Republika Turska

Post Reply
Sanjarko

#18201 Re: Republika Turska

Post by Sanjarko »

Moze bit da ne kontam. Nisam sveznalica niti sam kad to tvrdio kako znam. Nit da nisam smrtnik obicni.
hhaarree

#18202 Re: Republika Turska

Post by hhaarree »

Vizionar 1985 wrote: Ko kaze. Samo kasnim par stranica. Sve procitam, sve sto neko napise. Lazem, malo ove duze postove, povrsnije ali i to procitam kolko tolko. I pitam gdje zakon, izjava itd. Kad su mogli nolko nasrat za Irak sta mislis sta sve mogu nasrat.
Druze ne kazem da ne lazu i izvrcu istinu svi, ali procitaj neki novinski clanak o ovome. Fino imas izjave vladinih celnika koji osporavaju teoriju evolucije. Takodje, valjda se ukida u srednjim skolama ili kako je vec strukturiran njihov sistem obrazovanja.
Sanjarko

#18203 Re: Republika Turska

Post by Sanjarko »

hhaarree wrote:
Vizionar 1985 wrote: Ko kaze. Samo kasnim par stranica. Sve procitam, sve sto neko napise. Lazem, malo ove duze postove, povrsnije ali i to procitam kolko tolko. I pitam gdje zakon, izjava itd. Kad su mogli nolko nasrat za Irak sta mislis sta sve mogu nasrat.
Druze ne kazem da ne lazu i izvrcu istinu svi, ali procitaj neki novinski clanak o ovome. Fino imas izjave vladinih celnika koji osporavaju teoriju evolucije. Takodje, valjda se ukida u srednjim skolama ili kako je vec strukturiran njihov sistem obrazovanja.
Pa sta. Ukidaju u nizim skolama. Sta imaju ucenike o tome peglati po nizim skolama. Tinejdzere i djecu kojima nije ni do ucenja bilo cega. Imas i po vladama sirom svijeta zvanicnika koji osporavaju teoriju evolucije, promicu kreacionizam itd. Cak i skola po Americi bruka kako znam gdje imas kreacionizam a ne teoriju evolucije. Sto za Ameriku ovolku graju ne dignu. I to u drzavnim skolama ako se ne varam. I kako vidim ostaje ovo na Fakultetima. Znaci da ne ukidaju niti zabranjuju. Jer da bi to bilo tako onda bi i na Fakultetima valjda, zar ne isto morali da urade.

I kako to da niko zakon nije dao u eter, izjavu itd. Pa jbt svasta se danas moze nastimat. Cak i ako hoce mogu nastimat evo i tebi i meni da smo nekoga roknuli ako hoce.

I opet sta i da je zabranjeno. Pun k-rac drzava u kojima jest kako znam pa se ne dize tolka frka na iste. I ko ti da mi je znat moze zabranit da ti medzu svoja 4 zida o ovome citas, ucis itd.
hhaarree

#18204 Re: Republika Turska

Post by hhaarree »

Ma ja satjerati mozak u 4 zida, ljubav, umjetnost. Pa necemo ni izlazit iz tih zidova, sve nam je tu

Ne mogu vise fakat, previse je vruce da se bakcem srednjovjekovnim rezonima. pusabok
Ludzak

#18205 Re: Republika Turska

Post by Ludzak »

Vizionar 1985 wrote:
Ovo je kontradiktorno. Znaci ostaje na fakultetima. Ali nista o ovome nema. Ni zakona, ni izjave doticnog, nista.
Kako moze bit izbacena ako ostaje na fakultetima. Kako moze bit zabranjena ako ostaje na fakultetima. [Ali dobro, ja mozda ne kontam jer sam ja ipak ludzak i duduk.]
Hoš' reč' luđak ?
hhaarree

#18206 Re: Republika Turska

Post by hhaarree »

Molim gramatiku upraznjavati u svoja 4 zida

:oops:
Sanjarko

#18207 Re: Republika Turska

Post by Sanjarko »

hhaarree wrote:Ma ja satjerati mozak u 4 zida, ljubav, umjetnost. Pa necemo ni izlazit iz tih zidova, sve nam je tu

Ne mogu vise fakat, previse je vruce da se bakcem srednjovjekovnim rezonima. pusabok
Citas li sta pisem. Kako ti neko moze ista zabanit. Bas da vidim neko mahera koji bi meni nesto zabanio. Pa rokno bi ja njega ili on mene. Znaci zabrana je svaka neprovodljiva. Evo imas zabane od droge, kocke itd. sirom svijeta pa opet sve sto je zabanjeno cvjeta. Nikad vise toga. Imo si zabanu jezika Bosanskog u Albaniji od strane rezima Enver Hodze pa opet ljudi po kucama pricali Bosanski i sacuvali ga. Znaci nista sa zabranom se ne zabrani fakticki. Nisu uspjesne uopste. Ogranicenja u drugu ruku jesu mozda. Pusibok. :kiss:
Sanjarko

