Sirija vol. 2

Locked
glockov kolac

#18201 Re: Sirija vol. 2

Post by glockov kolac »

glockov kolac wrote:I sta kazu forumski strucnjaci, Kurdi ce odvaliti jedno 30?% teritorije Turske. Pa nije Turska Srbija... Vidi pod Kosovo. Uzmite Bronhi, Bronhi a ne Kiki, lakse se dise. Kiki je malo nervozan.

Al dnevnica se mora zaraditi trolanjem, jel tako botovi?

A ovaj Majstor je garant balavac neki neotesani.
A vidim i ovaj handzar je malo nervozan. Ne mogu se geniocidne tendencije sakrit, dzaba. Ko vam daje ta imena, hebo mater svoju.
solar7

#18202 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

firebird wrote:
skyper wrote:Raqqa danas

Image
Image

i

Image
Image
Jebo majku koji bolesnici. Treba ih sto prije potamaniti svim rapolozivim oruzjem da im se zatre trag.
Ima i vecih bolesnika od ovih,svakodnevno bacaju kasatne bombe po maloj djeci
Kaligrafija

#18203 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligrafija »

Ko god da pobijedi u Siriji, ovo vise nikad nece vratiti... Trebat ce im 50-100 godina arhitekturu da obnavljaju, a kulturoloski i civilizacijski vise nikad nece biti, sto su bili... Nisu oni Njemacka poslije 2 Svj. rata, pa da stigne novac sa svih strana za obnovu... A i ako dodje, to ce biti neka nova Sirija, demografski promijenjena...Ovde je napravljen i genocid i urbicid i etnicko ciscenje, sa svih strana...Zalosno...

Sirija 2000. godine...
handžar88

#18204 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

nixon69 wrote:
handžar88 wrote:Nema gorih ljudi od sunita.. prije dva tri mjeseca dva sunita me napala kad sam se kuci vraco iz dzamije, mobitel mi oteli
:pisnuo: :pisnuo:
Kakva si ti onda cakija kad te tako maltretiraju? :D
Brate bio sam pod abdestom, da sam nedo bog prokrvario ode abdest a vode nije bilo tu noc..
Danguba

#18205 Re: Sirija vol. 2

Post by Danguba »

handžar88 wrote:
sarajevoxxxx wrote:Od početka vojne intervencije Rusija je bombardovala 22 bolnice i 27 škola. Od toga 8 bolnica ili zdravstvenih ustanova na prostoru pod kontrolom opozicije u Halebu, Idlibu, i Latakiji, u potpunosti je uništeno.

http://eldorar.com/node/94754
malo je to , sve vas treba pobit.. obdanista bombardovat, i krokodila je najlakse ubit dok je mali ne prezivi ni jedan posto krokodila prvu godinu isto i vas treba jer kad krokodil naraste onda mu ne mozes nista
ovdje se bas bolesnika nakotilo. :roll:
glockov kolac

#18206 Re: Sirija vol. 2

Post by glockov kolac »

handžar88 wrote:
nixon69 wrote:
handžar88 wrote:Nema gorih ljudi od sunita.. prije dva tri mjeseca dva sunita me napala kad sam se kuci vraco iz dzamije, mobitel mi oteli
:pisnuo: :pisnuo:
Kakva si ti onda cakija kad te tako maltretiraju? :D
Brate bio sam pod abdestom, da sam nedo bog prokrvario ode abdest a vode nije bilo tu noc..
Na Sokocu nema redukcije... :lol:
Rampage

#18207 Re: Sirija vol. 2

Post by Rampage »

handžar88 wrote:
sarajevoxxxx wrote:Od početka vojne intervencije Rusija je bombardovala 22 bolnice i 27 škola. Od toga 8 bolnica ili zdravstvenih ustanova na prostoru pod kontrolom opozicije u Halebu, Idlibu, i Latakiji, u potpunosti je uništeno.

malo je to , sve vas treba pobit.. obdanista bombardovat, i krokodila je najlakse ubit dok je mali ne prezivi ni jedan posto krokodila prvu godinu isto i vas treba jer kad krokodil naraste onda mu ne mozes nista
Bože sačuvaj šta čovjek sve ovdje neće pročitati.

