Ukrajina

Post Reply
KAMI666

#18201 Re: Ukrajina

Post by KAMI666 »

Trenutna situacija:
Image

Image
tnnt

#18202 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

KAMI666 wrote:Trenutna situacija:

Image
upravo ova slika dokazuje kakve imaju veze sa četnicima i Bošnjacima
mašu zastavom susjedne države, naoružali se i bacili su zemlju u građanski rat, zbog snova o velikoj Srbiji pardon Rusiji
identičan slučaj i naravno da se radi usporedba
KAMI666

#18203 Re: Ukrajina

Post by KAMI666 »

tnnt wrote:

Image
mašu zastavom susjedne države, naoružali se i bacili su zemlju u građanski rat, zbog snova o velikoj Srbiji pardon Rusiji
E ako cemo tako;
Bosnjaci nisu napadali svoj narod niti civile u BiH vec su se branili od takvih , kao sto to Novorusi rade.

De malo mucni glavom hebo ga ti, imas li ista u glavi?

Da je tako bilo ondfa Srbi imaju potpuno pravo da se odvoje od nas, pa i ja bi isto uradio, da mene moja drzava napada i granatira, isto kao sto je cetnik radio (= citaj Ukraina)
Last edited by KAMI666 on 22/08/2014 23:48, edited 2 times in total.
insomnia78

#18204 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

tnnt wrote:

Image
Ma ima milion slicnosti
Ja fakat svaki dan dozivim po koji déjà vu

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
GAU8

#18205 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Martinez_ wrote:
sanjin_1 wrote:
zilog wrote: Sada zamisli kako je nama citati vas koji zivite u 1389. :lol: :lol: :lol:
:thumbup:
Taman sam želio napisati istu stvar...jbt. i dan-danas guslaju o Kosovskom boju a imaju obraza nekome spomenuti što neće da im zaboravi preko tri godine opsade, genocid, sliovanja, splajivanje živih ljudi..itd..da ne nabrajam ostale grozote ovih primitivnih divljaka.
Ko gusla?

Sa kim vi ovde uopšte raspravljate? Ko je gde pomenuo 1389?

Dok Vi na temi o Ukrajini non stop - četnici, genocid, velikosrbi....non stop, svaki dan svaki događaj iz Ukrajine - četnici četnici četnici.

PTSP, ne treba ga potcenjivati
Iliti salonac - podvrsta kojoj ti pripadaš.
KAMI666

#18206 Re: Ukrajina

Post by KAMI666 »

insomnia78 wrote:
tnnt wrote:

Image
Ma ima milion slicnosti

Ti si druze u pogresnom filmu, jedino ako si ti bio na strani cetalja, pa zbog toga taj deja vu, suosjecaj sa Ukrainskom armijom
GAU8

#18207 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Challenger__ wrote:
Martinez_ wrote:
Chmoljo wrote: niti mu se ismijavati.
..niti od foruma praviti kliniku za sve te slučajeve, brižljivo ih negovati zalivati i tolerisati kad svakog neistomišljenika proglašavaju četnikom, podmeću mu ono što nikad nije napisao i ostale gadosti
Ako ćemo baš u dubinu, to uopšte nije PTSP. PTSP je samo maska. Riječ je o dubokoj, patološkoj rusofobiji koja seže par vijekova unazad. HINT, pročitati Mešinu "Tvrđavu".

Od patološke rusofobije se pokušava izgraditi društvena konvencija.
A dobro, gdje se ti SAD upravo nalaziš. Ukoliko nisi prema tvojim postovima makar na 10-ak km od samog crvenog trga nemaš nam ni ti pravo sijati tu silnu RUSOFILIJU
tnnt

#18208 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

KAMI666 wrote: Bosnjaci nisu napadali svoj narod niti civile u BiH vec su se branili od takvih , kao sto to Novorusi rade.

de mučni ti glavom, šta misliš da govore Srbi?
pa naravno da su branili svoj narod i da nisu napadali civile
Novorusi ne brane civile nego san o ujedinjenju sa Rusijom
da polože oružje danas nijednom civilu nebi pala dlaka sa glave, zato se i ja pitam imaš li ti šta u glavi?
ili si potpao pod propagandu o pobjesnjelim fašističkim Ukrajincima koji bacaju nejač lavovima? :lol:
Cyrax

#18209 Re: Ukrajina

Post by Cyrax »

Ukrajnici ubijaju Ukrajince a na klixu se vodi internet rat istim intezitetom. :D
Challenger__

