SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
O'zone
Globalni moderator

#18201 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

braca

#18202 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by braca »

Pa neka potraze lijekove protiv temperature, to bi se vec moglo naci. :izet:

Za temperaturu je dovoljan mokar peskir oko bubrega. :mrgreen:
thekupus

#18203 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by thekupus »

hrasno38 wrote:
Poenta price je da je ortodoksna laz da se djeci u obdansitima davala svinjetina mada opet ponavljam zasto to neka djeca koja nemaju problem sa svinjetinom ne bi imala i izbor da je jedu. Od nekog incidenta u kojem je u nekoj hrani pronadjen neki sastojak svinjetine na sta se odmah reagovalo jos za doslo je do price malte ne da se djeci servira klempo za rucak a cvarci za dorucak. Ali upravo kako si i napisao o stetnosti tako je i naucno dokazano mada naravno treba postovati svacija vjerska i naravno uvjerenja o slobodi biranja onoga sta ce da jede.
jedini sastojak svinjetine je svinjetina :D
jao_situacije

#18204 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

thekupus wrote:
hrasno38 wrote:
Poenta price je da je ortodoksna laz da se djeci u obdansitima davala svinjetina mada opet ponavljam zasto to neka djeca koja nemaju problem sa svinjetinom ne bi imala i izbor da je jedu. Od nekog incidenta u kojem je u nekoj hrani pronadjen neki sastojak svinjetine na sta se odmah reagovalo jos za doslo je do price malte ne da se djeci servira klempo za rucak a cvarci za dorucak. Ali upravo kako si i napisao o stetnosti tako je i naucno dokazano mada naravno treba postovati svacija vjerska i naravno uvjerenja o slobodi biranja onoga sta ce da jede.
jedini sastojak svinjetine je svinjetina :D
:lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#18205 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

ja sam čuo da je ima u sapunu i četki za zube
jel istina?
ilkbahar

#18206 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ilkbahar »

Vidim da se ovdje nesto malo pise o potrovanoj djecu u vrticima pa me interesuje da li postoji ikakav nacin da se nesto uradi da se pomogne toj djeci?
Nabavka nekih lijekova? Kazu da nema dovoljno lijekova u bolnici. Hajde ljudi da se organizujemo da nesto uradimo i pomognemo da ne palamudimo bezveze ovdje po forumu.
calculator

#18207 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by calculator »

ilkbahar wrote:Nabavka nekih lijekova? Kazu da nema dovoljno lijekova u bolnici. Hajde ljudi da se organizujemo da nesto uradimo i pomognemo da ne palamudimo bezveze ovdje po forumu.
Odakle ti ovakva informacija? :?

Zašto dižeš tenzije i stvaraš paniku neprovjerenim informacijama :?
seoBIH

#18208 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by seoBIH »

ilkbahar wrote:Vidim da se ovdje nesto malo pise o potrovanoj djecu u vrticima pa me interesuje da li postoji ikakav nacin da se nesto uradi da se pomogne toj djeci?
Nabavka nekih lijekova? Kazu da nema dovoljno lijekova u bolnici. Hajde ljudi da se organizujemo da nesto uradimo i pomognemo da ne palamudimo bezveze ovdje po forumu.
Jel' se zajebajes? Mi da idemo kupovat lijekove? Jesi li ti ok?
LieToMe

#18209 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by LieToMe »

calculator wrote:
ilkbahar wrote:Nabavka nekih lijekova? Kazu da nema dovoljno lijekova u bolnici. Hajde ljudi da se organizujemo da nesto uradimo i pomognemo da ne palamudimo bezveze ovdje po forumu.

Ja sam isto negdje procitala (moze biti i na nekom od foruma gdje aktivno ucestvujem i gdje se javljaju roditelje djece koja su hospitalizirana) da nemaju dovoljno kapaciteta i lijekova za skidanje temperature (to je bila informacija od sinoc). Nema potrebe za napadanjem forumasa, ima nas koji smo isto procitali. mrdnite malo dalje od klixa, klix obicno u zadnje vrijeme objavi zadnji neku informaciju.

Edit:
sa jednog drugog foruma
"Moje dijete je trenutno u sobi s još tri mališana. Četiri kreveta su u svakoj sobi, a i roditelji s njima. To je nezamislivo. Velika je gužva i među roditeljima i djecom vlada panika. Ljekari nam još uvijek nisu kazali dijagnozu, ne dozvoljavaju nam uvid u nalaze. Kap koja je večeras prelila čašu je nedostatak lijekova za temperaturu. Djeca su uplašena, ne možemo im skinuti temperaturu, a doktori i nemaju baš neko rješenje", kaže ovaj roditelj.

Podsjećamo, djeca su jela rezance s pavlakom i jajima, dehidrirana su i njihov oporavak očekuje se s za 5-7 dana. U pitanju su djeca iz vrtića Mašnica, Skenderija, Lastavica i Leptirić.

izvor: radiosarajevo.ba

Da ne bude izmislja se. E da gore u tekstu pise Ime i prezime roditelja poznato redakciji :wink:
sumirprimus

#18210 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sumirprimus »

calculator wrote:

i kodaj ovo nesto novo...i prvi put.mislim na nedostatak,...pa se nesto cudis.jao jao.
O'zone
Globalni moderator

#18211 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Nedostaje nama pameti a za ti lijeka nema
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#18212 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hrasno38 »

http://novi.ba/clanak/14382/ispovijest- ... vrticu-san

evo vrtica gdje sigurno nema krmetine a ni neke "Mirjane" kao sefice!!!!
saja_dj

#18213 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by saja_dj »

calculator wrote:

Prosle godine sam isao da mi se da inekcija antitetanus, pa su me prvo poslali u apoteku na drugoj strani grada da ga uopste kupim jer je vladala nestasica il neki drugi kurac na koji se vade...

