se i uzivaj.
Činjenica je sto smo mi u ovoj čitavoj seriji imali jedno 7mini serija maltene koji se nekad spoje a uglavnom su nedodirljive, i vise nam je twistova i endova preko glave. Bukvalno sta god su snimili u ovoj sezoni ljudi bi pljuvali, al sta god da je napravljeno. Možda ovakva priča "asoiaf" na kraju i nije za snimanja uopšte, možda je najbolje da je uvijek ostala u knjigama, ko će ga znat.
-
kakavdanakneiskustvu
#18213 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
banjaluka078 wrote:Ispade teže ubiti Planinu nego Night Kinga.
duplo veći,ne može mu niko ništa
- rumenige_brajtner
#18214 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
bolja je repriza vize za budućnostgolfiista wrote:Kontam sa Cersei nije umrla. Ostao je upitnik. Definitivno. Super epizoda, da, to su ljudi, zli, prevrtljivi, jadni, zalosni, bijedni. Kome se ne sviđa, ima LZN.
- ferratilis
#18215 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Labud je covjek ispred svog vremena, avangarda. 

- dječak sa šibicama
#18216 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Meni se ne svidja ona scenografija ispred ulaza u grad, gdje je patuljak molio Cersei da preda grad i sad u zadnjoj epizodi gdje su zlatne placenike pregazili, jeftino izgleda i nedostojno ulaza u grad koji kako kazu ima milion stanovnika.
Isto neka pustara, nisu se nimalo potrudili sa CGI efektima.
Ima nekih rupa u scenariju, nelogicnih stvari, ali sve u svemu ok je. Ne znam odakle tolika razocaranost, sta su ljudi ocekivali, imam osjecaj da je prevelik hajp napravljen oko serije i da su pojedinci ocekivali ne znam ti sta, ne znaju ni oni ali znaju da bi bili razocarani sta god da je uradjeno. Te ne valja sto je ubijen NK, te ne valja sto je premalo glavnih poginulo sa bijelim setacima, te ne valja ovo te ne valja ono.
Na kraju se sve svelo na ono o cemu neki govorimo odavno, sustina price je u imenu serije, zeljezna stolica odnosno vlast odnosno moc koja kvari i najbolje medju nama
Sad bar znamo ko su zelene oci. A zeljezna stolica vise nema nikakvo znacenje, sjebase ljudi sami sebe, ni ne trebaju im NK i vojska mrtvaca.
Isto neka pustara, nisu se nimalo potrudili sa CGI efektima.
Ima nekih rupa u scenariju, nelogicnih stvari, ali sve u svemu ok je. Ne znam odakle tolika razocaranost, sta su ljudi ocekivali, imam osjecaj da je prevelik hajp napravljen oko serije i da su pojedinci ocekivali ne znam ti sta, ne znaju ni oni ali znaju da bi bili razocarani sta god da je uradjeno. Te ne valja sto je ubijen NK, te ne valja sto je premalo glavnih poginulo sa bijelim setacima, te ne valja ovo te ne valja ono.
Na kraju se sve svelo na ono o cemu neki govorimo odavno, sustina price je u imenu serije, zeljezna stolica odnosno vlast odnosno moc koja kvari i najbolje medju nama
Sad bar znamo ko su zelene oci. A zeljezna stolica vise nema nikakvo znacenje, sjebase ljudi sami sebe, ni ne trebaju im NK i vojska mrtvaca.
-
LSD
#18217 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma od prve sezone, od muckog ubistva Neda Strarka (mada je i on bio gov.no sam po sebi) se znalo da ce se sve ovo završiti u blatu i krvi.tuzlak1212 wrote: Kukaju jer kao nije se pripremio teren u priči... Pa nisu se pripremili karakteri ni kada Jofrey ubi Neda pa je to uradio, Jofrey bio obicno razmazeno dijete al daleko od ubice. Tek od ubistva Neda se poceo mjenjat... Gdje je bila priprema karaktera za red wedding?![]()
Ovo su sve klasicne GoT epizode al ljudima niko ne ugodi, navikli smo na ovakve epizode al prica je takva kakva je... Sta se tu moze, zavali se i uzivaj.