#18210 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

A dobro, gdje se ti SAD upravo nalaziš. Ukoliko nisi prema tvojim postovima makar na 10-ak km od samog crvenog trga nemaš nam ni ti pravo sijati tu silnu RUSOFILIJU
Odsustvo rusofobije ne znači prisustvo rusofilije.
insomnia78

#18211 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

KAMI666 wrote:
insomnia78 wrote:
tnnt wrote: upravo ova slika dokazuje kakve imaju veze sa četnicima i Bošnjacima
Ma ima milion slicnosti

Ti si druze u pogresnom filmu, jedino ako si ti bio na strani cetalja, pa zbog toga taj deja vu, suosjecaj sa Ukrainskom armijom
Ja, ja

Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#18212 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

:thumbup:
The Ukrainian who painted the Russian skyscraper is ready to give himself up in exchange for Savchenko

21:28 22.08.2014

Image

Russian police arrested wrong people. An extremist-roofer from Kyiv, who calls himself Mustang Wanted admitted that it was him who raised a Ukrainian flag above the Moscow skyscraper on the 20th of August. He wrote about it on his Facebook page.

«Dear compatriots, dear Russians, as well as the valiant guards of the order the city of Moscow. I, Gregoriy (AKA Mustang Wanted), a citizen of Ukraine, have to make a confession, not to be witty, but to liberate accused in hooliganism innocent Russian citizens, who have all chances to become victims of widely know for its fairness Russian Justine system.

I am the man who in a fit of sincere patriotism climbed onto the roof of the skyscrapers on the Kotelnicheskaya waterfront and painted the decorative star in the colours of our dear Ukrainian flag and then raised a flag there as well. I have photo and video evidence of this. This process proved to be quite time consuming and took me almost all night. I have finished my work at around 6 am and gladly went to sleep. I have not seen the Russian citizens, against whom they have now opened a criminal case and who face 7 years in prison, at that time on the roof and it worth noting that I don’t even know them. But as we all know the Russian court is the most fair court in the world!»
— writes Gregoriy.

He has also said that he admits his guilt of «hooliganism» and ready to appeal before this vey court in exchange for freedom of the beautiful and brave Ukrainian girl — Nadia Savchenko.

«She is not guilty of anything, I, at least, painted a star,» — he added.

He considers his action to be an art-performance and dedicates it to the Ukraine’s Independence Day (24 August — ed.) and to all the guys, who are defending out Motherland now!

Info Resist
Kaligula I

#18213 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Image

...20 cisterni za huntu eksplodiralo...sabotaža na djelu...

Image

...karikatura bez teksta...ko biva bez teksta... :D
KAMI666

#18214 Re: Ukrajina

Post by KAMI666 »

tnnt wrote:
KAMI666 wrote: Bosnjaci nisu napadali svoj narod niti civile u BiH vec su se branili od takvih , kao sto to Novorusi rade.

da polože oružje danas nijednom civilu nebi pala dlaka sa glave, zato se i ja pitam imaš li ti šta u glavi?
ili si potpao pod propagandu o pobjesnjelim fašističkim Ukrajincima koji bacaju nejač lavovima? :lol:
Ti ili nisi pratio razvoje i dogadjaje kako je doslo do toga, ili si tek sada upao u temu onako pun energije. Vidio da par njih ovdje usporedjuju Rusiju sa cetnicima, pa onako reko "hajmo im se na...bati mame" jel tako? Nije vazno ko je kriv a ko u pravu, vazno je cetnicima pokazati.

Nebi ni nama pala dlaka sa glave da smo polozili oruzje i prepustili se JNA. Sto nismo bili pametni da to uradimo tako tvojom pamecu? Onda je rat u BiH bio glup, jer upravo to sada govoris o ljudima koji se brane od takvih.
Jesu li njh Novorusi bombardirali ili je bilo obrnuto? Nacisit im dosli na vlast nasilno i kao Milosevic ta spika "niko ne sme da bije nas narod , sem nase milicije"?
Last edited by KAMI666 on 23/08/2014 00:03, edited 1 time in total.
Kaligula I

#18215 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

NATO i Pentagon osudili ulazak ruskog konvoja u Ukrajinu

...ali stiže i odgovor...

