Nigdje nije savrseno! To ne postoji!HAVANA wrote: Zivio sam 7 godina vani.Operisan u njemackoj pa operisan u belgiji,zena operisala stitnu zlijezdu,sve moguce opcije prosao sa papirologijama,firmom,kupovinom stana,dobio dvoje djece od kojih je jedno islo tamo u vrtic.I ovde lijecen i izlijecen,otac operisao srce,djeca vrtice,skole,sad fakultete zavrsili...Nemoj meni pricati.Bolje jeste neke stvari ali tako bajkovito kako predstavljate nije.Fascinantno mi je kako nasi ljudi vani imaju razumijevanja za sve probleme, a u svojoj domovini traze dlaku u jajetu.Pri tome su to drzavni sistemi koji su se gradili vijekovima i bogatili uglavnom preko ledja drugih (svojih kolonija) dok mi imamo drzavu zadnjih 30tak godina, uglavnom su se drugi preko nasih ledja bogatili, pa povrh toga razarajuci rat, i onda ocekujemo sistem koji u potpunosti funkcionise.Da,vecina idu zbog para.Skoro svi.
Da li bi ti volio da tvoja djeca rade i prezivljavaju u BiH kod nekog privatnika ili bi volio da lijepo zive ( ne prezivljavaju) , rade, ima zakon, uredjeno ... ?
Ali poredim Bec i Sarajevo, nisam toliko dugo da bih znao vise, ali do sada vidim OGROMNU razliku u dosta stvari.
Kao sto sam ranije rekao, u Bosni je lijepo, ali vani je bolje!
Takodjer znam da svako laze ko kaze da ne bi otisao na bolje!
Naravno da je prvenstveno zbog para, ali porodicne ljude uklapaju jos neke stvari osim para.
Ja sam otisao prvenstveno sto od drzave nikad nista nisam imao! A izgubio roditelje u ratu , ostao sam, i sta sam imao od toga? Nista nikad ! Nepravda na svakom koraku, za privatnike nema zakona, korupcija (cast izuzetcima , mada su rijetki). Dobio priliku, spakovao kofer i cao!
Sad kad dolazim u BiH sa dobrim autom, strane table, zaustavlja policajac da mu dam za kafe?? I kad ga pitam sta sam uradio da me je on zaustavio? Nema odgovor samo ga iznerviram!
Ima ljudi kojima je super, neki ne znaju dalje od carsija-ilidza, ali ne moze se srati kako je u BiH sve bolje, jer nije!