Činjenica je sto smo mi u ovoj čitavoj seriji imali jedno 7mini serija maltene koji se nekad spoje a uglavnom su nedodirljive, i vise nam je twistova i endova preko glave. Bukvalno sta god su snimili u ovoj sezoni ljudi bi pljuvali, al sta god da je napravljeno. Možda ovakva priča "asoiaf" na kraju i nije za snimanja uopšte, možda je najbolje da je uvijek ostala u knjigama, ko će ga znat.
Mislim da je i seriju to jasno provučeno, kad babuka Lannister (Tywin) gledajuci Kings Landing govori da ce sve to jednog dana otici u 3 p. materine.
I sad je raja lafo iznenađena
Samo mi je krivo što Night King sa svojom od grijeha čistom vojskom nije izvršio tu kaznu nad svima.
- pici
#18218 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ja sam ovavno postavio sliKu smedje, plave i zelene oke... i svi mislili cersei... sad misle da je Dany... ko jos ima zelene oke 
- tuzlak1212
#18219 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Dany je trebala da ima ljubičaste očipici wrote:ja sam ovavno postavio sliKu smedje, plave i zelene oke... i svi mislili cersei... sad misle da je Dany... ko jos ima zelene oke
- pici
#18220 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
neko ima zelene oketuzlak1212 wrote:Dany je trebala da ima ljubičaste očipici wrote:ja sam ovavno postavio sliKu smedje, plave i zelene oke... i svi mislili cersei... sad misle da je Dany... ko jos ima zelene oke
- dječak sa šibicama
#18221 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mozda joj Arya autolakom ofarba oci u zeleno, prije nego ih iskopa
-
drogon2
#18222 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma ako Ariji daju i Daenerys kill nek se ova serija fino spakuje u kofer za nikad ponovo pogledat
Uvijek sam mrzio likove koji ne mogu uradit nista pogresno,a mislim da je Arya jedini takav lik u Gotu.Bukvalno od pocetka serije nije imala posljedicu za bilo koju svoju akciju za razliku od drugih likova.
- Pandakonda
#18223 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Većina ovih stvari ima smisla ali su nekako požurene. Npr. sasvim je logicno da će Deneris poludit kad ti od malena govore da moraš vratit tron koji pripada tvojoj familiji i onda kada si na pragu toga niko od ljudi te neće jebati ni 5% ako se sazna Jonova istina, samo što su tu falile jedna ili dvije epizode gdje se vidi ta tranzicija a ne da odjednom poludi kad se čuje zvono. Ali opet neke stvari su stvarno dno, to najbolje pokazuje Jamiev storyline, koji klinac si od njega napravio kako treba karaktera samo da bi ga na kraju okrenuo na staro i zašto onda tu ubacivati Brienne ? I zašto ga slati da "popravi" Cerci samo da bi na kraju poginuo sa njom a ništa pametno nije uradio ?
- kamberovica polje
#18224 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Joooj Emilia je tako sexy kad glumi ljutu, razočaranu i pomalo ludu djevu.
Džone mamlaze što nijesi to tandžario kad si mogao, sad bi imali svi happy ending, a ne ovu splačinu.
PS Dao bih joj da mi pomazi zmaja.

Džone mamlaze što nijesi to tandžario kad si mogao, sad bi imali svi happy ending, a ne ovu splačinu.
PS Dao bih joj da mi pomazi zmaja.
Last edited by kamberovica polje on 13/05/2019 20:21, edited 2 times in total.
- karanana
#18225 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

inace slazem se sa deni. treba to iz temelja pocisiti i iznova izgraditi na novim temeljima jer svakakve je bagre tamo bilo. da su sta valjali sami bi se digli.