Image

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
L u c i f e r

#18216 Re: Ukrajina

Post by L u c i f e r »

http://www.bbc.com/news/world-europe-28901386

a što laže i bbc sve protiv jadnih rusa, isto ko nekad protiv jadnog raleta... :cry:

KAMI666

#18217 Re: Ukrajina

Post by KAMI666 »

Dobro je da nisu usli bombardiranjem i unistavanjem drzave, kao sto su USA/NATO u prethodni godina radili (vidi Libiju)
insomnia78

#18218 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

Il Srbiju, a?

Danguba

#18219 Re: Ukrajina

Post by Danguba »

KAMI666 wrote:
tnnt wrote: upravo ova slika dokazuje kakve imaju veze sa četnicima i Bošnjacima
E ako cemo tako;
Bosnjaci nisu napadali svoj narod niti civile u BiH vec su se branili od takvih , kao sto to Novorusi rade.

Da je tako bilo ondfa Srbi imaju potpuno pravo da se odvoje od nas, pa i ja bi isto uradio, da mene moja drzava napada i granatira, isto kao sto je cetnik radio (= citaj Ukraina)
Koja zamjena teza... :-) kako te nije stid te ahmedije. :D

Bosnjaci su branili drzavu od velikosrba koji su htjeli komad zemlje ako ne mogu cijelu zemlju prikljuciti Srbiji.
Danas velikorusi, separatisti, novorusi...pokusavaju unutar medj. priznate drzave stvoriti drzavu koju bi pripojili Rusiji.
Logika nalaze da Ukrajinci(Bosnjaci) to pokusavalu sprijeciti. To sto se gine(pa i civili), krivi su separatisti(velikosrbi) koji su se latili oruzja i ratuju protiv svojih sugradjana i drzave.

Skini naocale mozda ces stvari drugacije posmatrati...miko.

Vrlo jednostavno za razumjeti, cim separatisti poloze oruzje nastupa mir a sve dok je u njihovim rukama, ginut ce mnogi pa i civili.
General War

#18220 Re: Ukrajina

Post by General War »

insomnia78 wrote:
KAMI666 wrote:upravo ova slika dokazuje kakve imaju veze sa četnicima i Bošnjacima
Ma ima milion slicnosti

Ti si druze u pogresnom filmu, jedino ako si ti bio na strani cetalja, pa zbog toga taj deja vu, suosjecaj sa Ukrainskom armijom[/quote]
Ja, ja

Evo ih sto su se jos pogubili :mrgreen:

Izgleda da nam je "dobrovoljac jeftino prosao"...

ЕКСКЛУЗИВНO – ДЕЈАН БЕРИЋ, СРПСКИ ДОБРОВОЉАЦ У УКРАЈИНИ Нисмо плаћеници, већ помажемо браћи Русима

Нисам никакав плаћеник, већ добровољац који жели да помогне својој руској православној браћи, али и да се бори против исте оне силе која је бомбардовала и распарчала српски народ. Ово у ексклузивној исповести за „Србин инфо“ поручује Дејан Берић, добровољац Новорусије у сукобу са кијевском хунтом.

Где сте били заробљени?

- На ауто путу близу Луганска, док смо возили рањене. Нико од нас није био наоружан, а ја сам одмах ушао у преговоре док нису схватили кога су ухватили. Нисам мењан, купио сам слободу. Срећа па још увек има правих пријатеља. За четири дана смо скупили паре.

Да ли се плашите повратка у Србију с обзиром на то да држава прети хапшењем добровољаца у Украјини?

- Мене Вучићев закон не плаши, већ ме као нормалног човека нервирају изјаве да су Срби овде дошли као плаћеници. Такође, нервирају ме и изјаве да нам они који се боре на страни Украине нису ништа учинили, а заборавили су бомбардовање Србије. У 90 посто случајева моја јединица се борила против америчких и пољских плаћеника. Људи причају свашта, а нама нико не дозвољава да кажемо истину јер су све новине у Србији цензурисане...

http://srbin.info/2014/08/20/ekskluzivn ... -ukrajini/

Image

Aaa @deki bolje objasnjava sta mu se desilo:

Dao sam intervju za srbin -info ,medjutim nije problem da napisem jos jednom.

Posli smo sa kolonom ranjenih iz Donjecka za Rostov, mi koji smo bili lakse ranjeni u civilu a oni sa prostrelnim ranama u uniformi.
Svi bez oruzja i sa vidno obelezenim vozilima hitne pomoci.