Kakav bolesnik...
Kikibombona

#18208 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

glockov kolac wrote:I sta kazu forumski strucnjaci, Kurdi ce odvaliti jedno 30?% teritorije Turske. Pa nije Turska Srbija... Vidi pod Kosovo. Uzmite Bronhi, Bronhi a ne Kiki, lakse se dise. Kiki je malo nervozan.

Al dnevnica se mora zaraditi trolanjem, jel tako botovi?

A ovaj Majstor je garant balavac neki neotesani.
Da je neko Sadamu prije 20 godina pricao da ce Kurdi dobiti drzavu u drzavi a da ce on biti objesan, umro bi od smijeha! :D
SA 071

#18209 Re: Sirija vol. 2

Post by SA 071 »

Kaligula I wrote:
Challenger__ wrote:
SA 071 wrote: :lol: Jebaće ih cionisti, iskoristiće njihovu glupost i gurnuti ih u još veća govna. Misliš da je drago Izraelu da su Turci jaki? Svo ovo sranje na Bliskom Istoku i jeste napravljeno dijelom da bi sve države u okruženju Izraela koje bi im mogle biti potencijalna prijetnja bile oslabljene a prijetnja otklonjena. Egipat završili, Irak završili, Siriju završili, još jedini ozbiljan igrač u regiji su Turci. A kako stvari stoje i njih su počeli završavati... :lol: :roll:
Uz dužno poštovanje, potpuno neslaganje. Jedna od najrasprostranjenijih predrasuda je upravo fiktivni antagonizam između cionista, Izraela i Turske, prve nazovi-muslimanske države koja je priznala Izrael. Šta više, na planeti nema srodnijih entiteta od ove dvije tvorevine. Izrael i Republika Turska, sijamski blizanci.

p.s.

Da će ih žrtvovati za svoje interese ako bude stani-pani, naravno da hoće, ali samo i samo u krajnjoj nuždi jer je Turska TEMELJ izraelske geopolitičke arhitekture i moći u regiji i njihov osnovni partner u pokušaju komadanja Sirije i širenja na sjever Leventa.
...upravo ova činjenica čini Tursku favoritom u očima Zapadnog svijeta...da nije toga, danas bi Turska više ličila na Libiju nego na sebe...

Slažem se sa vama po pitanju historije odnosa između Turske i Izraela. Ali ste zanemarili jednu bitnu činjenicu, sve je to bilo prije nego je Erdoan ovoliko ojačao u Turskoj i prije nego se osilio. Izraelu odgovara Turska koja je dovoljno jaka u regiji (ali ne i prejaka) i sa liderom koji nije vjerski orijentisan. Sada Izrael nema ništa od toga jer su Turci ojačali više nego što je to po ukusu Izraela, a lider im je islamista...
Martinez_

#18210 Re: Sirija vol. 2

Post by Martinez_ »

vivaldi wrote:
Martinez_ wrote:Rat Turske i Rusije znači uništenje Turske.
ali ako iskljucis nuklearke i wmd (a moras iskljuciti jer bi to bio kraj svijeta) ne moze rusija niti bilo ko zauzet tursku, to je besmisleno.
Pa naravno da je besmisleno zauzimanje Anadolije. Geostrateški i simbolično jedino bi imalo smisla zauzimanje Bosfora i Dardanela. Ali nije reč o zauzimanje već anulirnju nečije moći, a to Rusija može izvesti u slučaju Turske i zato Turci ne smeju udariti na Ruse

Mislim ovo je ravno hipotetičkoj priči da eto jaka Venecuela može da se odupre Americi a svi znamo da Rusima nikad na pamet ne bi palo da žrtvuju planetu tj izazovu apokalipsu zbog tamo nekih latinosa. Ista stvar sa Turskom
handžar88

