SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- O'zone
- Globalni moderator
- braca
#18202 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Pa neka potraze lijekove protiv temperature, to bi se vec moglo naci. 
Za temperaturu je dovoljan mokar peskir oko bubrega.
Za temperaturu je dovoljan mokar peskir oko bubrega.
- thekupus
#18203 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
jedini sastojak svinjetine je svinjetinahrasno38 wrote:
Poenta price je da je ortodoksna laz da se djeci u obdansitima davala svinjetina mada opet ponavljam zasto to neka djeca koja nemaju problem sa svinjetinom ne bi imala i izbor da je jedu. Od nekog incidenta u kojem je u nekoj hrani pronadjen neki sastojak svinjetine na sta se odmah reagovalo jos za doslo je do price malte ne da se djeci servira klempo za rucak a cvarci za dorucak. Ali upravo kako si i napisao o stetnosti tako je i naucno dokazano mada naravno treba postovati svacija vjerska i naravno uvjerenja o slobodi biranja onoga sta ce da jede.
- jao_situacije
#18204 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
thekupus wrote:jedini sastojak svinjetine je svinjetinahrasno38 wrote:
Poenta price je da je ortodoksna laz da se djeci u obdansitima davala svinjetina mada opet ponavljam zasto to neka djeca koja nemaju problem sa svinjetinom ne bi imala i izbor da je jedu. Od nekog incidenta u kojem je u nekoj hrani pronadjen neki sastojak svinjetine na sta se odmah reagovalo jos za doslo je do price malte ne da se djeci servira klempo za rucak a cvarci za dorucak. Ali upravo kako si i napisao o stetnosti tako je i naucno dokazano mada naravno treba postovati svacija vjerska i naravno uvjerenja o slobodi biranja onoga sta ce da jede.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#18205 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ja sam čuo da je ima u sapunu i četki za zube
jel istina?
jel istina?
- ilkbahar
#18206 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Vidim da se ovdje nesto malo pise o potrovanoj djecu u vrticima pa me interesuje da li postoji ikakav nacin da se nesto uradi da se pomogne toj djeci?
Nabavka nekih lijekova? Kazu da nema dovoljno lijekova u bolnici. Hajde ljudi da se organizujemo da nesto uradimo i pomognemo da ne palamudimo bezveze ovdje po forumu.
Nabavka nekih lijekova? Kazu da nema dovoljno lijekova u bolnici. Hajde ljudi da se organizujemo da nesto uradimo i pomognemo da ne palamudimo bezveze ovdje po forumu.
-
calculator
#18207 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Odakle ti ovakva informacija?ilkbahar wrote:Nabavka nekih lijekova? Kazu da nema dovoljno lijekova u bolnici. Hajde ljudi da se organizujemo da nesto uradimo i pomognemo da ne palamudimo bezveze ovdje po forumu.
Zašto dižeš tenzije i stvaraš paniku neprovjerenim informacijama
- seoBIH
#18208 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Jel' se zajebajes? Mi da idemo kupovat lijekove? Jesi li ti ok?ilkbahar wrote:Vidim da se ovdje nesto malo pise o potrovanoj djecu u vrticima pa me interesuje da li postoji ikakav nacin da se nesto uradi da se pomogne toj djeci?
- LieToMe
#18209 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ja sam isto negdje procitala (moze biti i na nekom od foruma gdje aktivno ucestvujem i gdje se javljaju roditelje djece koja su hospitalizirana) da nemaju dovoljno kapaciteta i lijekova za skidanje temperature (to je bila informacija od sinoc). Nema potrebe za napadanjem forumasa, ima nas koji smo isto procitali. mrdnite malo dalje od klixa, klix obicno u zadnje vrijeme objavi zadnji neku informaciju.calculator wrote:Odakle ti ovakva informacija?ilkbahar wrote:Nabavka nekih lijekova? Kazu da nema dovoljno lijekova u bolnici. Hajde ljudi da se organizujemo da nesto uradimo i pomognemo da ne palamudimo bezveze ovdje po forumu.![]()
Edit:
sa jednog drugog foruma
"Moje dijete je trenutno u sobi s još tri mališana. Četiri kreveta su u svakoj sobi, a i roditelji s njima. To je nezamislivo. Velika je gužva i među roditeljima i djecom vlada panika. Ljekari nam još uvijek nisu kazali dijagnozu, ne dozvoljavaju nam uvid u nalaze. Kap koja je večeras prelila čašu je nedostatak lijekova za temperaturu. Djeca su uplašena, ne možemo im skinuti temperaturu, a doktori i nemaju baš neko rješenje", kaže ovaj roditelj.