Kod Luganska su nam presekli put sa tenkom jednim napred a jedna je iz sumarka izasao za ledja, nemas kuda bezati predaj se, izbora nije bilo.
Sad se treba vratiti malo nazad, kada smo pravili koridor u Stepanovki i Marinovki, zarobili smo nas trojica dvanaest mladih vojnika.
Jedan ludak ih je hteo streljati ,malo smo se posvadjali ,oruzje drug na druga no resilo se kako sam ja zahtevao da se vezu i ostave jer smo imali zadatak pred nama.Neko ce ih vec naci a mi cemo do tada biti daleko.
E jedan iz te grupe zarobljenih je bio u grupi koja nas je pohvatala, poznao me jer nikad nisam nista stavljao na glavu ,kad je bilo nocnih akcija , zacrnim lice i dobro.
Prisao je i rekao da niposto negovorim da sam vojnik i da odmah ponudim otkup.
On nije ni dozvolio da nas niko takne, ispalo je da je neki oficir .

Nas niko nije tukao niti bilo sta lose uradio do mesta gde su nas zatvorili a tamo je odnos bio ok.
Bilo je hrane, vode, caak su i cigare donosili za pusace, jednom u pet dana je bio i tus.
Odmah sam krenuo u pregovore, lagao kako sam bio u Donjecku kao civil i platio da me uzmu u kolonu da predjem u Rusiju.
Modrice od metaka sam objasnio da smo se potukli u gradu i bokserom me udarali.

Uglavnom pregovori su krenuli sa 40000 dolara , moj je odgovor bio da me odmah streljaju za te pare, dosli smo do dvadeset ispod toga nisu hteli da pricaju.
Pozvao sam nekoliko brojeva koliko sam znao napamet i momci sa kojima sam radio su skupili dosta para, neko digao kredit ,neko pozajmio ali se skupilo, jedan deo je dodao nas covek i z Beograda.
Sakupilo se 17000 i vise nije moglo, i na to su pristali.
Onda je problem bio u petsto da me prevezu i to se naslo za jedan dan, inace novac su sakupili za cetiri dana, poprilicno brzo.
Vise od pola su dali ljudi iz zapadne ukraine kojima sam bio sef dok smo radili zajedno.

Uglavnom mene su izveli ali u Ukrainu tamo su im donete pare i pustili me.
Samo zahvaljujuci tome sto internet nije radio nisu znali koga imaju i to je bilo presudno.
Onu fotku sto su objavili iz pritvora ljudi su videli u Ukraini i zvali da kazu da su me poznali ali dan pre toga sam oslobodjen.
Put nazad je bio nezgodan ali sam se snasao, srbin, baci ga u nedodjiju nije problem. Laughing

Otprilke to je to.
Iz nase grupe nisu nikoga streljali, bilo je takvih slucajeva .
nas je bilo troje , komandir ,vozac i ja , razdvojili su nas.
Juce je i vozac izasao, komandir je izasao na srecu ,njega su greskom zamenili posle nekoliko dana.

KOnzula sam zvao kada sam bio u Ukraini, jedina pomoc koju je mogao da pruzi je bila da mi da neku potvrdu , posto nisam imao pasos kako bih probao legalno preko granice.
Nista vise nije mogao da ponudi, malo me je to zacudilo, trazio sam proste stvari,ali kad sam se dokopao interneta video sam o cemu se radi.
Oni ljudi su tamo predstvanici drzave i ispunjavaju ono sto im se kaze, verovatno vise i nismu smeli da ponude od toga.

Eto , ako ima jos neko pitanje rado cu odgovoriti.

Inace danas smo ih razbili na svakom frontu, pokusavaju da nesto osvoje pre 24 .08 tada planiraju vojnu paradu u Kijevu i trebaju im rezultati, takoda ih komanda stiska , a oni prave velike greske.
Itina je da su unistili jedan siste grad onih deset jos sto pricaju ,o tome mogu samo da mastaju.

A u Donjecku ako uspeju da organizuju sto su naumili bice prava parada, planiraju da paradiraju tako sto ce zarobljene ukrainske vojnike prosetati gradom i deo unistene tehnike ukrainske armije da prikazu, kao sto su radili Rusi u Staljingradu.
Tesko izvodljivo tehnici, tamo ih biju nemilice sa svim sto imaju ,ali nikad se nezna, ipak su to blesavi rusi.
Hvala svima.