#18211 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

glockov kolac wrote: Na Sokocu nema redukcije... :lol:
Ja sa Pala :-D

Sta ste se digli odma, lozim malo ovog savu lazova.. kad on moze po citav dan i noc lagat tu mogu i ja.
Prenosi neke vijesti sa hiljadu i jedne lazne stranice koje su napravljene samo da bi ovakvi kao on imali neki "izvor" i da izgledaju kredibilnije.. place tu fol za civilima a sutra da isilovci zakolju hiljadu siitske djece a ne bi napisao protiv.. teroristi u siriju pa tamo se dokazujte vasem bogu.
solar7

#18212 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

General War wrote:
MMM1977 wrote:Nikakva analiza, samo mišljenje. Šta ja imam analizirati pored tolikih stručnjaka na temi.
...ma sta ti imas mislit, njemacka propada i sve cionisticke tvorevine...kako ne vidis, Rusija do Delhija.
Valja hitno bosancima javit da ima posla kod bacuske na pretek,kakav svabo bloen ko ce jos tamo ic
B6Redhell

#18213 Re: Sirija vol. 2

Post by B6Redhell »

Po postovima vidi se da si balavac neki. Ne znam sto admin tolerise ovo. Prije par stranica tip te pita jesi li musliman ti ogovaras da ti je mati. A otac nije i da se ti ne deklerises ko musliman.
I sad si doso ovdje bacat nekom bombe kako si iso iz dzamije. Sikter jarane ne stvaranj pomutnju zato si i poslat.
SA 071

#18214 Re: Sirija vol. 2

Post by SA 071 »

Dobar ti izvor. Ono što je UN potvrdio jeste da je od početka ruske intervencije u Siriji pogođena bolnica u Afganistanu od strane Amerikanaca (35 mrtvih), i u više navrata bolnice, svadba, obdanište u Jemenu od strane Saudijaca. I sada, nakon 4 i po mjeseca u Siriji odjednom 3 bolnice pogođene prema turskim i zapadnim medijima od strane Rusa. I to baš u momentu kada turski smradovi (islamisti, Al Nusra, ISIL, pobunjenici) gube na svim frontovima. Ko je lud tu? :)
fosna2014

#18215 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

"YPG advancing in Bustan AlPasha, Hullok, with artillery cover from #SAA" #aleppo #Syria
vivaldi

#18216 Re: Sirija vol. 2

Post by vivaldi »

Martinez_ wrote:
vivaldi wrote:
Martinez_ wrote:Rat Turske i Rusije znači uništenje Turske.
ali ako iskljucis nuklearke i wmd (a moras iskljuciti jer bi to bio kraj svijeta) ne moze rusija niti bilo ko zauzet tursku, to je besmisleno.
Pa naravno da je besmisleno zauzimanje Anadolije. Geostrateški i simbolično jedino bi imalo smisla zauzimanje Bosfora i Dardanela. Ali nije reč o zauzimanje već anulirnju nečije moći, a to Rusija može izvesti u slučaju Turske i zato Turci ne smeju udariti na Ruse

Mislim ovo je ravno hipotetičkoj priči da eto jaka Venecuela može da se odupre Americi a svi znamo da Rusima nikad na pamet ne bi palo da žrtvuju planetu tj izazovu apokalipsu zbog tamo nekih latinosa. Ista stvar sa Turskom
ma turska je prevelik zalogaj za bilo koga, mada je mozda mogu dijelom devastirat dalekomtnim oruzjem..

ma ustvari vise ni u sta nisam siguran. svjetska politika je u posljednjih godinu dana imala toliko shokantnih obrata ko u zadnjih 70 godina zajedno.

sve cudo do cuda.