#18208 Re: Republika Turska

Post by Sanjarko »

Ludzak wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Ovo je kontradiktorno. Znaci ostaje na fakultetima. Ali nista o ovome nema. Ni zakona, ni izjave doticnog, nista.
Kako moze bit izbacena ako ostaje na fakultetima. Kako moze bit zabranjena ako ostaje na fakultetima. [Ali dobro, ja mozda ne kontam jer sam ja ipak ludzak i duduk.]
Hoš' reč' luđak ?
Ne znam sta da na tvoje umotvorine uopste napisem. Nenadj-biv si i dominiras. ;-)
Sanjarko

#18209 Re: Republika Turska

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
Ludzak wrote: Hoš' reč' luđak ?
Ne znam sta da na tvoje umotvorine uopste napisem. Nenadj-biv si i dominiras. ;-)
Hočes reći, je li.
Sara03

#18210 Re: Republika Turska

Post by Sara03 »

Vizionar 1985 wrote:
Sara03 wrote:Za neke je pravda selektivna, za druge nije.
Pa jest. Evo spominjes Armence i genocid nad njima a sta je sa ne Armencima, ne Grcima, ne Rusima itd. pa cak i pripadnicima tih naroda koji su bili muslimani a njihova braca ih pravoslavci sve pobili, potjerali i razne druge im zlocine cinili. Nad milionima. Ali eto samo nad Amencima pravoslavcima genocid radzen, nije nad Amencima, Grcima muslimanima uopste ni nad ostalim muslimanima raznih nacija od Turaka pa nadalje.

PS. Samo da se zna Kudske bande, hajduci a ne Kurdi kao narod su najvise u tim zlocinima nad Armencima ucestovali kako znam. PPS. Sto Turke nako porazene, drzavu okupiranu itd. ne osudise za genocid. Sto Turske generale optuzene za to, mislim na Kipru da se sudzenje odrzavalo, sto ih Britanci itd. Oslobodise svega toga tada nakon tog genocida i I svjetskog rata.
Znači, peremo jedan zločin drugim zločinima. Pa tako reci.

U genocidu je bitna namjera, a ista je došla od političko-operativnog vrha čistokrvnih Turaka, koji su etničko čišćenje današnje Turske planirali godinama. Turski zatvorenici nisu oslobođeni, već su razmijenjeni sa britanskim zatvorenicima; suštinska je razlika.

Još jedna olakšavajuća okolnost po njih, jeste i to što nisu postojale adekvatne međunarodnopravne norme, a čiji nedostatak je prouzrokovao kolektivnu bježaniju čitave plejade zločinaca. Nažalost, svijet je morao čekati na još jedno masovno pogubljenje, kako bi se iste i ustoličile.
Sanjarko

#18211 Re: Republika Turska

Post by Sanjarko »

Sara03 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Sara03 wrote:Za neke je pravda selektivna, za druge nije.
Pa jest. Evo spominjes Armence i genocid nad njima a sta je sa ne Armencima, ne Grcima, ne Rusima itd. pa cak i pripadnicima tih naroda koji su bili muslimani a njihova braca ih pravoslavci sve pobili, potjerali i razne druge im zlocine cinili. Nad milionima. Ali eto samo nad Amencima pravoslavcima genocid radzen, nije nad Amencima, Grcima muslimanima uopste ni nad ostalim muslimanima raznih nacija od Turaka pa nadalje.

PS. Samo da se zna Kudske bande, hajduci a ne Kurdi kao narod su najvise u tim zlocinima nad Armencima ucestovali kako znam. PPS. Sto Turke nako porazene, drzavu okupiranu itd. ne osudise za genocid. Sto Turske generale optuzene za to, mislim na Kipru da se sudzenje odrzavalo, sto ih Britanci itd. Oslobodise svega toga tada nakon tog genocida i I svjetskog rata.
Znači, peremo jedan zločin drugim zločinima. Pa tako reci.

U genocidu je bitna namjera, a ista je došla od političko-operativnog vrha čistokrvnih Turaka, koji su etničko čišćenje današnje Turske planirali godinama. Turski zatvorenici nisu oslobođeni, već su razmijenjeni sa britanskim zatvorenicima; suštinska je razlika.