A knjigu jo smalo pa cu da zavrsim ne o tome , vec kao roman o ratu na Kosovu, neke stvari nesmemo zaboraviti a pisani dokazi su nesto sto ostaje.
Jos samo da nadjem nekoga da objavi i super.
Ovo ce biti za drugu
Last edited by General War on 23/08/2014 00:12, edited 1 time in total.
KAMI666

#18221 Re: Ukrajina

Post by KAMI666 »

Danguba wrote:
KAMI666 wrote:
E ako cemo tako;

Koja zamjena teza... :-) kako te nije stid te ahmedije. :D

Bosnjaci su branili drzavu od velikosrba koji su htjeli komad zemlje ako ne mogu cijelu zemlju prikljuciti Srbiji.
Danas velikorusi, separatisti, novorusi...pokusavaju unutar medj. priznate drzave stvoriti drzavu koju bi pripojili Rusiji.
Logika nalaze da Ukrajinci(Bosnjaci) to pokusavalu sprijeciti. To sto se gine(pa i civili), krivi su separatisti(velikosrbi) koji su se latili oruzja i ratuju protiv svojih sugradjana i drzave.

Skini naocale mozda ces stvari drugacije posmatrati...miko.

Vrlo jednostavno za razumjeti, cim separatisti poloze oruzje nastupa mir a sve dok je u njihovim rukama, ginut ce mnogi pa i civili.
E licemjeru jedan.

Tako su upravo govorili i Srbi, da smo mi sebi sami krivi sto smo se suprostavili njima, gdje ce Bosnjo protiv JNA velesile.
Nema tog zakona niti opravdanja kada jedna drzava ubija svoje gradjane, zivota jednog nije vrijedna, razumijes li to? Ukrajina ubija svoje ljude.
KAMI666

#18222 Re: Ukrajina

Post by KAMI666 »

insomnia78 wrote:Il Srbiju, a?

Jeste poslije 3 i po godine embarga koju nam je kurva Evropa nametnula. Nisi imao pravo da se branis, pustili bi te ko psa da krepas. Srbima je mozda bila greska sto su u jednom danu pobili onoliko ljudi u Srebrenici. Isto kao sa ovim Yezidima (ili kako se vec zovu) u Iraku, e to smo bili mi odprilike.
Last edited by KAMI666 on 23/08/2014 00:15, edited 1 time in total.
Challenger__

#18223 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

L u c i f e r wrote:http://www.bbc.com/news/world-europe-28901386

a što laže i bbc sve protiv jadnih rusa, isto ko nekad protiv jadnog raleta... :cry:
OK. Jedno ili više lica ubilo počasnog konzula. Zašto taj individualni zločin pripisuješ čitavom narodu?
Kaligula I

#18224 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

KAMI666 wrote:
tnnt wrote:

Ti ili nisi pratio razvoje i dogadjaje kako je doslo do toga, ili si tek sada upao u temu onako pun energije. Vidio da par njih ovdje usporedjuju Rusiju sa cetnicima, pa onako reko "hajmo im se na...bati mame" jel tako? Nije vazno ko je kriv a ko u pravu, vazno je cetnicima pokazati.

Nebi ni nama pala dlaka sa glave da smo polozili oruzje i prepustili se JNA. Sto nismo bili pametni da to uradimo tako tvojom pamecu? Onda je rat u BiH bio glup, jer upravo to sada govoris o ljudima koji se brane od takvih.
Jesu li njh Novorusi bombardirali ili je bilo obrnuto? Nacisit im dosli na vlast nasilno i kao Milosevic ta spika "niko ne sme da bije nas narod , sem nase milicije"?
...odlična opservacija, samo se to ne uklapa u emocije suprotne strane...um bi to nekako i mogao preradit, istina uz dodatni napor, ali emocija je smetnja...
tnnt

#18225 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

KAMI666 wrote: Ti ili nisi pratio razvoje i dogadjaje kako je doslo do toga, ili si tek sada upao u temu onako pun energije. Vidio da par njih ovdje usporedjuju Rusiju sa cetnicima, pa onako reko "hajmo im se na...bati mame" jel tako? Nije vazno ko je kriv a ko u pravu, vazno je cetnicima pokazati.

ti nemaš pojma o ničemu vidim i neznam kakve motive imaš da vidiš skroz drugu sliku od realnosti
BiH se nije odvojila od Srbije nego od Jugoslavije( zajednice država ili republika) koja se je raspala da bi to mogao uspoređivati
BiH se nije pripojila nekoj vanjskoj sili koja ih je poticala na to
usporedba raspada Jugoslavije je raspad SSSR-a, usporedba Krima je Kosovo, a usporedba sa Donbasom je RS
Post Reply