aneksija krima i ukrajina generalno, ruska intervenija izvan sssr nakon toliko decenija koja je pritom iznenadjujuce dobro organizovana, tursko obaranje ruskog aviona, isil koji se pojavi iz nicega i postade svjetka prijetnja broj 1, serija nevjerovatnih napada u francuskoj, izbjeglicki stampedo u evropu, saudisjko rusenje cijena nafte da postade jeftinija od vode...

jebote da je to neko predvidio prije godinu dana pa to od stida ne bi htjeli ni u kuriru objavit..., a ni u onom trecem oku
vivaldi

#18217 Re: Sirija vol. 2

Post by vivaldi »

evo sad gledam naslovnice britnaskih novina..na skoro svakoj novini isti naslov

4 drzave istocne evrope (visegradska grupa) protiv ustupaka britaniji sto je neki dan dogovoreno.

mislim wtf. cesi, poljaci, madjari...tjeraju britance iz eu.. :-) :-) :-)

pa jebote ne mogu da vjerujem
handžar88

#18218 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

B6Redhell wrote:
Po postovima vidi se da si balavac neki. Ne znam sto admin tolerise ovo. Prije par stranica tip te pita jesi li musliman ti ogovaras da ti je mati. A otac nije i da se ti ne deklerises ko musliman.
I sad si doso ovdje bacat nekom bombe kako si iso iz dzamije. Sikter jarane ne stvaranj pomutnju zato si i poslat.
Ovo je zajebancija, a to sto sam pisao prije je istina.. i mislim da je ovaj moj jedan post mnogo manji problem od savoxxovog podrzavanja terorizma.. da nas hoce admin obojicu banovat najbolje bi bilo
solar7

#18219 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

handžar88 wrote:
B6Redhell wrote:
Ovo je zajebancija, a to sto sam pisao prije je istina.. i mislim da je ovaj moj jedan post mnogo manji problem od savoxxovog podrzavanja terorizma.. da nas hoce admin obojicu banovat najbolje bi bilo
At least 5 children killed in today's #Russia|n airstrikes on #Aleppo|s rebel-held Al-Sakhour neighbourhood. Ove ti podrzavas a saxxx je kontra ovih
fosna2014

#18220 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Kurdish forces are launching a major operation to push terrorists out of Bani Zaid settlement in West #Aleppo
Zgoljo

#18221 Re: Sirija vol. 2

Post by Zgoljo »

I kako ide,pade li Azaz?
Nesto mi se i inace danas zaustavilo napredovanje barelaša,ocito se nesto novo dogadja.Svjeze snage,turska vojska?

Znaci za Azaz je dovoljan bio turski išaret i odustalo se,a?A sve Turska pussyy smouk?
vivaldi

#18222 Re: Sirija vol. 2

Post by vivaldi »

handžar88 wrote:da nas hoce admin obojicu banovat najbolje bi bilo
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Co0l

#18223 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Tolko se ismijavali a sad,nakon par granata i prijetnji,ne smiju prismrdit Azazu kojeg uz sve to Rusi bombarduju.Fascinantno.
B6Redhell

#18224 Re: Sirija vol. 2

Post by B6Redhell »

Pratim ovu temu od prije 3 god. I samo je njih šačica istih na temi. Ovi ostali se svi mijenjaju. Sto se tice savvoxa informacije su mu uske naravi i razmisljanja i to svako zna. Ali taj tip nije nikog licno uvrijedio cak i kad su ga najvise vrijedjali i prozivali. To sto on mlati ko maksim po diviziji to je isto ko i druga strana. Samo sto druga ima malo vise pristalica.
Pratim ovo godinama ne ukljucujem se cesto ali znam ko sta misli..
Ipak tvoj ispad nije u redu. Sto jes jes
Ironmen

#18225 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

ioannes wrote:
nixon69 wrote:Nesto ometa TOW projektile. :D

jel ovo sad dokaz o ucinkovitosti store ili?
gdje su vojni analiticari

Sad ce to general war objasniti polako samo.
Locked