Podsjećamo, djeca su jela rezance s pavlakom i jajima, dehidrirana su i njihov oporavak očekuje se s za 5-7 dana. U pitanju su djeca iz vrtića Mašnica, Skenderija, Lastavica i Leptirić.
izvor: radiosarajevo.ba
Da ne bude izmislja se. E da gore u tekstu pise Ime i prezime roditelja poznato redakciji
-
sumirprimus
#18210 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
i kodaj ovo nesto novo...i prvi put.mislim na nedostatak,...pa se nesto cudis.jao jao.calculator wrote:Odakle ti ovakva informacija?ilkbahar wrote:Nabavka nekih lijekova? Kazu da nema dovoljno lijekova u bolnici. Hajde ljudi da se organizujemo da nesto uradimo i pomognemo da ne palamudimo bezveze ovdje po forumu.![]()
- O'zone
- Globalni moderator
#18211 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Nedostaje nama pameti a za ti lijeka nema
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#18212 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
http://novi.ba/clanak/14382/ispovijest- ... vrticu-san
evo vrtica gdje sigurno nema krmetine a ni neke "Mirjane" kao sefice!!!!
-
saja_dj
#18213 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Prosle godine sam isao da mi se da inekcija antitetanus, pa su me prvo poslali u apoteku na drugoj strani grada da ga uopste kupim jer je vladala nestasica il neki drugi kurac na koji se vade...calculator wrote:Odakle ti ovakva informacija?ilkbahar wrote:Nabavka nekih lijekova? Kazu da nema dovoljno lijekova u bolnici. Hajde ljudi da se organizujemo da nesto uradimo i pomognemo da ne palamudimo bezveze ovdje po forumu.![]()
Bolnice su poharane raznoraznih mafijasa tipa Radeljasa, postalo je haman normalno da fali za lijeka.
- Dozer
#18214 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Sto se tice ove toliko stetne svinjetine, mislim da je krajnje vrijeme da se prestanu lupetati nebuloze i ganjati nekakva "ispravnost" onih koji je ne jedu, i "nakaradnost" onih koji je jedu.
Opste poznata cinjenica jeste da veliki broj emulgatora (to je na etiketama sadrzaja ono "E123"), a koji se nalaze u skoro svakom prehrambenom proizvodu, svoje porijeko vuku od neke svinjske preradjevine, bilo da se radi o masti ili necemu drugom.
Znaci, svi mi, u stvari, jedemo svinjetinu cijeli zivot, ali u neznanju (valjda ce nam Allah oprostiti ovaj haram
).
Ko ne vjeruje, evo pa neka se uvjerava:
http://www.jutarnji.hr/znate-li-sto-se- ... --/981380/
http://--- NO LINKS ---/forum/nauka/ve ... =printpage
http://www.info-ks.net/vijesti/kosovo/5 ... -muslimana
http://www.bosanskialim.com/rubrike/tek ... 7R050.html (ovaj je interesting
)
Itd. itd.
Opste poznata cinjenica jeste da veliki broj emulgatora (to je na etiketama sadrzaja ono "E123"), a koji se nalaze u skoro svakom prehrambenom proizvodu, svoje porijeko vuku od neke svinjske preradjevine, bilo da se radi o masti ili necemu drugom.