Još jedna olakšavajuća okolnost po njih, jeste i to što nisu postojale adekvatne međunarodnopravne norme, a čiji nedostatak je prouzrokovao kolektivnu bježaniju čitave plejade zločinaca. Nažalost, svijet je morao čekati na još jedno masovno pogubljenje, kako bi se iste i ustoličile.
:lol: :kiss:

Da mi radi kako treba tipkovnica usao bi u raspravu. ;-)
Sara03

#18212 Re: Republika Turska

Post by Sara03 »

Vizionar 1985 wrote:
hhaarree wrote:Ma ja satjerati mozak u 4 zida, ljubav, umjetnost. Pa necemo ni izlazit iz tih zidova, sve nam je tu

Citas li sta pisem. Kako ti neko moze ista zabanit. Bas da vidim neko mahera koji bi meni nesto zabanio. Pa rokno bi ja njega ili on mene. Znaci zabrana je svaka neprovodljiva. Evo imas zabane od droge, kocke itd. sirom svijeta pa opet sve sto je zabanjeno cvjeta. Nikad vise toga. Imo si zabanu jezika Bosanskog u Albaniji od strane rezima Enver Hodze pa opet ljudi po kucama pricali Bosanski i sacuvali ga. Znaci nista sa zabranom se ne zabrani fakticki. Nisu uspjesne uopste. Ogranicenja u drugu ruku jesu mozda. Pusibok. :kiss:
Ma sve u četiri zida...
Sanjarko

#18213 Re: Republika Turska

Post by Sanjarko »

Sara03 wrote:
Vizionar 1985 wrote:

Ma sve u četiri zida...
Ne znam sta da na tvoje umotvorine uopste napisem. Nenadj-biva si i dominiras. ;-)
Sara03

#18214 Re: Republika Turska

Post by Sara03 »

Vizionar 1985 wrote: :lol: :kiss:

Da mi radi kako treba tipkovnica usao bi u raspravu. ;-)
:lol:

Super, jasno mi je sve, ne moraš više ništa reći. :zoka:
Sara03

#18215 Re: Republika Turska

Post by Sara03 »

Vizionar 1985 wrote:Ne znam sta da na tvoje umotvorine uopste napisem. Nenadj-biva si i dominiras. ;-)
:) Al' zato znaš na svoje, valjda se zato stalno citiraš.
Sanjarko

#18216 Re: Republika Turska

Post by Sanjarko »

Sara03 wrote:
Vizionar 1985 wrote:Ne znam sta da na tvoje umotvorine uopste napisem. Nenadj-biva si i dominiras. ;-)
:) Al' zato znaš na svoje, valjda se zato stalno citiraš.
:lol: :lol: :lol:
aratet

#18217 Re: Republika Turska

Post by aratet »

mousstapha wrote:Sta je sad jebenije u Turskoj? Biti gulenist ili evolucionista?
To je tamo zapravo isto.
Point.

#18218 Re: Republika Turska

Post by Point. »

Pitanje je vremena kada ce u skolama izucavati da je Erdogan otac nacije i zapravo melek. Kakva sprdnja je ova zemlja postala.
hhaarree

#18219 Re: Republika Turska

Post by hhaarree »

Point. wrote:Pitanje je vremena kada ce u skolama izucavati da je Erdogan otac nacije i zapravo melek. Kakva sprdnja je ova zemlja postala.
*planeta zemlja :oops: :mrgreen:
Mohamad Sissoko

#18220 Re: Republika Turska

Post by Mohamad Sissoko »

Foreign direct investment in Turkey hits $765 million in April

Turkey attracted $765 million in foreign direct investment (FDI) in April 2017, the Economy Ministry said on June 22.

According to a statement issued by the ministry, Turkey received $3.6 billion net of FDI between January and April this year, indicating an increase of 2 percent compared to the same period in 2016.

In the first quarter of 2017, over 1,750 new companies funded by international capital were established in Turkey, while more than 60 domestic firms received capital from foreign participants from the wholesale, retail trade, property renting, and construction sectors. As of April, of nearly 55,000 companies that benefit from foreign funds or participation, 40 percent are linked to the EU member countries.

Financial intermediaries have received the most foreign direct investment with $1 billion, followed by the community, social and personal service sector -- $540 million.

The manufacturing industry received more than $480 million in FDI between January and April.
http://www.hurriyetdailynews.com/foreig ... sCatID=344
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#18221 Re: Republika Turska

Post by Truba »

Podrzavamo lbqt pokrete na zapadu kao dio plana da se smanji broj krizara
Ne podrzabamo te iste pokrete u turskoj kao dio plana da se smanji broj turaka :thumbup:
Sara03

#18222 Re: Republika Turska

Post by Sara03 »

Erdoganu pozlilo tokom obavljanja bajram-namaza

Nakon što je, između tekbira i hutbe, na Klixu pročitao:

LGBT zajednica u Turskoj: Održat ćemo Paradu ponosa bez obzira na zabranu

:izet:
hhaarree

#18223 Re: Republika Turska

Post by hhaarree »

roze gace se vrte stambolom, hErdoganu se vrti u mozgu :mrgreen:
JThomas