Bolnice su poharane raznoraznih mafijasa tipa Radeljasa, postalo je haman normalno da fali za lijeka.
Dozer

#18214 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Dozer »

Sto se tice ove toliko stetne svinjetine, mislim da je krajnje vrijeme da se prestanu lupetati nebuloze i ganjati nekakva "ispravnost" onih koji je ne jedu, i "nakaradnost" onih koji je jedu.

Opste poznata cinjenica jeste da veliki broj emulgatora (to je na etiketama sadrzaja ono "E123"), a koji se nalaze u skoro svakom prehrambenom proizvodu, svoje porijeko vuku od neke svinjske preradjevine, bilo da se radi o masti ili necemu drugom.

Znaci, svi mi, u stvari, jedemo svinjetinu cijeli zivot, ali u neznanju (valjda ce nam Allah oprostiti ovaj haram :roll: ).

Ko ne vjeruje, evo pa neka se uvjerava:
http://www.jutarnji.hr/znate-li-sto-se- ... --/981380/
http://--- NO LINKS ---/forum/nauka/ve ... =printpage
http://www.info-ks.net/vijesti/kosovo/5 ... -muslimana
http://www.bosanskialim.com/rubrike/tek ... 7R050.html (ovaj je interesting ;))
Itd. itd.
radiša

#18215 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by radiša »

Vitezanin

#18216 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Vitezanin »

radiša wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/dekan-pe ... /150424046

zasto policija ne hapsi govno?

Koji primjer balkanske papčine, lik zamislio da je zgrada njegova i bukvalno se ovim potezom narugao državi.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#18217 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

studirao sam preko puta... uvijek sam mislio da je najgore kod nas a da je kod pedagoga sređenije
ipak je bio teži faks i tome slično

generalno govoreći najteže je bilo polagati kod ovih likova koji su znali da nema zakona i koji se nikoga nisu plašili
bez obzira na fakultet
insomnia78

#18218 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

hrasno38 wrote:http://novi.ba/clanak/14382/ispovijest- ... vrticu-san

evo vrtica gdje sigurno nema krmetine a ni neke "Mirjane" kao sefice!!!!
Joj, hljebe
Sa sikirom bi uletio ko Konan
thekupus

#18219 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by thekupus »

ljudi zar vam nije jasno da covjek samo zadrzava inspekciju dok ne unisti sve tragove koji bi ga mogli kompromitirati na fakultetu, dokumentaciju i slicno
O'zone
Globalni moderator

#18220 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Ovo niđe na svijetu nejma :lol: :lol: :lol: :lol: Jesmo rupa majko mila :lol:

EJJJJJJJJJ! Tip zatvori obrazovnu instituciju kao da mu je babovina i ne da da inspekcija uđe u nju pa onda dođu i MUP-ovci i svi stoje ispred vrata i bleje u zgradu i malo čakulaju između sebe. Film snimit ma šta film sapunicu od milion epizoda :lol: Prekriti BiH kamerama i emitovati u čitavom svijetu Big Brotiher 24h da se ljudi smiju, možda i ratove obustavimo u konfliktnim zonama jer će ljudi da se prepadnu da će završiti ovako imbecilni kao mi :lol: :lol:
oldtajmer

#18221 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by oldtajmer »

u sustini ovako je na svim fakultetima,kad neko dodje za dekana to postaje njegova prcija i nista se ne desava bez njegovog odobrenja,tako je i u vecini srednjih i osnovnih skola
ti mozes sve a tebi niko nista,jbg. to je nama nasa borba dala
saja_dj

#18222 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by saja_dj »

Pa zasto bi hapsila. Ovdje kad se fotelje podjeljuju, to je bukvalna podjela. Znaci nekome pripadne fotelja i ta citava ustanova. Dakle dekan je gazda, i gazda ima u svoja 4 zida sva prava i ne moze mu murija uci kao sto ne moze nikome u njegovo privatno vlasnistvo.

Bosnjacka feudalna demokratija. Ili ti ga bosnjacki leasing. (jer je ograniceno na 4 god., dakle iznajmljena imovina)
hizo ramidovic

#18223 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hizo ramidovic »

to sto je dekan zakljuco zgradu ni je nista cudno i ne normalno jerse to desaje svadze u razvijenom svjetu zato sto nemoze inspekcija uc kad joj je cejf vego mora sacekat malo dok dekan neprovjeri sve dokumente i jeli sve uredu pa tek onda hina moze puscat unutra i da nebude nikakvi problema poslje
Logovan

#18224 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Logovan »

Prava papčina. Ovo govno treba poslati na goli otok, a ne uhapsiti.
Freamon Lester

#18225 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Freamon Lester »

hizo ramidovic wrote:to sto je dekan zakljuco zgradu ni je nista cudno i ne normalno jerse to desaje svadze u razvijenom svjetu zato sto nemoze inspekcija uc kad joj je cejf vego mora sacekat malo dok dekan neprovjeri sve dokumente i jeli sve uredu pa tek onda hina moze puscat unutra i da nebude nikakvi problema poslje
Jel tako i kod tebe bilo na fakultetu?
Locked