Znaci, svi mi, u stvari, jedemo svinjetinu cijeli zivot, ali u neznanju (valjda ce nam Allah oprostiti ovaj haram
Ko ne vjeruje, evo pa neka se uvjerava:
http://www.jutarnji.hr/znate-li-sto-se- ... --/981380/
http://--- NO LINKS ---/forum/nauka/ve ... =printpage
http://www.info-ks.net/vijesti/kosovo/5 ... -muslimana
http://www.bosanskialim.com/rubrike/tek ... 7R050.html (ovaj je interesting
Itd. itd.
- radiša
- Vitezanin
#18216 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Koji primjer balkanske papčine, lik zamislio da je zgrada njegova i bukvalno se ovim potezom narugao državi.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#18217 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
studirao sam preko puta... uvijek sam mislio da je najgore kod nas a da je kod pedagoga sređenije
ipak je bio teži faks i tome slično
generalno govoreći najteže je bilo polagati kod ovih likova koji su znali da nema zakona i koji se nikoga nisu plašili
bez obzira na fakultet
ipak je bio teži faks i tome slično
generalno govoreći najteže je bilo polagati kod ovih likova koji su znali da nema zakona i koji se nikoga nisu plašili
bez obzira na fakultet
- insomnia78
#18218 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Joj, hljebehrasno38 wrote:http://novi.ba/clanak/14382/ispovijest- ... vrticu-san
Sa sikirom bi uletio ko Konan
- thekupus
#18219 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ljudi zar vam nije jasno da covjek samo zadrzava inspekciju dok ne unisti sve tragove koji bi ga mogli kompromitirati na fakultetu, dokumentaciju i slicno
- O'zone
- Globalni moderator
#18220 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ovo niđe na svijetu nejma
EJJJJJJJJJ! Tip zatvori obrazovnu instituciju kao da mu je babovina i ne da da inspekcija uđe u nju pa onda dođu i MUP-ovci i svi stoje ispred vrata i bleje u zgradu i malo čakulaju između sebe. Film snimit ma šta film sapunicu od milion epizoda
- oldtajmer
#18221 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
u sustini ovako je na svim fakultetima,kad neko dodje za dekana to postaje njegova prcija i nista se ne desava bez njegovog odobrenja,tako je i u vecini srednjih i osnovnih skola
ti mozes sve a tebi niko nista,jbg. to je nama nasa borba dala
ti mozes sve a tebi niko nista,jbg. to je nama nasa borba dala
-
saja_dj
#18222 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Pa zasto bi hapsila. Ovdje kad se fotelje podjeljuju, to je bukvalna podjela. Znaci nekome pripadne fotelja i ta citava ustanova. Dakle dekan je gazda, i gazda ima u svoja 4 zida sva prava i ne moze mu murija uci kao sto ne moze nikome u njegovo privatno vlasnistvo.
Bosnjacka feudalna demokratija. Ili ti ga bosnjacki leasing. (jer je ograniceno na 4 god., dakle iznajmljena imovina)
-
hizo ramidovic
#18223 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
to sto je dekan zakljuco zgradu ni je nista cudno i ne normalno jerse to desaje svadze u razvijenom svjetu zato sto nemoze inspekcija uc kad joj je cejf vego mora sacekat malo dok dekan neprovjeri sve dokumente i jeli sve uredu pa tek onda hina moze puscat unutra i da nebude nikakvi problema poslje
- Logovan
#18224 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Prava papčina. Ovo govno treba poslati na goli otok, a ne uhapsiti.
- Freamon Lester
#18225 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Jel tako i kod tebe bilo na fakultetu?hizo ramidovic wrote:to sto je dekan zakljuco zgradu ni je nista cudno i ne normalno jerse to desaje svadze u razvijenom svjetu zato sto nemoze inspekcija uc kad joj je cejf vego mora sacekat malo dok dekan neprovjeri sve dokumente i jeli sve uredu pa tek onda hina moze puscat unutra i da nebude nikakvi problema poslje